F1 2009

dün pilotlarla bizim ünlülerin maçı vardı. maç 6-6 bitti. 6-1 öne geçen bizim ünlülerin nefesi ikinci yarıya yetmeyince pilotlar maçı 6-6 ya getirdi. pilotlar takımında oynayan Tugay 1 gol 5 asistle maçın yıldızıydı.
seneye Lincoln ün yerine Tugay ı alsak daha kazançlı çıkarız :p

bu arada yarışlar artık şifreye girmeden uydudan izlenebilecek...

Pazar günü yapılacak Türkiye Grand Prix'si ile birlikte artık TRT'nin uyguladığı şifre uygulaması sona erecek..

Anlaşma sadece Türkiye içi olup , Avrupa'da ise şifreli yayınlanmaya devam edecek..

İkinci turun en iyisi Kovalainen
Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde ikinci antrenman turlarının en hızlısı Vodafone McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen oldu.
İstanbul'da sabah yapılan antrenman turlarında en iyi 10. tur zamanına sahip olan Kovalainen, ikinci antrenman turlarında 1.28.841'lik bir derece yaparak ilk sırayı elde etti.

Renault'un İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, 1.28.847 ile 2, BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica da 1.29.056 ile 3. en iyi tur zamanına imza attı.

-BRAWN GP'LER GERİLERDE KALDI-

Hem pilotlar hem de takımlarda şampiyona lideri olan Brawn GP, İstanbul'daki antrenman turlarında gerilerde kaldı.

Pilotlarda lider durumda bulunan Jenson Button, ikinci antrenman turunda 1.29.430'luk derecesiyle 12. sırada yer bulabilirken, şampiyona ikincisi takım arkadaşı Rubens Barrichello ise 1.29.305 ile 8. olabildi.

İlk antrenman turlarında da Barrichello 9, Button ise 11. olabilmişti.

İstanbul Park'ta son 3 yarışı kazanan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise 1.29.416 ile ancak 11. en iyi tur zamanını yaptı.

-HAMILTON 2 KEZ SPIN ATTI-

İlk antrenman turlarında olduğu gibi ikinci antrenman turlarında da pilotlar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Vodafone McLaren Mercedes'in dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, aracını pistte tutmakta zorlanırken, 2. ve 10. virajlarda birer kez spin attı. Hamilton, ikinci antrenman turlarını 1.29.435 ile 13. sırada tamamladı.

Bu arada yine 1, 3 ve 8. virajlarda pistten çıkan pilotlar oldu.

-VETTEL'IN ARACI 2. VİRAJDA DURDU-

Red Bull Racing takımının genç pilotu Sebastian Vettel'in aracı, 5. turunu atarken 2. virajda durdu.

Pistte duran araç, görevlilerin yardımıyla kenara çekildi, daha sonra da çekici yardımıyla garaj yakınına götürüldü.

Öte yandan, 13. virajda Williams takımının Japon sürücüsü Kazuki Nakajima ile Force India takımının İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella'nın araçları hafif bir şekilde birbirine dokundu. İki pilot, attıkları spinin ardından turlara devam etti.

-İKİNCİ ANTRENMAN TURLARININ SONUÇLARI-

Sürücü Ülkesi Takım Süre

------------------- --------- -------------- --------

1-Heikki Kovalainen Finlandiya McLaren Mercedes 1.28.841

2-Fernando Alonso İspanya Renault 1.28.847

3-Robert Kubica Polonya BMW Sauber 1.29.056

4-Kazuki Nakajima Japonya Williams 1.29.091

5-Sebastian Vettel Almanya Red Bull Racing 1.29.202

6-Jarno Trulli İtalya Toyota 1.29.207

7-Nico Rosberg Almanya Williams 1.29.257

8-Rubens Barrichello Brezilya Brawn GP 1.29.305

9-Mark Webber Avustralya Red Bull Racing 1.29.383

10-Nelson Piquet Brezilya Renault 1.29.401

11-Felipe Massa Brezilya Ferrari 1.29.416

12-Jenson Button İngiltere Brawn GP 1.29.430

13-Lewis Hamilton İngiltere McLaren Mercedes 1.29.435

14-Timo Glock Almanya Toyota 1.29.518

15-Kimi Raikkonen Finlandiya Ferrari 1.29.520

16-Nick Heidfeld Almanya BMW Sauber 1.29.550

17-Adrian Sutil Almanya Force India 1.30.081

18-Giancarlo Fisichella İtalya Force India 1.30.091

19-Sebastien Bourdais Fransa S.Toro Rosso 1.30.295

20-Sebastien Buemi İsviçre S.Toro Rosso 1.30.629

Buttonnnnnnnnn ahhhhhhhhhhh 1.28. 78888 behhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!! aman allahımmmm!!!!1.288888888 316666666666 oooooohhhhhhhhhh Vettellllllllllllllllllllllll ahhhhhhhhhhhhhh

Okay Karacan ın sıralama turlarını böyle anlatıyorsa bu 2 sene evvelki brazilyadaki sezonun son yarışındaki finişi anlatırken canını teslim edermiş dedirten spikerliği

Genede severiz Costanza yı ,zamanında bi Tottenham golüne bi anlatışı vardı bilmeyen Tottenham o golle ligde kaldı veya Şampiyonlar ligini aldı sanır.

Devam Costanza!:=)

özlemişim okay karacan ın sesini, o heyecanını. gerçi moto gp anlatmayı unutmamış pek arasıra nakajimaya nakano dedi ama olsun. onun anlatımını hiçbir yorumcuya değişmem. keşke bütün yarışları o anlatsa serhan acar teknik yorumda kalsa... yarınki yarışın start anını ve geçişlerdeki heyecanını şimdiden merakla bekliyorum

O kadar çok oynadılar ki formatla, artık F1' e olan ilgim iyice azaldı. Eskiden açar izlerdim, şimdi izleyesim yok. Büyük prestij kaybına uğradılar diye düşünüyorum. Ferrari başta olmak üzere diğer büyük takımlar hayal kırıklığı yaşıyorlar. Ferrari geçen yarış toparlanmanın işaretlerini verdi, ama bakalım sezonu nasıl tamamlayacaklar? İşleri zor.

Malum Hamilton'un tadı yok bu sene Durum böyle olunca yarışları izlemek gelmiyor içimden Ama dün biraz izledim. Massa gıcığı şampiyon olmasında kim olursa olsun diyorum ben... ;)

Tarihin en iyi şampiyona başlangıcını da yapmış oldu Button 7/6 yarış kazanarak..Gerçi benim için farketmiyor , Mercedes motoru olsun da kim olursa olsun birinci.. 8)

Daha da izlemem formula 1'i bu sezon... Tamam Button'u seviyoruz ama bu ne ruhsuz bir Ferrari'dir, ne tatsız bir McLaren'dır... Renault'u hiç karıştırmıyorum bile...
Ahh ahh nerede o eski yarışlar, eski çekişmeler...
Nerede Hakkinen-Schumacher, Schumacher-Alonso, Coulthard-Barichello çekişmeleri... Yalan oldu hepsi valla...
Ama ben yine de bir yıldızın doğuşuna tanıklık ettiğimizi düşünüyorum bu sene... Aslında sinyallerini geçen seneden vermişti zaten...
Geliyor geliyor... Sebastian Vettel geliyor... Bu genç Alman'ın çok büyük işler yapacağını düşünüyorum... İstanbul'da da yapılan bir teknik hatanın sonucunda 3 pit-stop yaparak 3. oldu kazanabileceği yarışta...
Zaten formula 1 de Almansız çekilmiyor ki...

Formula1'de yaprak dökümü!..

FIA'nın (Fédération Internationale de l'Automobile) 2010 Sezonu'nda uygulamakta kararlı olduğu bütçe sınırlandırmasını protesto eden BMW-Sauber, BrawnGP, Ferrari, McLaren, Red Bull, Renault, Toro Rosso ve Toyota'nın yeni bir oluşum için anlaşma sağladıkları bildirildi.

Ferrari takım partonu Luca Cordero di Montezemolo'nun başkanlığını yaptığı Takımlar Birliği FOTA'dan (Formula One Teams Association) yapılan resmi açıklamada "Birliğimize üye takımların kendilerine çok daha fazla söz hakkı tanınacak yeni bir oluşuma gitmekten başka çaresi kalmamıştır. Formula1'in gerçek yıldızları olan sürücüler, markalar ve sponsorlar şu anki sistemde hakettikleri saygıyı görmemektedirler" sözlerine yer verildi.

alıntı: ajansspor.com

Max Mosley ve diğerlerine selamlar olsun. El birliği ile F1'i bitiriyorsunuz. Utanmasalar yeni araba geliştirmek yok, 80 model arabalarla çıkın diyecekler. Ferrari, Mclaren olmadan bakalım ne yapacaklar?

Schumacher,Barrichello,Irvine'lı dönemde deli gibi takip ettiğim Barrichello'nun büyük bir destekçisi olduğum,11-12 yaşlarımda sabahın 5'inde kalkıp Malezya,Japonya Grand Prix'lerini izlediğim Formula 1'den nedense son 3-4 yıldır soğudum.Eski tadı kalmadı artık F1'in.Önce bütçeleri biraz kısıtlamışlardı,arabaları yavaşlattılar,şimdi iyice yavaşlatmaya çalışıyorlar galiba.Böyle giderse 5-10 yıl içinde Grand Prix diye birşey kalmayacak.

aslında nba gibi koca bir organizasyon kendini yenilemeye çalışırken ve seyirci kazanmak için her türlü yeni şey yaparken f1 ise gitgide seyircisini kaybetmeye çalışıyor gibi....gerçekten akılsızca

Schumacher yarışmaktan vazgeçti

Michael Schumacher kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, motorsiklet kazasının ardından boynunda oluşan ağrılardan kurtulamadığı için Formula1'e dönmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Schumacher'in yerine Luca Badoer'in yarışması bekleniyor