Final 3. Maç | Galatasaray CC 97 - 93 Fenerbahçe Ülker

Zaten ben anlamıyorum yorumcular Sinan Erdem'de muhteşem bir atmosfer var diyip duruyolar..Ayıptır ya,Abdi İpekçi hem salon yapısı itibari ile hem taraftarı ile çok daha ateşli,çok daha coşkulu,çok daha göze hoş gelen bi salon..
 
Taraftar konusundaki eleştirilere katılamayacağım. Müthiş bir atmosferdi. Sadece Shipp'in kaçırdığı fauller öncesi susmayarak oyuncumuzun konsantrasyonunu bozduğumuz için hatalıydık. Erken havaya girdiğimizden oldu sanırım o da. Onun dışında olağanüstüydü herşey.
 
Benim uyuz oldğum nokta sahaya madde atılması saçma olsa da 1 madde atıldı sadece yanlış hatırlamıyorsam, o da plastik bir şeydi heralde net göremedim anında anons geldi. MAç sırasında da edilen küfür çok ama çok azdı bir derbiye göre, 20 saniyelik bir tezahurat sonrasında küfür geldi anlamıyorum bunlar karşı salonda hiç olmuyor mu? hakemin kararlarında değilim ben, bize bakış açısındayım niye bu kadar art niyet var çözemiyorum!

He bu arada kazandık ama maç sonlarını kötü oynadık hem normal sürede hem de uzatmada bol bol faul kaçırıp. Neyseki pahalıya patlamadı, Shumpert oynamalı yoksa işler çok zorlaşır he onsuz da kafa kafaya oynarız bir şekilde, onun eksiğini dolduran 15000 kişi var o salonda ama oynasın ve olası yenilgide koca sene 2 berbat sakatlık yüzünden heba olmasın.
 
Oyuncularla beraber maçı yaşamak.. Acayip bi'şeysin Galatasaray.

Bu arada, ne Pana ne de bir başkası. Dünyada basketbol kültürü oturmuş en iyi taraftar biziz arkadaş, bunu bir kez daha anladım.
 
Kayaya kızıyoruz ama söylediği doğru. Tabiki profesyonel sporcusun böyle birşey söylememen lazım ama bizim kadrodan kaç oyuncu onların kadrosunda ilk beşe girebilir, bulmak zor gerçekten. Ciddi bir kadro farkı olmasına rağmen böyle mücadele ve bütünleşme bu galibiyeti getirdi. Şampiyonluk hala çok zor ama bu takım son saniyeye kadar bu işin takipçisi olacak orası kesin. Bu akşam o salonda olan herkes unutulmayacak bir maç yaşadı. Darısı Cumartesiye.

Günün özetini ise Sarunas kendi aralarında konuşurken yapmış: O kadar Euroleague maçı oynadım böyle bir atmosfere ilk defa şahit oluyorum.
 
Takıma söylenecek fazla bir şey yok aslında... İlk iki maçta yediğiniz farkların ardından sizleri izleyecek değildim, izlemedim de! Yalnız duydum ki bugün kazanmışınız. O halde cumartesi gelmek gerek, biletler karaborsada 100 TL olsa da!

Her maçtan sonra rakiplerimizin forumlarından alıntı yapmanın yasak olduğunu hatırlatmak zorunda bırakmasanız memnun oluruz.
 
güzel bir galibiyetti...
açıkcası salona girene kadar pek umudumuz olmasada içeri girince iş değişiyor birden...
büyü var o salonda...:)
içeri girince değişiyor herşey...
2-2 olursa seri %60 şampiyonuz...
zira fark ediliyor mu bilmiyorum ama Fener bizden daha yorgun...
 
İpekçi'de size galibiyet yüzü yok,olmadı olmayacak.Bugün bir daha gördük taraftarın gücünü.Bir Sinan Erdeme bakın bir de bugüne arada dağlar kadar fark var.Bu takım taraftarınla birlikte savaşıyor,oyunu yaşıyor.Shumpert sakatlandı,Haluk beşledi,Rado yok ama yürek var.Sonuna kadar da gidecekler.Tek sıkıntı 13 fark varken vurup geçmeliydik yinede zor oldu bizim oldu.Recep Ankaralı'ya da selam olsun Oktay hocayıda bizi de çıldırttı emeği büyük.Cumartesi günü 2-2 olacak aman dikkat Kaya çok beklentili bir çocuk onun beklentilerini boşa çıkarmayalım tatmin olmazsa çok üzülürüz
 
İşte savunma budur adamlara 2-3 pozisyon hariç rahat üçlük attırmadık ve sonucunda girmedi çoğu. Pota altında da gücümüzü gösterdik ama hakemler bugün maçı katlediyorlardı. Aslanlar gibi oynadık ve kazandık. Cumartesi günü oynanacak maçı 10 sayı üzeri alacağımıza inanıyorum. Taraftarımız da çok güzeldi, cumartesi daha da iyi olacaktır. Ayrıca Shumpert'ın durumunu bilen cevap verebilirse sevinirim.
 
Onlar bütçe farkı sayesinde uyuklayan seyircilerine rağmen evlerinde maç alırlar. Biz ise rakibe göre dar bir bütçemiz olmasına rağmen evimizde taraftarın cehenneme çevirdiği atmosferde bu savaşan oyuncularla maç alırız. Aradaki manevi fark bu olsa gerek..

Bu maçı alacağımıza inancım tamdı, yanılmadım. Hakemler yüzünden 1 uzatma oynadık fazladan. Bir sürü hatalı karar var, saçma sapan final serisinde çalınmayacak fauller var. Ama İpekçi'den çıkmak o kadar kolay değil, bunu anlamışlardır umarım..
 
acaip bir maçtı kendime gelemedim daha, yatayım ben iyisi. ne manyak atmosferdi ya pao mao halt etmiş.

seneye kalite farkını kapayalım asıl o zaman görüşücez.
 
Hakem üçlüsüne rağmen zaten rakibe göre zayıf kadromuz var üstüne Shumpert ve Rancik'in sakatlanmasınıda katarsak inanılmaz bi galibiyet aldık daha sağlam tribün yaptığımız da oldu tabiki ama genede inanılmaz bi destek vardı. Herşeye rağmen kazandık bu takım kalbi ileyüreği ile oynuyor hepsi ile gurur duyuyorum.
 
İlk 2 maçta malesef onların sistemine ayak uydurduk ve bu bizim için iyi olmadı.. Dün farklıydık aslında, önde girdiğimiz 2.yarıda 51-55i yakaladıktan sonra yediğimiz 19-4lük seri her şeyi bitirdi.. Bu takımın 3.çeyrek kitlenmelerini hep söylüyorum.. Bu seri öncesinde de yazdım 3.çeyrek kitlenmelerini minimuma indiremezsek fener karşısında dönüşümüz zor olur diye.. ama ipekçide her şey çok farklı olmalı.. Kesinlikle onları kendi sistemimize uydurmalıyız.. Sinir edercesine piskopat savunma, olabildiğince sakin yavaş hücumlar.. Süreyi doğru kullanarak yapacağımız iyi top paylaşımı.. Bunlara dikkat edersek ve bunun için çaba harcarsak taraftarın oluşturacağı atmosferden zaten etkilenmemelerine imkan yok.. Ama kontrolü baştan kaptırırsak sonuç farklı olur..

Serinin ben de 2-2ye geleceğini umuyorum ama bu dediklerime dikkat edersek.. Kadro farkı elbette var kabul.. ama o farkı taraftarla, ipekçideki atmosferle kapatmak zorundayız.. Sühan abi de yazmış lebron kobe olsa bu kadar istikrarlı şut atamaz ki dün gaza geldiler biraz da ondan kaynaklandı.. Umutsuzluğa kapılcak bir durum yok, ipekçide gaza gelmelerine izin vermeyeceğiz, 2-2yle daha özgüvenle gideceğiz sinan erdeme..

demişiz maçtan önce.. Kadro farkını bütçe farkını ancak böyle muhteşem bir atmosferle kapatabilirdik öyle de oldu.. Son 4senedir olduğu gibi yine evimizde geçit vermedik fbye. C.tesi de böyle olacak inşallah. Ancak yine de söylemeden edemeyeceğim bir şey var. Bu hakemlerin derdi nedir yahu? İlkyarı verilmeyen stepsler, hem savunmada hem hücumda garip faul kararları bunları geçtim hadi alıştık diyelim de, yav adam yere düşüyor, sahanın dışındayken top o adama çarpıyor, hakem oyunu devam ettiriyor, bu kadarına da oha yani.
 
Hayatımda yaptığım en karlı yatırım bu sezon aldığım kombine oldu maddi-manevi.
Bu seneki tablo umarım önümüzdeki sene kombine satışlarına olumlu yansır.Saha içi biraz daha pahalı olabilir ama onun dışında birkaç sezon daha fiyatlar oldukça uygun olmaya devam etmeli.

2-2 yapabilirsek strese girmeye başlıyacaklar Sinan Erdem'de leblebi gibi üçlük sokan takımı bugün gördük kağıt üzerinde bizden çok daha avantajlılar ama mental olarak kırılgan bir takım aslında FBÜlker.Biz finalde kaybedersek yine deliler gibi alkışlanıcak takımımız ama onlar hele ki bize kaptırırlarsa şampiyonluğu o zaman teknik heyetleri ve idarecileri ve oyuncular için hayat hiçde kolay olmayacak.Kaybetme korkusunu yaşamaya başlarlarsa işin rengi değişebilir.
 
İnternet bağlantımın sürekli sorun çıkardığı; bilgisayar başında, sonucu sürekli telefondan takip ettiğim ilginç bir maç oldu benim için. Son 16 saniye; maçın bitip bitmediğini bilmeden, futbolda yaşadığımız 16 dakika gibi geçti benim için.

Kazandığımız haberi, tarifi mümkün olmayan bir duygu oldu içimde.

Bu, tarifi mümkün olmayan durum; Fenerbahçe Ülker'in bizden büyük olmasından değil; yatırım, güç (!) vb. nedenlerle, bizden önde olmalarından dolayı oldu.

Bir kez daha gurur duydum Galatasaraylı olduğumdan. Bir kez daha...

Sezon başında şu durumda olmayı hayal edip, şu an burada olmak ve Fenerbahçe Ülker'e salonu dar etmek, harika bir duygu.
 

Üst