Genel Eurobasket 2011 Haberleri

A Grubu: İspanya, TÜRKİYE, Litvanya, İngiltere, Polonya, elemelerden gelecek 2. takım (Finlandiya, Macaristan veya Portekiz)

B Grubu: İtalya, İsrail, Sırbistan, Letonya, Almanya, Sırbistan

C Grubu: Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, elemelerden gelecek birinci takım

D Grubu: Slovenya, Rusya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna



Emir Preldzic Artık Milli Formaya Çok Yakın


Türk statüsüne geçmesine rağmen 2010 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye forması giyemeyen Emir Preldzic konusunda Slovenya Basketbol Federasyonu ile uzlaşma sağlanmış. Habertürk gazetesinin haberine göre uzun süredir Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Milli Takım’a kazandırılmaya çalışılan F.Bahçe Ülker’li oyuncu konusunda mutabakata varılmış. Ancak bu aşılması gereken ilk engeldi. Şimdi top FIBA’da.

FIBA’nın mayıs ayında yapacağı İcra Kurulu toplantısında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Emir Preldzic’in Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi için yaptığı başvurunun değerlendirilecek. Eğer bu toplantıdan olumlu sonuç çıkarsa Preldzic için Türk Milli Takımı’nın kapıları ardına kadar açılmış olacak.

Bu durumda Emir Preldzic, bu yaz sonu Litvanya’da düzenlenecek 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı formasını giyebilecek.

Forumda aradımda avrupa şampiyonası ile ilgili bir konu göremedim eğer açıldıysa bu konu çöpe gidebilir :)
 
Şimdiye kadar hayatım boyunca basketbol oynadığım adamlardan en iyilerinden bir takım kursam d grubundan 3. olarak çıkarım her türlü
 
Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'nin A Grubu'ndaki rakiplerinden biri olan İspanya'da coach Sergio Scariolo (Foto), 14 kişilik aday kadroyu açıkladı. Litvanya'da altın madalya için mücadele edecek olan Matadorlarda, Fran Vazquez (1983- 2.09 m) kadroda yer almayacak. İspanyol medyasına göre Vazquez, diz problemleri nedeniyle bu kararı aldı. Vazquez ile Barça arasındaki sözleşmesinin sona ermesinin ardından dev pivot, serbest durumda bulunuyor.

Aday kadroda 5 NBA patentli oyuncu bulunurken, İspanyol vatandaşlığına geçmesi beklenen Kongo'lu power forvet Serge Ibaka (1989- 2.08 m) kadroya alındı.

Jorge Garbajosa (1977- 2.05 m)ve Alex Mumbru (1979- 2.02 m)'nun milli takımı bıraktığını açıklamasının ardından 14 kişilik aday kadro şu isimlerden oluşuyor:
Jose Manuel Calderon (1981-1.90 m) Toronto Raptors /NBA
Ricky Rubio (1990- 1.92 m) Barcelona / İSP
Victor Sada (1984-1.92 m) Barcelona / İSP
Sergio Llull (1987-1.90) Real Madrid / İSP
Juan Carlos Navarro (1980- 1.92 m) Barcelona / İSP
Rudy Fernandez (1985-1.97 m) Portland Trail Blazers / NBA
Rafael Martinez (1982-1.91 m) Power Electronics Valencia / İSP
Carlos Suarez (1986-2.02 m) Real Madrid / İSP
Fernando San Emeterio (1984-1.98m) Caja Laboral / İSP
Victor Claver (1988-2.07 m) Power Electronics Valencia / İSP
Felipe Reyes (1980- 2.03 m) Real Madrid / İSP
Serge Ibaka (1989- 2.08 m) Oklahoma City Thunder / NBA
Marc Gasol (1985-2.12 m) Memphis Grizzlies / NBA
Pau Gasol (1980- 214 m) Los Angeles Lakers / NBA

turkbasket.com
 
İstikrar sağlamak ve başarımızın tesadüf olmadığını göstermek için en az yarı final oynamalıyız ama bu sefer işimiz bir hayli zor.

İspanya'yı en son yenmiştik ama Serge Ibaka hamlesi onlara inanılmaz güç katar. Vazquez hariç tam kadro geliyorlar ve turnuvanın favorisiler.

Litvanya ev sahibi avantajını muazzam kullanacaktır, geçen sene bizim yaptığımız gibi. Tek handikapları bazı yıldızlarının oynayamayacak olması. Kleiza'nın olmaması onlar için büyük eksiklik ama Motiejunas ve Valanciunas destekli kadrolarıyla onlar da yarı final için en büyük adaylardan biri.

Büyük Britanya ise zayıf diyebileceğimiz takımlar arasındaki sürprize en açık takım belki de. Baktığımız zaman kadrolarında Ben Gordon, Luol Deng, Joel Freeland ve Rob Archibald gibi 4 üst düzey oyuncularının olduğunu görüyoruz. Bu oyunculara 1-2 ekstra katkı gelirse grupta her takıma sürpriz yapabilecek kapasitedeler. Gordon-Deng ikilisi NBA'de bile yıldız sayılabilecek oyuncular çünkü.

Bu 3 takımla aynı grupta yer almamız bizim şanssızlığımız. Grupta 3. sırada yer almamız normal sonuç olur, 2.sırada yer almamız iyi sonuçtur. 1.lik muazzam başarı olur, 4.lük ile pek kabul edilemez.

Çapraz gruptan Fransa-Sırbistan-Almanya üçlüsü geleceği için burada da işimiz hayli zor olacak. Bu 3 takımdan 2'sini yenebilirsek çeyrek finale çıkmakla kalmayız, karşımıza nispeten daha zayıf bir takımı alırız.

Milli takım kadrosu ne şekilde olacak bilmiyorum ama benim gönlümden geçen şu:

K.Tunçeri - Tutku - Barış
Ö.Onan - Sinan
Hidayet - (Ersan)
Ersan - K.Gönlüm - Furkan
Ö.Aşık - Semih - Enes

Muhtemelen Preldzic-Oğuz oynayacak tabi Enes-Furkan'ın yerine.
 
- Şampiyona'da A Grubu’nda Türkiye'nin yanı sıra, ev sahibi Litvanya, İspanya, Polonya ve ilave elemeden gelecek takımla mücadele edecek olan Büyük Britanya'da Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Kieron Achara, Ogo Adegboye, Robert Archibald, Eric Boateng, Flinder Boyd, Matthew Bryan-Amaning, Dan Clark, Luol Deng, Laurence Ekperigin, Joel Freeland, Ben Gordon, Ashley Hamilton, James Jones, Mike Lenzly, Nate Reinking, Justin Robinson ve Andrew Sullivan.

Not : Omzundan sakatlığı bulunan Mensah-Bonsu aday kadroda yer almıyor..

- Daha önce açıklanmıştı zaten, buraya da yazalım. Fransa'nın aday kadrosu :

GUARD
Andrew Albicy, Tony Parker, Antoine Diot, Steed Tchicamboud, Rodrigue Beaubois

GUARD / FORVET
Yannick Bokolo, Nicolas Batum, Fabien Causeur, Nando De Colo, Evan Fournier, Mickal Gelabale, Charles Lombahe-Kahudi, Abdoulaye M'Baye, Mickael Pietrus

POWER FORVET / PİVOT
Florent Pietrus, Kevin Seraphin, Kim Tillie, Ali Traore, Joakim Noah, Ronny Turiaf, Luc-Arthur Vebobe, Boris Diaw, Ilian Evtimov, Ian Mahinmi

- Bu da Litvanya'nın aday kadrosu :

Mantas Kalnietis, Ğarûnas Jasikevièius, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Rimantas Kaukënas, Martynas Gecevièius, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius, Simas Jasaitis, Artûras Jomantas, Mindaugas Kuzminskas, Mindaugas Lukauskis, Paulius Jankûnas, Darius Songaila, Donatas Motiejûnas, Kšištof Lavrino

Toronto Raptors'da forma giyen Linas Kleiza ve Armani Jeans Milano'da oynayan Jonas Maciulis aday kadroda yer almayan, Litvanya için iki büyük kayıp olarak göze çarpıyor.

-Bir haber de İtalya cephesinden var. 3 önemli yıldızları Andrea Bargniani, Danilo Gallinari ve Marco Belinelli şampiyonada forma giyeceklermiş
 
Litvanya'da bişiy yok o kadar beyler Kleiza yoksa Litvanya da yok. Sonuçta Litvanya diyince hepiiz yusuf atıyoruz en azından benim gibi 90-91-92 doğumlu olanlar. Çünkü biz bu yunu takip etmeye başladığımızda Jasi - Macijauskas - Siskauskas üçlüsü vardı dış oyuncular olarak. Şimdi bitmiş bir Sarunas var bi tek. Siskauskas ikna edilebilirmiş. Bir de Javtokas yok mu ?
Fransa şampiyonluk adayım. Bu takımla eşleşmek imkansız gibi birşey Avrupa'da. Artık Bokolo gibi şebeklere de muhtaç değiller. Hem Beabouis, hem Diot var. De Colo'yu da oraya çekebilirler. Forvetler zaten hep iyidir Fransa'da. Uzunlarda ise kimi kadroya alırım soru işareti resmen. Noah , Turiaf , Diaw , Pietrus , Seraphin 5lisini tercih ederdim ben olsam. Ama Mahinmi ve Traore dışarda kalıyorlar. Korktuğum 12 kişilik kadro ise şöyle olmalı bence
Parker- Diot- Beaubois
De Colo - Pietrus
Gelebale - Batum
Pietrus - Diaw
Noah - Turiaf -Seraphin
Ayıp resmen kadroya bakın :)
İspanya kadrosu göründüğü kadar üst düzey değil artık. Eskiden çok daha çeşitliydi. İsimler aynı belki ama Navarro ,Pau , Reyes artık eskisi kadar çılgın atamıyorlar. Ve 3 numaraları eskisi gibi takımı bireştiren bi tarzda değil artık. Gimenez ve Mumbru aranılır bence turnuvada takı oyununa katkı olarak. Sada ve Suarez kadrya zor girer. Guardları çok iyi gözükebilir belki İspanyanın ama Calderon , Raul lopez , Cabezas üçlüsü daha iyi yönetiyordu bu takımı. Bence İspanya eski gücünde değil ve yenebiliriz onları.
Bizim kadromuz ise
Ömer - Semih - Furkan
Kerem - Ersan
Hido - Preldzic
Ömer - Sinan
Kerem - Ender- Tutku

Ender o kadroda olmazsa kısalardan sayı bulamayız. Ender'siz gitmez bizimkiler oraya.
 
Yarın aday kadro açıklanıyor. Merak ettiğim şey aday kadronun 15 kişilik mi 12 kişilik mi açıklanacağı.

15 kişilik bir aday kadroda Tutku'nun yanında Caner ve Furkan'ı da görmek isterim şahsen. Mantıklı olan da budur. Aklımdan geçen 15 kişilik kadro;

Kerem T. - Tutku - Ender
Sinan - Ömer - Barış
Hidayet - Preldzic - Caner
Ersan - Kerem G. - Furkan
Ömer Aşık - Enes - Semih

Kadro 12 kişiye düşerken Ender, Caner ve Furkan ayrılır ama en azından Milli Takımla idman yapma şansları olur.

Bu arada şöyle bir konu var ve içeriği aynı. Bu 2 başlığı birleştirip "Milli Takım ve Polonya 2011" gibi tek bir başlıktan devam etsek iyi olacak.

http://gsbasket.org/forum/threads/7...bol-Takımı-(2011-Avrupa-Basketbol-Şampiyonası)
 
İşte 18 kişilik aday kadro:

Enes Kanter
Hidayet Türkoğlu
Ersan İlyasova
Emir Preldzic
Kerem Tunçeri
Kerem Gönlüm
Ömer Onan
Sinan Güler
Oğuz Savaş
Barış Ermiş
Cenk Akyol
İzzet Türkyılmaz
Sertaç Şanlı
Semih Erden
Ender Arslan
Doğuş Balbay
Ömer Aşık
Furkan Aldemir
 
Ne Barış Ermiş le Cenk Akyolmuş arkadaş anlamadım gitti. Ama genel anlamda Türkiyedeki Şampiyonada 2.olan takımımızdan sonra hatta o kadroda dahil en iyi Milli takım diyebilirim.
 
bu yıl lig finalisti takımımızdan hiç bir oyuncu 12de olmayacak adalet bu mu yani? cenk akyol barış ermiş ender arslan bu sene yokları oynadılar. tutku 12 kişilik kadroda olmayı hak etti bu sene. caner de cenk akyoldan iyi bir sezon geçirdi.kıstas nedir milli takım için
 
Bu aday kadro öylesine oluşturulmuş bi aday kadro..12 kişilik kadro zaten belli kafasında..Ermal ve Tutku'yu takımda istemiyo,aday kadroya çağırıp çıkarmak daha zor..

Onun yerine Sertaç,Cenk,Furkan,İzzet gibi isimleri çağırıyo ki çıkarması daha rahat olsun..Yani Bu kadar basit bu olay,başka açıklaması yok..

Ermal aday kadroya gelseydi kesinlikle giremezdi kadroya,Gönlüm,Enes,Ö.Aşık,O.Savaş,Semih'in olduğu yerde Ermal'in girmesi zordu..

Ama Tutku kesinlikle girmeyi hakediyodu..Yine Ender,Kerem,Barış Ermiş olacak Pg rotasyonunda..Tutku Barış'tan da mı kötü..Ayıp etti Orhun hoca..
 

Üst