Genel Eurobasket 2011 Haberleri

Bence Caner, Muratcan Güler, Erkan Veyseloğlu, Nedim Yücel aday kadroya girmeyi ve bu gururu yaşamayı hakediyorlar.
 
Tutku'nun yerine Ender'in çağrılacağına emindim yazmıştım başlığa da beklediğim kadro oldu şaşırmadım. Ya arkadaşlar hadi bizden adam çağırmadılar kampta elenecek olsalar da Muratcan, Nedim gibi adamlar da çağrılmalıydı performanslarıyla İzzet filan nedir, Tanjevic'ten farkı olmayacağını gösterdi bu kadro seçimi ile.
 
Ne kadar egoları tavan yapmıs milli takım sorumluları var.

Bench bekçisi Cenk var, İzzet Türkyılmaz var Tutku gibi bir guard yok.

En iyi yerli guard nasıl olmaz ya ?
 
Cenk Akyolu milli takima secen zihniyete ne diyeyim bilmiyorum.Enderi secip Tutkuyu secmemek biz bu isi kafamiza gore yapiyoruz demektir.Mehmet Okur sakatmi yine yok kadroda.Sertaci cagirmasinin nedeni kadroyu 12 kisiye indirirken rahatca disarda birakacagi kisi olmasindan.
 
Bu takimin birinci guardi Kerem,ikinci guardi Tutku ucuncu guardi Baris olur.Bu ne kinmis Tutkuya karsi.Sike sorusturmasi Basketbol federasyonuna uzansada bunlarin dumenleride ortaya ciksa.Turgay Demirelden ne cevherler cikar.
 
Tutku Açık'ın kadroya alınması gerekirdi.En azından aday kadroya girmeliydi.Ama nedense İzzet gibi Barış Ermiş gibi kendi adamlarını almış, Tutku'yu almamış! Sadece Ender Arslan'ın yeri garanti kadroda.
 
Sezonun en iyi 2 yerli ismi Muratcan ve Tutku'nun çağırılmaması büyük rezalet. Ne Cenkmiş arkadaş her şampiyonaya çağırılmak zorunda mı bu çocuk? Ender bu sene napmış biri bana söylesin.
 
Fatih Solak yok mu ya klasik milli takım kadrosunda ?

Şaka bir yana Cenk Akyol nedir ya Tutku nasıl alınmaz bu performansıyla ayıp ya.
 
Kadro 12 ye değil 14 e düşücek bildiğim kadarıyla
Tutkunun olmayışı gerçekten skandal kimse bahsetmemiş ama birkan ın olmayışıda bence rezillik tabi eğer sakat değilse
 
Gelecek ay sonu Litvanya'da başlayacak olan ve Türkiye'nin de yer alacağı 2011 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Yunanistan guard pozisyonunda güç kaybetmeye devam ediyor.

Açıklanan aday kadroda, dinlenebilmek için affını isteyen Dimitris Diamantidis ve Theo Papaloukas'ın yokluğu sonrası takımın saha içindeki mutlak lideri olması beklenen Vassilis Spanoulis'in sakatlandığı belirtildi. Kasık bölgesindeki addüktör kasında sorun yaşayan tecrübeli oyuncunun önümüzdeki günlerde ameliyet masasına yatacağı öğrenildi.

Bir başka guard Nick Calathes'in de durumu belirsizliğini korurken head coach Elias Zouros bu gelişmeler sonrası, Aris forması giyen Kostas Charalampidis'i aday kadroya çağırdı.
 
Bence karşı taraftaki 11 takım boşuna masraf edip gelmesin. Yastık görvi görecekler turnuvada.
 
Bu ay sonu Litvanya'da başlayacak olan 2011 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye ile aynı grupta yer alan Büyük Britanya'da Ben Gordon'un forma giymeyeceği açıklandı.

Luol Deng ile birlikte takımın en önemli iki oyuncusundan olan Detroit Pistons guardı, geçtiğimiz hafta açıklanan geniş kadroda yer almasına rağmen sigorta sorunlarının çözülememesinden ötürü takımını turnuvada yanız bırakacağı belirtildi.
 
Eurosport 2'de taş gibi turnuva var.Karadağ-Makedonya maçında Omar Cook-Bo McCalebb eşleşmesini görünce evden çıkışı erteledim.:) Akşam finali Sırbistan-Hırvatistan oynayacak.Maçın reklamını yapan spikeri buradan kınıyorum.15 dk Bogdanovic'ten bahsedip Luksa Andric'in Hırvat olduğunu hatırlayamadı.
 
@ Onur Uncu

Bu turnuvayla ilgili değerlendirme yazılarını Blog'da okuyabilirsiniz.


Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlık turnuvalarının en büyüğü sayılabilecek Ex-Yu Tournament'da grup maçlarının sonuna gelindi. Dünkü karşılaşmalar sonucunda 3.lük maçı ve final maçının kimler arasında oynanacağı belli oldu. Bosna'yı 82-61 yenen Sırbistan ilk finalist olurken, Hırvatistan'ı 65-60 yenen Slovenya'da Sırbistan'ın rakibi oldu.

Sırbistan: 82 Bosna Hersek:61


Tartışmasız turnuvanın en keyifsiz maçıydı. Makedonya'nın Sırbistan karşısında bir gün öncesinde gösterdiği performans sonrasında Bosna'dan böyle bir şey bekliyordum doğrusu. Ancak Sırbistan'ın ezici üstünlükle bitirdiği ilk çeyrek sonrasında her şey bitti. Diğer 3 çeyreğin artık formalite olduğu maçı ana hatlarıyla hatırlayacak olursak;

NOT: Anadolu Efes'in yeni transferi Dusko Savanovic benchten oyuna dahil oldu.

1.periyotta üstte de bahsettiğim gibi Sırbistan'ın rahat oyunu vardı. Krstic ve Macvan'ın Bosna pota altında cirit attığı bu periyotu Sırbistan 25-10 önde tamamladı.

Daha ilk çeyrekten aradığı farkı bulan Sırplar maçın geri kalanında frene bastı. Bosna'da ise şaşırtıcı bir gelişme ile Teletovic zorlama şutlarını bize izletmedi. Bu çeyreğin sonlarında Varda ve Teletovic'in şans üçlükleri olmasa skor daha vahim olabilirdi.

NOT 2: Maçın son dakikalarında Teletovic'in kişisel istatistiklerini geliştirmesinden başka önemli bir olay olmadı.

Maç hakkında yazılacak gerçekten bir şey yok. 2.devrede Eurosport 2 spikeri Dağhan Irak'ın eski Yugoslavya ülkeleri hakkına verdiği genel kültür bilgileri de olmasa gerçekten çekilmezdi.

Slovenya:65 Hırvatistan:60

Kendi gruplarında Karadağ'ı devirerek final için sahaya çıkan iki güçlü takım: Slovenya ve Hırvatistan. Sırbistan-Bosna ne kadar canımızı sıktıysa da bu maç üstümüzdeki pası aldı ve keyif verdi.


Slovenya: Maç boyunca Smodis-Lorbek üzerinden sayı bulmaya çalışan Slovenlerde maçı kaybetmelerindeki en büyük etken güçlü olarak sayabileceğimiz kısa rotasyonlarından yeterli desteği alamadılar. Savunmada Hırvat uzunlarına çözüm bulamadıklarının en büyük kanıtı 2.çeyrekte yedikleri -sadece faul atışlarından gelen- 8-0'lık seri. Turnuva genelinde bu fizik dezavantajlarını hücumlarıyla dengelemeyi başarabilecekler mi bilemiyorum.

NOT: Slovenya'nın maça -Caner Eler'in deyimiyle- deneysel bir beşle çıktığını belirtmek de fayda var.Božidar Maljkovići Dragic ve Lakovic yerine Goran Jagodnik, Luka Rupnik gibi oyunculara maça başladı.

Hırvatistan: Bugün finalde Sırbistan ile oynayacak Hırvatistan da pota altı gerçekten çok güçlü. Ante Tomic-Damir Markota-Luksa Andric-Stanko Barac ile maçı kazandılar üstüne üstlük Tomic çok kötü oynadı, Andric de süre alamadı. Kısa rotasyonunda Ukic de olsa net madalya adayı olurlardı


İlk olarak kısalardan başlayalım. Draper klasik Amerikalı guard terimine uyarak, Hırvatistan'ın temposunu arttıyor, takıma enerji veriyor. Daha ilk çeyrekte yaptığı 3 top çalma da es geçilmemesi gereken bir istatistik. Boganovic, Karadağ maçına oranla biraz daha kötü oynadı, Tomas daha formunu bulamadı ama dünkü maçta çok ekstra bir isim vardı: Simon Krunoslav. Tomas'ın Eurobasket'te rotasyonun ana parçası olacağını düşünürsek süreleri biraz azalacak Simon'un ancak Vranjkovic, muhtemelen Bogdanovic-Tomas ikilisini yedekleyecek iyi bir oyuncu olduğuna seviniyordur.

Bu arada üstte uzun rotasyonunda Luksa Andric dedim ancak Luka Zoric'i de unutmamak lazım. Dünkü maçta Andric'den çok daha fazla süre alan Zoric, rakipte skorer bir uzun olduğunda -Lorbek gibi- tercih edilebilir.
 

Üst