Genel Eurobasket 2011 Haberleri

Polonyada hem lampe hem gortat yok bildigim kadarıyla o yüzden onları saymasak da olur artık...
İngiltere 2 nba yıldızıyla sürpriz yapar diyordum ben gordon gitti artık sürpriz yapma ihtimalleri dahi zayıfladı...
Yunanistan için şuan turnuvaya gelmeyecek olan oyuncularını gördükçe turnuvaya hiç katılmasalar dahi olur diyorum...
Litvanya için kleiza büyük eksiklik ama onun dışında javtokas'dan söz edilmemiş onun durumu nedir acaba?
Slovenya ise her turnuvada oldugu gibi yine en çok sempati duydugum takım.ki bu sefer lakovici de dikkatle izleyecegim için slovenya maçları daha bir keyifli olacak.ama slovenya için şunu söylemeden edemem;şu takımda bir de vujacic olsa hani hiç fena olmazdı...bir şutör bir şutördür her zaman :D
Almanya ise benim bu turnuvadaki sürpriz adaylarım arasında;nowitzki ve kaman büyük güç katacaklar
Lakin hepsi bir yana bu turnuva ispanya ile fransa arasında geçecek...o kadrolar nedir allahaşkına!! hele o Fransa'nın kadrosu akıllara zarar...yemin ediyorum nba2k11de fantasy draft ile kadro yapsam şu kadroya hayır demezdim...
 
Eurobasket Günlüğü #7 (Milli Takım ve Soru İşaretleri)


Milli takımımızın World Cup'daki performansından sonra her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. Kimi 'bu sonuçlar ölçü değil, paniğe gerek yok' dedi, kimi -sanki böyle bir şeyin olmasını bekliyormuş gibi- saldırıya geçti. Sanırım ben ilk görüşü savunanlardanım. Ama göze çarpan bazı eksikler, sorunlar olmadı değil.

Bunlardan en önemlisi belli bir tabanımızın olmayışı. Artık milli takım çapında böylesine üst seviyeye çıkan bir takımın ne olursa olsun, Sırbistan maçındaki gibi sadece 58 sayıda kalıp, 25 sayı fark yeme hakkı yok. Bakın İspanya'ya, Yunanistan'a, sakatlık ve form durumları ne olursa olsun, yakaladıkları çizgiyi bozmazlar. Mesele bunun hazırlık maçlarında veya başka bir organizasyonda olması değil. Mesele takımın bu kazanma alışkanlığını kazanması.


Bu durum da bizi bağlantılı olarak 2. probleme götürüyor. Artık 12 Dev Adam'ı biraz takip eden biri bile tempo yakalayarak, kıvılcımdan sonra ateş çıkartarak oynadığını biliyor. Bu açıdan en zıt örneği yine Sırbistan ile vermek doğru olur. Ivkovic'in takımı düzeni ve sistemi mükemmelleştirmeye yönelik oynuyor, Türkiye bunun 180 derece tersi.

Tabi bu tempo yakalamaya yönelik oyunun pozitif getirileri yok değil. Çok uzaklara gitmeyin, 2010 Şampiyonası'nı hatırlayın. Ankara ve İstanbul'da seyirci desteğiyle neler neler yapmıştı milli takım. Yunanistan'a karşı oyunun net hakimi olmuş, Fransa ve Slovenya'ya fark atmıştı. Kıvılcımdan sonra çıkan ateş söndürülemez hale gelmişti. Yarı finalde yukarıda övdüğüm Sırbistan'ı bile alaşağı etmişti milliler. Ancak böylesine güçlü bir oyuncu havuzuna sahipsek, bu oyun düzenine bağlı kalmamıza gerek yok. Çünkü uzun vadede sonuç getirecek bir çözüm değil bu.


Tabi Sertaç Şanlı'nın da kadro dışı kalmasıyla en büyük soru işaretlerinden biri geliyor aklımıza. Kimler gidecek? Bana göre şu anda kadrodan çıkarılmayacak, çıkarılması teklif bile edilemeyecek oyuncular: Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Ömer Onan, Sinan Güler, Hidayet Türkoğlu, Emir Preldzic, Ersan İlyasova, Oğuz Savaş ve -sakatlıktan kurtulduğunu varsayarak- Ömer Aşık. Geriye kalıyor 3 boş kontenjan. İzmir'deki performansından sonra Cenk Akyol da büyük ihtimalle garantiledi kadroya girmeyi.

Uzunlar için kritik isim: Semih Erden. Onun sakatlığı şu anda büyük muamma. Eğer Semih kadroya katılırsa Enes-Furkan ikilisinden biri kesin gidecek. Semih kadroya katılmazsa ikisinin de takıma katılma ihtimali doğuyor ancak bu durumda da Doğuş veya Barış ile kısalara bir ekleme yapılması düşünebilir. Enes mi? Furkan mı? seçiminde ben form düzeyine göre Furkan'ı seçerdim ancak önümüzde daha uzun bir zaman var, ilerideki iki turnuvadaki performansları Orhun Ene'nin seçiminde en büyük etken olacak.
 
Umarım şu oyun devam etmez turnuvada.İnanılmaz kötü durumdayız.Umarım birşeyler değişir.Biraz kıpırdansak çeyrek final yaparız zaten.Ama baya bi sirkilmemiz gerek daha ilerlersi için.
 
Böyle giderse turnuvada rezil olacağız. Hakikaten olacak iş değil, en kilit oyuncuları eksik Yunanistan'a 40 dakikada sadece 38 sayı atabildik.. Bu işin Orhun Ene ile oluru yok, çok canımız yanacak çok..
 
Bana göre biz 1 ve 2 numarada oynayacak oyuncu yetiştiremiyoruz.Çok iyi uzunlarımız var,milli takımın antrenörü olsam uzun oyuncu seçiminde çok zorlanırdım fakat 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda yıllardır aynı oyuncular var yıllardır oyun kurucu pozisyonunda Kerem Tunçeri-Ender Arslan ve sürekli değişen 3.bir isim onun dışında 2 numarada yıllardır Ömer Onan var.

Mesela 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonasından beri Ömer Onan milli takımda.
1999 Avrupa Basketbol Şampiyonasından beri Kerem Tunçeri milli takımda ve bu 2 isim hala pozisyonlarında birinci adam olarak oynuyor.

Bi Harun Erdenay,bir İbrahim Kutluay,Ufuk Sarıca gibi oyuncular yetiştiremedik malesef.
 
Ben iyimser bakanların yanındayım.Adidas Cup'tan sonra daha iyi bir milli takım görecegimize inanıyorum.Savunma olarak hafif kıpırdanmalar var iki pivotun dönmesiyle.Ama dış şutlarımız kötü.Biz geçen sene finale çıkarken dış şutlarımız üst düzeydi.Şimdi ceza şutlarını bile kesemiyoruz.Bu takım bu haldeyken bile Almanya macında ümit veriyorsa dış şut yüzdemizin artması halinde daha iyi yerlere gelecektir.Hido olsun, Onan olsun bu jenerasyonun son adamları.Ve bir olimpiyat yaşamak için ellerinden gelenin en iyisinin iyisini yapacaktır.
 
Dünya Şampiyonası öncesi de durum farklıydı. Abiler toparlarsa takımı beklenen sonuçlar alınabilir. Yoksa tartışılacak sorun çok.
 
Barış'ın buraları oynayamayacağı net belli oldu, daha bu seviyeye gelmesi için yemesi gereken çok ekmek var. Barış'ın ardından Doğuş'un da gitmesi çok manasız olur. 2 numarada Ömer Onan ve Sinan Güler varken, Cenk'i kadroda tutup, turnuvaya 2 guardla gitmek; hele ki Kerem'in diri kalması ve dinlendirilmesi çok çok önemliyken büyük bir tercih hatası olur.

Bu arada ben takım için genelin aksine o kadar da karamsar değilim. Doğru gitmeyen birşeyler olduğu açık ama takımın hala yükleme yaptığını düşünüyorum. "Diğer takımlar yapmıyor sanki yükleme" geçerli bir argüman değil bence. Her takımın ve koçun doğal olarak farklı yöntemleri var. Kimi takımlar turnuva başında hazır olmayı amaçlarlar, kimi takımlar da turnuvanın önemli maçlarına doğru. Murat Didin Almanya maçında çok doğru konuştu, 18 günlük uzun bir süreç bu turnuva. İlk günden hazır olan takımların turnuvanın sonuna doğru düşüş yaşayabilecekleri de gerçek. Ayrıca ilk gruplarda ilk 3 maçımızı Litvanya ve İspanya dışındaki rakiplerimizle oynayacak olmamız da endişelerimi azaltan etkenlerden. 4. maç olan Litvanya maçında hazır olsak yeterli olacaktır bence.

Takımın savunmada yavaş yavaş kendine geldiğini, hücum için ise biraz daha sabır göstermemiz gerektiğini sanıyorum. Takımın en önemli iki isminden Hidayet'in Orlando-Atlanta serisinde dibe vurduğu (%30 civarı saha içi) ve Ersan'ın da Milwaukee'de sakatlıklarla ve sorunlarla dolu bir sezon geçirdiği de düşünülürse takımın hücumda sıkıntı yaşaması normal gözüküyor. Hele ki takımın hücumda en önemli parçası Kerem'in de fizik olarak hazır olmadığı düşünülürse -ki takımın onun sahada olmadığı anlardaki durumu da net şekilde ortada- hücum için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Orhun Ene'nin coachluğu soru işareti ama harcamak için henüz erken. Litvanya maçından sonra turnuvadaki durumumuz az çok belli olur.
 
yunanistan'ın b takımından fark yemek,almanya'ya 2 maçta da kaybetmek(ki ilkinde 2yıldızı kaman ve nowitzki yoktu)....belçika galibiyetinden yola çıkarak turnuva için umutlu konuşmak...hayal kurmanın alemi yok...yunanıstan'ın b takımına karşı 38 sayı atmanın hiç bir bakış açısıyla hiçbir basketbol mantalitesiyle açıklaması olamaz...
 
Milli maçlardaki skorlara neden şaşırıyorsunuz anlamıyorum...
Biz zaten buyduk, ekstra olan yıldızları gelmeyen takımlarla dünya şampiyonasıydı...Bu sefer taraftar yok ve bu sene egolar konuşacak. Hazırlık maçlarında gördüğüm acı ama gerçek...
Neyse şampiyona tahminim finali Sırbistan-İspanya oynar, mantığım her ne kadar İspanyolları gösterse de içimden bir ses Sırplar bu sene alacak diyor...
3. Litvanya olur, 4. Yunanistan...
5.'de Almanya olur Olimpiyata gider...
6,7,8'i Slovenya, Hırvatistan ve biz paylaşırız...(Plase Rusya)
 
Hırvatistan'ın sürpriz yapabileceğini düşünüyorum,en büyük favorilerden biri Sırbistan,İspanya zaten ortada,Litvanya'nın evsahibi olmanın verdiği bir favoriliği var,Yunanistan eksik ama herzaman sağlam bir takım.Biz ise kapalı kutu :)
 
Dün Yeni Zelanda'yı yenmişiz maçı izlemedim yorum yapamıcam finalde Karadağ ile oynıcaz biraz sonra.Milli takım ve Pekovic için izlenesi :) Yayın CNNTürk
 
Milli maçlardaki skorlara neden şaşırıyorsunuz anlamıyorum...
Biz zaten buyduk, ekstra olan yıldızları gelmeyen takımlarla dünya şampiyonasıydı...Bu sefer taraftar yok ve bu sene egolar konuşacak. Hazırlık maçlarında gördüğüm acı ama gerçek...
Neyse şampiyona tahminim finali Sırbistan-İspanya oynar, mantığım her ne kadar İspanyolları gösterse de içimden bir ses Sırplar bu sene alacak diyor...
3. Litvanya olur, 4. Yunanistan...
5.'de Almanya olur Olimpiyata gider...
6,7,8'i Slovenya, Hırvatistan ve biz paylaşırız...(Plase Rusya)

İlk 4'te bizden iyi kadrosu olan bir takım göremiyorum. İspanya dahil.
 

Üst