GSBasket Kültür Blogu(İsim Belirlendi)

Re: GSBasket Kültür Blogu

Bir işe giriştik ve bu işin biran önce neticeye ulaşmasını istiyoruz. Bu yüzden blogu en kısa zamanda açmak istiyoruz. Blogun genel bir kitleye hitap etmesini istediğimizden ''isim'' konusunda kararsız kaldık. Bu yüzden değerli önerilerinizi bekliyoruz.

28 Ağustos 2009(Cuma) tarihine kadar önerilerinizi ve fikirlerinizi bu konuya yazabilirseniz seviniriz.

Alperen KAPLAN - Uğur YILMAZ

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Bir işe giriştik ve bu işin biran önce neticeye ulaşmasını istiyoruz. Bu yüzden blogu en kısa zamanda açmak istiyoruz. Blogun genel bir kitleye hitap etmesini istediğimizden ''isim'' konusunda kararsız kaldık. Bu yüzden değerli önerilerinizi bekliyoruz.

28 Ağustos 2009(Cuma) tarihine kadar önerilerinizi ve fikirlerinizi bu konuya yazabilirseniz seviniriz.

Alperen KAPLAN - Uğur YILMAZ

Blog için bi isim düşünmüştüm tabi com,net,org alırız diye ama blogsopttanda alınır benim düşüncem

Gsbulten... yada sadece yazar yazısı için gsyazar olabilir

Uğur Abi daha geniş kitlelere ulaşabilmek açısından ismi Galatasaray ile alakalı tutmamak düşüncesindeydik Uğur(Yılmaz) ile ama genel kanı senin istediğin yönde olursa değerlendirme yapılır elbette.

Alperen eğer blogun isminin içinde GS geçmezse "GSBasket Kültür Bloğu"nun anlamı kalmaz.Bence de GS geçmeli bloğunuzun isminde.

Blogunuz diye birşey yok, blogumuz var Gazanfer ilk olarak bunu söyleyim. :)

Sonra yazarlarımızın ortak paydaları Galatasaray Basketbol Platformu'na üye olmaları olacak olsa da buluşacakları nokta Galatasaray olmayacak. Blogun içerisinde rengimizi belli edeceğiz, forumumuzun logosu,linki ve ismi yer alacak ancak isim bazında yaparsak bunu çok da doğru olmaz bence.

Bunun yanında aramızda yapmış olduğumuz iş bölümünde isim meselesini Uğur'un sorumluluğu altındaki konu olarak belirledik. Uğur gelsin daha detaylı birşeyler söyleyecektir.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":2b7g1z2x]Alperen ve Uğur,
Sıkı okuyucunuz olarak takipteyim :)
Kültür-Sanat bölümünde güzel yazılarınızı severek takip ediyordum zaten :)

Bağdat Abla kaçamazsın... :)[/quote:2b7g1z2x]
Şu anda kaçmak zorundayım. Meslek hayatımın en kritik 10 günü içindeyim :)
Şu işi bir halledelim, bloga bilimsel makale bile veririm :)

İlla bugün yaz diyen yok ki, varsın 10 gün sonra olsun abla. :)

Turuncu Mecmua blogun ismi olabilir mi?

Sarı ve kırmızının ortak tonu "turuncu" olduğu için ve öneri sayısı artsın diye söyledim. :)

Oluşacak olan blogun Galatasaralılara ait olduğu anlaşılacaktır. Zaten bunun da olması gereklidir. Böyle olmazsa Gazanfer'in dediği '' GSBasket Kültür Blogu '' başlığının da bir anlamı kalmaz. Ancak özellikle isim konusunda farklı, orjinal bir başlıktan yanayım. Bu sadece geniş kitleye ulaşmak ile alakalı bir durum değil. Blogun isminde tabiki Galatasaray veya Galatasaray'ı andıran ibareler geçebilir ancak daha yaratıcı bir isim olması iyi olur kanaatindeyim.

Ayrıca isim önerilerini aldıktan sonra bir anket yaparız. Bu ankette hangi isim daha çok ilgi görürse onu seçeriz.

Alperen sende Uğur açıklayacak deyip topu bana atma =)

Benim özel mesaj kutum da çalışmıyor bu aralar :)

Şakası bir yana destekliyorum. Yazı yazabilsem kendi bloguma yazıcam zaten. Vakit bulamıyorum bu aralar.

İsim olarakta tarihnasilyazilir olsun ismi :)

Öncelikle güzel bir düşünce ve elimden geldiğince katkıda bulunurum.

İsim konusundaki önerilere gelince, Berk´e katılmamak elde değil. Türkçesi varken Arapçaya yönelmemek lazım.

Ayrıca blog yerine site teklifini ciddi anlamda düşünmesi gerekir fikir sahiplerinin.

Onur Abi "Mecmua" yı daha şaşaalı olsun diye önerdim. :)

Bunun yanında site teklifine gelecek olursak .com yahut .net olarak alacağız zaten adresi. Ama blog tarzı bir yapılanma olacak ilk aşamada. Sonrasında blogger dan memnun kalırsak blogger da devam edeceğiz, olmadı kendimiz sitemizi kurarız farketmez. İlk aşamada bu vardı kafamızda ama fikirler geldikçe bazı şeyler netleşecektir.

Murat Abi 'SO' ya topluca bir mesaj yanlışlıkla da olsa gitmişti, onun için SO üyelerine tekrar ÖM atmak ihtiyacı hissetmemiştik.

Sana ve diğer SO üyelerine ÖM en kısa zamanda gelecektir. :)

Re: GSBasket Kültür Blogu(Anket)

Site çok fazla var, ilk başta bende site desem de şimdilerde sıcak bakmıyorum. Aslında gönlümde yatan sözlük formatı ama onunda scirpti çok pahalı be kardeşim, eğer yapabilirseniz sözlükte olur.. :)

Yakın zamanda bir görev dağılımı yapacağız, isteyen kişilere çeşitli görevler vermek suretiyle. Uğurla konuştuktan sonra burada da açıklarız.

Ben bir işe başladığım zaman o işi bitirmeyi severim, bitiremezsem de o yaptığım şey içime oturur. Tahmin Yarışması'nı açtığımda istediğim formatta tek cevap bile gelmemişti. Ama daha sonra düşünüp taşınıp daha uygulanabilir bir format ayarladık ve belli bir yere geldi orası. Bunu bir işe başladığım zaman onu bitirme zorunluluğu hissettiğimi anlatabilmek için söyledim.

Bu blogu açma kararını , Uğurla biz kendi yazılarımız için değil, forumumuz için aldık. Ben şahsen bu sene çok fazla yazı yazamayacağım zaten, ÖSS nedeniyle. Uğur'un da başında aynı bela var. Umarım bir hafta sonu bloga baktığımda son girdiğim tarihten bu yana herhangi birşey yazılmadığı durumuyla karşılaşmam.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Yakın zamanda bir görev dağılımı yapacağız, isteyen kişilere çeşitli görevler vermek suretiyle. Uğurla konuştuktan sonra burada da açıklarız.

Alperen uçma.
Buradaki oraya yazı yazabilecek kalibrede adamlar bellidir, bunlarında bir çoğu senden ve benden yaşça büyüktür, görev vermek kimsenin haddine değil bunu da küçük uyarı olarak bildiriyim dedim ;)