İngiltere Premier League (Futbol)

Çok fazla eksiklerimiz olduğu gerçek, hatta Chelseanin ligi özellikle büyük maçlarda domine ettiği ayrı bir gerçek. Ama yine de futbol sahada oynanıyor ve top yuvarlak. :)

Arapların kontrolüne geçtikten sonra astronomik bonservis bedelleriyle kadrosunu güçlendiren Manchester City, 1 senede 121 milyon pound zarar açıkladı.

Daha beter olacaksınız... ;)

west brom-bolton 17.00 the hawthorns
sıkıntılı bir maç olacak kazanmamız lazımki arsenal maçının galibiyeti anlamlı olsun.

Tugay EREN' Alıntı:
[quote="Tugay EREN":2vo5kvw5]west brom-bolton 17.00 the hawthorns
sıkıntılı bir maç olacak kazanmamız lazımki arsenal maçının galibiyeti anlamlı olsun.
1-1 berabere kaldık. :?[/quote:2vo5kvw5]

Ya Tugay sen harbiden West Bromviçh taraftarımısın :) :) Çok komik geldi bana nereden geliyo bu ilgi?

Tugay EREN' Alıntı:
[renkler ve taraftar ben 2005ten beri west bromu tutarım.o sene sürekli büyük takımlardan puan alıp buna rağmen düşme hattında bulunan bir takımdı west bromwich.sonrasında bu takıma sempatim oluşmaya başladı.sonra taraftarlığa kadar ulaştı.2005ten bu yana hem championship hemde premier lig maçlarını hep takip ederim.tvde izlemeye çalışırım.tabi bu taraftarlığımda o yılki ilginç maçlarının etkisi çok. :)
Sercan Karabıçak' Alıntı:
Ya Tugay sen harbiden West Bromviçh taraftarımısın Çok komik geldi bana nereden geliyo bu ilgi?
nedeni üstte. :) :)
united chelsea arsenal ve liverpooldan puan alıyordu o yıllarda hep.ama hep küme düşme hattındaydı.sonra ilgi taraftarlığa ulaştı.seviyorum W.B.A yı. :),
evet bu arada tuttuğum galatasaraydır. :p
ondan sonra west brom. ;)

Manu çok önemli bir haftada puan kaybetti. Şampiyonluk yolunda en büyük rakipleri Arsenal ve Chelsea birbirleriyle karşılaşırken Sunderland deplasmanındaki puan kaybı Manuyu fazlasıyla yaralamıştır...

Kadro olarak eksikliğimiz ve Chelseanin istikrarı maç öncesi bariz belliydi ama teslim olmak yakışmazdı bizlere maçtan önce. İnanmıştık, olmadı. 2-0 kaybettik ve 4. sıraya geriledik.

Man.City sanırım Chelseayi yenmenin meyvelerini topluyor. Ligde 2. sıradalar.

Arsenal ve Manu ligde Chelseaye rakip olmak istiyorlarsa büyük maçlardan önce küçük maçlardaki puan kayıplarını engellemeleri gerekir. Eğer lig bu şekilde devam ederse sonucu kestirmek maalesef güç değil. Premier Lig istikrarı sever ama geçen yıldan kalan herşeyin bu sezondan devam etmesi de inanması güç birşey. Ve yine maalesef Chelsea bunu yapıyor...

Liverpool mu ?

7. hafta sonunda 18. sıradalar. Onlar hepten düşmüşler uçsuz bucaksız kuyuya...

De Jong yaptığı hareketler yüzünden (En son Ben Arfa'nın ayağını kırmıştı) Hollanda milli takımı aday kadrosundan çıkarılmış.

Bu sene Liverpool ve GS taraftarlarının, aslında takımlarının kaliteli bir takım olmadığını anladıkları bir yıl oldu şimdiden. Bizim şansımız, görece zayıf bir lig ve ayağa kalkma şansımız var. Liverpool bu sene avrupa kupalarına bile katılamaz.

NOT: Hazır bu iki takım taraftarları takımları konusundaki bu gerçekleri öğrenmişken kardeş klüp olsunlar :))

Milli maç arası bittikten sonra Merseyside derbisi varmış.. Liverpool 17. sırada, Everton ise 16. Hayırlı derbiler.. Derbi kullan ey millet, yüzün eskimesin olma illet..

Liverpoolun durumu cidden içler acısı. Nasıl bu hale geldi bu takım anlaşılır gibi değil. Umarım toparlarlar en kısa zamanda.

Semih Ural' Alıntı:
Liverpoolun durumu cidden içler acısı. Nasıl bu hale geldi bu takım anlaşılır gibi değil. Umarım toparlarlar en kısa zamanda.

büyük maddi sıkıntı var.. almak isteyenler de bilançoyu görünce vazgeçiyorlarmış.. neyse ki ben sempatimi benitez yüzünden tamamen kaybetmiştim.. o yüzden çok umursamıyorum.. rafael benitez'i liverpool'dan kovmak değil, şehirden döverek atmak lazımdı. Şampiyonlar liginde gelen finaller neticesinde hep başarılı sanıldı ama bu takıma kimler kaç liraya geldi, kaç tane yaramaz ispanyol geldi geçti.. Onlara bakmak lazım.. İstediği gibi saçtı savurdu paraları.Hele bi Robbie Keane olayı var ki evlere şenlik.. Adamı 20 milyon pounda al, 6 ay sonra 12 milyon pounda geri sat aldığın takıma. Ve hala görevde devam et..Bunun adı enayilikti, Liverpool hepsinin cezasını çekecek .. Belki şimdi değil ama 15-20 sene sonra bu takım neden battı diye belgesel yaprken yollar hep Benitez'de düğümlenecek..Gerrard ve Torres'i satarak başlayabilirler.. Şimdiden geçmiş olsun.

tam da bu konuşmalarımızın üzerine gelmiş bir haber.. Reuters kaynaklı.. Boston Red Sox beyzbol takımının da sahibi olan New England Sports Ventures şirketi Liverpool'u almaya karar vermiş.. Daha doğrusu şu anki sahipleri ile şartlar üzerinde anlaşılmış.. Liverpool'un Royal Bank Of Scotland'a 237 milyon pound borcu varmış ve ödeme için son gün 15 Ekimmiş.. Yalnız takımın kaça satıldığı açıklanmamış..Şu anki sahipleri 2007 de 218 milyon pounda almışlar.. Yakında diğer ayrıntılar da ortaya çıkar..

Premier League takımları üzerindeki Amerikan sermayesi gölgesi kalkacak gibi değil .. Adamlar Atlantik'i geçip geliyorlar ve hemen duruma el koyuyorlar.. Alan da satan da Amerikalı ama kulüp sözde İngilterenin en geleneksel kulübü, işçi takımı, liman şehri takımı.. Endüstriyel futbol dedikleri bu olsa gerek.. Şu anda Roy Hodgson gitsin , Dalglish gelsin diye sızlanan Kop Tribünü bakalım bu alım-satımlara ne zaman , ne tepki verecek..