İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Slovenya,İtalya,Fransa ile oynayacağız,F grubunda.Şu an 6 takımlı grupta 5.sıradayız.İlk 4 'e girmek zorundayız.Ondan sonra çeyrek final ,sonra yarı final ve final.
8 Eylül Slovenya,10 Eylül İtalya , 11 Eylül Fransa.

keşke çeklere yenilip elenseydik... çünkü tanjevic in gönderilmesi kesinleşirdi... zaten oynadıgımız oyun litvanya ve almanya maclarından farklı degildi sadece rakibin çek cumhuriyeti olmasından galip geldik. ayrıca çeklerin en önemli oyuncusu welsh normal oyununu oynasaydı çeklerede yenilirdik. şimdi slovenya , fransa ve italya ile oynayacagız. bu 3 takımdan da fark yiyip avrupaya rezil olmayız inşallah. ama oynadıgımız oyun hiç de iç açıcı degil . ama en önemlisini dün akşam kaya peker söyledi. ilk 5 imizi bulmamız lazım. tanjevic kim ii oynuyosa onu cıkartıyo ibrahim 3 lük atıyo çokartıyo hidayet iyi oynuyo çıkartıyo kaya oynuyo cıkartıyo . ermal ve ersan ı ısrarla oynatıyo ersan hücumda ermal savunmada hiç bişi yapmıyo. neden anlamıyorum. ama bir umut var çeyrek final için ilk 5 imizi bulursak japonyadaki havayı yakalayıp oilimpiyatlara gideriz. çünkü oynayacagımız takımlar bizden iyi degill...

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Ben 5 dakika aynı 5'i sahada görmüyorum.Hido çok iyi oynarken kenara alınıyor :? İbo 2 üçlük sokuyor kenara alınıyor :? Suyu çıkıyor böyle yapınca da oyuncunun antrenorune guveni kalmıyor :?

kesinlikle inanmıyorum buna ihtimal bile vermiyorum.bana göre hidayet bu şampiyonada oyun oynaya en iyi oyuncumuz gerek savunmada gerek hücumda.zaten 19 küsür sayı ortalaması var bu herşeyi gösteriyor.almanların neden bu haberi yaptığını tahmin etmek çok zor değil alman koç hidoya takacağına kendi oyuncularıyla ilgilenip madalya peşinden koşsun

tanjevic çek maçında cenk akyol 'u kullanıp onu kazanabilmesi lazımdı.. çünkü bu turnuvada hiç ona güvenmedi . japonyada takımın yıldızıydı. burda hiç şans vermiyo. eger biraz ersan ' a güvendigi kadar cenk' e de güvenseydi belki cenk akyol'u kazanabilirdi... çünkü türkiye için çok önemli bir oyuncu. ama artık çok geç bence bu turnuvada ondan hiç yararlanmayacak gibi görünüyo. heralde efes li oldugu için:)

Çek Cumhuriyeti gibi 3.sınıf bir takım karşısında bile oyunun bazı bölümlerinde ezilen!!! bir milli takımdan iyi bir derece alması beklemek ne kadar doğru olurki? Çekler farkı 6 sayıya indirdiğinde Memo'nun o ballı üçlüğü olmasa maçı kaybedecektik belkide. Kaybetsekte üzülmezdim açıkçası. En azından Slovenya, İtalya, Fransa maçlarında yiyeceğimiz farkları görmemiş olurduk. Rezillik diz boyu gerçekten. Çek Cumhuriyeti'nin yenerken bile çok zorlandık. Kimse bazı bölümlerde çok iyiydik demesin ki zaten kimse de böyle birşey demiyor. O farkı açtığımız anlar bizim başarımızdan değil, Çeklerin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Umarım önümüzdeki 3 maçta iyi maçlar çıkartırız, iyi skorlar alırız diyeceğim ama böyle bir ümidim olmadığı için ne halleri varsa görsünler umrumda değil diyorum ne yazıkki...

Maç sonrası ntv yayınına konuk olan Opel Skyliners tkım menajeri Kamil Novak'ın (Çek vatandaşı)bir yorumunu aktarmak istiyorum.

Bu oyunla Slovenya,Fransa ve İtalya'yı yenemezsiniz ama onlar en iyi oyunlarını oynadılar. Türkiye ise en kötü oyunuyla tur geçti. Onlar performanslarını daha fazla arttıramaz ama siz çok yukarılara çıkarabilirsiniz.

Sırbistan'ın 2002 dünyşa şampiyonluğunu nasıl kazandığını hatırlayınca biraz umutlandım doğrusu.umut fakirin ekmeği nede olsa

Ayrıca Ermal bu turnuvada ne yaptığını anlamış değilim.Hucumda top almaya çalışırken her haraketi faul.Rıbaund'a çıkarken elleri kolları hep faul peşinde koşuyor :?
Ersan hakkında ise hiç yorum yapmak istemiyorum :? Türkiye basketbolunun en büyük balonu. Herkes şişiriyor ama yok hala beklenen yok.Memolar Hıdolar onun yaşındayken Avrupa 2.liği yaşadık.

Tanjevic gitsin diye turnuvadan elenmek istemenin yanlış oldugunu düşünüyorum.Bu turnuva sonucunda başarılı olsak da olmasak da yolların ayrılacağını düşünüyorum.

ben bu turnuvadaki başarısızlığı oyunculara değil tanjeviç'e mal ediyorum o adam takımın başındayken yuncuları bu denli engellerken oyunculara kızamıyorum

Arkadaşlar en büyük sıkıntımız guard mevkiinde.Daha topu karşı sahaya geçiremiyoruz doğru düzgün.Karşı sahaya geçtiğimizde de guardların yaptığı ilk pas genellikle hücum süresinin dolmasına 13-14 sn kala yapılıyor, bu da tek pasla bireysel yeteneğe bağlı kötü ve takım oyunundan uzak hücumları beraberinde getiriyor.
Böyle zayıf bir guard rotasyonu varken,geçen sezon Türk Telekom da çok iyi bir sezon geçiren,bana göre top hakimiyeti ve oyun görüşü Ender ve Engin'den daha iyi olan Tutku Açık'ın kadroda olmaması çok büyük bir yanlış bence.

en önemli sorun guard larımızda rakip guardlar bizim guard lara çok büyük fizik üstünlük saglıyolar. bizim guardlarımız onların 2 metre arkasından koşuyor :? ayrıca guardlarımızın hem asist yapmıyolar hem sayı atmıyolar :? en büyük sorun guardlar :(

Hido küstü!

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılan (A) Milli Takım ile ilgili Türk basınında çıkan haberler kafilede huzursuzluk yaratırken, Hidayet Türkoğlu, Türk gazetecilere küstü.

Türk basınında yer alan ve basketbolcuların disiplin dışı hareketlerde bulunduğu iddia eden haberlerden sonra (A) Milli Basketbol Takımı Genel Menajeri Harun Erdenay yazılı bir açıklama yaparak, tüm iddiaları yalanlamasına rağmen oyuncuların bu haberlerden etkilendiği görüldü.

İddialarda en sert eleştiriyi alan Hidayet Türkoğlu, bugün Türk gazetecilerle konuşmayıp, yüzünü başka yöne çevirerek, küs olduğunu gösterdi. Takım içinde bir çok oyuncunun da haberler nedeniyle morallerinin bozuk olduğu dikkat çekti.

Bu arada takım kaptanı İbrahim Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çıkan haberler bizi etkilemez. Biz, oyunumuza bakarız. Geçmişte yaşadığımız, aramızdaki polemiklerin yeniden çıkacağını zannedenler var. İddialar bizim kendimize olan güvenimizi, inancımızı ve birliğimizi bozamaz. Geçmişteki problemlerin tekrarlanacağını sananlar hata ediyorlar'' diye konuştu.

Çok iyi geçen hazırlık döneminden itibaren takım içinde hiç bir arkadaşının düzene aykırı bir davranışta bulunmadığını da söyleyen İbrahim, gruptan çeyrek finale kalabilmek için 3 maçtan ikisini, hatta üçünü de kazanmak gerektiğini belirterek, ''Biz turu geçebilecek güçte olduğumuza inanıyoruz. Bunu da sahada göstereceğiz'' dedi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de iddiaların tamamen asılsız olduğunu, bunun şu anda milli takımı ve Türk basketbolunu yıpratmak için çıkarıldığını savundu.

Ayıp günah.Çocuklar ne yapsa haklılar...

burası türkiye işte herşey 1 sayıyla maç kazanmaya bakıyor...onlar 2 maç kazansa yıldızlardı işte

Ahmet KURT' Alıntı:
Kızım sana söylüyorum...

Gözünüz aydın Fenerbahçeliler: Sonunuz ulusal takım gibi olacak! Daha doğrusu.. Avrupa kupalarına başlangıcınız aynen ulusal takımın ilk tur maçları gibi olacak. Fıslayacaksınız! Nereden mi biliyorum? Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur beyler. Bu antrenörle başka bir şey olmaz! Turgay Demirel 'çakma' sı antrenörünüz Tanjevic bu yaştan sonra değişemeyeceğine göre, Fenerbahçe'de de aynı sorunlar yaşanacaktır.

Tanjevic, atçıların deyimiyle 'tay kırma' konusunda çok başarılı bir binici olabilir ama şampiyon atları kontrol edemediği biliniyor. Sürekli kafa üstü çakılıyor bu adam!

Japonya'daki kadro tam onun istediği gibiydi: Sivri uçları törpülenmiş gençlerden kurulu bu kadroya istediği her şeyi yaptırdı Tanjevic. Ve.. Biraz da şansın yardımıyla, Dünya 6'ncılığını yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Kahraman oldu... Biz de alkışladık onu o tarihte ama yine de uyardık 'bu işler hep böyle gitmez' diye. Japonya öncesinde yaptığı manevralarla kadro dışı bıraktığı Hido ve Memo 'yu bu kez İspanya'ya götürmek zorundaydı çünkü çekirgenin ikinci kez sıçrayamayacağını biliyordu. Öte yandan, yıldız oyuncularla yıldızının hiç barışmadığı da bilinen bir gerçekti. Aşağısı sakal yukarısı bıyık! Kerem 'i Turgay'ın vetosuyla, Serkan 'ı da son bir vücut çalımıyla kadro dışı bırakarak 'duyan gelsin' kadrosunu alıp İspanya yolculuğuna çıktı. Ve.. Beklendiği gibi NBA kalitesindeki oyunculara (yalnız NBA'de oynayanlar değil) kolej basketbolu oynatmaya kalkışınca yüzüne gözüne bulaştırdı ilk turu...

İkinci turda ne olur? Bizim takım Slovenya maçına 'ölmüş eşek kurttan korkmaz' taktiği ile başlayıp 'Tanjevic'e rağmen' mücadele edebilirse turnuva yeniden başlayabilir. Böyle bir başlangıçta işler iyi giderken Tanjevic yeniden takımın el frenini çekmek isterse, buna da Harun Erdenay engel olmalı. Yani.. Bugünden tezi yok ulusal takımda mini bir devrim gerekiyor. Dönüşte de.. 2010' u beklemeden... Neyse! Onu sonra düşünürüz. Belki, bu aşamadan sonra, Tanjevic yarış atını dizginlemek yerine yalnızca üzerinde durmayı akıl eder. Matematik olarak şampiyonluk şansımız bile varken umudumuzu yitirmeyelim. Haydi çocuklar silkinin! Başlayın coşmaya, başlayın koşmaya. Sırtınızdaki biniciyi boşverin. Bildiklerinizi yapın. Yeteneklerinizi ortaya koyun. Yenebilirsiniz Slovenya'yı...

Sonrası kolay. İkinci tura kazanarak başlarsanız, göreceli olarak daha zayıf olan Fransa ve İtalya'yı da alt edebilirsiniz. Hedefinize ulaşabilirsiniz. Yoksa.. Dönüşte koça ve patrona katran ve tüy!..

Sana gelince sevgili Fenerbahçe! Sen, ulusal takımı iyi izle ve önlemlerini al. Yoksa yanarsın. Avrupa'dan erken elenirsen sen de hazırla iki veya üç kişilik upuzun bir kalas-ı revan ve.. Katran ve tüy!..

Kaynak : TURKBASKET

Ahmet Kurt´un yazısını sabahleyin Cumhuriyet´te okuyunca ilk fırsatta buraya taşımayı düşünüyordum, Arda benden hızlı davranmış.

Genelin aksine testi kırılmadan yol gösteren Ahmet Kurt´un milli takım ile ilgili öngörüleri gerekli önlemler alınmadığı için malesef gerçekleşti. Umarım bundan sonraki süreçte bu sese kulak veren birileri çıkar yoksa tünelin ucu karanlık...