İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

3 maçtada birbirinden kötü oynadık. Ama Çekler bizim seviyemizin çok altında olduğu için onları yendik. fazla değil biraz iyi oynayınca 15 sayı farkları gördük. Bu takımda potansiyel olduğunu kimse inkar etmiyor. Ama ruh olmadığını herkes biliyor. Ne sistem ne mücadele var. Sadece mücadele yetmez büyük takımların sistemleri olur. Bzizim Tanjevic'in ise oyuncu değişikliği var. En büyük zevki ise tekere çomak sokmak Nerde iyi oynayan var aman daha fazla sayı atmasın al kenara nedir bu anlamdım. Novak'ın söylediği doğru. Slovenya, Fransa, italya bundan daha iyi olamazlar. Ama biz olabilriz. Şu ana kadar görmediğimiz bir tempo bir sistem bir gatret olursa neden olmsaın. Ama çok zor...

Hani az da olsa bir umut var içimde bundan sonraki maçlar için. Bu kadar negatif gündem üstüne belki birşeyler olur, oyuncuların ve teknik kadronun aklı başına gelir de o savaşan,mücadele eden,yenilgiyi kabul etmeyen takım geri gelir. Çok mu şey istiyorum ne?

önder abi bilmiyorum yanlış düşünüyor olabilirm ama oyuncuların yapabileceği bişey göremiyorum mehmet yerdeki topa atlıyor kenara geliyor,ibo üst üste 2 tane 3 sokuyor kenara geliyor,hidayet şut ritmini bulup iyi savunma yaparken kenara geliyor hoca oynatmadıktan sonra oyuncu napsın dşye haykıraşım geliyor içimden

Arda Öztürk' Alıntı:
önder abi bilmiyorum yanlış düşünüyor olabilirm ama oyuncuların yapabileceği bişey göremiyorum mehmet yerdeki topa atlıyor kenara geliyor,ibo üst üste 2 tane 3 sokuyor kenara geliyor,hidayet şut ritmini bulup iyi savunma yaparken kenara geliyor hoca oynatmadıktan sonra oyuncu napsın dşye haykıraşım geliyor içimden
Eğer Tanjevic gerçekten sadece oyuncuları bu maçlara yorgun gelmesinler diye az oynattıysa ben sonuna kadar destekliyorum kendisini.Çünkü şu anda herkes bizi hafife alıyor. Grup 1.si olsaydık çok dikkat çekecektik ve bize çok fazla önlem alınacaktı.Bence 1 galibiyet alarak gruptan çıkmamız ve dikkat çekmememiz, hatta küçümsenmemiz bizim için dezavantaj değil aksine büyük bir avantajdır. Ayrıca oyuncular böyle bir durumda beklentilerin altında kaldık diyerek daha çok motive olacaklar ve bu maça daha istekli bir biçimde çıkacaklar.Eğer Tanjevic de bu mantıkla onları uzun süre bir arada oynatırsa ben çok umutluyum ve kazanacağımıza inanıyorum.

Milli Takımın rezil performansı sebebiyle kimse mutlu olmasa da şampiyona gayet güzel geçiyor.Sürpriz takım sayısı fazla,haliyle maçlar her skora açık.
Dün göklere çıkarttığım Hırvatlar,Sırpları turnuva dışına atan İsrail'e yenilerek hayalkırıklığı yaşattı bana.İlk grupta da grubun sonunda evine dönen Letonya'ya yenilmişlerdi.İyi bir derece yapmalarını bekliyorum ama öncelikle büyük engellerle mücadele edebilmek için küçük engelleri aşmalılar.Çeyrek final şansları bile zora girdi bu skorla.Kalan maçları Yunanistan ve Rusya çünkü.
İsrail maksimumunu oynuyor bu turnuvada.Kenardan gelenler bile harikalar yarattı.İspanya karşısında şansları düşük olsa da Portekiz'i yenip son sıradan da olsa çeyrek final vizesi alabilirler.Mücadeleleriyle de hakediyorlar bunu.
İspanya-Yunanistan'ın devre arasında çıktım.Geçen yaz Japonya'daki filmin devamı gibiydi.Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız Yunanlarla birbirimize benzediğimiz kesin.İki başarılı turnuvanın ardından dökülüyorlar bu yaz.
Her gün izlediğim maçlardan sonra Milli Takım'a dokundurmaktan bıktım ama Almanya,İsrail vb. sınırlı takımların mücadeleleriyle yaptıklarını izleyince canı acıyor insanın.

Yaklasık 1,5 ay once Meir TAPIRO' nun Hapoel Jerusalem ve Israil Milli Takımı formalarını temin etmeye cabalarken sevgili Ali Emre kardesimiz "Tapiro' da kim ya nereden buluyorsun bu adamları, ortalıkta forması istenecek o kadar oyuncu varken" gibilerden laflar sarfetmisti.

O Meir TAPIRO Avrupa' nın her takımında oynayabilecek bir isim; bizim cok bilmis klüp yöneticilerinin ve teknik heyetlerin hic mi akıllarına gelmiyor enteresan. Israil' in 2. sınıf takımlarında (Maccabi Tel Aviv haric 1. sınıf takım takım göremiyorum Israil' de) gezinip duran oyuncu Turkiye' ye ucarak gelecektir ...

Onurun dediği gibi İspanya-Yunanistan geçen senenin devamı gibiydi. İspanyollar iyi oynadılar. Özellikle Rudy Fernandez oldukça iyidi. Eğer şutuna biraz daha istikrarverirse çok önemli bir oyuncu olacaktır. Garbajosa biraz korkak oynuyor ayağından dolayı. Navarro'da henüz hazır değil. Ben Cabezas'ın rotasyonda son guard olması gerektiğini düşünüyorum. Sergio Rodriguez'e daha fazla şans verilmesi lazım. F. Reyes gerçekten çok iyi oynuyor. Yunanistan'da ise liderleri Papaloukas çok kötü oynuyor ve formsuz. Şut yüzdeleri felaket. Çok temposuz oynuyorlar. Bizim gibi. Fast-break e çıkmamak için gayret ediyorlar. İspanya bu turnuvanın favorilerinden. Litvanya onların en büyük rakipleri...

yunanların hızlı hücüma çıkmaması bizimki gibi mantıksız bir olay değil sonuçta
.adamlar her pozisyonda fiziksel üstünlük sağlıyorlar setlerde formda oldukarında amerkayı bile geçebiliyolar paploukas bile 2 metre siz süşünün gerisini...

Fark yiyeceksen Yunanlar gibi yemek en iyisi.Adamalr oyunu iyi okuyorlar ve boş adamları da buluyorlar.Şut girip girmemesi de birazcık şans işi sanırım.

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Fark yiyeceksen Yunanlar gibi yemek en iyisi.Adamalr oyunu iyi okuyorlar ve boş adamları da buluyorlar.Şut girip girmemesi de birazcık şans işi sanırım.

kesinlikle katılıyorum bizim boş şut bulma gibi bi çabamız oyun setimiz yok umarım bu gece bişeyler yaparlar.slovenyaya ters geliyoruz..SMODİS i tutarsak işi yarılarız gibime geliyor geri kalan yarısı hücüm yapmaktan geçiyor

Takımımız adına en zevkli izlediğim 20 dakika :) İlk kez doğruları yapıyoruz mücadele var şutlar girse çok daha farklı olur.Burdaki en büyük fark zırt pırt oyuncu değiştirmemesi.

Oyuncuların hiçbirine laf etmem tek suç Tanjevic'te... Allah erken kurtarır inşalah bizi Tanjevic'ten...

İddaamız da kalmadı.Fransayı yenemeyiz.

Aynı tas, aynı hamam. Aynı Tanjevic, aynı beceriksizlik. İlk 3 çeyrekte bir kıpırdanma var; ama sadece kıpırdanma. Bir maçta sadece 51 sayı atabilen bir takım ve bu takımdan çeyrek final bekleniyor.

Yiğiter Uluğ, gerekli eleştirileri güzel bir şekilde söyledi maçta. Bu takımdan bu kadar. Başka da bir şey olmazdı zaten. Uzar gider...

Yazık çok yazık Kerem Tunçeri'nin olmaması her şeyi etkiledi bence....