İspanya La Liga (Futbol)

Biraz başlık dışından bir konu olacak ama hazır kupalardan söz açılmışken ekleyeyim. 6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nı, finalde Arjantin ekibi Club Estudiantes De La Plata'yı uzatma sonunda 2-1 mağlup eden Barcelona kazandı..

191261252685.jpg

Estudiantes, 24 yaşındaki Arjantinli forvet Mauro Boselli ile 37'de 1-0 öne geçti. Katı savunması ile son bölüme kadar üstünlüğünü koruyan Arjantin ekibine Katalan ekibi 89. dakikada Pedro Rodríguez Ledesma'nın kafa vuruşu ile yanıt verdi ve karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi. Kupayı Barcelona'ya getiren golü ise 110. dakikada Lionel Messi kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Şeyh Zayed Stadyumu'nda oynanan bu mücadeleyi kazanan Barcelona, kulüpler bazında 2009'un en büyük takımı unvanına erişirken futbol tarihini de altüst etti. La Liga, Şampiyonlar Ligi, Copa del Rey (Kral Kupası), İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası'dan sonra bu finalde de kazanan Barcelona bu sezonki kupa sayısını 6'ya çıkardı ve bir sezon bütün kupaları müzesine götüren ilk takım oldu..

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
Barcelona geçen sene ki gibi kolay kazanamaz şampiyonluğu bu sene, Real dün yine gösterdi bunu.
Haklısın Berk, bu sene geçmiş yıllara nispeten biraz zor olacak Barça´nın şampiyonluğu ama olacak. : )

ispanya ligi çok garip bir lig. Barcelona zamanında reijkaard ile şampiyonluğu garantilemişti ligin ilk yarısı. Real madrid, bir sonraki sene için transfer hazırlıklarına başlamışken, takım aşırı rehavetin de etkisi ile Eto'o ,ronaldinho, gibi sorunlar çıkartıp lige zevk ve farklı anlamlar getirdi. Sene sonu real şampiyon oldu.

Bu sebeptir ki, ligin çekişmeli geçmesi, Barcelona'nın işine gelecektir. Rakipsiz kaldılarmı, en tehlikelisi oluyor kendilerine rakip oluyorlar...

Sühan Cem' Alıntı:
ispanya ligi çok garip bir lig. Barcelona zamanında reijkaard ile şampiyonluğu garantilemişti ligin ilk yarısı. Real madrid, bir sonraki sene için transfer hazırlıklarına başlamışken, takım aşırı rehavetin de etkisi ile Eto'o ,ronaldinho, gibi sorunlar çıkartıp lige zevk ve farklı anlamlar getirdi. Sene sonu real şampiyon oldu..
Yanlış hatırlamıyorsam bu olaydan sonrada Laporta, Rijkaard'ı futbolcular üzerinde ki otoritesini kaybettiği için yollamıştı.

Madrid'ten Maicon Atağı

İspanya La Liga'da sezon başında yaptığı transferler ile dünyada tsunami etkisi yaratan Real Madrid, ara transfer döneminde de boş durmuyacak.
Savunma hattında yaşadığı problemler ile dikkatleri üzerine çeken Madrid temsilcisinde ilk hedef Inter'ın başarılı savunma oyuncusu Douglas Maicon...

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre, Real Madrid Brezilyalı oyuncu için 30 milyon avro'yu gözden çıkardı.

Real Madrid'in her hamlesini anlarım. Gider Barca'dan Messi'yi ister, Robinho'yu geri alır, Villa'yı alır, Ribery'i alır... Ama şu hamlesini anlayamam. Senin elinde dünyanın en komple sağ beki varken neden gidip başkasına sulanırsın. Turşusunu mu kurcam desem az kalır.

Maicon ve Alves dünyanın ofansif anlamda ön planda bekleridir. Ancak Ramos komple bir sağ bektir. Hücumda yapar, defans da yapar. Neyse Real'e karışmak bize düşmez. Para bol, buyursunlar harcasınlar. Kaleye de Cech'i alın lazım olur.

Mallorca'yı Ono Estadi'de yenmek gerçekten zor. Keyif veriyor oyunları. Aduriz hep böyleydi, yine harika bir gol vuruşu..

Kısacası boşa harcamadığım 2 saat oldu benim için, Mallorca-Bilbao maçı..

Osasuna - Real Madrid maçını izledim. 45- 60. dakikalar arası R.Madrid biraz hareketliydi, diğer bölümler inanılmaz sıkıcıydı. Marcelo ve Higuain ile birer gol pozisyonunu değerlendiremedi, Real Madrid. Osasuna ise, hücum yapmaktan çok gol yememeyi düşündü ve maç kilitlendi. Başladığı gibi bitti maç.

Maçta en çok dikkatimi çeken; Xabi Alonso'nun kötü performansı oldu. Ayağında topu bile tutamadı, pasları isabetsizdi, oyun kuramadı. Real Madrid'in durgunluğunda büyük rol oynadı.

C.Ronaldo da dün çok etkisizdi. Takımına artı bir şey katmadı. Oyuncular tatil havasındaydılar. Real Madrid bu puan kaybıyla liderlik şansını kullanamadı.

Yiğit Pazar' Alıntı:
Maçta en çok dikkatimi çeken; Xabi Alonso'nun kötü performansı oldu. Ayağında topu bile tutamadı, pasları isabetsizdi, oyun kuramadı. Real Madrid'in durgunluğunda büyük rol oynadı.

Yiğit, söylediğin şey benim de fazlasıyla dikkatimi çekti. Alonso ne rakibi orta sahada karşılayabildi ne de kendi sahasından takımını çıkarabildi. Bir de ona kötü bir Diarra eklenince durum daha da dikkat çekti. Hani dedim 94 milyonu gözünü kırpmadan veren kulüp, Fabregas'ı almak için gözünü kırpmayı falan mı düşündü...

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Yiğit Pazar":c08wi5o0]

Yiğit, söylediğin şey benim de fazlasıyla dikkatimi çekti. Alonso ne rakibi orta sahada karşılayabildi ne de kendi sahasından takımını çıkarabildi. Bir de ona kötü bir Diarra eklenince durum daha da dikkat çekti. Hani dedim 94 milyonu gözünü kırpmadan veren kulüp, Fabregas'ı almak için gözünü kırpmayı falan mı düşündü...[/quote:c08wi5o0]Aslında Real Madrid, Fabregas'ı alsa; Barca'ya iyi bir çalım atardı. Ancak; bu sefer Arsenal'in durumu ne olurdu, kestiremiyorum. Fabregas, Arsenal ile özleşmiş bir oyuncu. Farklı takımda görmek acayip olur doğrusu. Ronaldo'nun performansına vurgu yaptıysan, 93 milyon Euro değerinde olup olmadığını, hak edip etmediğini sene sonu göreceğiz bence.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Umarım sezon sonunda Boston gibi Barca'nın da balonu patlar.

Çok fazlaca şişti, şişirildi çünkü...

% 50 aynı fikirdeyim, geçen yıl uzaylı gibi görünen Barca, millete yabancı geliyordu böylelikle rahat rahat maçları alıyorlardı ama millet çözdü artık sistemi. Esas işleri bundan sonra. Sevilla başkanı daha lig başlamadan, "Real'i yener, Barça'dan puan alırız." demişti ikisini de yendiler.

Aynı fikirde olmadığım kısmı Boston. Bu yıl çok iyi gidiyorlar, geçen yılki gibi playofflarda sakatlık sorunu yaşamazlarsa şampiyonluğa en yakın isim...

Anlaşılan FOS Galacticos çulara bir tavşan daha lazım susmaları için.

2009 yılını "6" (yazıyla ALTI ) kupayla kapatan bir takıma balon demek te hakikaten cinayettir.Bunu diyen adam futboldan anlıyorsa ben direk Boğaz Köprüsünden atarım kendimi !

Ayrıca Şamil abim senin gibi güzelce laf atıp kızdıranlara kesinlikle bir lafım olamaz, bu lafımı üstüne alınmamanı rica ediyorum.Çünkü senin gibi iyi kalpli birini kırmayı aklımın ucundan bile geçirmem.

Yahu bir sezon da 6 kupa almış bir takımın ne balonu olacak yapmayın allah aşkına.

Tugay çok kızdırdın beni !

Tamam balon olmasın, zeplin falan olsun yada başka bir şey. Ama insin artık.
Barca de barca...

Kim alır la liga'yı ? Barca
ŞL yi kim alır ? Barca
Kim kazanır bu akşam ? Barca
Playstaion da kimi alacaksın? Barca...

Her kulvarda favori adamlar. Tamam doğru da olabilir ama sıkıldım ben şahsen. :)