İspanya La Liga (Futbol)

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Hep Real Madrid'in para konusu konuşuluyor da,şu en sonki paralı asker yorumundan sonra aklıma birşey takıldı.

Yıllık 12 milyon euro alarak ilk sırada olan Lionel Messi Barcelona'nın oyuncusu değilmiydi yahu?Yada 2.sırada olan İbrahimovic?Tamamen duygusal oldukları için onlar gönüllü askerler zaten...

O yılda 12 milyon euro alan Lionel, Barca'nın alt kademelerinden itibaren oynamış, fiziki yapısı ile yaşadığı sorunlarda tedavisi Barca tarafından yapılmış bir ''Barcalı''. Ve kendisi birçok kere futbolu Barca'da noktalamak istediğini söylemiştir.

Ayrıca Terry gibi Lampard gibi Gerard gibi oyuncular da kulüplerinde simge isimler olmalarının yanında en çok kazanan oyuncular. Benim lafım Terry'lere, Lampard'lara, Gerard'lara, Messi'lere değil... Çünkü onlar zaten oynadıkları kulüplerin bir değeri. Benim lafım Kaka'lara, Benzema'lara, Ronaldo'lara milyonlarca euro verenleredir.

Real'de Casillas ''Daha çok İspanyol ve alt yapı oyuncumuz olmalı'' diyor. Bu zaten bazı şeyleri ifade ediyor.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":tnswwp8o]Hep Real Madrid'in para konusu konuşuluyor da,şu en sonki paralı asker yorumundan sonra aklıma birşey takıldı.

Yıllık 12 milyon euro alarak ilk sırada olan Lionel Messi Barcelona'nın oyuncusu değilmiydi yahu?Yada 2.sırada olan İbrahimovic?Tamamen duygusal oldukları için onlar gönüllü askerler zaten...

O yılda 12 milyon euro alan Lionel, Barca'nın alt kademelerinden itibaren oynamış, fiziki yapısı ile yaşadığı sorunlarda tedavisi Barca tarafından yapılmış bir ''Barcalı''. Ve kendisi birçok kere futbolu Barca'da noktalamak istediğini söylemiştir.

Ayrıca Terry gibi Lampard gibi Gerard gibi oyuncular da kulüplerinde simge isimler olmalarının yanında en çok kazanan oyuncular. Benim lafım Terry'lere, Lampard'lara, Gerard'lara, Messi'lere değil... Çünkü onlar zaten oynadıkları kulüplerin bir değeri. Benim lafım Kaka'lara, Benzema'lara, Ronaldo'lara milyonlarca euro verenleredir.

Real'de Casillas ''Daha çok İspanyol ve alt yapı oyuncumuz olmalı'' diyor. Bu zaten bazı şeyleri ifade ediyor.[/quote:tnswwp8o]

Uğur Real konusunda haklı olabilirsin de paralı asker görüşüne katılmıyorum ben senin.O kadar para mı verilir deniliyor.Sanki 94 milyon euro'yu Ronaldo koydu cebine,ya da 65 milyon euro'yu Kaka.

Messi gerçek Barçalı tamam birşey demem ama Manchester'da oynarken bile her defasında Real Madrid'de oynamak en büyük hayalim diyen C.Ronaldo'ya paralı asker dersen,en yakın oyuncudan 3 milyon euro fazla yani 12 milyon euro alan Messi'ye de "Gerçek Barçalı" denilmez.Madem "Gerçek Barçalı" alsın o da 9 milyon euro oynasın futbolunu.Hadi Messi'yi geçtim o zaman İbrahimovic de paralı asker.C.Ronaldo'yla aynı parayı alıyor ya o yüzden.

Bu söylediklerim yanlış da anlaşılsın pek umrumda değil ama şöyle birşey de var C.Ronaldo'yu hiç sevmem aslında.C.Ronaldo->LeBron,Messi->Kobe'dir gözümde.

Ama bu her sıfatta Real'i aşağılamak gerekiyor anlamına da gelmez.Barça madem öyle bir takım İbrahimovic'i almamaları lazımdı.Aslında hepsi aynı şeyin ....

Gazanfer aslında benzer şeyleri düşünüyoruz. Şu ki ben ne Ronaldo'nun aldığı parayla ilgilenirim ne de Kaka ile. Ama ben bir değer üretemeyip gidip Ronaldo'ya 94 milyon, Kaka'ya 65 milyon euro veren Real ile ilgilenirim, eleştiririm. Dediğim gibi ben oyuncuların aldığı paraların derdinde değilim. Ancak bir kulüp alt yapısını falan hiçe sayıp gidip paralar saçarak başarı amaçlıyorsa onu eleştirmek gerekir. Birgün Barca alt yapıyı es geçip Real gibi davranmaya başlarsa işte o zaman Barca'yı da eleştiririm.

Bir yanda Barca bana sorsan La Liga'nın alt sıra takımlarında oynayamayacak Busquets'e şans verirken, Real bunları yaparsa kimse Real sempatizanı olmam beklenemez. Barca'ya bakıyorum her sene alt yapıdan bir-iki isim az çok A Takım'da oynamaya başlıyor. Messi, Busquets, Bojan, Pedro gibi isimleri zamanla üst seviyeye çıkartıyorlar. ManU'ya giden ardından geri gelen Pique stoper oynuyor, yanında tam bir Barca sembolü olan Puyol oynuyor, önlerinde Xavi-Iniesta oynuyor, kalede Valdes var. Barca'nın kadrosunda saydığında kendi ürettiği değerlerin olduğunu görebiliyorsun. Tabi bunda Katalan milliyetçiliğinin önemi de var. Ve Barcelona kültürünün...

Zaten Barca sempatizanı olmamım nedeni de bu. Barca'yı her zaman Galatasaray ile benzer görmüşümdür. İkisi de hücumu sever. Güzel futbol sahaya yansıtmaya çalışır. Geleneklerine, değerlerine önem verir. İkisi de bir spor kulübü olmanın yanında bir kültüre sahiplerdir.

Neyse, nerde kalmıştık?

He, 29 Kasım. Beklemeye devam...

Madrid'lerin efendisi: 2-0
İspanya La Liga'da 9. hafta karşılaşmasında Real Madrid Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Getafe'yi 2-0 mağlup etti.

Madrid derbisinde 28'de Raul Albiol'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Real'i galibiyete taşıyan goller ise 53 ve 56'ta Gonzalo Higuain'den geldi.

Real Madrid bu sonuçla oynadığı 3 resmi maçın ardından galibiyete uzanarak puanını 22'ye yükseltirken, Getafe 12 puanda kaldı.

Real Madrid bu maça bu 11 ile çıkarken; Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Lass, Xabi Alonso, Kaka, Marcelo, Higuain ve Benzema, Getafe ekibi Ustari, Miguel Torres, Cata Díaz, Mario, Mané, Celestini, Boateng, Parejo, Pedro León, Manu ve Soldado 11'iyle sahadaydı.

Bir yanda Barca bana sorsan La Liga'nın alt sıra takımlarında oynayamayacak Busquets'e şans verirken, Real bunları yaparsa kimse Real sempatizanı olmam beklenemez. Barca'ya bakıyorum her sene alt yapıdan bir-iki isim az çok A Takım'da oynamaya başlıyor. Messi, Busquets, Bojan, Pedro gibi isimleri zamanla üst seviyeye çıkartıyorlar. ManU'ya giden ardından geri gelen Pique stoper oynuyor, yanında tam bir Barca sembolü olan Puyol oynuyor, önlerinde Xavi-Iniesta oynuyor, kalede Valdes var. Barca'nın kadrosunda saydığında kendi ürettiği değerlerin olduğunu görebiliyorsun. Tabi bunda Katalan milliyetçiliğinin önemi de var. Ve Barcelona kültürünün...

Zaten Barca sempatizanı olmamım nedeni de bu. Barca'yı her zaman Galatasaray ile benzer görmüşümdür. İkisi de hücumu sever. Güzel futbol sahaya yansıtmaya çalışır. Geleneklerine, değerlerine önem verir. İkisi de bir spor kulübü olmanın yanında bir kültüre sahiplerdir.

Neyse, nerde kalmıştık?

He, 29 Kasım. Beklemeye devam...

Ezelden beri bende hakim olan görüş. Tebrikler Uğur, içimi dökmeyi başardın.

Barca 4ever

1 Barcelona 9 7 2 0 23
2 R. Madrid 9 7 1 1 22
3 Sevilla 9 6 1 2 19
4 Valencia 8 4 3 1 15
5 Deportivo 8 5 0 3 15
6 Mallorca 8 4 2 2 14
7 A.Bilbao 9 4 1 4 13
8 Osasuna 9 3 3 3 12
9 Sporting 8 3 3 2 12
10 Espanyol 8 3 3 2 12
11 Getafe 9 4 0 5 12
12 Almeria 8 2 3 3 9
13 Tenerife 8 3 0 5 9
14 Valladolid 8 2 2 4 8
15 Zaragoza 8 2 2 4 8

16 Santander 8 1 4 3 7
17 Atletico M 9 1 4 4 7
18 Villarreal 8 1 3 4 6
19 Xerez 9 1 2 6 5
20 Malaga 8 1 1 6 4

Bu mudur yani, Kaçıncı haftaydı Uğur abicim o hafta Barçayı tıkatlayıp oturuyoruz koltuğa son olarak kahrolsun Katalan milleti :) .

Şamil Abicim buralardayız. Bir yere gittiğimiz yok. Bir beraberlikle birşey olmaz. Ayrıca Real, İspanya'nın ''Pendik''i Alcorcon'dan fark yiyorsa bırakın biz de bir Osasuna beraberliği alalım. :)

''12. Hafta
29 Kasım 2009
Camp Nou''

Beklemeye devam...

Dün Real Madrid - Getafe maçını yarı izledim sayılır.. Pek beğenmedim Madrid'i ya.. Bunda daha ilk yarıda 10 kişi kalmalarıda çok büyük etken tabi.. Ama göreceksiniz derbide herşey çok farklı olacak.. Ronaldo'dan nefret ediyorum gibi birşey ama o maçta ondan çok şey bekliyorum..

Herkes Barcelona mı, Real Madrid mi derken Valencia sessiz ve derinden yaklaşıyor zirveye doğru. Ligin son sırasındaki Malaga'yı deplasmanda Navarro'nun 69. dakika golü ile 1-0 yenmeyi (beklenenden zor oldu) ve lider Barcelona ile puan farkını 5'e indirmeyi başardık. Sevilla'nın hemen ensesindeyiz ama Mallorca ve Deportivo'nun amansız takibi de sürüyor. Valencia önümüzdeki haftasonu Zaragoza'yı konuk edecek..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Herkes Barcelona mı, Real Madrid mi derken Valencia sessiz ve derinden yaklaşıyor zirveye doğru. Ligin son sırasındaki Malaga'yı deplasmanda Navarro'nun 69. dakika golü ile 1-0 yenmeyi (beklenenden zor oldu) ve lider Barcelona ile puan farkını 5'e indirmeyi başardık. Sevilla'nın hemen ensesindeyiz ama Mallorca ve Deportivo'nun amansız takibi de sürüyor. Valencia önümüzdeki haftasonu Zaragoza'yı konuk edecek..

Ne diyelim o zaman aga..

G E L İ Y O R U Z !

149.jpg

C.Ronaldo olmadan tekleyen denilen Real Madrid, deplasmanda A. Madrid' i 3-2 mağlup etti.

Aguero' yu yedeklerde görünce şaşırdım. Büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. Hafta içi oynanan Chelsea maçından sonra, transferi ile ilgili sorular sorulmuştu. O da sadece hafta sonu oynanacak Real Madrid maçını düşünüyorum demişti. Bu kadar motive olan bir oyuncuyu ilk onbirde maça başlatmamak ilginç. Bu sonucun ardından A.Madrid' in düşüşü sürüyor.

Valencia evinde Zaragoza'yı 3-1 mağlup ederken zirvede 2 takımın olmadığını hatırlattı. Kral yine golünü attı...

Valencia-Mallorca maçı 1-1 ve Sevilla-Malaga maçı 2-2 bitti bu hafta. El Clasico'yu kazanan olursa arayı açar gider, o yüzden umarım berabere biter :)

Valencia'nın puan kaybı kötü oldu, 3 puan ile zirve ile farkı kapatabilirdi ama olmadı. Özellikle son dakikadaki penaltı pozisyonu hakemin gözünden kaçtı sanırım..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Valencia-Mallorca maçı 1-1 ve Sevilla-Malaga maçı 2-2 bitti bu hafta. El Clasico'yu kazanan olursa arayı açar gider, o yüzden umarım berabere biter :)

Valencia'nın puan kaybı kötü oldu, 3 puan ile zirve ile farkı kapatabilirdi ama olmadı. Özellikle son dakikadaki penaltı pozisyonu hakemin gözünden kaçtı sanırım..

Benim desteklediğim her takım gibi Valencia da rakipleri birbirleri ile oynarken puan kaybetti. Yazık oldu gerçekten.

Barca Deplasmanda 3-1 yendi Deportivo'yu.

27. ve 80. dakikalarda messi ve 88.dakika'da zlatan attı golleri.

Real Kendi evinde 4-2 yendi almeriayı.

Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Sergio Ramos, 73. dakikada Gonzalo Higuain, 82. dakikada Karim Benzema ve 84. dakikada Cristiano Ronaldo kaydetti.

Gelecek hafta Valencia-Real Madrid maçı var. Cristiano Ronaldo kırmızı kart cezalısı. Madrid'i evine eli boş yollayabiliriz. Kusura bakma be Şamil Abi. :) Anti-Katalunya ölmez ama merak etme. =)