İspanya La Liga (Futbol)

Barcelona inşallah bu sene rencide etmez Bernebau'da Real Madridi :) :) Bir de takip edemediğimden soruyorum, şu anda lider kim La Liga'da ?

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
2 hafta önce bizim ligimizde Lider kimdi yahu bu mantıktan olaya yaklaşırsak :) .

Yok yahu cidden takip edemediğim için sordum :) Bu arada 11 Nisanda şu El Classicoyu forum olarak beraber mi izlesek :) Ben özellikle Şamille izlemek istiyorum :)

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Hadi Lig de Franco ve türevleri yüzünden farkı açtı. Peki ya Avrupa.
Bir de Avrupa başarılarını yan yana düşünmek lazım. Barcelona en büyük demek, bizim Uefa Kupasına tesadüfen alınmış demek gibi bir şey.

Hani sadece Lig Şampiyonluğunda attığı ezici farkı geçtik de bu takım yanılmıyorsam 9 kez şampiyonlar ligi veya Şampiyon kulüpler kupasını kaldırdı bi 6 kezde finalde kaybetti diye hatırlıyorum.
Elini vicdanına koy abi ne alakası var Fener'in 11 e 6 ile övünmesi ile :) .

Franco ispanyanın başına net olarak geçmeden önce, Barcelonanın 6, A. Madrid'in 5, A. Bilboa'nın 4, şampiyonluğu var. R. Madrid'in sadece 2 şampiyonluğu... sonraki senelerde durum değişmiş. Avrupa dersen zaten 6 tanesi Üst üsteydi biliyorsun. Di stefano, puşkaş ispanyol vatandaşı yapılmıştı. Yani üstün ispanyol ırkı gibi bir fantezi için, Avrupanın büyük yıldızları toplanmıştı. Sonuçta o ilk 6 avrupa kupası benim gözümde, Boston celtics'in, NBA'in başladığı zaman, kazandığı 9 şampiyonluk gibi:)

Bu dediklerimden Real'e laf attığım anlamı çıkmasın. Ama büyüklük kriteri olarak kupalar gösterildiği zaman, bu ispanyada geçerli bir olgu değil..

Mesela, sizce Sevilla'mı daha büyük bir takım, Real betismi? yoksa Real Sociedad mi?

Franco filan diyoruz da takımımızın 1987 yılında kaç şampiyonluğu vardı?Ya da Hagi'li dönemden önce?

Herşeyin dönüm noktası vardır yani.

Bu arada Hüseyin Çıtak,

Evet çok aradım.

Sühan Cem' Alıntı:
[quote="Şamil Turançiftçi":m2ecxkkz]Hadi Lig de Franco ve türevleri yüzünden farkı açtı. Peki ya Avrupa.
Bir de Avrupa başarılarını yan yana düşünmek lazım. Barcelona en büyük demek, bizim Uefa Kupasına tesadüfen alınmış demek gibi bir şey.

Hani sadece Lig Şampiyonluğunda attığı ezici farkı geçtik de bu takım yanılmıyorsam 9 kez şampiyonlar ligi veya Şampiyon kulüpler kupasını kaldırdı bi 6 kezde finalde kaybetti diye hatırlıyorum.
Elini vicdanına koy abi ne alakası var Fener'in 11 e 6 ile övünmesi ile :) .

Franco ispanyanın başına net olarak geçmeden önce, Barcelonanın 6, A. Madrid'in 5, A. Bilboa'nın 4, şampiyonluğu var. R. Madrid'in sadece 2 şampiyonluğu... sonraki senelerde durum değişmiş. Avrupa dersen zaten 6 tanesi Üst üsteydi biliyorsun. Di stefano, puşkaş ispanyol vatandaşı yapılmıştı. Yani üstün ispanyol ırkı gibi bir fantezi için, Avrupanın büyük yıldızları toplanmıştı. Sonuçta o ilk 6 avrupa kupası benim gözümde, Boston celtics'in, NBA'in başladığı zaman, kazandığı 9 şampiyonluk gibi:)

Bu dediklerimden Real'e laf attığım anlamı çıkmasın. Ama büyüklük kriteri olarak kupalar gösterildiği zaman, bu ispanyada geçerli bir olgu değil..

Mesela, sizce Sevilla'mı daha büyük bir takım, Real betismi? yoksa Real Sociedad mi?[/quote:m2ecxkkz]

3 kulüpte büyük köklü kulüpler,ama Sociedad ve Sevilla daha agır basar..Son dönemlerde de Sevilla'nın aldıgı basarılarla da Sıralama Sevilla,Sociedad ve Betis olur..

Şöyle diyeyim. İspanya'nın en büyük klübü kesinlikle Real Madriddir. Spordan biraz anlayan herhangi bir ispanyola sorsan bunu der. Çünküdvelet gerçekten çok ayrdımcı olmuştur R. Madrid'e.. Şu anda da zor durumda klüpama gene devlet olaya bir şekilde girecektir. Barcelona, Sevilla, A. Bilbao, Valencia diğer büyük takımlardır. Ama bunlarında büyüklüklerini sağlayan bazı koşullar vardır. (valencia biraz ayrı). Neyse sonuçta o daha büyük bu daha büyük demiyorum. Herkes kendi belirlesin onu. Barca'ya sempatim daha fazla bu kesin. Samiyene Madridlilerde geldi Bilbao, Barca taraftarı da. Aralarında en sıcak olarak Barca'lıları bulmuştum. Belki de bunun etkisi. Ama Real'in büyüklüğünü ispat için aldığı kupaları örnek göstermeyin.

Tolga bence sEvilla diğerlerindne çok önddir. Büyüklük anlamında. Sürdürülebilir başarı da dahil olmak üzere hep zirvedededir ispanya ligi ve futbol tarihinde. Ama sevilla'nın 1 şampiyonluğu var. Oda 1930lardaydı sanırım. Sociedad'ın ise 2 şampiyonluğu var hem de 1980lerde.

Sühan Cem' Alıntı:
Şöyle diyeyim. İspanya'nın en büyük klübü kesinlikle Real Madriddir. Spordan biraz anlayan herhangi bir ispanyola sorsan bunu der. Çünküdvelet gerçekten çok ayrdımcı olmuştur R. Madrid'e.. Şu anda da zor durumda klüpama gene devlet olaya bir şekilde girecektir. Barcelona, Sevilla, A. Bilbao, Valencia diğer büyük takımlardır. Ama bunlarında büyüklüklerini sağlayan bazı koşullar vardır. (valencia biraz ayrı). Neyse sonuçta o daha büyük bu daha büyük demiyorum. Herkes kendi belirlesin onu. Barca'ya sempatim daha fazla bu kesin. Samiyene Madridlilerde geldi Bilbao, Barca taraftarı da. Aralarında en sıcak olarak Barca'lıları bulmuştum. Belki de bunun etkisi. Ama Real'in büyüklüğünü ispat için aldığı kupaları örnek göstermeyin.

Tolga bence sEvilla diğerlerindne çok önddir. Büyüklük anlamında. Sürdürülebilir başarı da dahil olmak üzere hep zirvedededir ispanya ligi ve futbol tarihinde. Ama sevilla'nın 1 şampiyonluğu var. Oda 1930lardaydı sanırım. Sociedad'ın ise 2 şampiyonluğu var hem de 1980lerde.

Katılıyorum..Büyüklük tartısmasının forum kişilerince uzatılmaması taraftarıyım..Barca dominant son senelerde onun keyfini cıkarmalı barca severler :)

Sühan abi ben Barselona'da 3 gün geçirdim, ben bu kadar soğuk, bu kadar arıza tiplerin bir arada olduğu bir başka yer daha görmedim. Esasında Katalan genlerinde var onların Kibir. Sana nasıl denk geldi iyisi bilmiyorum ama ben 3 günde her gün en az 17 18 saat dışardaydım, bir sürü insanla muhattap oldum lokantasında, sokağında, taksicisi bile arıza adamların, hepsi artist. Bir o kadar da Madrid de zaman geçirdim inanın tamamen ters mizaçda insanlar. Barselona şehrinden ne kadar gıcık aldıysam Madirid'i de bir o kadar sevdim hele o İstanbul Kebapçısı cezayirlilerin işlettiği hayatımın en kötü dönerini yedi yahu. Ama ispanyolları bi görün nasıl yiyolar dedim bunlar gelsinler bi Ankara da döner yesinler yerleşirler türkiyeye :) . O yüzden Barselona takımını da şehrini de kimse bana sevdiremez.

Başarı konusunda öyle yada böyle Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı futbol takımı Real Madrid'dir. Esasında benim Real Madrid sempatimin ana kaynağı Madrid şehridir, Çok güzel bir şehir.

Dediğim gibi Benim için Galatasaray dışında iki takımın yeri ayrıdır. Biri River Plate, diğeri de Real Madrid'dir.

yok zaten barca- real polemiği yaratmak istemiyorum. Bu arada İspanya'ya hiç gitmedim. Ama fırsat bulrusam Barcelona'ya gideceğim. Barcelona ile Mardin, Dünyada kültürel miras sayılan iki şehrdir. Sırf o merakımdan. İnsanalrın tutumunu anlayabiliyorum Turizm ile uğraştım yıllarca. Buraya gelen turistler güleryüzlü oluyor. Ama oralara gittiğimde, hangi ülke olursa olsun Meymenetsiz diye tabir ettiğimiz bir suratları var kendi ülkelerinde..:)

Ben futbolu 1980 den sonra değerlendiriyorum. 80 sonrası futbol biraz daha temizleşmeye başaldı. Takibi arttığı için. Zaten Türkiye ligi şampiyonlukları bile bunun ispatı biraz. Zaten tarihe baksan İngilterede Liverpool, Almanyada 1860Münih, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da juventus, Rusya'da Spartak moskova tartışmasız en büyük klüpler..

Ligin sonuna doğru burada çok kavga çıkacağa benziyor.Yetklililerinde Barcelona'lı olduğu düşünülürse, Real Madrid'lilere Nisan-Mayıs arası ceza yağabilir.

:p :p