İspanya La Liga (Futbol)

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Topal'ın oynadığı maçlarda keşke 3 puan alsa hep Valencia.

Bu arada Ronlado gerçekten yıldız. Geçen sezon yeni bir lig yeni bir futbol anlayışı olmasına rağmen hemen takımını sırtlamaya başladı. Bu sene yeni hoca ama Ronaldo aynı Ronaldo 9 maçta 12 gol şaka gibi. Bu sene 40 gol atacak sanırım.

Çok büyük topçu çok.

Maçı izledim abi. Gerçekten haddinden fazla istiyor kazanmayı. Mourinho?nun takıma etkisinin olacağını düşünüyordum ama Madrid?in bu denli canla başla maçı kazanmak için biryerlerini sonuna kadar yırtacağını çok fazla düşünmüyordum. Büyük hoca vesselam..

Öyle Tugay, bana ilginç gelen ne biliyomusun Morinho gibi tabiri caizse egodan yaratılmış bir adam futbolcuları ile mükemmel anlaşıyor. Sıradan oyunculardan yıldız yaratıyor her gittiği yerde bu bir yana ama oyuncuları hep çok seviyor bu adamı.

Sene başında Ronaldo ile anlaşamaz egoların çatışması olur diyen arkadaşlar oldu burada ben o zaman da demiştim Ronaldo'yu birde Morinho ile izleyin diye.

Çok enteresan ya adamın kazanmadığı para, tatmadığı zevk, kaldırmadığı kupa kalmamış ama bakıyorum her maça sanki ilk A takım maçıymışta birilerinin gözüne girmek için oynuyormuş gibi oynuyor, saha dışı Ronaldo'su beni ilgilendirmez ama futboluna çok büyük saygı duyuyorum. Bizde Hakan Balta gibi zerre işine saygı göstermeyen adamları hemde parçalı forma ile izliyoruz ya içim acıyor yemin ederim.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Siz onu birde Jose'nin elinde görün başka da birşey demiyorum. Dünya üzerinde Morinho'da başkası yoktur herhalde oyunucusundan yüzde 120 performans alabilen.

Hepsi bir yanada Ronaldo'yu iyi izleyin bu sene, lige ve takımına alışmış ve başında Morinho olan bi Ronaldo neler yapacak hep beraber göreceğiz. Gerçi geçen sezon da ilk sezonu olmasına rağmen çok çok iyi işler yaptı ama dediğim gibi siz onu bu sene görün.

Bunu 5 mayısta söylemişim 54. sayfa :) .

Sanırım 3. golden sonraydı, sevincini kulübe önünde değil saha içine girerek gösterdi Jose. O kadar başarıyı yakalamışken bu hırsı tekrar tekrar nasıl enjekte ediyor zihnine,vücuduna anlamak güç. Zaten Marcelo en basit ve güzel örneği; basit bir futbolcu saha içinde nasıl kullanılır onu görüyoruz Madrid maçlarında.

Messi - Ronaldo kiyaslamalarina farkli bir acidan bakayim dedim.

Messi'nin Real Madrid performansi: 9 macta 7 gol 2 asist, takimi 6 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi.
Ronaldo'nun Barcelona performansi: 5 macta 0 gol 0 asist, takimi 1 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi.

Not: Ortaligi germeye niyetim yok, sadece paylasmak istedim :)

Salih Coskun' Alıntı:
Messi - Ronaldo kiyaslamalarina farkli bir acidan bakayim dedim.

Messi'nin Real Madrid performansi: 9 macta 7 gol 2 asist, takimi 6 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi.
Ronaldo'nun Barcelona performansi: 5 macta 0 gol 0 asist, takimi 1 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi.

Not: Ortaligi germeye niyetim yok, sadece paylasmak istedim :)

Bomboş bir bilgi olmuş.

Bu kıstasa göre Selçuk Şahin derbilerde attığı goller ile rakip futbolcular ile kıyaslanmayacak niteliktedir.

Bana göre de Messi Ronaldo?ya göre daha iyidir ama sürekli futbolcu bazında sidik yarıştırma girişiminde bulunmak kabak tadı verdi..

Valla Messi yüzünden kendimi hiç geremem ben zaten Ronlado'nun Messi'den dahi komple daha iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyordum bu sene yanılmadığımı gördüm. Ha yanlış anlamayın Ronaldo'nun Madrid'de ve La Liga da ikinci sezonu.

Koy bakalım Ronaldo'yu Xavi'nin İniesta'nın önüne yada başka bir deyişle koy bakalım Messi'yi Xabi Alanso'nun, Khedira'nın önüne.

Benim futbol görüşüme göre Ronaldo açık ara dünyanın en komple en iyi Futbolcusudur.

Bana göre ikisi de abartildigi kadar iyi oyuncu degil, ama ikisi de kendi takimlarinda kendi sistemleri ve takim arkadaslariyla cok iyi maclar cikartiyorlar. Milli takimlarda kayiplar her nedense. Ama ben Messi'yi daha cok seviyorum ve Barcelona'ya sempatisi olan biri olarak gönlüm ondan yana.

Tugay, ne alaka Selcuk'un sansa mansa attigi 2 golle Messi'nin 9, Ronaldo'nun 5 maclik performansi. Selcuk'unkine ben tesadüf diyorum sadece.

Salih Coskun' Alıntı:
Bana göre ikisi de abartildigi kadar iyi oyuncu degil, ama ikisi de kendi takimlarinda kendi sistemleri ve takim arkadaslariyla cok iyi maclar cikartiyorlar. Milli takimlarda kayiplar her nedense. Ama ben Messi'yi daha cok seviyorum ve Barcelona'ya sempatisi olan biri olarak gönlüm ondan yana.

Tugay, ne alaka Selcuk'un sansa mansa attigi 2 golle Messi'nin 9, Ronaldo'nun 5 maclik performansi. Selcuk'unkine ben tesadüf diyorum sadece.

Birşey bir kere olursa şans, iki kere olursa tesadüf, üç kere olursa istikrardır.

Ki bu adam bize ve Beşiktaş?a aynı golleri attı. Kornerden gelen top hatırlarsanız.
Üstüne gelip bilmem kaç metreden Sami Yen?de attı. Demek ki derbi istikrarı var bu adamın. Futbolculuğu konusunda ciddi şüphelerim var ama istatistikler büyük maçları için önümüzde. Oynadığı zaman atıyor ve kağıda baktığımda bunu görüyorum. Aynı zamanda futbolculuğundan şüphe ediyorum. Nasıl olacak bu iş ?

İstatistiği illa mini etekli bir bayana mı benzetelim yoksa ?

Neyse...

Buradan devam edelim;

lamasiaxaviub1.jpg

Dedigim gibi su iyi bu kötü niyetiyle ortami germek icin paylasmadim bunu.
Sadece dikkatimi cekti gözüme carpti paylastim. Ki bana göre önemli ve üzerinde konusulabilecek bir istatistik. Her ne kadar hersey degilse de, bana göre cok seydir istatistik.

Ronaldo'yu hiç sevmem ancak adam çok iyi bir futbolcu.İnkar etmek aptallık olur.Messi'yi zaten anlatmama gerek yok.Ben hoca olsam tercihimi Messi'den yana kullanırım kesinlikle.Bir başkası Ronlado derse, itirazım olmaz.Her ikiside süper oyuncular.

Mourinho'nun en önemli özelliği gittiği liglere ve takımlara göre taktik belirlemesi.Porto'da başkadaydı, Chelsea'de başka, Inter'de başka, Madrid'de başka.İşte bu yüzden Mourinho gerçekten büyük hoca.

Bu arada dün yine Xavi mükemmel bir pas atmış.Bu adam kesinlikle insan değil. :)

http://video.fanatik.com.tr/Bu-pasi-sadece-Xavi-verebilir_1_32274.htm

Ronaldo çok iyi bir topçu özellikle fiziği bu yolda ona çok yardımcı oluyor.Ama lütfen Messi'yi öyle oyuncularla kıyaslamayalım ayıp oluyor :)

Messi'nin attığı 4. golden sonra insan olmadığına gene kanaat getirdim yani.

Şamil Abi'nin yorumu daha iyi olmuş sanki :) Ama bence Messi ou da söyleyeyim ;)

Xavi'nin pası müthiş gerçekten :p

Yalnız göremedi ama kimse Dani Alves'den bahsetmemiş sanırım...Adam Barcelona forması giyiyor,aldığı parayı haketmek için o golü atmak için ne kadar uğraştı...ama attıktan sonra sevillada da geçmişte oynadığı için sevinmedi...

Kanım Acaip ısında sana Alves ;)

bu hafta real-atletico derbisi var..
aceto'nun haberine göre atletico madrid tribününün önde gidenleri maçta olmayacakmış, neden de yüksek bilet fiyatlarıymış.. deplasman tribünü 65 euro.. iyi para..
pazar 22.00.. ntvspor..

Emre Yüksel' Alıntı:
bu hafta real-atletico derbisi var..
aceto'nun haberine göre atletico madrid tribününün önde gidenleri maçta olmayacakmış, neden de yüksek bilet fiyatlarıymış.. deplasman tribünü 65 euro.. iyi para..
pazar 22.00.. ntvspor..

Şamil Abiden gerçek Madridli gençlere önderlik yapıp bir deplasman çıkarması bekliyorum. :)

Atletico Madrid sayılmaz Tugay'cım, adı üstünde Real Madrid :) .

Atletico'nun Reisleri ayak yapmasınlar en az 5 tane yiyececklerini biliyorlar bahaneler hazır :) .

Mourinho?nun Şifresi

Mourinho'nun maç sırasında aldığı notlar ve çiğnediği sakızlar meşhurdur. Kaç tane sakız çiğnediği ve markası üzerine haberler yapılmıştı ama ne yazıp çizdiği daha çok merak ediliyordu. Öğrenmek için İspanyol basınının eline bir fırsat geçmiş. Portekizli, Hercules maçı sırasında aldığı notları yedek kulübesinin altına atıp gitmiş. Kaçırır mı İspanyol basını? Al sana habercilik! Canal+'da Mourinho'nun karalamaları üzerinde ince bir çalışma yapmışlar. Farklı konuları düz bir çizgiyle ayırmayı tercih ediyor Mourinho. Futbolcu isimleriyle ilgili kısaltmalar kullanıyor. Mesela en üstte TR9 ile ilgili birşeyler yazmış, 3. dakikada takımını öne geçiren ve zaman zaman Real Madrid savunmasını zorlayan Trezeguet'yi kastediyor büyük ihtimalle. İkinci notta sahaya süreceği kadro var, Pedro Leon'u sağ kanatta, Khedira'yı(!) stoperde oynatacak gibi gözüküyor. İlginç. Sağ tarafta Khedira, savunmada Pepe oynadı. Pedro Leon yine kesik yedi. Son notta da 38+13+6=57 yazmış. 10 ayda oynamayı tahmin ettiği maksimum maç sayısı. La Liga+Şampiyonlar Ligi+Kral Kupası. Finaller de dahil. Özel birinin 57 maça ulaşıp ulaşamayacağını bekleyip görelim ama benim bildiğim Mourinho bu haftasonu da notlarını düşürür, içinde de küfür olur.

adsc4b1z.jpg

adsc4b1zdd.jpg

adszub.jpg

Emre Yüksel' Alıntı:
Madrid'li De La Red , 25 yaşında futbolu bırakmış..
sağlık sorunları demişler, sakatlık dememişler..
alt yapıya hoca olmuş..

kaynak: aceto

2 yıl önce Real Madrid - Real Union Kral Kupası maçında yere yığılmıştı.Kalp rahatsızlığı yüzünden bırakmış.