Jon Diebler

Son 3-4 haftadır gözle görülür şekilde çok iyi oynuyor, ama oynatan bir guardla meziyetleri çok daha net ortaya çıkar. İddia ediyorum daha da iyi olabilir.
 
İşte görmek istediğimiz Diebler bu ya. İlk geldiğinde şut atmaktan başka bir şey düşünmeyen bir Diebler varken, şimdi driblingle el üstünden şut sokan, blok yapan bir Diebler var. Şut soktukça alev alan oyunculardan. O yüzden ne kadar erken oyuna dahil ettirirsek o kadar iyi olur hem Di3bler hem takım için.
 
Wgr7bm.png
 
Şutör oyuncular bu oyuna cok farklı bir hava katıyor . Rakibin ona önlem almak icin yaptıgı savunmalar ... Oyuncunun savunmadan sıyrılıp cezayı kesme ihtimali bu sporda en sevdigim detaylardan birisi.

Diebler adaptasyon dönemi çok silik ve beklentinin bir hayli gerisinde kalmıştı . Dolayisiyla forumda çok ağır şekilde eleştirilmişti . Hatta gönderilmesi gereken ilk isim oldugu yorumları azımsanmayacak kadar fazlaydi .

Söyleyecegim tek şey ; Eger diebler kendi şutunu yaratabilen yapıda bir oyuncu olsaydı , bu şut mekanigi ile cok üst seviyelerde olabilirdi . İki yil önce ksk'da mütiş bir sezon geçirirken , bizzat Houston Rockets gözlemcileri izmire gelip onu canlı izlemişti . Cok daha iyi olacak aslanım !
 
Oyun tarzını beğenmiyorum, hala bu tarz oyuncuların eskide kaldığını düşünüyorum ama formunun yükselmesi güzel. Sezon başındaki ölü toprağını attı üzerinden.
 
3'lük çizgisinin orada güven vermeye başladı ve artık ciddi bir opsiyon oldu dahada iyi olucaktır zamanla Schilb-Sinan dışında pozisyon yaratmak zorlanıyoruz bu yüzden çok şans gelmiyor önüne.
 
Dribbling üstü el üstü şutlar nereden geldi merak ediyorum, kariyerinin önceki dönemlerinde böyle bir şey hatırlamıyorum.

Savunmada da çok gayretli.
 
Diebler'a pozisyon hazırlarsan oynayan bir oyuncu olduğu için bu performansı bekliyordum ama göremiyorduk takımdan dolayı..Üstte de denildiği gibi bu iki maçta yüzde olarak iyiydi..Bu adamı alıyorsan bu tarz pozisyonlar hazırlamak zorundasın ve bunu diğer maçlara nazaran bu iki maçta yapınca direk yeni transfer gibi geldi :)
 
Kendisinin ikinci lig topçusu olduğu eleştirileri çok ağırdı kanımca. Evet kötüydü ama hiçbir zaman o kadar da kötü olmadı. En azından hamuru iyi yani:) Şu aralar esas dikkat çekilmesi gereken husussa savunmadaki gayreti benim için. Çünkü atamadığı günler de gelecek, ancak savunmadaki gayretiyle onu kompanse edip takımı ayakta tutabilecekmiş gibi geliyor.
 
Yine çok fazla şut şansı bulamıyor ama el üstü driplingi keserek her maç soktuğu 1-2 top oluyor ki buda çok katkı sağlıyor.
Asıl önemlisi belirtildiği gibi savunmada ki gayreti takımın direncine çok katkı sağlıyor.
 
Hala kendisine cizilen set sayisi sadece 1,bu da baska bir basliga yazdigim gibi dunyadaki neredeyse her takimin cozum buldugu bir set. Su an kendi gayretiyle yuzdeli oynuyor ama bu boyle surmez. Elestirilmeye yine baslanacak. Ergin Ataman'i bir cok konuda elestiriyoruz,fakat en cok elestirilmesi gereken konulardan biri su ana kadar Diebler konusu belki de.
 
İlla diebler'a set hazırlanmasına gerek yok. Top paylaşımı iyi yapılırsa zaten kendiliginden o fırsat gelecekir. Direksiyona emir ve sinan geçtikten sonra da bu saglandı.. Rakibin zayıf karnına göre hucumlarımız şekillenmeli, rakip onlara önlem aldıgında da dieblera pozisyon kendiliginden gelecek. Diebler kendi şutunu yaratamadıgı için cok fazla üzerine set hazırlanamaz. Birazda pozisyonun kendisine gelmesi gerekir. Bu da iyi bir oyun kurucudan geçiyor. Emir ve Sinan iyi gününde olursa güzel olur :)
 

Üst