Joshua Ian Shipp

Olumsuz yazı yazmak istemiyorum ancak olmuyor be Shipp.Gerçekten senden beklediğimiz bundan fazlasıydı.İyi niyetin,mücadelen ve ribaund katkın gerçekten saygıyı hak ediyor ancak dış şutu bu kadar zayıf 2 numara ile yürüyemeyiz.

Çok sevdik onu ama gerçeklerle yüzleşmek lazım.Bu sene yapması gereken bütün görevleri yaptı,kapasitenin sonuna kadar zorladı ama bazen yolun sonuna geldikten sonra herşey bitiyor.Yerine daha komplike,oyunun iki tarafını da oynayabilen bi iki numara şart.

Shipp devsirilmeyi kabul ederse kalsin.Hemen islemlerini yapalim.Shumpertten sonra o devam etsin Turk statusunde.Bu arada takimin 6 ci yabancisi olarak kalsin.Andric ve Shippin disinda cok iyi 4 yabanci almamiz lazim.

Taraftarı anlayamadığım konulardan biride Josh Shipp'tir.

İlk çıktığı macı hatırlarım mactan önce sakat dendi oynaması mucize dendi adam cıktı macın adamı oldu(hem hücumda hem savunmada - Petersburg macı).

Sezon ortasına kadar da takımın en skoreriydi yanlıs hatırlamıyorsam.

Hücumda sınırlı deniyor bunu da anlamıyorum adam orta mesafe sut da atıyor ,nadiren üçlükde atıyor(bu sezon için), girdiği kolay zor çoğu turnike basket oluyor, ribauntlara yardım edip gerekirse bitmiş hücumlardan sayı cıkartıyor.

Şimdi bu mu dur hücumu sınırlı adam lütfen cevap verin.

Daha savunmasından bahsetmiyorum bile.

Basketbol dersi vermek gibi olmasın(ki haddime de değil); basketbol sadece üçlükden ibaret değildir.

Umarım devam edecek seneye.

Benim gözümde takımımızın En Değerli Oyuncusu. Yapmadığı iş yok, ego yok. Seneye bundan daha iyi Shipp'i izleyeceğiz.

Benim gözümde takımımızın En Değerli Oyuncusu. Yapmadığı iş yok, ego yok. Seneye bundan daha iyi Shipp'i izleyeceğiz.

Aynen katılıyorum. Hucum performansının seneye daha iyi olacağını düşünüyorum. Bornovada neler yapabileceğini göstermişti. Bu oyun zekası ile çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Avrupalı oyun bilgisine sahip bir Amerikalı.

Şut atamaması sg oynayan bir oyuncunun kapatabileceği bir açık değil.Rubio bile diğer özellikleri çok iyi olmasına rağmen şutu olmadığı için çok üst düzey seviyeye çıkamıyor.Barcelonaya karşı oynayan takımlar dışarıda Rubio'yu boş bırakıp 5e 4 savunma yapıyorlar.Şutu olmayan sg diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun üst seviyede oynayamaz

Şut atamaması sg oynayan bir oyuncunun kapatabileceği bir açık değil.Rubio bile diğer özellikleri çok iyi olmasına rağmen şutu olmadığı için çok üst düzey seviyeye çıkamıyor.Barcelonaya karşı oynayan takımlar dışarıda Rubio'yu boş bırakıp 5e 4 savunma yapıyorlar.Şutu olmayan sg diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun üst seviyede oynayamaz

Rubio ile karşılaştırmak nedir ya? Şutu yok değil Shipp'in, Shumpertla beraber eli en düzgün oyuncumuzdur aslında ama bu sene skorer gibi oynamadı. Shipp'i boş bıraksınlar bakalım o takım nasıl duman oluyor... Shipp'i tanımıyosunuz 1-2 maça göre konuşuyosunuz galiba, yoksa hiç bir takımın koçu Shipp'i bırakıp 5e 4 savunma yapacak saçma bir akla sahip değil.

Shipp vasat bile olamayacak kadar yetersiz/yeteneksiz bir oyuncu, yerine daha delici, daha iyi şut atan biri almak zorundayız..
Andriç için yazdığımın son kısmın burda da yazmak istiyorum..

-hedef- diyorsak bu adamla olmaz.

Rubio ile karşılaştırmak nedir ya? Şutu yok değil Shipp'in, Shumpertla beraber eli en düzgün oyuncumuzdur aslında ama bu sene skorer gibi oynamadı. Shipp'i boş bıraksınlar bakalım o takım nasıl duman oluyor... Shipp'i tanımıyosunuz 1-2 maça göre konuşuyosunuz galiba, yoksa hiç bir takımın koçu Shipp'i bırakıp 5e 4 savunma yapacak saçma bir akla sahip değil.

Bütün sezon boş şutları yüzde 10la falan attı.İzlemesem Shipp'i keskin şutör zannedicem

shippin dediğin kadar iyi bir şütör olmadığını düşünüyorum. boş 3lüklerde bile çok düşük yüzdeli atıyor. 2 numara oynayan birinden 3lük beklenmesi normal basketbolda. ama savunma ribaunt delicilik özelliği iyi. 2 numaraya iyi bir oyuncu alınırsa rotasyonda shipp daha dengeli olur. evren ve caner de çok iyi hucümcu olmadıkları için 2 numara rotasyonu kısır oluyor

Şut atamamasının sebebi sanırım geriye çekilen çizgiler.

Bunu söylememin sebebi orta mesafeden kendine güvenerek atıp, 3 sayı çizgisinden potaya bile bakmaması. Bütün yaz sadece şut çalışsın, iyi değil ortalama bir üçlükçü olsun, ben de kalmasından yanayım.

Ama Shipp kalırsa 6 yabancıyla oynayacağız gibime geliyor, öyle de bir durum var. Seibutis, Shipp ve Jerry tarzı bir oyuncu guardlarımız olacaktır. 3 numaraya fizikli bir yabancı, pota altına Andric yanına yine sağlam bir uzun 6 yabancı olacak gibime geliyor. Ama Euroleague'e katılırsak o tempoyu kaldırabilmemiz için zaten 6 yabancıya ihtiyacımız var.

shippin dediğin kadar iyi bir şütör olmadığını düşünüyorum. boş 3lüklerde bile çok düşük yüzdeli atıyor. 2 numara oynayan birinden 3lük beklenmesi normal basketbolda. ama savunma ribaunt delicilik özelliği iyi. 2 numaraya iyi bir oyuncu alınırsa rotasyonda shipp daha dengeli olur. evren ve caner de çok iyi hucümcu olmadıkları için 2 numara rotasyonu kısır oluyor

Ben 2 numaraya çok iyi skorer bir yabancı alınması gerektiğini daha önce söylemiştim zaten ama Shipp kötü bir şutör değil ve elimizde iyi türk 2 numara olmadığından Shipp de kalmalı yani sg pozisyonunda 2 yabancımız olmalı.

Seneye eurolig büyük bütçe diyoruz hala Shipp kalsın Andric kalsın.Sporda duygusallığa yer yok bunu hala öğrenemediniz mi?Elinde C.Ronaldo varken Messi'yi alma fırsatın varsa Messi'yi alacaksın.

Şut atamamasının sebebi sanırım geriye çekilen çizgiler.

Bunu söylememin sebebi orta mesafeden kendine güvenerek atıp, 3 sayı çizgisinden potaya bile bakmaması. Bütün yaz sadece şut çalışsın, iyi değil ortalama bir üçlükçü olsun, ben de kalmasından yanayım.

Ama Shipp kalırsa 6 yabancıyla oynayacağız gibime geliyor, öyle de bir durum var. Seibutis, Shipp ve Jerry tarzı bir oyuncu guardlarımız olacaktır. 3 numaraya fizikli bir yabancı, pota altına Andric yanına yine sağlam bir uzun 6 yabancı olacak gibime geliyor. Ama Euroleague'e katılırsak o tempoyu kaldırabilmemiz için zaten 6 yabancıya ihtiyacımız var.

Ender alınırsa Jerry gibi bir oyun kurucuya gerek yok bence Seibutis de gerektiğinde oyun kurabilir. 5 yabancı olur yani bana göre Shipp kalsa da.

Ben 2 numaraya çok iyi skorer bir yabancı alınması gerektiğini daha önce söylemiştim zaten ama Shipp kötü bir şutör değil ve elimizde iyi türk 2 numara olmadığından Shipp de kalmalı yani sg pozisyonunda 2 yabancımız olmalı.

aslında 1-2 oynayabilen kalite bir isim alınırsa. tutku-ender-x x-shipp-sinan güler çok mantıklı olur. hem 1e hem 2ye shipp kalacaksa yabancı almak lüks olur

Seneye eurolig büyük bütçe diyoruz hala Shipp kalsın Andric kalsın.Sporda duygusallığa yer yok bunu hala öğrenemediniz mi?Elinde C.Ronaldo varken Messi'yi alma fırsatın varsa Messi'yi alacaksın.

Kusura bakma da Türkiye'de Messi iş yapmaz, Ronaldoya göre bizim lig.

Duygusallık değil bu, bu 3 yıllık bir yapılanma ise iskelet kadro oluşturulmalı. Her sene 4-5 yabancı gidip 4-5 tane gelmemeli. Bu senenin takımda kalması gereken yabancı oyuncuları Shipp ve Andrictir bence çünkü Andric önemli bir skor silahıdır, önlem alınması bence zordur. Shipp ise her takımda bulunması gereken şutu iyi olan, deliciği olan, ribaund çekebilen, pis işleri yapabilen, soğukkanlı ve Avrupalı gibi düşünebilen bir oyuncudur. Unutulmasın ki geçen sene ligin sayı krallığında üst sıralardaydı. Bu sene her maç en çok oyuncumuz o oldu ve belki bu da performansını düşürmüş olabilir.