Joshua Ian Shipp

Hangi şutu iyi yahu aynı maçı mı izliyoruz biz ? Demiyim demiyim diyorum ama foruma promil sınırı getirilmeli artık ''Shipp'in şutu iyidir '' diyen adam alkoliktir.
Not : Ribaunduna , savunmasına , egosuzluğuna lafım yok yanlış anlaşılmasın. Ama şutu yok işte arkadaş korka korka şut atıyor. Şutu olan adam şutunu sakınmaz yeri geldiğinde ama şutu olduğu halde bomboşken fake yapıp kaybettiği topları da mı görmüyorsunuz ? Şutu olan adam tık diye atar , kaçırır kaçırmaz o ayrı ama atarken korkmaz. Orta mesafeyi atamayan 2 numara zaten euroleaguede yok (ortalama süre alan oyuncular içinde)

Kusura bakma da Türkiye'de Messi iş yapmaz, Ronaldoya göre bizim lig.

Duygusallık değil bu, bu 3 yıllık bir yapılanma ise iskelet kadro oluşturulmalı. Her sene 4-5 yabancı gidip 4-5 tane gelmemeli. Bu senenin takımda kalması gereken yabancı oyuncuları Shipp ve Andrictir bence çünkü Andric önemli bir skor silahıdır, önlem alınması bence zordur. Shipp ise her takımda bulunması gereken şutu iyi olan, deliciği olan, ribaund çekebilen, pis işleri yapabilen, soğukkanlı ve Avrupalı gibi düşünebilen bir oyuncudur. Unutulmasın ki geçen sene ligin sayı krallığında üst sıralardaydı. Bu sene her maç en çok oyuncumuz o oldu ve belki bu da performansını düşürmüş olabilir.

Bu seneki kadro üzerinden iskelet kurulamaz.Yabancılar o kalitede değil.Avrupada Shippten iyi zilyon tane sg varken niye kadroda tutalım ki?Bu kadro Avrupa hedefi olmayan ilk 8e girme hedefiyle kuruldu.Bu kadrodan iskelet çıkmaz.Yabancılar komple değişmeli.Geçen yıl ki yabancılara bak Wilkinson Andricten çok daha iyi bir oyuncuydu mesela

Hangi şutu iyi yahu aynı maçı mı izliyoruz biz ? Demiyim demiyim diyorum ama foruma promil sınırı getirilmeli artık ''Shipp'in şutu iyidir '' diyen adam alkoliktir.
Not : Ribaunduna , savunmasına , egosuzluğuna lafım yok yanlış anlaşılmasın. Ama şutu yok işte arkadaş korka korka şut atıyor. Şutu olan adam şutunu sakınmaz yeri geldiğinde ama şutu olduğu halde bomboşken fake yapıp kaybettiği topları da mı görmüyorsunuz ? Şutu olan adam tık diye atar , kaçırır kaçırmaz o ayrı ama atarken korkmaz. Orta mesafeyi atamayan 2 numara zaten euroleaguede yok (ortalama süre alan oyuncular içinde)

Orta mesafe atarken korkmuyor Shipp dediğin gibi kendine güvenli tık diye bırakıyor potalara adeta. Üçlükde tedirgin ama üçlük çizgisi geriye çekildikten sonra şutunu istikrar bağlamış bir oyuncu yok Ömer Onan dışında. Ayrıca o çok beğenilen Seibutisin üçlük yüzdesi de yüzde 33 iken Shipp'in yüzde 29. Evet iyi değil ama kıstas olamaz. İkilik yüzdesi de yüzde 56 Shipp'in orta mesafede en çok güvendiğim isimdir ayrıca. Hatta takımda orta mesafe şutu istikrarlı tek isimdir Shipp.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın, ancak 2011'de Euroleague'e gidebilecek olmasının ilk sebebinin her sene değişen yabancılar olduğunu bilmeyenler var.

Bakın şöyle anlatayım.

İlk olarak önümüzdeki sene Olympiakos-Maccabi-Fb Ülker-Efes gibi bir bütçemizin olmayacağını herkesin anlaması lazım. Bu sene bu takımlarla arada 10 milyon dolar fark varsa seneye 3-4 milyon dolar olacak ama yine aynı yatırım olmayacak maalesef. Zaten öyle bir durum da iyi olmaz bizim için, birden en tepeye çıkmak çabuk aşağı düşürür bizi.

Oyuncuların tercihinde de vereceğimiz para değil, bu kulübün, bu camianın, bu taraftarın potansiyeli etki olacak. Bakın önümüzde taze bir Kerem Tunçeri örneği var. Madem bu kadar muhteşem bir bütçemiz var, niye Efes'in verdiğini vermedik de Kerem Tunçeri'yi almadık? Eskisi kadar kısıtlı bütçeyle oynamayacağız doğrudur, fakat hala Teodosic'tir, Spanoulis'tir, Papaloukas'tır diyorsak biraz sakin olalım.

Son konu da uyum süreci. Bakın Jerry Johnson olmadan doğru dürüst hücum edemiyoruz final serisinde, bunu 2 hafta önce söyleseler kaçımız inanırdık? Bu adamın ilk zamanlarını hatırlayın, topiğine yazılmış mesajlara bakın, aradaki farkı görün. Jerry o uyum eşiğini aştı, aynı diğer yabancılarımız gibi... Eğer aşamasaydı şuan 4-0 süpürülmüş olurduk.

Buradan Shipp'e dönecek olursak, Shipp gitti diyelim, yerine en iyi kimi alabiliriz? Ayaklarımız yere basarsa Kenny Gregory var mesela Shipp tarzı ama bu adamın Shipp'ten fazlası nedir? Tecrübesi, biraz daha iyi olan şutu. Shipp'in bu adamdan fazlası nedir peki? Yaşı, potansiyeli, bu kulübü daha iyi tanıyor olması. Bu koşullarda bize ne vereceği belli olmayan, uyum sorunu yaşayabilmesi muhtemel yabancılar yerine, ribaundlarda maksimum katkı veren, iyi savunma yapan, hücumda da zaman zaman etkili olabilen ve çok daha fazla sayı potansiyeli olan Shipp'i niye tercih etmiyoruz?

Kimseye yönelik değil bu diyeceğim ama her yerde olduğu gibi başarı geldi, takımı sahiplenen insan sayısı artmaya başladı. Sınırsız istekler başladı, kendimizden kat be kat güçlü rakibe yenilince hakaretler gelmeye başladı. Hiç iyiye gitmiyoruz bu yönde forum olarak, artık buradaki yazılardan çok maçlarda bench arkasında toplanan grup aklıma geliyor GSBasket diyince.

Bu seneki kadro üzerinden iskelet kurulamaz.Yabancılar o kalitede değil.Avrupada Shippten iyi zilyon tane sg varken niye kadroda tutalım ki?Bu kadro Avrupa hedefi olmayan ilk 8e girme hedefiyle kuruldu.Bu kadrodan iskelet çıkmaz.Yabancılar komple değişmeli.Geçen yıl ki yabancılara bak Wilkinson Andricten çok daha iyi bir oyuncuydu mesela

Geçen seneki takımda ve sistemde Andric sayı kralı olurdu. Wilkinson bu sene takımda kalsa Rancik gibi silinir giderdi.

Geçen seneki takımda ve sistemde Andric sayı kralı olurdu. Wilkinson bu sene takımda kalsa Rancik gibi silinir giderdi.

Alakası yok.Wilkinson geçen yılki takımda en çok piyasası olan oyuncuydu.3lük,ribaunt,sırtı dönük oyun her şey vardı adamda.Zaten 800 binlik kontrat imzaladı Rusyada.Andricin 200 bin euro alıyor.Wilkinson kadar Avrupada piyasası olan oyuncumuz yok şu an.Rusyada hem sayı hem ribauntta ilk 10da.Takımı finale çıktı ve en önemli parçası takımının.Aldıkları kontratlardan bile bariz kalite farkını görebilirsin

Orta mesafe atarken korkmuyor Shipp dediğin gibi kendine güvenli tık diye bırakıyor potalara adeta. Üçlükde tedirgin ama üçlük çizgisi geriye çekildikten sonra şutunu istikrar bağlamış bir oyuncu yok Ömer Onan dışında. Ayrıca o çok beğenilen Seibutisin üçlük yüzdesi de yüzde 33 iken Shipp'in yüzde 29. Evet iyi değil ama kıstas olamaz. İkilik yüzdesi de yüzde 56 Shipp'in orta mesafede en çok güvendiğim isimdir ayrıca. Hatta takımda orta mesafe şutu istikrarlı tek isimdir Shipp.

Seibutis ile Shipp arasında zaten çok fark görmüyorum. İkisi de rahatça yeri dolacak adamlar. Hele ki bonservis verileekse karşıyım Seibutis'e. Ben daha iyisini istiyorum. Elinde Caner ve Evren varken ve atan yerli 2 numara piyasada yokken Shipp bizim için yeterli değil. Çünkü sıkışıyoruz. Caner olsun Evren olsun hücumda rolleri sınırlı oyuncular. Shipp de böyle oynayacaksa yabancı hakkımızı niye harcayalım ki bu tarz bi oyuncuya ? Daha geniş bi yelpazeden seçim yapacağımız için daha skorer , daha güvenilirini bulabiliriz gayet.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın, ancak 2011'de Euroleague'e gidebilecek olmasının ilk sebebinin her sene değişen yabancılar olduğunu bilmeyenler var.

Bakın şöyle anlatayım.

İlk olarak önümüzdeki sene Olympiakos-Maccabi-Fb Ülker-Efes gibi bir bütçemizin olmayacağını herkesin anlaması lazım. Bu sene bu takımlarla arada 10 milyon dolar fark varsa seneye 3-4 milyon dolar olacak ama yine aynı yatırım olmayacak maalesef. Zaten öyle bir durum da iyi olmaz bizim için, birden en tepeye çıkmak çabuk aşağı düşürür bizi.

Oyuncuların tercihinde de vereceğimiz para değil, bu kulübün, bu camianın, bu taraftarın potansiyeli etki olacak. Bakın önümüzde taze bir Kerem Tunçeri örneği var. Madem bu kadar muhteşem bir bütçemiz var, niye Efes'in verdiğini vermedik de Kerem Tunçeri'yi almadık? Eskisi kadar kısıtlı bütçeyle oynamayacağız doğrudur, fakat hala Teodosic'tir, Spanoulis'tir, Papaloukas'tır diyorsak biraz sakin olalım.

Son konu da uyum süreci. Bakın Jerry Johnson olmadan doğru dürüst hücum edemiyoruz final serisinde, bunu 2 hafta önce söyleseler kaçımız inanırdık? Bu adamın ilk zamanlarını hatırlayın, topiğine yazılmış mesajlara bakın, aradaki farkı görün. Jerry o uyum eşiğini aştı, aynı diğer yabancılarımız gibi... Eğer aşamasaydı şuan 4-0 süpürülmüş olurduk.

Buradan Shipp'e dönecek olursak, Shipp gitti diyelim, yerine en iyi kimi alabiliriz? Ayaklarımız yere basarsa Kenny Gregory var mesela Shipp tarzı ama bu adamın Shipp'ten fazlası nedir? Tecrübesi, biraz daha iyi olan şutu. Shipp'in bu adamdan fazlası nedir peki? Yaşı, potansiyeli, bu kulübü daha iyi tanıyor olması. Bu koşullarda bize ne vereceği belli olmayan, uyum sorunu yaşayabilmesi muhtemel yabancılar yerine, ribaundlarda maksimum katkı veren, iyi savunma yapan, hücumda da zaman zaman etkili olabilen ve çok daha fazla sayı potansiyeli olan Shipp'i niye tercih etmiyoruz?

Kimseye yönelik değil bu diyeceğim ama her yerde olduğu gibi başarı geldi, takımı sahiplenen insan sayısı artmaya başladı. Sınırsız istekler başladı, kendimizden kat be kat güçlü rakibe yenilince hakaretler gelmeye başladı. Hiç iyiye gitmiyoruz bu yönde forum olarak, artık buradaki yazılardan çok maçlarda bench arkasında toplanan grup aklıma geliyor GSBasket diyince.
tamam o zaman kimse yorum yapmasın sadece sen yap yapılan yorumlardan o kadar mı rahatsız oluyorsun. sonuçta özgür bir forum baskete ne zaman merak salacakları kişinin kendi bileceği iş. eğer biri hatalı işler yaparsa forum yönetimi uyarır zaten. şurda mesaj sayısı az olan insanlara hakaret etmene gerek yok yani

İlk 8e girme amacıyla alınan yabancıları dağıtmayalım diyoruz ciddi ciddi.Euroleague oynayacağız yahu.Biraz büyük düşünün artık

Kalmalı kalmamalı tartışılabilir belki (ki bence bütçe ne olursa olsun kalmalı) ama seneye koçumuz Mahmuti ise takımda kalacak ilk oyuncu olduğuna adım gibi eminim muhtemelen takımın en çok süre alan oyuncusu idi sezon boyunca bu nicel kanıt bir tarafa Mahmutinin maçlarda ona olan yaklaşımına bakınca bunu anlamak zor değil.Takımda en az fırça yiyen oyuncu ve Mahmutinin mmenuniyetsizlik jestlerine en az neden olan oyuncu.

Oktay hoca ne Shippi ne Andrici yollar.Yollayacagi kisiyi 40 dakika oyunda tutmaz.Shipp resmen rotasyonsuz oynuyor.30 dakikanin uzerindedir yillik ortalamasi.Oyunun her yerinde olan ve rotasyonsuz oynayan bir kisinin sutu tabiki duser.

İlk 8e girme amacıyla alınan yabancıları dağıtmayalım diyoruz ciddi ciddi.Euroleague oynayacağız yahu.Biraz büyük düşünün artık

Ne Euroleague'miş arkadaş. Şuanki takımla bile girsek Euroleague'e içerde kolay kolay maç vermeyiz. Şimdi Euroleague diyince siz hemen ilk senemizde Pana, Barca olacağız sanıyosunuz. Hayallere devam edin siz.

Eğer bu oyuncularla biz Türkiyede final oynadıysak, Euroleague'de de gayet mücadele ederiz. Cemal Nalgayı aktif olarak kullanan bir takım kadar da başarılı oluruz merak etmeyin.

Hayal kurmazsak, büyük düşünüp başarılı olamayız ama hayal kurduktan sonra bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmamız lazım. Biz bir senede büyümeyeceğiz, zamanla üst sıralara yerleşeceğiz. Bir anda oooo Eurolig yolla tüm oyuncuları alalım Ersanı, Zazayı, Teodosici falan dersek size hayırlı rüyalar.

Ne Euroleague'miş arkadaş. Şuanki takımla bile girsek Euroleague'e içerde kolay kolay maç vermeyiz. Şimdi Euroleague diyince siz hemen ilk senemizde Pana, Barca olacağız sanıyosunuz. Hayallere devam edin siz.

Eğer bu oyuncularla biz Türkiyede final oynadıysak, Euroleague'de de gayet mücadele ederiz. Cemal Nalgayı aktif olarak kullanan bir takım kadar da başarılı oluruz merak etmeyin.

Hayal kurmazsak, büyük düşünüp başarılı olamayız ama hayal kurduktan sonra bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmamız lazım. Biz bir senede büyümeyeceğiz, zamanla üst sıralara yerleşeceğiz. Bir anda oooo Eurolig yolla tüm oyuncuları alalım Ersanı, Zazayı, Teodosici falan dersek size hayırlı rüyalar.

Eurocup bile oynayamadık Shipp,Andrivle.Ne euroleague'i.Geçen yıl Avrupaya gitmeyeceğimiz için yabancılar ucuza alındı.Keşke biraz musluğu açsaydık.Bu hatayı yapmasak şu an seride öndeydik.Biz yabancılarla değil yabancılara rağmen buradayız.Shumpert hariç tüm yabancılar değiştirilmeli

Eurocup bile oynayamadık Shipp,Andrivle.Ne euroleague'i.Geçen yıl Avrupaya gitmeyeceğimiz için yabancılar ucuza alındı.Keşke biraz musluğu açsaydık.Bu hatayı yapmasak şu an seride öndeydik.Biz yabancılarla değil yabancılara rağmen buradayız.Shumpert hariç tüm yabancılar değiştirilmeli

He öyle ;) Her maç 40 dkya yakın oynayan Shipp'e rağmen, Ermal katkı sağlayamadığında benchten gelip hareketlilik katan, sezon boyu Tutku ile ikili oyunların kralını yapan Andric'e rağmen, playoffta insan üstü oynayan Johnson'a rağmen buralardayız dimi ?

Bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz, haksızlık yapıyoruz. Shipp'in yaptığı katkıları görmemeniz üzüntü verici.

He öyle ;) Her maç 40 dkya yakın oynayan Shipp'e rağmen, Ermal katkı sağlayamadığında benchten gelip hareketlilik katan, sezon boyu Tutku ile ikili oyunların kralını yapan Andric'e rağmen, playoffta insan üstü oynayan Johnson'a rağmen buralardayız dimi ?

Bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz, haksızlık yapıyoruz. Shipp'in yaptığı katkıları görmemeniz üzüntü verici.

Shipp'e kötü oyuncu diyen yok.Ama bakınca Banvitteki Keit Simmonstan yada Juan Dicondan daha iyi mi?Hayır değil.Euroleague takımıysak Shipple,Andricle olmaz bu iş.Bunu hocada eminimki biliyordur.Tarihimizin en düşük ücretle yapılan yabancı transferleri bunlar belkide

Söyleyeceklerim benim görüşümdür isteyen katılabilir, isteyen katılmaz.

Joshua Shipp bu takımın 2 numara kesinlikle ve kesinlikle olamaz. Tahammül edemiyorum ben artık. Şu Fenerbahçe serisinde, daha önceki maçlarda kilidi açacak bir şutu bile sokamadı. 2 numaradan ben kritik anda devreye girmesini, sorumluluk almasını isterim. Bunların hiç birini göremedim ve göreceğimi de sanmıyorum. Bana Bornova maçının ilk periyodun da 14 sayı atacak oyuncu lazım değil. İstediği kadar iyi niyetli olsun, bariz bir şekilde yetersiz. Devam edilmesi taraftarı değilim Shipp'le. Bugüne kadar yaptıklarından ötürü teşekkür edebilirim sadece.

Semih bence Shipp hakkında şöyle bir yanılgıya düşüyorsun.

Shipp'in bu takımın hücumunda hiçbir zaman keskin bir rolü olmadı zaten. Sene boyunca bu böyle oldu. Bu takımı hiçbir maçta hücumda sırtlaması beklenmedi. Eğer öyle bir şey olsa maç başında 30 küsür dakika değil de 20 küsür dakika oynardı, hücumda maksimumu alırdık ondan. 3.maçı hatırlayalım, Shipp hiçbir şey yapmadı gibi geliyor değil mi? İstatistik kağıdına bakalım 14 sayı 10 ribaund ile double-double yapmış. Her takıma bu tip bir yabancı gerekli bana göre.

Ayrıca ben de Shipp ve Andric'in %90 takımda kalacağını düşünüyorum. Oktay Hoca gibi düşünmeye çalışınca bu gerçek çıkıyor ortaya.

Genel olarak her insanın taktığı oyuncular olabilir, gözüne batan diyelim daha doğrusu. Benim de gözüme bu adam batıyor sürekli. Bence kesinlikle seneye kalmamalı. Bana göre yabancı bir 2 numaranın takımı skor yönünden sırtlaması gerek. Tamam, geri kalan işleri çok iyi yapıyor. Buna en ufak bir itirazım yok. Ama şut tehditi olmayan bir 2 numara büyük hedefleri olan bir takımı taşıyamaz. Takdir Oktay Hoca'nın, bekleyip göreceğiz..

Gazanfer,

Bir çok konuda haklısın ama birinin skor üretmesi gerekiyor bu takımda. Oktay Hoca'nın göz bebeği gibi bu oyuncu ya da Evren'e güvenmediğinden bu kadar süre veriyor. Ciddi anlamda ben katlanamıyorum artık Shipp'e. İstatistiksel olarak sadece ribaund katkısını övebilirim. Ama onu yapabilecek Türk oyuncu da bulabilirim ben. Kadromuzda bulunun - bulanacak yabancı oyuncularımızın ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bir fark yaratacaksak eğer diğer takımlarla aramızda, yerli yabancı hiç bir handikapımızın kalmaması gerek. Bu yüzden soğuğum ben Shipp'e.