Joshua Ian Shipp

Shipp'i beğenmeyen arkadaşların net söylüyorum basketbol görüşlerini değiştirmesi gerekiyor. J.Shipp seneye GS'da kalacak ilk oyuncu. Tutkudan bile önceliği var size öyle anlatayım. Zaten seneye takımda Tutku-Shipp dışında kim gitse beni şaşırtmaz. Ama bu ikisi kesin takımda kalacak. Bir de Schumpert var sahi. Ermal Andric Evren Caner farketmez gitseler aa nasıl gider denir ama beni şaşırtmaz. Shipp'in performansını eleştiriyorsunuz bakın bakalım kaç dakika ortalama ile oynuyor. 3. maç 42 dakika oynadı çocuk ve 2 gün sonra maça çıktı gene en çok süre alan oyuncuydu. Hiç spor yapmadığınızı varsayıyorum bu eleştirileri yaptığınızda.

Murat bey,

Bu takımdan bütün yabancılar gider. Shipp kalır. Bunu yazın bir kenara. Çok ekstra bir oyuncu Shipp ve onun vereceği katkıyı Caner de yapıyor zaten diyerek Caner'i de küçümseme gafletinde bulunmuşsunuz. Çünkü Caner de çok özel bir oyuncu. Oktay hocanın da benden farklı düşünmediğini biliyorum bu konuda.

Yanlış değerlendirmişsiniz Semih Bey aksine ben Caner için iyi bir şey söylemeye çalıştım ama ifade edemedim sanırım. Caner özel bir oyuncu canlı izleyince bunu çok daha iyi anlıyor insan. Tekrar Shipp'e dönersek küçük hedeflerin takımlarında başarılı olur Shipp örn. Bornova yada bizim için hedef "Final oynadık ya daha ne" ise bu hedef içinde çok geçerlidir. Tekrar ediyorum Shipp'in oyunculuğuna, drive üzerinden şutuna, savunmasına hiç bir sözüm yok ama belli bir seviyenin oyuncusu Shipp daha yukarıları hedefliyorsak daha iyilerine yönelmeliyiz. En basitinden FB'nin rotasyon oyuncusu Preldzic iş sıkıştığında nasıl sorumluluk alıyor bazen atıyor bazne kaçırıyor bu çok önemli değil önemli olan o yükün altına girebilmek. Birde oyun sıkıştığında, skor atamadığımızda Shipp neler yapıyor tekrar tekrar izlesin insanlar. Hoca böyle istiyor argümanına hiç girmiyorum, hiç bir coach çıkıp o dakikada o sorumluluğu alacak adama bir şey demez ki takımızda JJ gibi kısıtlı bir adam bu işe soyunuyorken Shipp'in o sorumlulluğu almasına kimse sesini çıkarmaz.

Bu arada basketbol görüşümüzü değerlendirmemizi istemiş Sühan Abi ama bizde basketbolun içindeyiz, zamanında oynadık, hala da oynuyoruz ve takip ediyoruz kendi çapımızda. Değisecek bir şey yok uzun lafın kısası sadece sizden farklı düşünüyoruz.

Anlamıyorum ben bu içinde bulunduğumuz durumu. Bir oyuncuyu yeterli görmemek, bu takıma uymadığını düşünmek suç haline mi geldi ?

Bir oyuncuyu eleştirmek hemen o kişinin basketbol bilgisine laf uzattırmayı gerektirmez.Siz ship i beğenirsiniz,iyi oyuncudur,faydalanırız dersiniz ben ise belli bir yere kadar faydalanırız derim.Bu çok normaldir.Sonuç olarak kararı verecek kişi oktay hocadır.Ben ship yerine jasaitisi bu takımda görmeyi daha çok isterdim mesala.Hem önümüzdeki sene bu iki oyuncudan da daha iyi bir 3 numaranın gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Çünkü hedef eurolig.Ship in takıma verdiği katkıyı da görmezden gelemeyiz tabi.Sene boyunca en çok süre alan oyuncudur kendisi.3. maçta Allah dan 4 serbest atıştan 1 ini sayıya çevirdide başımız ağrımadı.Yoksa onu en çok eleştirenler siz olucaktınız.

Hedef Euroleague diye Shipp'i takımdan silmek de ayrı bir hata.

Ona bakarsanız Antalya'da Jamon Gordon, Mersin'de ki McCalebb birden bire mi Euroleague oyuncusu oldular.

Oynayınca kazanılmayacak tecrübe yoktur kimse merak etmesin.

Shipp'de Euroleague için biçilmiş kaftan bence.

Shipp Bornova´da kendisine verilen görev gereği hücumda çok daha fazla ön planda yer alıyordu. Bu sezon hocanın verdiği sorumluluk çok daha farklı. Sonuç olarak gitse de kalsa da Mahmuti´nin kararına saygı duyarım.

Kalırsa bol bol şut çalışmasını, yazı boş geçirmeyip kendisini geliştirmesini isterim. Eminim ki o da biliyordur gelecek sezon Galatasaray´dan daha iyi şartlara sahip bir camiada forma giyemeyeceğini.

Şutunu belirli bir seviyeye çıkarabilirse kalsın ama bunun kolay olmadığını düşünüyorum.Mücadelesine hayranım karakteride çok düzgün ama soru işaretlerim var

Orta mesafe şutlarında yüzdeli sokuyor ama ne oluyorsa yayın dışından atınca oluyor. Elinden iyi de çıkyor çoğu zaman çemberin önüne arkasına vuruyor tabiri caizse içinden çıkyor meret. Ben daha iyi olacağına eminim. Umarım seneye de bizle olur.

herkes gibi bende Shipp konusunda olumlu bakıyorum lakin,son maçlarda görüldüğü gibi hucümda hiç katkı vermedi ne bileyim yayın dışından giren 3-4 şut bulsa kendine gelir diyorum ama sonra tekrar karamsarlık başlıyor,bence eldeki imkanlar dahilinde daha iyi birileri bulunursa gitmesi beni üzmeyecektir,buna benzer bir konu JJ konusunda vardı 10 güne kadar gitsin dediğim adama şimdi bu kadar net konuşamıyorum

Ettiğimiz laflar istediğin yerimize girsin razıyız

Hani gitmesi gerek biz de yeri yok,büyük takım oyuncusu değil diyodum..Yerine çok daha iyileri gelecekse de hala aynı düşüncedeyim..Ama şu kazandıran basketi unutmam mümkün değil..Kapıyı dolabı kırıyodum az kalsın mutluluktan..

Bu adama en çok laf edenlerden biriside benim.Gerçi maçı pek izleyemnedim ama son saniyede attığı basket ile iyi bir kapak vermiş oldu bana :) Tebrikler ship.