Joshua Ian Shipp

Önümüzdeki senelerde Euroleague Şampiyonluğu'nu getirecek buzzer beater için kalacak.

Amerikalı bir basketbolcu, bir Türk takımı için ağlayabilirmiş, bunu da öğrendik.

Ağlattın bizi be abi, adamsın.. Seni takımda görmek istiyoruz gelecek sene de.

Şut mu ?

Halledilemeyecek şey mi, nelerin üstesinden geldik.

Kontratı ne durumda bilmiyorum ama 1 senelikse eğer kesinlikle uzatılmalı.

Böyle karakterli yabancı oyuncuları hep istemişizdir, Gaines, Owens,Wilkinson,Jasaitis ve Washington'da bu hatayı yaptık Shipp'de yapmayalım.

Gerçekten böyle komple oyuncuları bulmak zor daha çok genc ve önünde uzun seneler var cok iyi yerlere gelebilir, getirtebilir.

Bugün Oktay hocanın kollarının arasında ağlarken 20 milyon taraftarı bitirdi, benimde gözlerim doldu. Aklıma gelincede hala doluyor.

Dediğim gibi hem cok yetenekli hem de cok karakterli.

Ne olur artık böyle oyuncuları kaybetmeyelim.

İşin teknik kısmını atlayarak söylüyorum;

Büyük adammışsın Shipp, gurur duyuyorum seninle. Yüreğin öyle büyük ki ,dün maç sonu yaptıklarınla kendimden utanmamı sağladın. Seneye gitsen de kalsan seni unutmayacağım asla.

Akşam maç sonu gözlerim dolu dolu görüntüleri seyrederken kamera bir an Shipp'i gösterdi ağlıyordu, Onu görünce bende koyverdim gitti. O ağladı, ben ağladım eminim gönlü sarı-kırmızı atan bir çok adam ağladı. Bizim için yetersiz olduğunu düşünüyordum bir süredir ama şu son iki maç, ortaya koyduğun yürek, döktüğün gözyaşları anlatılamaz, tarfi edilemez.

Bir tarafta her mikrofona "ben klübün sözleşmeli futbolcusuyum..." diyen Arda Turan, bir yanda Takımı kaybettiği için ağlayan Amerikalı Shipp başka söze gerek var mı?

Yeterli, yetersiz gibi tartışmalara girmiycem. Onunla ilgili kararı hocamız zaten verecektir.

Ama şunu gördüm ki, adam gibi adammışsın. Çok büyük bir yüreğin varmış. Aldığın her kuruş helal olsun.

Herkes şutuna takmış ama şutu olupta bu kadar iyi penetre edebilen ve muhteşem bi savunma yapan 2 numara varmı. Bişey eksik kalacak illaki Shipp'in çok üst düzey yaptığı işler var saha içinde.

Tamam arkadaş istemiyorsun. Her yere yazmana gerek yok.

Bu takımın olmazsa olmazlarındandır Shipp

Berkan abi sana kalsa kimseyi göndermemiz gerekir.O zaman kadromuz hep güçsüz kalacak rakiplerden.Bu sene kadromuz ucuzdu onun için yenemedik diyoruz yeni kadro yapmaya gelincede kimse gönderilmek istenmiyor.O zaman seneye de Fenere göre daha güçsüz kadroyla oynayalım herkesten memnunsanız

Berkan abi sana kalsa kimseyi göndermemiz gerekir.O zaman kadromuz hep güçsüz kalacak rakiplerden.Bu sene kadromuz ucuzdu onun için yenemedik diyoruz yeni kadro yapmaya gelincede kimse gönderilmek istenmiyor.O zaman seneye de Fenere göre daha güçsüz kadroyla oynayalım herkesten memnunsanız

Başka bazı insanlar Shipp'in varlığının kadroyu güçlendirdiğine inanıyor olabilir :)

Allah aşkına Shipp neyi güçlendiriyor.Şut atamayan sg'yle mi şampiyonluğa oynayacağız?Adamlar Bogdanovic'i falan alıyor siz Shipp kalsın diyorsunuz

Seneye öyle aman aman bütçe artışı olmayacak, rüyadan uyanmamız gerekiyor. 5 yabancımız olacak yine büyük ihtimal ve ikisi Shipp ve Andric olacak. Shipp gibi bir adamı bulmak gerçekten zor. Şuan takımla bütünleşmiş bir takım oyuncusu resmen. Güçlenecez diye herkesi gönderemeyiz. Shipp, Andric, Tutku ve Shumpert kesinlikle gönderilmez. Diğerleri tartışılabilir.

1-2 oynayabilen bir yabancı alınacak zaten ama Shipp de kalacak bence.

Onur Bey, sanırım sizin kalite dediğiniz şey, orta sahadan şut sokan, faul çizgiden smaç vuran, atletik, spektaküler adamlar bir nevi Harlem besketbolu.
Oktay Hoca'nın Can İşbakan'a verdiği röportajı okumuş isen, orada müthiş bir benzetme var. Oktay Hoca derki "NBA Rambo ise Avrupa ligi Godfather'dır yani daha içerikli basketboldur."
Ancak bu kadar güzel ifade edilir.
Bence de Shipp avrupalı basketbol zekasına sahip bir amerikalı onu bu kadar değerli yapanlardab birisi de bu bence.
(Araştıramadım ama Shipp sanırım Cem Akdağ görevdeyken transfer edilmişti- zaten dikkat edersen "Run and Gun" tarzı oyuna daha yatkın bir oyuncu profili çiziyordu Bornovoda iken.
GS TV de bir röportajında veli yiğit şöyle sormuştu yine yanlış anımsamıyorsam "Cem Akdağ, seni çok istiyordu GS o zaman koş koş basketbolu oynuyordu artık savunma basketbolu oynatan bir koç var bu konu hakkında görüşlerin" gibi bi şeyler sormuştu. Shipp "benim için problem değil ben zaten savunmayı seven bir oyuncuyum ve sezonun başlamasını sabırsızlıkla
bekliyorum." demişti,
(Dediğim gib araştıramadım ama Oktay Hoca değil, Cem hoca aldırmıştı diye hatırlıyorum.)