Justin Carter

[h=1]Justin Carter Galatasaray Liv Hospital'da[/h]
Galatasaray Liv Hospital, ABD'li kısa forvet Justin Carter ile resmi sözleşme imzaladı.
Üç senedir Uşak Sportif forması giyen 1,93 metre boyundaki 1987 doğumlu oyuncu TBL'de bu sezon 13,9 sayı 6,6 ribaund 2,3 asist ortalamalarıyla mücadele ediyordu.


Justin Carter Galatasaray Liv Hospital'da - 29.12.2014 10:07 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org


Hoş geldin yeni aslan. Sana güveniyoruz hayallerini gerçekleştir ve göster kendini Eurolig arenasında...
 
İlk mesaj benden olsun :) Sana güveniyoruz Justin Carter. Euroleague Arenasında fark yaratacağını düşünüyoruz yüreğiyle oynayan Aslan.
 
Ben çok olumlu bakıyorum gelişine, zaten bu dakikadan sonra kumar oynama riskimiz yoktu. Hem atletizm katacak hem de savunma direncimizi yükseltebilecek bir oyuncu.
 
Ligde toplam 10 yabancı oyuncuya lisans çıkartılabiliyor. Biz 9 tane kullandığımız için 1 hakkımız var. Onu da play-offlara kadar kullanmayız büyük ihtimal sakatlık gibi durumlar için. Bu yüzden Carter Play-offlardan önce ligde forma giymez büyük ihtimal.
 
Ama orda da başka bir ikilem doğuyor. Zaten rotasyon sıkıntısı ve oyuncuların uzun süreler oynama zorunluluğu nedeniyle aşırı yüklenme ve sonrasında sakatlıklar geliyor. Play-off'lara kadar oynatılmaması bu yüzden doğru olmaz. Ayrıca Play-off'lara hangi sıradan girdiğin de önemli. Aldığımız mağlubiyetlere veya ligde kimlerin kimleri yendiğine bakacak olursak sonradan çok pişman olmak da olası. Bence elindeki kadroyu daha efektif kullanmak için yük paylaşılmalı. Oyuncuyu saklamak bu nedenle mantıksız geliyor.
 
Kuvvetli bir ağrı kesiciye benziyor. Maçta dikkatimi çeken en önemli özelliği birebirlerde kolay geçilmemesi oldu. Bu savunmamızı 1-2 tık yukarı çekti. Bu bile yetti ilk maçında.

Üstüne de ''Biz buna Justin Carter dedik ama adam Vince Carter çıktı abi.'' dedirtti. Yüksek profilli bir oyuncu değil tabi ki ama bundan sonraki süreçte kilit rol oynayabilir.
 
Blokları ve rakip pivotun üzerinden sıçrayıp kaçan topu tamamlaması... Savunması muazzam, ayaklarına çok hakim, serbest atış çizgisinin 1 adım önünden sıçrayıp smaç vurması zaten nasıl atlet olduğunu gösteriyor. Jamont diyenler gelse kim bilir ayakları ne durumdaydı Jamont'un. Son olarak dikkatimi çeken Youngla çok iyi anlaşacaklar gibi sanki alley oup pozisyonundan onu anladım.
 

Üst