Justin Carter

Katılıyorum sana Halil. Carter çok faydalı bir oyuncu ama ilk 5 için değil. Kenardan gelsin bir enerji getirsin 17-18 dakika üst düzey oynasın yeter..
 
Trabzonspor maçından bir gün önceki antrenmanda burnu kırılmış adamın yahu. Maçtan sonra hastaneye götürülmüş, kırık olduğu anlaşılmış. Bir insan burnu kırıkken nasıl maça çıkar, hiç mi hissetmez? Anlayamadım.

Önümüzdeki maçlarda maskeyle oynayacakmış büyük ihtimalle.
 
Carter için bir gün herkes benim gibi düşünmeye başlayacak:)

Carter yararlı oyuncu ama EL için bu maddi sıkıntılarımız varken bonsevis ödenilerek alınacak oyuncu değil. Ben hala o bonservis ödemesinin arkasında art niyet arıyorum. FB Efes gibi maddi açıdan rahat kulüpler bile bonservisle oyuncu almazken bizim almamız üstelik atla deve olmayan bir oyuncu için bunu yapmamız bana açıklanabilecek bir durum değil

Carter GS'a yararlı olacak bir oyuncu. Seneye ondan sonraki sene kalsın benim kalmasın dediğim yok. Ama aralık ayında GS'a acil lazım olan oyuncu o değildi. Maric-Carter yerine Jamont-Vucacic daha yararlı olurdu bize. Çünkü keskin şutörümüz yok maç sonu serbest atış yüzdesi yüksek olduğundan topu ona atıp atıp duracağımız adam yok. TS maçıydı sanırım maç 10 sayı fark varken son 40 saniyede son hücuma kaldı. Herkes serbest atış kaçırdı Vucacic gibi adamlar işte bu yüzden lazım her takıma.

Neyse Carter tabii ki kalsın. O kadar bonservis verdik ve farklı özellikleriyle takıma katkı sağlar ama maç sonunda sahada olmaması gereken bir adam. Daha önce de dedim ilk adım yavaş şutu yok serbest atışı yok asist özelliği yok nesini seviyorsunuz bayıldım diyorsunuz dedim. Çocuğun en önemli özelliği, durduğu yerden çok iyi yükseliyor asansör gibi. Bu ona blok avantajı sağlıyor ve top çalma girişimleri çok oluyor (o esnada da savunmadaki yerini kaybediyor sık sık)

Sonuç, Carter GS'da kalmalı ama ilk 5 değil rakibe göre hücum savunma değerlendirmesinde kullanmak için önemli bir silah olarak. Fakat hep dediğim gibi beklentinizi birden arttırıp farklı oyuncularla kıyaslamayın. Tofaş'lı wood'u alsak daha fazla katkı sağlardı bize onu diyeyim.

Ha bu arada bence hala şampiyonluk adayıyız. Şampiyon olursak aha gördün mü falan demeyin bana


Katıldığım ve farklı düşündüğüm yerler var ama çoğunlukla benzer fikirleri taşıyorum.

Carter'ın bonservisle alınacak oyuncu olmadığına katılıyorum ama alındığı dönem itibariyle bunu hoşgörebiliyorum. O dönemde adı geçen Gelabale rezalet olurdu mesela. Jamont riski alınabilirdi belki ama sezon boyu alınmış bu kadar riskten sonra sanırım bir risk daha almaya cesaret edilemedi. Yoksa Jamont hem gelmek istiyordu hem de takımı+ligi bilen bir adamdı.

Carter özeline gelince; kesinlikle bir Euroleague takımının direk 5 oyuncusu olamaz(en azından şimdilik). Avrupa maçlarında beğenmemizin en önemli sebebi Carter'ın bir "underdog" durumunun olması. Çok ani ve çok yükseğe sıçrayabiliyor ve zamanlaması da gayet iyi ama henüz tanınmadığı için önlem alınan bir oyuncu değil. Önlem alındığı zaman bazı defoları çok göze çarpıyor; net şutu olmaması gibi, turnike adımlarını ayarlayamaması gibi. Özellikle ikincisi çok büyük problem olur kaliteli savunmalar karşısında. Savunması da konuşulduğu kadar iyi değil, ayakları çabuk değil mesela. Savunmada oyundan çok çabuk düşüyor.

Seneye Euroleague'de olacaksak, yeni yönetimin adamakıllı basketbol hedefleri olacaksa(Bu sa'lar beni öldürecek) seneye kalmasının tek şartı savunmacı forvet rolünü benimsemesi. 1987 doğumlu bir oyuncu, oyuncu karakterini bu yaştan sonra değiştirebilir mi? Artık orası kendine kalmış, başka türlü Euroleague oyuncusu olamaz. Belki bir ihtimal Sponoulis, Arroyo, Teodosic, Diamantidis,.. gibi takımın ipleri komple elinde olup takımı sahadan idare eden oyuncuların yanında kalburüstü gözükebilir.
Eğer seneye Eurocup veya Eurochallenge oynayacaksak ne olursa olsun kalsın. Bonservis verdiğimiz oyuncuyu gönderip yerine başka birini almak o turnuvalar için gereksiz olur. Eurocup ve Eurochallenge için şu an bile gayet yeterli.
 
Geldiginden beri kendinden bekleneni ,yer yer fazlasını yaptı şuan index rating olarak en iyi oyuncumuz kaldı ki kırılma anlarında yaptığı işler istatistikten daha önemli bi de ilk kez Galatasaray,E.L seviyesinde oynadıgını düşünürsek müthiş.Seneye kalması gereken adamlardan benchten gelip verdiği enerji çok önemli olacak bizim için, şutları da daha iyiydi Uşaktayken bizde hem pozisyonundan atmıyor şutu hem de biraz çekingenlik var normal olarak seneye daha üst seviyeye çeker şutunu.
 
Bizim Justin'i düşündüğümüz sistemle, mevcut sistem arasında çok büyük farklar var. Uşak'ı küçümsemek için söylemiyorum ama EL'nin içinde Uşak Sportif gibi kaldık. Carter buraya takım liderliği değil, parça oyuncu olmak için gelmişti. Zorlandığı noktalar var.

Justin'in -'leri, +'ları belli ben en azından EL takımlarının bunu yeterince analiz ettiğini düşünüyorum. Kendisine boş alan yaratılmadığı için bazen şuta kalıyor, kalmadığında ise fiziğini kullanıp kendine alan açmaya çalışıyor. Yani tamamen kargaşa bir sistem içinde bir şeyler yaratmaya çalışıyor.

Rotasyon içinde her daim olması gereken bir oyuncu. Geçmişten gelen tecrübelere bakarsak, Carter'dan iyi bir oyuncu bulacak durumda olduğumuzu düşünmüyorum.
 
Bu smac , basketbolda kuculmek isteyen, turklerle mucadele edelim diyen tum basiretsiz yoneticilere ve futboldan baska hic birseyden anlamayan taraftarlara gelsin.
 
Ben Carter'dan çok memnunum. Şutör değil, combo guard da değil ama müthiş patlayıcı özelliği olan bir adam. Yaptığı bir smaç, bir blok ya da top çalma maçın gidişatını değiştirebiliyor. Atletizmi de harika zaten.

Ama mutlaka faul yüzdesini yükseltmesi gerekiyor. Seneye de devam etmeliyiz.

Ya kendi mesajımı alıntılamak gibi bi ukalalık yaptığım için kusurabakmayın ama Carter'ın ne olduğunu bugün bir kez daha gördük. Pana maçında da Batista'yı yerle bir etmiş ve maçın havasını değiştirmişti. Bugün bırakın maçı sezonun hareketini yaptı.

Mutlaka ama mutlaka kalmalı, hatta şimdiden sözleşme imzalanmalı.
 
Şu smacı 12 bin kişinin bulunduğu Abdi İpekçi'de bir Euroleague maçında Murat Kosova anlatımında görmek isterdim. Çok mu şey istiyorum :(
 

Üst