Justin Carter

Benim Justin Carter' dan tek beklentim, Ergin Ataman kaynaklı. Carlos Arroyo gibi bir yıldıza bile artı değerler katabilen bir hocanın Carter'ın atletik yeteneklerine biraz basketbol aşısı verebileceğini umut ediyorum.
 
Bu arkadaş neden hep mutsuz yahu. Micovun bile güldüğü yerde suratının asık olması enteresan. Serbest atış ve üçlük yüzdesini kesinlikle artırmalı ama mücadele kısmında bizim için ilaç kendisi.
 
Justin Carter'ı şöyle tanımlayabiliriz, küçük takımların, düşük seviyelerin büyük oyuncusu. Bize geldiğinden beri oynadığı maçlara bakarsanız hep kaos basketbolun olduğu dönemlerde sivrilmiş(kızılyıldız deplasmanı hariç), oyunun başabaş gittiği savunma konsantrasyonlarının yüksek olduğu anlarda hep sıkıntı yaşadı. Hep oyunu bir adım geriden takip etti, savunmada rakibini bir adım geriden takip ettiği gibi. Jamont gordon'la arasındaki en büyük farkda bu gordon oyun başabaşken yada öndeyken doğru tercihleriyle gerektiğinde çembere gidip gerektiğinde şut atarak farkı açtı daha doğrusu topun kıymetini bilerek oynadı, Carter ise başbaş oyunda skor etkinliğinin azalması. Bu dönemde ekstra işler yapmasıyla takımda sivrildiği kesin, ancak bu şu anki takımla alakalı cansiperane savunma yapan, blok yapan, top kapan oyuncu azlığı carter'ın hareketlerini fazla öne çıkardı. Hangi seviyenin oyuncusu olduğu Carter'ın yeteneklerinde saklı diğer eurolig takımlarına bakarsak şut atamayan, serbest atış atamayan, kaç tane kısa oyuncu sayabiliriz?
 
Arkadaşlar yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Carter, sahada elinden geleni yapıyor, enerjisini, emeğini koyuyor, savunma yapıyor, basket denilen pozisyonu kendini zorlayıp blokluyor bunları bir de 35 dakika sahada kalarak yapıyor. Ayrıca 10 sayı 7 ribaund 6 asist ile oynamış. Ben keyif alarak izliyorum.
 
Bu arkadaş neden hep mutsuz yahu. Micovun bile güldüğü yerde suratının asık olması enteresan. Serbest atış ve üçlük yüzdesini kesinlikle artırmalı ama mücadele kısmında bizim için ilaç kendisi.
Aynen benimde dikkatimi çekti.Buralara kadar yükselmiş ama suratı hep asık.Davranışları da bunu belli ediyor zaman zaman.Maaş durumlarından falan mı rahatsız ya da başka birşey mi var acaba
 
Carter için bir gün herkes benim gibi düşünmeye başlayacak:)

Carter yararlı oyuncu ama EL için bu maddi sıkıntılarımız varken bonsevis ödenilerek alınacak oyuncu değil. Ben hala o bonservis ödemesinin arkasında art niyet arıyorum. FB Efes gibi maddi açıdan rahat kulüpler bile bonservisle oyuncu almazken bizim almamız üstelik atla deve olmayan bir oyuncu için bunu yapmamız bana açıklanabilecek bir durum değil

Carter GS'a yararlı olacak bir oyuncu. Seneye ondan sonraki sene kalsın benim kalmasın dediğim yok. Ama aralık ayında GS'a acil lazım olan oyuncu o değildi. Maric-Carter yerine Jamont-Vucacic daha yararlı olurdu bize. Çünkü keskin şutörümüz yok maç sonu serbest atış yüzdesi yüksek olduğundan topu ona atıp atıp duracağımız adam yok. TS maçıydı sanırım maç 10 sayı fark varken son 40 saniyede son hücuma kaldı. Herkes serbest atış kaçırdı Vucacic gibi adamlar işte bu yüzden lazım her takıma.

Neyse Carter tabii ki kalsın. O kadar bonservis verdik ve farklı özellikleriyle takıma katkı sağlar ama maç sonunda sahada olmaması gereken bir adam. Daha önce de dedim ilk adım yavaş şutu yok serbest atışı yok asist özelliği yok nesini seviyorsunuz bayıldım diyorsunuz dedim. Çocuğun en önemli özelliği, durduğu yerden çok iyi yükseliyor asansör gibi. Bu ona blok avantajı sağlıyor ve top çalma girişimleri çok oluyor (o esnada da savunmadaki yerini kaybediyor sık sık)

Sonuç, Carter GS'da kalmalı ama ilk 5 değil rakibe göre hücum savunma değerlendirmesinde kullanmak için önemli bir silah olarak. Fakat hep dediğim gibi beklentinizi birden arttırıp farklı oyuncularla kıyaslamayın. Tofaş'lı wood'u alsak daha fazla katkı sağlardı bize onu diyeyim.

Ha bu arada bence hala şampiyonluk adayıyız. Şampiyon olursak aha gördün mü falan demeyin bana
 
Keskin şutör arıyorsak, Jamont Gordon ne alaka? Vujacic desen ahı gitmiş vahı kalmış.

Jamont'u keskin şutör olarak istediğimi mi sandın Furkan?

Vucacic evet ahı gitmiş vahı kalmış aynen katılıyorum. Ha biz de osla Cenk Akyol gibi fayda sağlardık dip çizgide ona hazırlanacak topları bitirirdi. yoksa top süremez. Ama düşün işt eahı gitmiş vahı kalmış Vucacic daha yararlı olurdu diyorum. Ortda durumu anla işte.

Bu arada Carter'ı 300bin dolar olarak gösteriyoruz da Bonservis parasını sen mi verdin cebinden kulübe bağış olarak?
 
Jamont'u keskin şutör olarak istediğimi mi sandın Furkan?

Vucacic evet ahı gitmiş vahı kalmış aynen katılıyorum. Ha biz de osla Cenk Akyol gibi fayda sağlardık dip çizgide ona hazırlanacak topları bitirirdi. yoksa top süremez. Ama düşün işt eahı gitmiş vahı kalmış Vucacic daha yararlı olurdu diyorum. Ortda durumu anla işte.

Bu arada Carter'ı 300bin dolar olarak gösteriyoruz da Bonservis parasını sen mi verdin cebinden kulübe bağış olarak?

Abi Vujacic'e gidene kadar onun 1/3'üne oynayan Pietro Aradori vardı. Adama bir tane set çizilmedi. Biz top hazırlama işine girsek Vujacic'e kadar Aradori kalırdı zaten. Justin'in bonservisi de 150 bin dolar civarında. Totalde 450 hadi senin için 500-550 olsun. Bugün Vujacici alsak, takım bütün maçı yürüyerek oynar.
 
Ben Carter'dan çok memnunum. Şutör değil, combo guard da değil ama müthiş patlayıcı özelliği olan bir adam. Yaptığı bir smaç, bir blok ya da top çalma maçın gidişatını değiştirebiliyor. Atletizmi de harika zaten.

Ama mutlaka faul yüzdesini yükseltmesi gerekiyor. Seneye de devam etmeliyiz.
 
Carter bu takımda seneye olmamalı. Screenin üstünden top çalmak için geçen adama savunmacı demeyin lütfen. İnandırıcı olmuyor. Blok kovalayan ve top çalma aşkıyla screenin altından değil üstünden geçmeye çalışan oyuncuları sevmiyorum. Sahte geliyorlar bana.
 
arkadaşlar carter'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bir takım her zaman hucum yaparak maç alamaz. Hücumun yanında savunma da olmadığı müddetçe oynanan oyunun hiç bir yararı olmaz. Takımı ateşleyen, dinamizm katan, seyirciyi bir blok veya smaç ile ayağa kaldıran oyunculara takımda her zaman yer vardır. Murat Murathanoğlu'nun carter hakkındaki yorumu çok hoşuma gitti: "Carter üst düzey bir yıldız değildir ama bir takım oyuncusu olarak üzerine düşeni de yapar"
 
Carter bir takım oyuncusu, asla bir rol oyuncusu değil zaten biz onu Dünya starı diye almadık. Bizim takıma sinerji katıyor mücadelesi gayet iyi. Eksik yönleri var ama iyi niyetli mücadelesi yetiyor en azından Erceg gibi el kaldırmamazlık yapmıyor. Seneye kalmalı..
 

Üst