KPSS - KPDS

Re: KPSS

Sınav iptal edildi, tüm sorunlar çözüldü!..

Yakın çevremden Onur (Balcı) geliyor aklıma... Adam sınav sonucu beklentilerini karşılamayacağı düşüncesiyle askere gitme kararı aldı. Sınav muhtemelen bu dönem içerisinde olacak, Onur yeniden girse de girmese de mağdur.

Ahireti bekleyemem ben, cezalar tez elden verilmeli. Öyle cezalar verilmeli ki birinin e-posta adresine sorular gittiği zaman korkusundan okumadan silmeli e-postayı. Birileri illa yargıya müdahil olacaksa, bu konuda olsun.

Gk-gy iptal olmayacak herhalde, onların da çalındığı o kadar aşikar ki..Alan kısmında da 40-0 Maliye ve 40-0 İktisat gördüm bu arada ama Eğitimciler ayaklanınca diğerleri hasıraltı oldu gibi sanki..

GK- GY iptal olmasın, çalışmadan o kadar yüksek puanı bir daha alamam heralde.:)

Süreç ile ilgili olarak yaşananlar tam bir skandal. Suçlular bir an önce cezalandırılmalı. Aslında olay sadece KPSS ile de sınırlı değil. ALES' e de diğer sınavlara da sirayet etmiş durumda.

Aralık ayında askere gitmeyi düşünüyorum mesela, ama kasım ayında olması gereken ALES ertelenmiş vaziyette. 2010 yılı içerisinde sınavlar olacak, ama ne zaman? Sınav takvimi bir an önce belirlenmeli. Bir çok aday mağdur durumda ve geleceğe dönük plan yapamıyor. Sınav aralık ayının sonunda olursa, giremem ve tüm planlarım suya düşmüş olacak. Bunun önüne geçilmeli.

Eğitim bilimlerini iptal ettiler. Sınavı ne zaman yapacaklar merak ediyorum. Başladık tekrar çalışmaya. Fakat sabahki GY GK daha kötüydü benim. :)

Aynen Kerem 76 alan arkadaşımdan daha iyi Eğitim bilimlerim. Ama gel gör ki her yaptığı matematik sorusundan nerdeyse 1 puan almıs :)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan?ın başkanlıktan istifa ettiği öğrenildi.

Ya ben hala çözemedim bu önlisans sınavı 26 Eylül'de olacak mı, olmayacaksa ne zaman olacak ? Sınava girmeden kafamızı ütülediler. İktidar sahiplerine selam olsun bu başlıktan da...

Merak ettiğim bir şey var. Bu kopya olayına karışıp okullara atanan öğretmenler, öğrencilerini kopya çekerken görünce ne yapacaklar?

Hocanın dediğini yap yaptığını yapma diyerek pişkin pişkin gülecekler mi; yoksa nasıl ki biz kopya çekerken göz yumuldu, bizim de göz yummamız mı lazım diyecekler!

BASIN DUYURUSU

(5 Ekim 2010)

ÖSYM?nin yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla aşağıdaki tedbirler uygulanacaktır:

1. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak; cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacaktır.

2. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacaklardır.

3. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecektir.

4. Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.

5. Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı ve Pasaport kabul edilecek başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.

6. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecektir.

7. Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacaktır.

8. Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4?ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.

9. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacaktır.

10. Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM?ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebileceklerdir.

Bu nedenle bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

10. maddeye dikkat edin. Sıralar klozetli olacak galiba :)

ÖSS'ye hazırlananlar da şimdiden tahta kalem kullanmaya başlasa iyi olur :)

Bu arada masraflar için de sınav ücretleri 10 lira artar :)

Başbakan şekerleme dağıtıyor. Oleeeey :p

Tuvalete gitmek nasıl yasak olur ya,inadına yapacaksın orada altına o olacak ( tabi soruları bitirdikten sonra,ondan sonra sınav kağıdını teslim edip,onları bu güzel durumla baş başa bırakacaksın )

Ya sınava giriyorsun diye fiziksel ihtiyacını gidermeyecekmisin,benim aklım bunların yaptıklarını gerçekten almıyor,hem komikler hem reziller.Bu kadar mı acizler,kopyanın önüne geçmeyi bu şekilde mi bulmuşlar,sınav esnasında tuvaletiniz gelse bile gitmek yasak,altınıza yapın !

Benden'de ufak bir öneri var her öğrencinin başına bir polis dikin sınav esnasında,kopyanın önüne geçmiş olursunuz ;)

Bence bu kadar büyütmeyin yahu tuvalet yasağını. Bizim zamanımızda da yasaktı tuvalete gitmek. Adayların tuvalette daha önceden hazırladığı kopyalara bakması mümkün değil mi? Kaldı ki sağlık sorunu olanlara yönelik bir esneklik mevcut.

ÖSYM´yi eleştireceksek, 10. maddeden ziyade teknoloji bu kadar ilerlemişken bu önlemlerin neden daha önce alınmadığı yönünde olmalıdır.

Hepimiz en az 1-2 kez girmişizdir ÖSYM'nin yaptığı bu sınavlara. Tuvalete gidip de kopya çeken kişi sayısı kaçtır ki? Ya da küpe, kolye vs bir ekipmanla? Ya da bu son kpss olayında olduğu gibi saat digitalmiş de ordan bakmış falan. Kaç kişi kopya çekebilir yahu bu şekilde, akıl var mantık var. Tamamen ilgi dağıtmak için yapılan bir hamle olarak duruyor bu. Kendi içindeki pisliği daha fazla malzeme etmemek için alınmış kararlar. Biraz da bu konuşulur işte gündemde, geçer gider. Savcılık soruşturmasındaki kitapçıklarda değişikliği de tuvalete giderken yapmışlar herhalde. Kendi içindeki pisliğin hesabını versinler önce diye beklerken alınan karara bak. Bak bak gül..