KPSS - KPDS

Re: KPSS

Turkiye'De ne kadar carpik bir egitim sistemi var ya?Yok 81,5 puan alirsam soyle olur,yoksa OSS su maddeyi cikardi,sorular calindi,iptal oldu,yeniden bir sinav,kamu icin su sinav lazim,bu universitenin denkligi yok vs de vs...

O yuzden Tavsiyem gelin Rusyada okuyun..MGU,MGIMO,Dubna Universitesi,RUDN vs. bunlardan size tavsiye edebilecegim.

Olmadi Kazakistan,Kirgizistan,Ukrayna gibi ulkeleride tercih edebilirsiniz.

Turkiye'de universite okuyacagima iyki Rusya'da okumusum daha iyi diyorum simdi aman yani oralarda cekilmez bu yukarida saydigim problemler.

Yarın 09:30 da sınav var.

2006 yılındaki gerçek parçalımız ile mi gitsem sınava yoksa mercan forma ile mi karar veremedim. :)

Ben de önlisans sınavına girdim, bana kolay geldi GY kısmı ama hayatımda ilk kez feci stres yaptım, kaderimi belirleyecek diye belki de. GK'de baya afalladım ama toparladım. Stres yapmasam rahat 115+ yapardım ama kısmet artık. Yine de ewn az 90 puan alırım, belki 95 bile olur.

Ben de 5 ile 7 arasında kaldım fakat 5 yaptım. Her kamu sorusunda insanın gözünün önüne badem bıyıklılar gelir mi ? Gelirmiş demek gözümün önünden gitmedi...

Sınavın kısaltılmış adı doğru fakat normal yazımda ismi yanlış... ;)

Durmuş Yılmaz.

Bizde de salak saçma sorular vardı.

Mesela kardeşlerin hısımlığı hangi türe girer?

Şıklar;

alt soy, üst soy, yan soy ve diğerlerini hatırlamıyorum bile. Yan soy diye salladım ama bunu bilerek yapan kişi çok çok azdır. Müfredatta yok yahu, vergi hukukunda var bu.

Enes Kömürcü' Alıntı:
Merkez Bankası'nın başkanı kimdi Allah aşkına :)

Banknotun üzerine bakmak geldi aklıma ama gözetmenler kıllık yaparlar diye bakmadım. Zaten öküz altında buzağı arıyorlar son olaylardan sonra...

Baksaymışım, doğru cevabı işaretleyecekmişim. Çünkü başkanın imzasında soyadı yazıyor.

Kadrolaşmaya eleman toplarken neden bu kadar detaylı sınav yaparlar anlamadım. Zaten malı götüren götürüyor. Bizimkisi züğürt tesellesi olur ki ben çok yüksek puan yapsam bile yerleştirilemeyeceğimi adım gibi biliyorum. Bi kere bıyığımın şekli düzgün değil...

Üst araması yapılırken dedektör yoktu, halbuki lisans sınavında dedektörle aramışlardı. Aramada önümde duran çocuk arabayla gelmiş ama anahtarı almadılar, polisle konuşurken ben binaya girdim ama sonra ne oldu bilmiyorum. Ekşi'de falan okuyorum da bazı okullarda aramayı baştan savma yapmışlar, saatle girdim diyor ancak pek inandırıcı değil gibi. Belki anahtara falan izin verenler olmuş olabilir ama koca saate izin vermezler gibi. Kızların küçücük küpelerine izin vermeyen zihniyet saate hiç vermez.

Barış bizim sınıfta dört tane saat vardı. :)

Masanın üzerine koydular getirip.

Ankara polisinin tavrı böyledir belki. :)

Atatürk Anadolu Lisesi'ndeydim, öğretmenevinin arkasında. Tabi ben öğleden sonra girdim. :)