KPSS - KPDS

Re: KPSS

Açıkçası benim en doğal hakkımı tuvalet ihtiyacımı gidermeme yasak getiren kim olursa olsun onun ağzına .... madem tuvalete gitmek yasak.Sınav 120 dakika diyelim heyecandan tuvaletim geldi sınav esnasında çok zor durumda kalacağım ve bu benim sınavımıda etkileyecek ve bu devletin çıkardığı saçma bi kural tarafından sınav esnasında tuvalet ihtiyacımı gideremeyeceğim.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Açıkçası benim en doğal hakkımı tuvalet ihtiyacımı gidermeme yasak getiren kim olursa olsun onun ağzına .... madem tuvalete gitmek yasak.Sınav 120 dakika diyelim heyecandan tuvaletim geldi sınav esnasında çok zor durumda kalacağım ve bu benim sınavımıda etkileyecek ve bu devletin çıkardığı saçma bi kural tarafından sınav esnasında tuvalet ihtiyacımı gideremeyeceğim.
Tuvalet zaten yıllarca yasaktı,sadece 2 ya da 3 yıldır serbestti sanırım.

Ya mesela sınav 40 dakika süren bir sınav olsa yasak olsun diyelim ama 120 dakika boyunca bir insan'ın tuvalet ihtiyacı mutlaka gelebilir buna yasak koymak benim fikrimce çok ilkel bir yöntem.Zaten sınava girmeden yasak olan tüm maddeler toplanıyor,tuvalete gidip nasıl bi kopya girişiminde bulunacak çocuk.

Vallah ben zamanında defalarca 3.5 saatlik girdim. Hiç aklıma gelmedi tuvalet. Zaten yasaktı da. Bunlar göz oyamak için çıakrılan tedbirler. Kopya çekecek adam bunu böyle kolay çekemez. Aslında kitap defterle girilmesine izin verisle de bu derece başarılı olamazlar. Çünkü zaman yetmez bilmiyorsan soruyu onu kitağta bul oku yanıtla zaman alır.

Yeni sınav takvimi belli oldu. KPSS, önümüzdeki ay olacak, ama ALES'i aralık ayında yapacaklar. Şahsen o ay askerde olacağım için o sınava girmem zor gözüküyor. Umarım mayıs ayında girebilirim. Ben mağdur oldum, benim gibi çok kişi mağdur oldu, ama nafile...

İptal edilen sınav bugündü, ablam iptal edilenden biraz daha kolay gibiydi dedi. Sorulara bakmadım ama girenler varsa nasıldı falan onları yazarlarsa sevinirim.

Bir de alınan önlemler vardı. Yüzük, kolye, küpe, anahtar, her türlü para, cüzdan vs. bir sürü şeyi almadılar. Erkekler dedektör kızlar ise üst arama ile içeri alındı, aslında alınan önlemler her zaman uygulanması gereken şeylerdi ama bu zamana kadar bu kadar sıkı tutmamışlardı. Sınava girecek olan bir tane kız geçenlerde burnundan estetik ameliyat olmuş ve öyle girmiş, "sen bu resimdekine benzemiyorsun" diye kızı çıkarttırdılar. Sonradan acele şekilde gitti bir yerden temin etti ya da çektirdi de öyle girebildi, yani o derece sıkı tuttular.

Dur bakalım ne olacak bundan sonra, bu arada 100 netin üzerinde çıkaran herkesi neredeyse sürgüne yollar gibi farklı şehirlerde sınava sokmuşlar. Bugün kızın teki Şanlıurfa'dan gelmişti..

Son yazdığın bence yanlış bir şey ve haksızlık. Başarılı olana zorluk çıkarıldı. Alınan önlemlerde de abartı var biraz ama genelde doğru.

Kardeşim de girdi ama ona da geçenkine göre daha zor gelmiş. Geçenki sınavda 85 net yapmıştı ama zaten amacı seneye girmek, beklentisi olmadan girdi diyebiliriz.

Bu tecrit olayı benimde pek hoşuma gitmedi, yani insanları sürgün eder gibi yollamaları çok saçma. Ablamın girdiği okulda 2-3 kişi gördüm bu şekilde, daha da vardır illaki..

Önlemlerin bu derece abartıldığını da herkes bir şekilde anlayabiliyordu Kerem, yani o burnundan ameliyat olan için ve onu yollatan kişiler çok fazla olayı abartmışlar. Tamam belki 6-7 senelik bir fotoğraf sorun olabilir ona da kimse bir şey diyemez ama yakın tarihte çekilen bir fotoğraf içinde bu yapılmamalıydı. Sonuçta burun hariç benziyor mu, benziyor..

Aslına bakarsan işi sıkı tutmaları çok iyi ama dediğimiz gibi abartı olmaması lazım, ancak yukarıda da yazdım bunun olacağı aylar öncesinden belliydi. Kopya skandalını bir şekilde bastırmaları hatta unutturmaları gerekti onu da bu önlemleri alarak yapıyorlar.

Bu APTALCA kararları alanlar insanlarla dalga geçiyorlar ama o makamlara nasıl geldiler kimbilir !

Adam yüzüğüyle giremiyor sınava :shock: Be süper zekalı idarecilerim yüzükten kopya çekecek adam atletinden çeker,ayakkabısından çeker,Benim yiğit idarecilerim çözüm kolay çıplak sokun insanları sınava.

Önlisans ve ortaöğretim sınavı 2,5 saat, 150 sorudan 2 saat 120 soruya dönüştürülmüş.

Sınavın ertelenmesi ile soruların zorlaşacağı düşünülüyordu, şimdi daha da kesinleşti. Önlisans sınavı; lisans seviyesinde, hatta bu senekinden daha zor bir sınav bile olabilir.

Gireceklere duyurulur.

Kerem Seçer' Alıntı:
Önlisans ve ortaöğretim sınavı 2,5 saat, 150 sorudan 2 saat 120 soruya dönüştürülmüş.

Sınavın ertelenmesi ile soruların zorlaşacağı düşünülüyordu, şimdi daha da kesinleşti. Önlisans sınavı; lisans seviyesinde, hatta bu senekinden daha zor bir sınav bile olabilir.

Gireceklere duyurulur.

Eyvallah abi.

Tercihlerin tutma ihtimalinin olması için kaç puan yapmamız gerekiyor acaba ? 2 sene önceki sınavda çalışmadan 80 puan yapmıştım ama bu zor olacak sanırım.

Tugay onu tam bilemiyorum ama alımlar geçen sınava göre kesinlikle daha fazla olacak. Geçen dönem en az alım yapılmış. memurlar.net'i takip et bence. :)

Kerem Seçer' Alıntı:
Tugay onu tam bilemiyorum ama alımlar geçen sınava göre kesinlikle daha fazla olacak. Geçen dönem en az alım yapılmış. memurlar.net'i takip et bence. :)

Memur olmadan o siteyi takip etmek prensibim değil abi. :)

Şaka bir yana stajda boş vaktimde son çalışmaları yapıyorum. İnşallah sitenin kamu elemanları kervanına bizler de katılırız.

Kardeşime 3 tane vermişler Çağlar, bence diğer iki hakkını iste. :)

Şaka bir yana ben de getirdiği kalemle soru çözüyorum. :)

Enes ne mezunusun sen. Bence önemse sınavı. Teknik bir bölümden mezunsan iyi tercihler yapabiliyorsun. ;)