Kurtlar Vadisi Pusu

• Konbuyu başlatan dirk nowitski
  • Başlangıç tarihi
Ne diyeyim ki?

Zafer' i öldüren ve Abdulhey' in de kafasına silagı dayayan kim ? ;)

Birkac secenek var;
1. Vural
2. Hakan
3. Cem

1 ay sonra dizi tekrar geri döndü.Bu akşam ki bölüm oldukça heyecanlı geçti.Bölüm genel olarak güzeldi, her ne kadar Polat'ın mezar başında Elifle olan flashbackleri sıksada.

ömerhorzum ; sana bir soru sormak istiyorum...
sadece merakımdan...
cevaplamak sana kalmış...

kurtlar vadisinin 1-55 bölümlerini izledin mi sen..?

canbulubay,

Evet izledim. Çevremdekilerle konuşunca iyi ki Osman Sınav'ın elinden kurtulmuş, yoksa sonu Pusat, Kuzey Rüzgarı gibi abuk subuk olurmuş diyen oldukça çok insan var ki. Peki benden de sana bir soru, böyle ön yargılı olmayı bırakıp, diziden zevk almaya ve tekrardan dikkat çekilen olay ve düşüncelere dikkat etmeye ve ondan sonra eleştiri yapmaya başlar mısın?

Son olarak da, bu dizi son Zafer - Ergenekon olayı ile gerçekliği konusunda güvenirliğini bir kez daha kanıtlamış ve iyice parsellemiştir. Dizinin iyi mi kötü mü olmasına da senaryo bakımından nokta niteliğindedir kanaatimce.

Bir türlü gündemden düşmeyen, gençleri kötü yolda etkileme olayı hakkında iki kelam edeyim. Şahsen 1 -55. bölümler arası bence kötü yolda etkileme bakımından şimdikinden daha etkili. Her şeyden önce o vakitler mafya bir ekol olarak gösterilip, bir güç ve saygı unsuru olarak lanse ediliyordu. Her şeyden kötüsü diziniz başında "Bu bir mafya dizisidir" yazıyordu ki, bu bile şimdikine kıyasla inanılmaz bir etki unsuru. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Ömer Horzum' Alıntı:
Bir türlü gündemden düşmeyen, gençleri kötü yolda etkileme olayı hakkında iki kelam edeyim. Şahsen 1 -55. bölümler arası bence kötü yolda etkileme bakımından şimdikinden daha etkili. Her şeyden önce o vakitler mafya bir ekol olarak gösterilip, bir güç ve saygı unsuru olarak lanse ediliyordu. Her şeyden kötüsü diziniz başında "Bu bir mafya dizisidir" yazıyordu ki, bu bile şimdikine kıyasla inanılmaz bir etki unsuru. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Ömer'in dediğine kesinlikle katılıyorum.Çok doğru bir tespit.Kurtlar Vadisi şu anda siyasi ve güncel olaylar üzerine kuruldu ve bu konseptte devam edecek.Mafyalıktan çıkıp,işin politikasını anlatıyorlar.

Fragmanlarda görülene göre Polat ayaklanmış. Bu bölümde oldukça heyecanlı gözüküyor. Ayrıca dizinin konusu hakkında sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Dizi artık ilk başlardaki gibi önüne geleni vur, haraç vermeyeni kes, kısır döngülerden ziyade; şimdi daha heyecan verici güncel konular işliyor. Bu bence Kurtalar Vadisi Pusu'yu bir adım öne taşıyor. Olaylar daha akıcı geliyor artık...

Ömer Horzum' Alıntı:
Evet izledim. Çevremdekilerle konuşunca iyi ki Osman Sınav'ın elinden kurtulmuş, yoksa sonu Pusat, Kuzey Rüzgarı gibi abuk subuk olurmuş diyen oldukça çok insan var ki.

Pusat abuksubuktur ona lafım yok...
kuzey rüzgarının da Osman Sınav'la alakası yok...

Ömer Horzum' Alıntı:
Peki benden de sana bir soru, böyle ön yargılı olmayı bırakıp, diziden zevk almaya ve tekrardan dikkat çekilen olay ve düşüncelere dikkat etmeye ve ondan sonra eleştiri yapmaya başlar mısın?

ne önyargısı..?
pana benim anam değil babam değil...
Kurtlar Vadisi gibi bir efsaneyi rezil eden kim olsa aynı öfkeyi beslerdim içimde...
gayet objektifim,izliyorum ve eleştiriyorum...
ortada bir rezalet var...
nokta...
Pusu şu an sadece senaristlerin siyasi görüşlerini empoze etmeye çalışmaktadır...
çoğu gerçeği saptırarak göstermeye,araştırma duygusundan yoksun türk insanını gayet iyi kullanmaktadır...
Kurtlar Vadisi 15 Ocak 2002'den beri büyük bir dikkatle takip eden biri olarak objektif olmayı asıl ben sana tavsiye etmeliyim :)

Güzel kardeşim, tezsiz vesayresiz ortaya atacağına fikirlerini, açıklasana. Nasıl bu "efsane" rezil ediliyor, bir anlatır mısın? Ya da hangi olay saptırılıyor, ne dedilerse çıktı. "Nokta" ne? Saklanmaya çalışan olaylar mı, yoksa siyasi görüşler mi dizide konu ediliyor 24 bölümdür. Neyse, sen bir şeye inanmışsın, vaz da geçmeyeceğine göre bu kısır tartışmaya kendi adıma nokta koyuyorum. Kurtlar Vadisi benim için halen efsanedir, öyle kalacaktır.

Dün geceki bölümün son sahnesi bir yerden tanıdık geldi.Matrix Revolutions final sahnesi Ajan Smith ve Neo kapışması yalnız Kutlar vadisindeki tek fark Polat üstte filimde ise ajan Smith ;)

images

Unutanlar için , düştükten sonraki oluşan çukurdaki sahne 8)