Kurtlar Vadisi Pusu

• Konbuyu başlatan dirk nowitski
  • Başlangıç tarihi
Amerika'nın 50 yıldır yaptığı aşırı ırkçı ve her zaman bir Amerikalı kahramanın çıkıp Dünya'yı kurtarması, bunu yaparken aşırı şiddet kullanması nasıl oluyor da aynı sonuçlara neden olmuyor Amerika'daki gençlerde? Yani niye orada gençler bu film ve dizilere rağmen "racon" kesip, şiddet yapmıyor? Çünkü onlar eğitimli, çünkü onların başında eğitimin en iyisini veren ve eğitimin değerini bilen bir devlet var. Bizde var mı? Yok. Aslında herşey ama herşey cahilliğin sonucu.

Kurtlar Vadisi hiçbir zaman Türk - Kürt kardeşliğine zarar vermedi. Hatta Türkiye için omuz omuza veren insanlar arasında dizide ve filmde Abdulhey Kürt olarak geçiyor. Bu dizide de Kürtler terörist olarak gösterilmeyecek, ki değiller de.

Birşeyleri kurtmanın yolunun masa başında mı yoksa kaba kuvvetler mi olduğunu ise sonra maçta yüzyüze konuşuruz senle.. İstiklal Mahkemeleri diyorum.

Başa çuval geçirme ise kesinlikle bir göndermedir. Çünkü gerçek hayatta başına çuval geçirilenler Türk askeriydi.

KV den kabadayılık ögrenen nesil bu diziylede Kürt düşmanlıgı öğrenicek.

Bu ülkede Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini bozan herkese LANET OLSUN

Arman Akboğa' Alıntı:
KV den kabadayılık ögrenen nesil bu diziylede Kürt düşmanlıgı öğrenicek.

Bu ülkede Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini bozan herkese LANET OLSUN
Forumda bile örneği var,artık insanlar ölen kişinin ardından sırf Ermeni olduğu için üzülmemeye başlamış Türkiye'de.Özentilikten İngilizce yazan gençlik yüzyıllardır birlikte yaşadığımız ulusların aydınlarını öldürüyor.Halbuki bizim bağımsızlığımıza kasteden İngilizlerdi zamanında.Yüzyıllardır kardeşçe yaşadığımız uluslar ise Ermenilerle Kürtler.
Hepsini geçtim,şu dizinin sloganını "Tam Bağımsız Türkiye İçin" diye koymuşlar ya,pes.Cidden ironik...
Neyse yazılacak çok şey var,ama yeri burası değil...

Mesele Kurtlar Vadisi'nin içeriği değil. Diyorum ya, Amerika'ya sürekli giden biri olarak orada Kurtlar Vadisi'ni on kez sollayacak Amerikan ırkçısı filmler seyrettim. Amerikan kahramanların çıkıp dünyayı kurtarması. En basit örneği ise, bağımlısı olduğum Rocky filmlerinin 4.sü.. İzleyen bilir ne kadar Sovyet karşıtı ve Amerikan ırkçıcı bir film olduğunu. Ama onlar negativ yönde değil, tam tersi pozitif yönde etkileniyorlar çünkü eğitim var. Cahillik yok. O yüzden bu kadar cahil bir topluma bu kadar ağır içerikli dizilerin seyrettirilmesini ben de doğru bulmuyorum. Ama tekrarlıyorum; sorun dizide değil, toplumumuzun ta kendisinde..

Dizinin fragmanlarında ya da bilumum ön materyellerinde ben "Kürtler teroristtir" mesajına ya da doğrudan yargısına ulaşamadım, göremedim böyle birşey. Sanırım Kurtlar Vadisi Terör dizinin teroristler için Kürt deyip demiyeceğini dizi başladıktan sonra öğreneceğiz. Bu yüzden bu konudaki yorumları anlamıyorum. Ama eğer böyle mesajlar verilirse tabii; ben de aynı tepkileri gösteririm..

Ama arkadaşlar toplumdaki özellikle gençler arasında şiddeti tek bir dizinin sorumluluğuna yüklemek haksızlık olmuyor mu? Bence oluyor. Sorumlulukları yok mu muhakkak var ama sadece onlara yüklemek haksızlık oluyor.

Dibimizde komsu ülkemizde eski liderleri asılarak öldürülüyor, bunu tv'larda, internette kesintisiz izliyoruz. Yine Irak'da hergün binlerce insan ölüyor, haberlerde bir çok cinayet haberleri izliyoruz. Yani bu siddet olaylarının artmasını sadece Kurtlar Vadisi çıktı, kötü örnek oldu diye basite indirgeyemeyiz. Bunun artmasında bir çok neden var.

Önder Çiçekoglu' Alıntı:
Yapımcı şirket bölüm başına 400.000 dolar alacakmış.

Yapımcı şirket basın açıklamasa yaparak; Bizim amacımız kanayan yaraya dikkatleri çekmekti, para bizim için ikinci planda diyerek aldığı bölüm başı ücretin yarısını Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını açıkladı (!!)

onuryavuz' Alıntı:
Yapımcı şirket basın açıklamasa yaparak; Bizim amacımız kanayan yaraya dikkatleri çekmekti, para bizim için ikinci planda diyerek aldığı bölüm başı ücretin yarısını Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını açıkladı (!!)

Tabi tabi :p

arkadaslar simdi aramızda kürt olanlar varmı bilemiyorum oyuzden yanlısta anlasılmıyım bu yazı icin;birkez her kürt terorist değildir bu bir gercek bunu kimse inkar etmiyor ama sunu soliyim ama birzamnlar devletin yarattıgı türk hisbullahı dışında bu reklamda gosterilen zararların buyuk kısmını gerceklestiren teror grupları kürt ve dogrudan pkk ya baglı gruplardı bu ne yazıkki su götürmez bi gercek.yani kürtler terorist degil ama teroristlerin cogu kürt ülkemizde :?
ne olursa olsun suanda Türk-kürt kardesligi varmıs gibi konusmayalım arkadaslar cunku boyle birsey yok eylemde boyle bi ayrım sergilnmesede herzaman var ama bu dizi ancak ogün samast gibi insanları etkiler

Evet. İlettim.

Anlatamadığım şu; ben onların para için yapmadığını savunmuyorum bu işi, ama savunduğum içeriğin değil iletilenin yalış olduğudur.

Ömer bir yerde Abdlilerin iyi egitim gordugunu ve bizden daha zeki oldugunu söylemişti.Abd'de egitim sisteminde sadece nasıl para kazanacakları gosteriliyor.Kültür vb. şeyler kişilik gelişmesini etkileyen şeyler ögretilmiyor.

Amerikalıların zekası ile ilgili bir video var,genelleştirmiyorum ama uzun uzun seyredip ne kadar kötü bir halde olduklarını görebiliyorsunuz :
http://www.youtube.com/watch?v=Uhh89RVs3ps#

Bu adamların dünyadan haberleri yok.Abd'nin komşusu nedir sorusuna Yugoslavya veya Utah veya Utopia gibi garip cevaplar veriyorlar.İsrail'i islam ülkesi zannediyorlar.Fidel onlara gore şarkıcı :) Ya dediğim gibi on yargılı değilim ama bu kadar kötü cevaplar Türkiye'de bile zor verilir.

Ayrıca yorumlarda şunu diyecek kadar küstahlaşabiliyorlar :

''If we were stupid, we wouldn't be the most powerful country in the world you fucktards. We just don't care about the rest of the world. ''

''Eğer biz aptalsak dünyanın en güçlü devleti olmazdık.Biz sadece dünyanın geri kalan kısmıyla ilgilenmiyoruz.'' diyor yani.

Irak ile savaştıklarını,Star wars'ün gerçek olmadıgını bilmiyorlar.Daha neler neler..

ABD'liler zeki diye kim demiş abi yav? :) Benim dediğim, bizden daha iyi eğitim gördükleri. Evet kültür öğrenmiyorlar, çünkü öğretilecek bir kültürleri yok.

Abi, bu videoya çıkan 5 - 6 kişi. Amirika'nın nüfusu 270 milyon. Ben sana Türkiye'den bir iki video gösterebilirim, daha Çanakkale savaşını bilmiyorlar.

Ömer H.' Alıntı:
ABD'liler zeki diye kim demiş abi yav? :) Benim dediğim, bizden daha iyi eğitim gördükleri. Evet kültür öğrenmiyorlar, çünkü öğretilecek bir kültürleri yok.

Abi, bu videoya çıkan 5 - 6 kişi. Amerika'nın nüfusu 270 milyon. Ben sana Türkiye'den bir iki video gösterebilirim, daha Çanakkale savaşını bilmiyorlar.
zaten kaç yıllık devlet abd ki kendine kultur olustursun ogreticek kadar
ustune destansı kaybetmedikleri veya geri cekilmedikleri yada geri cekilmek uzere olmadıkları kac savasları var?fidel castro ulkesi icin bi kultur yaratırken abd anlamadı suanda fidel hasta diye kubadaki suc sayısı azaldı biliyormusunuz ?
neyse aslında bu konular icin yeni topic acılabilir burda konusulacak konular degil :eek:key

Bizde kültürün babası olsa da,ABD baskılarıyla yapılan eğitim sistemi yüzünden öğrenmek işkenceye dönüşüyor,sınav kazanmak yolundaki bir araç oluyor malesef.

yayından kaldırılmış...

sevindim,
pana filmden dolayı

üzüldüm,
malum grupların kişileri sevindirecek olamsından dolayı..!

Yayından kaldırılıp kaldırılmadığı daha belli değil. Show Tv nin yayın akışında dizimiz yer alıyor akşam ola hayrola.