Kurtlar Vadisi Pusu

• Konbuyu başlatan dirk nowitski
  • Başlangıç tarihi
Yazık gercekten; adamakıllı izledigimiz bir iki dizi var onlar da yayından kalkıyor olacak sey degil.

Kurtlar Vadisi , Sagır Oda ve Kod Adı gibi yapımlar olmasa televizyonla alakamız bile kalmayacak.

yayınlanmasına çok karşı çıktım ama işin başka yüzleri de var...
örgüt yandaşları şu anda bayram ediyordur eminim...
ve de Aydın Doğan'ın dayatmalarının başarıya ulaşması sinirlerimi çok bozdu...

Gündem yaratacağı için ilk bölümün bir süre seyrettim. Dizi yapımcıları eleştirilerden hiç ders çıkarmamışlar. Eleştirilere biraz kulak verseler bu kadar çok tepki almazlar ve yayından kaldırılması tehlikesini yaşamazlardı. Belki bazılarınız dizinin konusu terör, terörün içinden şiddeti nasıl soyutlayabilirsin diyebilir ancak madem Kurtlar Vadisi farklı bir dizi bu özelliğini ortaya koyup şiddeti minimuma indirip konuyu değişik açılardan irdeleyebilirdi. Tabi isteseydi...

o saate kan uykusunu koymuşlar,çok ta iyi etmişler,hikayelerle nereye kadar derim hep,gerçekler iç acıtır ama gerçektir..
kan uykusunu izlemek, kv yi izlemekten daha iyiydi..

Şimdi bakın ; Kurtlar Vadisi yerine Kan Uykusu programını yayınladılar. İyi güzeldi ben de ilgiyle izledim gercekten de. Tam o zamanlar olmasa da ben askerligimi güneydogu bölgesinde yapmıs biri olarak daha bir ilgi alaka gösterdim diyebilirim

Bununla beraber Kan Uykusu programının içeriği ile Kurtlar Vadisi Terör ' ün içeriği arasında çok da buyuk fark yok. Sonucta anlatılmak istenen aynı olgu.

Ben de biliyorum ki Kan Uykusu programı bu konu ile ilgili cok basarılı bir yapım ve Kurtlar Vadisi' nden de cok daha öğretici bilgilendirici bir yapım oldugunu da kabul ediyorum; ancak şöyle birşey var ki , sizce dün aksam kac kisi Kan Uykusu programını izlemistir?

Maalesef ki insanımıza herhangi bir konu hakkında bilgi vermek için bu tarz dizilerin içinde göstermek gerekiyor. Terör konusu Kurtlar Vadisi ile beraber belki de % 60 nufüsa anlatılabilecekse, Kan Uykusu ile belki de sadece % 10 luk kesime ulasılabiliyor.

Kurtlar Vadisi ' nin eski bölümlerinde KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş' da görülmüş ve dizi içinde KKTC' nin dünü bugünü ve sorunları hakkında dialoglar yer almıştı. Rauf Denktaş bu dizi sayesinde "Ulusa Sesleniş" tarzında bir konuşma yapma imkanına kavuşmuştur.

Bu gerçekler nasıl gözardı ediliyor anlamak zor.

simdi bir de sey cıkardılar insanlar, gencler cok etkileniyor gorduklerini
uyguluyorlar. nasıl yani dizi ile gercegi ayıramayacak kadar afedersiniz
akılsız insanlar mı mevcut. o zaman bende hırsız polis izleyen biri olarak
hırsızlık mı yapacagım ya da mavi gibi robin hoodluk. cidden inanmak istemesek
de dogru aslında bu bir takım insanlar fazla kaptırıyor kendini. misal cerrahpasalı
lakaplı Mehmet Özcan Varaylı'ya ak merkez'de saldıran gencler. sen bizim cakır
abimizi nasıl oldurursun. :shock: ki bence kimseyi asagalayıp rencide eden durum da
yoktu dizide. ama, yapımcının acıklamasına gore en kotu ihtimal sinema filminde
kavusacagız.

büyük ihtimalle yine sinema karşısına geçecek KV ekibi.geçerlerse bu kez rtük onlara hiç karışamaz.sinemaya geçince ilgi bence KV Irak filmindekinden çok daha fazla olacak.halka gerçekleri göstermeye çalışan böyle yapımlar normalde yayınlardan kaldırılmamalıydı ve bence kaldırara kiyi yapmadılar.

'Kurtlar Vadisi' ekranlara dönüyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) talebi doğrultusunda "Kurtlar Vadisi Terör" dizisini yayından kaldıran Show TV yöneticileriyle diziyi çeken Pana Film yetkililerinin hayli zamandır devam eden görüşmelerinden sürpriz bir karar çıktı.

Taraflar, yayınlanması kadar kaldırılması da kamuoyunu ikiye bölen "Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin yapımından tamamen vazgeçti. Show TV yöneticileriyle Pana Film'in yöneticileri, 96 bölüm yayınlanan "Kurtlar Vadisi" dizisinin devamı niteliğinde ama içinde "terör" ve "şiddet" barındırmayan light bir "Kurtlar Vadisi"ni çekme konusunda anlaştı.

Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı "Polat Alemdar" ve "dava arkadaşları" eskiden olduğu gibi yine kötülerle mücadele edecek ancak bu mücadelede silah, kan, infaz gibi RTÜK'ü kızdıracak sahneler olmayacak.

Pana Film'in ortakları ve senaristleri Raci Şaşmaz ile Bahadır Özdener'in oluşturacağı yeni Kurtlar Vadisi konsepti, Show TV yönetimini de tatmin ederse dizi en kısa sürede yine perşembe akşamları yayınlanacak.
(Milliyet)

Nilay Kızılok' Alıntı:
simdi bir de sey cıkardılar insanlar, gencler cok etkileniyor gorduklerini
uyguluyorlar. nasıl yani dizi ile gercegi ayıramayacak kadar afedersiniz
akılsız insanlar mı mevcut.
Hemde baya bi mevcut.Buna akılsızlık demesekte yani kişiliği koyucak kefe arıyan insan çok.Bir sürü küçük polat var ortalıkta :)

12 yaşa kadar olan çocuklarda bunların görülmesi normal lakin o yaşın üstünde bu görülüyorsa demek ki daha gelişimlerini tamamlayamadılar..

Çocukların zaten o saatte uyuyor olması lazım...Ha uyumuyorlarsa sorun ailelerindedir ondan sonra çıkıp entel entel konuşup kvyi karalamasınlar.

ya Esra Özcan Varaylı'yı(Cerrah Pasalı Halit) bile ak merkez de dovduler
ki bunlar 12 yasında degil senin benim gibi insanlar.dizi ile gercegi ayıramayan
cok insan var.sen bizim Cakır abimizi nasıl oldurursun ahah saka gibi.
bunlar oyuncu ve normalde iyi insanlar ya bunu anlamalılar. :)

EsraGerçek' Alıntı:
12 yaşa kadar olan çocuklarda bunların görülmesi normal lakin o yaşın üstünde bu görülüyorsa demek ki daha gelişimlerini tamamlayamadılar..

Light Kurtlar Vadisi buysa; sorun sıkıntı yok :)

Terör konusunu işlemelerine izin verilmedi ama bu tarz aileler savaşı konseptine yönelmelerine karışılmıyor demek ki. Hoş zaten Kurtlar Vadisi bu tarz konseptlerle sevildi.

Yeni Elif de belli oldu. Nefise (Ahu Toros) Ablamız :)

kadroyu baya geniş tutmuşlar,konseptte fena değil

ancak kafama bazı sorular takıldı.kurtlar vadisinin ilk bölümlerinde aslan akbey,ali candan'a konsey üyelerini tanıtırken bunlar Türkiye'yi yönetiyorlar gibilerinden şeyler söylüyordu.konsey çok güçlü gösteriliyordu

ancak sonralarda illumunati'ye girdiler ve onlar yönetiyormuş gibi gösterdiler.şimdide tataroğlu,hazarbeyoğlu diye aileler çıkardılar onların servetleride yaklaşık 50-60 milyar dolarmış.yani buda konseyden daha büyük bir güç olduğunu ortaya koyuyor

peki o zaman mehmet karahanlı,laz ziya gibi adamlar neden bu iş adamları tarafından tanınmıyor?

polat alemdar'ı öldür emri verilirken sıradan birinin infaz emrini veriyorlarmış gibi gösterdiler bana göre polat önemli bir kişi olarak gösterilmeliydi ne de olsa koskoca konseyi dağıttı

İllumunati zaten konseyin başını çeken Mehmet Karahanlı'yı yönetiyordu, dolaylı bakımdan yöneten onlardı yani.

Konseyin serveti hiç bir zaman söylenmedi, bir de bu aileler mafya değil. Dikkat edersen öldürmek için de özel adamlar tutuyorlar. Yani mafya, her türlü kara pisliğin başı ve yöneten konsey iken, bu aileler iş yapan oluyor. Polat'ı daha tanımıyorlar mafya olmadıkları için, ondan öyle basit bir emir gibi gözüktü.

Polat'ı tanımamak..?
Polat baron olduğunda gazetelerde boyboy fotoğrafları çıkmıştı yerli Robin Hood benzetmeleri eşliğinde...

ayrıca koca Armatör Laz Ziya'nın 680 milyon dolar serveti oluyor da bu ailelerin nasıl 50-60 milyar doları oluyor bir türlü akıl erdiremedim...
uçurum büyük...