LA Lakers vs. Denver Nuggets

Ahh şu serinin 3. maçını vermeseydik şimdiye seri 3-1 olup nitekim bitmiş olacaktı.Verdiğimiz 2 maçtada acemice hatalar yaptı Nuggetslı oyuncular.İlk maçta A.Carter 3. maçta K-Mart topu oyuna sokayım derken rakibe kaptırdı topu ve bu denver a baya pahalıya patladı.

Carmelo bu maçta çok kötü olmasına rağmen 19 sayı farkla maçı kazandı Denver.Onun kötü olduğu bu maçta Billups devreye girdi(24 sayı,3 asist,3 ribaunt).Lakers a karşı en büyük üstünlüğü ribaundlarda kurduk.K-Mart,Birdman,Nene üçlüsü toplamda 42 ribaund çekti.Özellikle Nene serideki en iyi maçını oynadı.D.Jones yaptığı agresif savunma ile maçın yıldızlarındandı.NBA in en iyi 6. adamı J.R Smith ilk kendisi açısından rezalet geçen ilk 3 maçın ardından bu maçta gerçek performansını sergiledi.Bu arada maçın sonlarında attığı üçlükten sonra yaptığı harekete (elleriyle 3 sayı yapmasına) teknik faul isteyenler bile olmuş.Bundan daha normal ne olabilir ki?Hadi rakip seyirciye yada oyuncuya yapsa neyse ama harekette en ufak bir tahrik bile yok.Maç kopmuş gitmiş adam kendi seyircisi önünde oynuyor tabiiki taraftara şovunu yapmak isteyecek.Bunu NBA deki çoğu oyuncu yapıyor zaten.Kobe ninde var böyle bir sürü hareketi.(Tabii görmek isteyene...)

Seri 2-2.Serinin en kritik maçına geldi sıra.Bu maçı kazanan finale çıkar bence.Denver bu maçı kazandı ama oyun Staples Center da bu maçta oynadığı gibi oynarsa işi zora sokar.Lakers saha avantajıyla turu geçmeye bir adım önde gibi görünüyor ama izleyip göreceğiz...
 
Kendi takımları play-off'lardan elenince kendini Denver Nuggets'a vuran arkadaşlarımız dua etmeye başlasınlar bu gece için.

Steplas Center... Bekliyoruz.
 
İlk yarı sonnda Lkaers basket faullerle,Denver ise ribaundlarda etkili oluyor.Denverda topu oyuna sokamama geleneğide devam ediyor bu maçta.Kaç oldu sayamadım artık.Antrenmanda bunu özel olarak çalışmalılar başka türlü olmayacak...
 
galatasaray'da üçüncü çeyrek,denver nuggets'de dördüncü çeyrek sendromu var.bunları bir atabilsek çok şey yapacaz ama artık final şansı son maça kaldı.:(
 
Los Angeles Lakers : 103 - 94 : Denver Nuggets

Lakers serinin 4. maçını verdiği ribaundlar ile kaybetmişti.
Bu maçta ise aldığı ribaundlar ile kazandı.
Lakers'ın dışarıdan oynamama inadı ve topu sürekli içeriye indirme çabası ile son periyotta Denver'ın direnci kırıldı.

Büyük oyuncular böyle maçlarda belli olur. Oyunun kritik anlarında ikili sıkıştırmalara rağmen Kobe arkadaşlarına öyle pozisyonlar hazırladı ki bana kalırsa Odom ile beraber yine galibiyetin mimarlarından oldu. Karşı tarafta ise Kobe'nin tam aksine ne yaptığını bilmeyen bir Carmelo ve son çeyrekte ona ayak uyduran arkadaşları vardı. Denver son çeyrekte nasıl hücum edeceğini şaşırdı açıkçası. Nene de faul problemine girince pota altını pek kullanamadılar. Dışarıdan attıkları şutlarda isabetli olmayınca başabaş giden maç Lakers'a döndü.

Devre arasında Kobe devreye girmeden bu maç berabere ise ikinci yarı Lakers maçı alır götürür düşüncem doğru çıktı. Kobe sayı olarak değil belki ama hem psikolojik açıdan hem de oyunu yönetme açısından arkadaşları ile beraber çok iyi işler çıkardı. Yaptığı top kayıpları maça hiçbir etki etmedi, daha doğrusu Denver bunları kullanamadı. Shannon Brown da benchten gelerek çok olumlu bir katkı yaptı takımına.

Şimdi sırada Pepsi Center'dan alacağımız galibiyette.
Ben inanıyorum, bu serinin son maçı olacak...

Arkadaşlarımız Kobe avatarlarını ve imzalarını şimdiden hazırlasınlar. ;)
 
seri bizimdir hayırlı olsun :) bidahaki maçı da alıp 4 2 turlarız
 

Üst