Lokavt

Dün yapılan toplantı öncesinde ve belli bir bölümünde, olumlu bir hava olduğunu söylüyordu herkes. Toplantının sonuna doğru, bu görüntünün tam tersi görüldü. Oyuncular ve Nba yönetimi payda da yine anlaşamadı ve Stern'de ciddi bir kriz olduğunu söyleyerek toplantıyı yarıda bitirmişler.

Resmi olarak Kasım 30'a kadar lig ertelendi, görüşmelerin böyle kriz şeklinde geçeceğine bakarsak Aralık ayı içinde umutlu olmak çok zor.
 
İlk lokavt çıktığında yazmışız durumları biraz daha bahsedelim,

Geçen sezon gelir dağılımından %58 pay alan oyuncuların aldığı payı fazla bulan takım sahipleri bu payı ortaya getirmeye çalışıyorlar. Ancak Billy Hunter ve oyuncular %52'nin altında hiçbir teklifi kabul etmeyeceklerini söylemişler. Hatta bir görüşmede Billy Hunter %50-50 yapalım diyen takım sahiplerine direk "kapıyı %52 ile açıyoruz, daha az bir teklifle gelmeyin" diyerek görüşmeyi terk etmiş. Sanıyorum Billy Hunter'ın bu keskin tavırlarından rahatsız olan ve artık sezonun başlamasını isteyen oyuncular. Her geçen gün daha fazla para kaybı yaşanıyor, iki taraf arasında da. Aralarındaki anlaşmazlık 100 milyon dolar civarı -sezonluk- Ancak oynanmayan her gün zararları bu paraya yaklaşıyor.

Bir diğer değişiklik ise Amnesty Clause yani her takımın bir oyuncuyu parasını ödemek koşuluyla takımdan yollayarak capte yer açmak. Çok kompleks olduysa açayım, örneğin Atlanta geçen sezon 5 yıl 120 milyon dolar karşılığında sözleşme imzaladığı Joe Johnson'ı parasını ödeyerek takımdan gönderebilir ve gönderdiği takdirde capte kontratın değeri kadar bir boşluk açılabilir. 98/99 sezonunda da uygulanmış, takımlar için güzel bir uygulama bence.

Lokavtın kesinleştiği ilk günden beri sezonun tamamının iptal olmayacağını söylüyorum ve hala bu görüşüm geçerli ama görüşmenin tarafları uzlaşmacı değil bence şu ana kadar, yine de en geç Şubat'ta sezonun başlayacağını düşünüyorum.
 
Bugün bir kaç yerde okudum, başını Wade - Kidd - Blake G. gibi oyuncuların çektiği bir grup lige dava açalım tarzı bir şey demişler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer öyle bir şey olursa bu yıl tamamen hayal olur.
 
FIBA : Çarşamba günü yapılacak görüşmede oyuncular, %51-%49 gelir dağılımı teklifi sunar ise Stern bu teklifi kabul edecek..
 
Bu arada Stern Çarşamba günü %50-50 civarı teklifin kabul edilmemesi durumunda şartların çok daha ağırlaşacağını ve oyuncuların bir daha böyle bir teklif alamayacağını söylemiş.

Jordan paşam da %48 verelim demiş oyunculara. Hatta başta Paul Allen (Trailblazers'ın sahibi, Bill Gates ile birlikte Microsoft'un kurucularından) üzere 10 civarı takım sahibinden de destek aldığı söyleniyor. Şimdi komplo teorisini yapıyorum, takım sahiplerinin en nüfuzlu iki tanesi (Allen ve Jordan) oyunculara ultimatom vererek biraz korkutmaya çalışıyorlar. %47 olacağından değil de görüşmeleri hem daha fazla uzatmamak için hem de %50 civarı bir anlaşmayı kabul ettirmemek için yapılan bir blöf gibi geliyor bana. Stern'in "son düzgün teklif" demesinin üzerinden Jordan ve Allen'ın bu "sözde" çıkışı aklıma başka bişey getirmedi.

Çarşamba günü bu iş bitebilir.
 
Woj'un son tweeti ;

Front office officials of two teams say owners returned from Saturday meeting telling staff to prepare for strong possibility of no season.

Kazan iyice kaynıyor..
 
Sezonun oynanmaması kesinleşirse çok daha büyük starları Euroleaguede izleyebiliriz.Euroleaguede efsane sezon olma ihtimali var
 
Transfer sezonu bitti mi bilmiyorum ama bence bizden de hamle gelmeli.Oyunu yönlendiren ve skor opsiyonu olan bir 3 numara hiç fena olmaz.Hido'nun Galatasaray'a gelme ihtimali bile kulağa hoş geliyor :)
 
Bence çok büyük zarar verecek EL'e..Tamam onları Avrupa'da izlemek büyük keyif ama böyle de dengeler altüst olacak yani..Umarım buna bir sınır getirilir..Gerçi en fazla 2 oyuncu alınabilir diye madde bile koysalar o bile dengelerin bozulmasına yeter de artar bile..
 
Ne dengesi abi ya?İstanbulda final fourda Kobe-Lebron kapışması olsa bundan büyük zevk mi olur

Zevki ayrı bir durum onu zaten söylemişim değil mi ? Ama şimdi bazı takımlar abartacak bunu..EL takımlarının en önemli özelliği bir sistemin,devamlılığın sayesinde başarı kazanmalarıdır..Şimdi Nba'den oyuncuları kapan öne geçiyor..Tamam birer tane oyuncu tadımlık güzeldi ama böyle işin cılkı çıkar..
 

Üst