Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Re: 19 # Lorik Cana

Arkadaşlar şimdi bana tepkiler gelebilir ama gerçekten fikrinizi almak istediğim için soruyorum. Cana cidden çok iyi kesici,ruhuyla oynuyor, savaşıyor ama ben kendisinin topu oyuna sokmasını ve top kullanmasını hiç beğenmiyorum. Çift yönlü orta saha oyuncuları diyoruz ama bence Cana tek yönlü sadece defansif orta saha oyuncusu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

ilk bastaki dediklerine katılıyorum.stoper oynayınca cok iyi bi kesici,hava toplarına oldukca hakim adeta canakkale gecilmezi oynuyor. orta sahada da aynı sekilde.top sokma konusuna gelince öncelikle söyliyim cana benim en sevdiğim oyuncudur.bize gelmeden öncede deli gibi severdim.marsilyada yaşayan tanıdıktan formasını sipariş etmiştim.bi alamadım neyse :) konu dagılmasın top sokma konusundaydık.ben sene basından berı 45 dakıka takımı ızlıyosam 45 dakıka sadece canayı ızledım bu sene trıbunde. adam pas atcak bakınıyor.yakınında kımse yok.el kol yapıyo sen suraya gec atıyım dıye onada tepkı yok.o yuzden bu konuda gozumuzde zaafı var gıbı gozukuyor. unutulmasın futbol ıyı futbolcularla oynanılır.kendı kalıtesındekı 2 adamla bırlıkte cananın performansını tavan yapıcagını dusunuyorum.

ayrıca lorik benim için bir futbolcunun çok daha ötesindedir.bi önceki sayfada bi arkadaşla birlikte paylastıgımız 2 yazı var onu bastan sona okursan anlarsın.

bazı arkadaslar abartıyosun dıyebılırler.haklılardır.lorik konusunda mazur gorsunler beni ;)

Melih Özkul' Alıntı:
Arkadaşlar şimdi bana tepkiler gelebilir ama gerçekten fikrinizi almak istediğim için soruyorum. Cana cidden çok iyi kesici,ruhuyla oynuyor, savaşıyor ama ben kendisinin topu oyuna sokmasını ve top kullanmasını hiç beğenmiyorum. Çift yönlü orta saha oyuncuları diyoruz ama bence Cana tek yönlü sadece defansif orta saha oyuncusu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Futbolun yönünü belirleyen takımların hepsi böyle bir oyuncu kullanıyor,Misal Barcelona Mascherano, Sergio Busquets veya M.United Carrick vs.vs....

Ayrıca topu oyuna iyi sokmadığını nerden çıkardınız anlamadım...Türkiye'de ilk topu oyuna sokmada daha iyisi yok...Bu konuda oldukça iyidir Cana...

Sizin istediğiniz,çalım atıp ileri doğru top taşıması,garip ara paslar vs.vs. vermesi ise o oyuncuyu Cana'nın yerine değil Cana'nın önüne düşüneceksin...

Cana modern futbol'un en büyük gereklerinden birisi olan ön libero kavramını tamamiyle dolduran bir oyuncudur...Dünyada kendisi gibi çok az oyuncu vardır bu arada...Yani değerlidir,değerini bilmemiz gerekir...Büyük takımların hepsine bak misal vay be ne oynuyorlar dediğimiz İspanyanın kadrosuna göz at...Önce Senna oynuyordu sonra Sergio,ne yapıyordu bu adamlar atakları kesip basitçe en yakınındakine top veriyordu...Bu adamlarda hiçmi akıl yok bir sürü yetenekli orta saha oyuncuları var,neden bu adamları kullanıyorlar diye bir sor kendine...Cevabı bulacaksındır eminim...

Yani Rıdvan'ın saçma sapan yorumlarından etkilenmemek lazım...

düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum.su anki galatasarayı sevmemin tek sebebi be su adam.neill kewell ve baros la birlikte.su kayıp acı sezonun tek kazancıdır gozumde arkasında 19cana yazan forma.

Bugünkü maçta gördük Cana'yı ilk geldiğinde kaymaktan başka bişey yaptğı yok demiştim.Bunu söyleyince forumda linç edilecektim nerdeyse dahada süper oyuncu diyen varsa buyurusn.Sakın biri çıkıpta yerinde oynamadı filan demesin.

yenilen iki golde ekranda görüldüğü için günah keçisi olmustur. 3.golde bu kalitedeki adam vurdurmamalıydı ama. sadece bugun vasattı. hakan baltanın koridor olan kanadındaki açıgı bu mac kapatamadı sadece.lakin hakan baltanın yediği calımları kacırdıgı adamları ben sayamadım.herseye ragmen top kapmıstır hava topu vermemiştir.kadroya her zaman ilk yazılacak adamdır.tabi orta sahada oynarsa(neill reiste döndü) daha makbule geçeceği kesin.

yenilen iki golde ekranda görüldüğü için günah keçisi olmustur. 3.golde bu kalitedeki adam vurdurmamalıydı ama. sadece bugun vasattı. hakan baltanın koridor olan kanadındaki açıgı bu mac kapatamadı sadece.lakin hakan baltanın yediği calımları kacırdıgı adamları ben sayamadım.herseye ragmen top kapmıstır hava topu vermemiştir.kadroya her zaman ilk yazılacak adamdır.tabi orta sahada oynarsa(neill reiste döndü) daha makbule geçeceği kesin.

Böyle devam hacı.

Semih, senin gibiler Barışı Mustafayı Hakan Baltayı izlemeye mahkum. Gerçekten hakediyorsunuz bunu sonuna kadar...

Lorik abimizde çok farklı değil bunlardan.İki kayıyo wowww lorik cana.Ya llah aşkına adam kart görmekten baska ne yapıyoya.Kart görüyo diye adamın adı savaşçıya çıktı.

Ya llah aşkına adam kart görmekten baska ne yapıyoya.

20 maç 4 sarı kartı var. 1de konya macında kırmızısı onuda nasıl gordugunu bılıyoruz.20 maç 4 sarı kart gorende sancak 20 maç 15 sarı falan.bam mustehak sızlere.

belkıde bamsız 45 dakıka arkadası cok etkıledı boyle oldu bılemıcem

Senin anlayışın bu kadar işte.

Hiç kimse kaydı diye sevilmez, özellikle bu forumda.

Sen kendi dünyanda takıl bence, orada aynaya bakarak eleştirirsin Loriki...

Tamam uzatmıyorum.Siz bu işi biliyorsunuz zaten bu forumda admaın dokunulmazlığı var.Cana izlemeye devam.İllaki o göremediğim lorik yeteneklerini bende bir gün görcem.

Marsilya yıllarının yarısı performansı henüz görememiş olsak da, kırıntıları bile yetiyor, onu geçtim yüreği ve ruhu yetiyor. Kalede mesleği ''kalecilik'' olan bir profesyonel oyuncumuz olsaydı da iki top tutsaydı.

Açıkca söylemek gerekirse bu maçta Cana iyi değildi.Neill ve Kewell'da iyi değildi.Ama futbolcuların oyunları birazda takıma bağlıdır.Sen Balta ve Servet'le yan yana oynarsan iyi oynaman mucize olur.Bunlar Neill ve Kewell içinde geçerli.Seneye için şöyle bi kadro yap;

X

SABRİ - X - NEILL - X

CANA

X - KEWELL

X

BAROS - STANCU

bakalım nasıl oynuyor bunlar.

Cana stoper oynamaz, bu kadar basit.Orta sahadaki kaleyi alıp geriye koyuyorsun.Cana stoperde olursa daha çok sıkıntı yaşarız biz.

Aynen öyle Cana'dan stoper olmaz; top oyuna sokamıyorlar diye zaten Neill'ı aldık, evet Neill ön liberoda iyi ama Cana baya kötü.

stoperdede kotu degıl aslında.ceza yayından bı sut attırdı ustune gol olunca adam stoper degıle cıktı adı. hakan baltalarla sarplarla ve daha onemlısı kalecı olmadan oynamak cok zor olsa gerek. halısahada bıle oynamayı bılmeyen adamı almazsınız takımınıza karsıya gondermek ıstersınız.adam hata yapar sız kapatmaya calısırsınız acıkları.ama mac gelır kapatamazsınız. bkz antep macı neill reis topu taca dogru atcagına karambole attı elyasa 100 kere vursa 1 kere ayagına oturcak top ayagına oturdu gol oldu.mac dondu adam stoper olmadı.bu yorumlarda yakısmıyor sızlere beyler.sonuca baglı kalmayalım o top gol olmayaydı aslansın kaplansın baltanın acıklarını kapattı hava topu vermedı falan yorumları olcaktı. ruhun yeter be cana reis