Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Fener maçında uzaktan vurduğu şut gol olsa,volkan çıkaramasa,cana formanın hakkını veriyor mu olacaktı ?
Ki şuanda formanın hakkını veren mücadele eden ender futbolcularımızdan biri.

su formanin hakkini verme kriteri nedir? taca cikan topa kaymak mi..

Valla normal şartlarda vaz geçeceğim bir oyuncu değildir Cana ama bahsi geçen rakam denildiği gibi 10 milyon avro ise düşünmeden kabul ederim. O paraylada koşar gider Gökhan İnler'i kapar getiririm.

10 milyon avroya Gökhan İnler 'i getir sonra git parasını benim hesaptan çek Doğan. Başkası yazsa neyse ama sen bi de Avrupa'yı takip eden adamsın.

Biraz uzun olcak kusura bakmayın.Bir defansif ortasahadan beklenti ne ben anlamıyorum.3-5 kişiyi çalımlayıp 90a falan mı asmasını bekliyor herkes.Real Madrid,Barcelona maçlarını izledikten sonra her oyuncudan aynı şey bekleniyor.Cana dünya üzerindeki 1.sınıf defansif ortasahalardan.Son 3 yıl ağırlıklı olmak üzere 5 senedir takip ediyorum.Şu gün bu takımdan gönderin abartmıyorum 10 sene daha iyisini alamazsınız Essien'i getirmediğiniz sürece.Ki Essien gelse bile çok defansif oyunu iki yönlü oynayamıyor diyenler illa çıkar.Bu adam defansif orta saha sezon boyunca 10 gol 10 asist bekliyorsanız çok beklersiniz.Ki dünya üzerinde böyle DMC ben görmedim.

Hadi yukarıdakileri geçtik diyelim.Bu adam niye seviliyor? Gerçekten takımı takip eden biri bile(benim gibi tribünden sadece onu izlemeye çalışmasına bile gerek yok) şu günlerde şu zamanda bu adamın hastası olur.
*Adam savaşıyor,kazanma azmi var.Varsın dizip gol atmasın.Takıma direnç getiriyor.Kısacası taraftarın dilinden anlıyor.
*Adam her gittiği camiada kendini sevdirmek için çalışıyor.Hem performansıyla hem duruşuyla her yerde kendini kanıtladı.Onlarca klüp peşinden koşarken ki Real Madrid dahil adam Marsilya'dan ayrılmadı.Bayrak adamdı orda.Aslında Arnavut bir oyuncunun Marsilya gibi Fransız egolarının üst seviyede olduğu,dünyanın en karışık camialarından birinde yıllarca kaptanlık yapması bile başlı başına merak konusu.(Bu özelliklerinden dolayı Sunderland'de bile ilk sezonunda kaptanlık yaptı.)İşte bu yüzden ki babam yaşında adamlar Lorik Sunderland'a gidince TV programlarında zırıl zırıl ağladılar.
*Burada da takımı sahiplenmeye çalışıyor.Adamın geldikten sonra açıklamaları var.''Allah şahidimdir ki başka takımlardayken bile Galatasaray'ı takip ettim,bir gün Ali Sami Yen'de oynamayı hayal ettim diyor.Bizi biraz olsun biliyor.Maç sonları camia adına konuşuyor.Türkçe öğreniyor.Anıl Konya'ya gol attığında Lorik pası atanı işaret ediyordu ona.Anıl hemen görüp takım arkadaşına koştu.Birleştirici.Maç içinde sürekli diyalog halinde.
*Futbol iyi oyuncularla oynanır.Bir çok iyi oyuncu geldi ama hiçbiri tek başına bişi yapamadı.Yanında veya arkasında birbirlerini tamamlıcak adam yoktu.Elano,Misimovic vs vs Bu adamında bu yıl ki sorunu bu.İyi bir kadroda çok ama çok daha ön plana çıkacaktır.
*Bu sene bir şekilde geçti eğer seneye iyi bir kadro oluşturulacaksa ki kesinlikle yapılmalı Lorik temel taşlarından biri olmalı.

Benim için,benim gibi düşünenler için Lorik bir futbolcudan çok daha fazlasıdır.Artık Hakan Şükür-Hasan Şaş devri ne yazık ki bitti.Onlar olmadan halimiz ortada.Soyunma odasına bile hava katan,yedek klubesinde durmaları bile havayı değiştiren adamlardı.İşte şu an ki mevcut kadroda buna uygun tek adam 4-5 kişiyi çalımlayıp topu 90a takamayan Lorik.Belki bu yüzden sevilen bir adamdır.

Seneye yerli statüye geçecek büyük ihtimalle. Orta saha Selçuk İnan-Cana-Culio olursa çok dirençli bir takım oluruz. Yabancı hakkıyla da artık çok iyi bir kaleci ve stoper alınması gerekiyor.

"Galatasaray'da kalmak istiyorum"

Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Lorik Cana önemli açıklamalarda bulundu.

Lorik Cana, setimes.com internet sitesine verdiği röportajda, kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Arnavut yıldız, "Buraya gelme nedenim Avrupa Kupaları'nda oynayabilmekti. Seneye bunu yapamayacağız ama yine de fırsat verildiği takdirde uzun yıllar Galatasaray'da kalmak istiyorum. Kulübün tarihiyle, ülkemin tarihinin kesiştiği noktalar var" dedi.

Cana, Avrupa'dan bazı teklifler aldığını ancak bunları geri çevirdiğini belirtti.

Cana hep arada kaynadı bu sene.. İlk zamanlar şans bulamadı, sonra Hagi paşa arkadaşı stoper yaptı..
3 maç üst üste kendi mevkisinde oynamamıştır..
Bir de hakemler üzerindeki baskılar var tabii.. Daha gelmeden yok sert adam, yok çok kart görür lafları gelmişti..
Ota b.ka kart çıkıyor bu adama. Öyle de bir dezavantajı oldu..
Bence asıl tırpanı orta sahaya vurmak gerekiyor.. Barış, Ayhan ve Mustafaya kesinlikle teşekkür edilmeli..
Kendi ellerimizde gönderdiğimiz Mehmet Güven'in Manisa'da, Mehmet Topal'ın Valencia'da yaptıkları ortada..
Çok hatalar yaptık o bölgede ama Cana bize lazım..Türk olabilirse daha iyi..

Çok teknik bir oyuncu olmayabilir.. Khedira da öyle mesela ama Real'de oynuyor..
Etrafında futbolcuya benzeyen adamlar olursa katkısı artacaktır..

yahu zaten kimse gitsin demiyor. Sadece ortaya biri 10 M euro gibi bir rakam attı. Şahsen ben bu rakama bu takımda her oyuncuyu satarım. Hatta üzerine BAM üçlüsünden herhangibirini bedava seçme hakkı veririm.
Gerçi bedava verince adamlar transferden vazgeçebilirler :)

yahu zaten kimse gitsin demiyor. Sadece ortaya biri 10 M euro gibi bir rakam attı. Şahsen ben bu rakama bu takımda her oyuncuyu satarım. Hatta üzerine BAM üçlüsünden herhangibirini bedava seçme hakkı veririm.
Gerçi bedava verince adamlar transferden vazgeçebilirler :)

Onu ben yazmıştım Mazhar abi de öncelerden beridir yazılan bir çok şey içinde yukarıda bir mesaj yazdım. 10m bu zamanda iyi para ama 10m ye de satsan 10 sene boyunca daha iyisini alamazsın.Ki o parada onun bunun tazminatına veya saçma sapan bir kaç oyuncunun transferine gidecek.Artık oyuncu satmayı geçtik takımda mevkisinin en iyilerini takımda tutup yanlarını futbolcu alarak doldurmalıyız.Cana'yı Arda'yı satmakla gene olmaz.Bu iş böyle devam etmemeli.

Alpaslan,
Senin düşüncen çok enteresan. Peşin hükümlü bir şekilde saçma sapan oyuncu alacaz yada tazminata gidecek diyorsun o para. Yani doğmamış çocuğa don biçiyorsun.
Şahsen ben 10M euro ya 1 yerli 1 yabancı çok kaliteli oyuncu alırım. Bayrak adam olur bu takımda yine.
Bak direk isim vereyim:
1- Selçuk İnan - Hamit Altıntop
2- Stephan Ireland - Scott Parker - M. Donati - Makaun - Ledesma

Yanlış anlaşılmasın ben Cana gitsin filan demiyorum. Sadece satılmayacak oyuncu yoktur. Her oyuncunun bir fiyatı vardır.
Eğer 10 M Euro gibi bir rakam veriyorlarsa Cana'ya bir saniye bile düşünmem.

Alpaslan,
Senin düşüncen çok enteresan. Peşin hükümlü bir şekilde saçma sapan oyuncu alacaz yada tazminata gidecek diyorsun o para. Yani doğmamış çocuğa don biçiyorsun.
Şahsen ben 10M euro ya 1 yerli 1 yabancı çok kaliteli oyuncu alırım. Bayrak adam olur bu takımda yine.
Bak direk isim vereyim:

Yanlış anlaşılmasın ben Cana gitsin filan demiyorum. Sadece satılmayacak oyuncu yoktur. Her oyuncunun bir fiyatı vardır.

Ben bir çırpıda aklıma gelen adamları sayabiliyorsam profesyonel bu işi yapan adamların çok daha iyilerini bulması lazım bahsedilen paraya

Alpaslan,
Bak direk isim vereyim:

Senelerdir olan ve olması kuvvetle muhtemel bir olay.
İsimlere gelince Hamit ve Selcuk bonservissiz.Et ikna getir.İreland City'de oynarken buralarda işi olmaz.Parker? Parker'ı geç İngiliz topçuların burda hiç mi hiç işi olmaz buralara uğramazlar.Makoun daha yeni transfer oldu muhtemelen İngiltere'de kalır.Hadi kalmadı onla beraber Ledesma'yı düşünürsen anca sattığın paraya alabilirsin her birini.Yanlış anlaşılmasın bende sizin gibi düşünüyorum 10M iyi para ama.Yeni gelecek oyuncunun alışma sürecidir zartıdır zurtudur gene bir risk.Bu riski almaya değmez.Mevkisinde daha iyisini bulamazsınız.Hele ki Türk vatandaşlığına geçecek bir Cana kesinlikle bulunmaz hint kumaşı olur.

Emin olun yönetimdekiler bizim kadar düşünmüyorlardır bu mevzuları.Ne yapcakları belli olmaz.Neyse gelişmeleri bekleyip göreceğiz.

Hamit ve Selçuk Fenerbahçe için çok konuşuluyor şuanda. Bu iki adamın bizle konuşulması lazım en çok bizim ihtiyacımız var çünkü. Cana için ise gelecek sene Türk olma durumu varsa 10milyon bile olsa satılmamalı ama olmayacaksa o 10 milyon ile Cana'dan sertlik olarak bir iki kademe altta ama oyuna top yapma olarak 3-4 kademe yukarda birinin gelmesi daha güzel olur.