Los Angeles Lakers

boşver en iyisi Volkan bu seneyi bekleyelim. Fİnale gelirseniz detaylı konuşuruz . Aynısı Miami'liler için de geçerlidir. Bu Boston'lular bi gün beni LAker yapacak sonunda 8)

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
[quote="Okan Alaşalvaroğlu":54boxe7q]Tamam Volkan Bekle :)
2 senen kaldı sadece.
Neyi bekleyeceğim ?

Bizi geçmenizi mi puhahaha :)

O zaman bekleyen ben değil , sen olursun Okan.

Sende , çok beklersin bence :) :)[/quote:54boxe7q]
HAHA SON 2 senenin şampiyonuyuz. Geliyoruz :D

Bill Russel'dan sonra 20 sene ortada Celtics yok. Sonra Bird, Mc Hale, Parish Danny li kadro sonra 20 sene gene yok sonra Pierce, Allen,Rondo ve Garnett li kadro. Demekki bu sene şampiyon olamazsa 20 senesi var Bostonluların :) Bense Max. 5 senede bir yükseklerdeyim. Lakers Amerika'da her yerde taraftarı olan, deplasmana giden taraftarı olan, NBA'in en sevilen ve en çok nefret edilen klübüdür. Bu yüzden Lakers ile başka takımları kıyaslamak bence garip. Lakers bir nev'i NBA'in Ferrarisidir. Boston ise McLaren tadında:)

Sühan Cem' Alıntı:
Bill Russel'dan sonra 20 sene ortada Celtics yok. Sonra Bird, Mc Hale, Parish Danny li kadro sonra 20 sene gene yok sonra Pierce, Allen,Rondo ve Garnett li kadro. Demekki bu sene şampiyon olamazsa 20 senesi var Bostonluların :) Bense Max. 5 senede bir yükseklerdeyim. Lakers Amerika'da her yerde taraftarı olan, deplasmana giden taraftarı olan, NBA'in en sevilen ve en çok nefret edilen klübüdür. Bu yüzden Lakers ile başka takımları kıyaslamak bence garip. Lakers bir nev'i NBA'in Ferrarisidir. Boston ise McLaren tadında:)
Ya Sühan Abi sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz.

Bende diyorum ki madem siz sürekli 5 MAKSİMUM 5 senede bir yükseklerdesiniz ? 20 yılda bir başarılı dönem yakalayan BİZİ NEDEN GEÇEMEDİNİZ ????

Eğer bidaha cevabınızda biz sürekli şampiyonuz siz dönem dönem oluyor diyeceksiniz diğer sayfalara bakarak cevaplarımı okuyunuz.

Fenerliler bile 6-0'ı bu kadar kullanmamışlardır.

Ama daha öncede belirttim L.A Fenerlilerle benzerliğini bir önceki sayfaya bakıp görebilirsiniz. ;)

Türkiye ligi için 1985 de sorsalardı en büyük takım kim diye. Trabzon, GS ve BJK den büyük diyecektin demek ki sen Volkan. Malum 85 de FB'nin 11 TS'un 6 GS'ın 6 BJK'nin 4 şampiyonluğu vardı. Büyüklük için kupalar önemli kriterdir tabii ki ama tek kriter değildir. Bak sana şöyle sorayım. Bir Avrupalının gözünde, Arsenal mi daha büyük bir klüp? Galatasaray mı ? Malum Arsenal'in avrupa kupası yok biz uefa süper kupa hepsini aldık. Ama ikimizde yanıtı biliyoruz. Arsenal her zaman o kupayı almak için mücadele ediyor. GS ise bir kere aldı ama ondan sonra kayıplarda. Yani büyük olmak için süreklilik esasdır. GS,FB,BJk büyükse sürekli olarak şampiyon oldukalrı için büyük. Aynı Lakers2in her zaman Boston'dan büyük olacağı gibi..

Lütfen sende benim yazdıkalrımı oku ben şu kadar şampiyon bu kadar final demiyorum. Her zaman tepeye oynadığımızdan bahsediyorum. NBA'in finaller tarihine bakarsan göreceksin ne demek istediğimi.

Yav Volkan Kızıltaş arkadaşım, yazdıklarını bir okur musun? Sühan bey sabırla yazmış ne demek istediğini ama tabii bir de anlamak istemek var di mi? Lakers NBA'de oynanan finallerin yarısında oynamış. Bak şöyle anlatayım istersen.

Minneapolis Lakers George Mikan ile tepede, hemen kısa bir süre sonra Chamberlain, West, Baylor ile tepede. Hemen geçmeden Kareem, Magic, Worthy'ler, hemen sonrasında Shaq ve Kobe ve şimdi de Kobe ve Gasol diyelim.

Tabii bunlar yeterli değil. Şimdi sen burada ne dersen de, Lakers'ın NBA takımlarını sayarken farklı bir yeri olduğunu söyleyen sadece biz değiliz, ABD'de bir tabudur bu. Melekler şehri, Hollywood falan. Ya da en kolay şekilde şöyle özetliyorum.

Lakers bu ara kötü bir dönem geçiyor olsa Bosh Wade LeBron üçlüsünün ilk tercihi Lakers olurdu. Yüzde yüz.

Ömer Horzum BEY ,

Ben yazdılanları gayet güzel okuyorum merak etmeyin !

Yalnız güzel oku derken , kendinizde güzel okuyacaksınız ;)

Ben Lakers'ın büyüklüğüne,sürekli başa oynamasına ! bişey demedim ama sizin gibiler bunu hala yazıyorlar ;) (daha önceki yazılarımda da bunu belirttim ;) )

Sühan Abi yine yazmış Lakers sürekli başa oynuyor diye bende diyorum ki sürekli başa oynayan takım. Neden sadece dönem dönem başa oynayan takımı geçememiş ? ( Bu soruyu 15161626 defadır soruyorum bu da anlamayı istemekle alakalı sanırım ;) )

Umarım bu sefer iyi okumuşsunuzdur Sayın Ömer Horzum BEY ! ;)

volkan aradaki fark 15 şampiyonluk değil sadece 1 şampiyonluk.. geçilcek geçilemicek bişey yok ortada bu sezon yakalar 2-3 sene sonra da geçeriz problem değil.. lakin boston'un oynadığı final'den fazla final oynamıştır lakers..

ömer çok klas anlatmış 3-4 sene sonra Kobe bıraktığı zaman lakers yine tepeye oynar final oynar oynamaz ama zirveyi hedefler.. boston ve diğer nba takımları gibi 5-10 sene sürünmeye dayanamaz fark orda..

Kobe bugün bıraksaydı basketbol'u Ömer'in de dediği gibi lebron Lakers'i tercih ederdi.. bu yüzden Lakers NBA'in en büyük takımıdır mesele aradaki 1 şampiyonluk farkı değil..

Nba'in en büyük oyuncuları, Los Angeles şehrini tercih etmişlerdir.
Bu yüzdendir Lakers'ın başarısı.
Los Angeles Celtics olsaydı takımın ismi bu sefer en çok tercih edilen takım Celtics olurdu.

Nba de ki bir çok takım drafttaki başarılarına göre derece alırken; Lakers şehrinin büyüklüğü sayesinde almıştır.

Bu yüzden bana sorarsanız Boston'un yaptığı iş daha değerlidir gözümde hatta, draft tercihini yapan ve 97 99 03 05 de kupa kazanan Spurs'un yaptığı iş 5 kat daha değerlidir.

Burak Barut' Alıntı:
Nba'in en büyük oyuncuları, Los Angeles şehrini tercih etmişlerdir.
Bu yüzdendir Lakers'ın başarısı

Nba de ki bir çok takım drafttaki başarılarına göre derece alırken; Lakers şehrinin büyüklüğü sayesinde almıştır.

örnek ver bakalım kimler LA'in şehrinin büyüklüğüne gelmiş ? kimlermiş bu isimler bende merak ettim.. açıklamaları varsa daha güzel olur onuda yazarsın..

Sadece Şehrin büyüklüğü yeterli değil elbette, eğer öyle olsaydı her sene Konyaspor şampiyon olurdu.

Ancak Türkiye'de ki durum neyse; İstanbul sistemi ne kadar gerçekciyse Nba'de de bu vardır.

En yakın örnek Paul Gasol.

Pau Gasol bi yeri tercih falan etmedi, kulübü takas etti ve takas veto hakkı olmadığı için de takım değiştirdi.. Sorsan Kobe'nin yanını da zaten kabul ederdi şampiyonluk için, elmalarla armutları karıştırmamak lazım Burakcım..

İstanbul örneği alakasız bence.NBA takımlara eşit ekonomik haklar sağlıyor.İstanbul takımları ise diğer kulüplere oranla çok çok daha fazla ekonomik güce sahip.Farklı şeyler.