Los Angeles Lakers

Yine takımı kendine bağımlı hale getiriyor Kobe, çok büyük yıldız hiç bir sözüm yok ama hani çocuğunun büyümesine izin vermeyen anneler gibi biraz, ne olsa kendini öne atıyor ancak artık 20'li yaşlarında değil bünyesi bunu uzun süre kaldıramaz heleki bu sıkışık fikstürde bir sakatlanırsa hem ligin tadı kaçar hem Lakers'ın.

Ben Lakers'ın biraz daha takım karakterinin ön planda olduğu bir oyun oynamasını bekliyorum ama nacizane kendi görüşüm tabi bu.

Yine takımı kendine bağımlı hale getiriyor Kobe, çok büyük yıldız hiç bir sözüm yok ama hani çocuğunun büyümesine izin vermeyen anneler gibi biraz, ne olsa kendini öne atıyor ancak artık 20'li yaşlarında değil bünyesi bunu uzun süre kaldıramaz heleki bu sıkışık fikstürde bir sakatlanırsa hem ligin tadı kaçar hem Lakers'ın.

Ben Lakers'ın biraz daha takım karakterinin ön planda olduğu bir oyun oynamasını bekliyorum ama nacizane kendi görüşüm tabi bu.

Öyle gözüküyor ama Stern'in vetosundan sonra mecbur kaldı.Takımda Gasol ve Bynum'dan başka skor opsiyonu yok.Hele ki bu kısa rotasyonuyla daha fazla top kullanmasından başka yapcak birşeyde yok.Uzun yıllar sonra zaten ligin favorileri arasında Lakers'ın adı yok.Yok oğlu yok Lakers bu sene.

David Stern'de iyiki iptal etmiş Chris Paul-Lamar Odom,Paul Gasol takasını.Chris Paul-Kobe-Barnes[ya da Ebanks]-McRoberts-Bynum beşi taş taş üstünde bırakmazdı herhalde.Şimdi oyun kurucusuz oynuyor Lakers.Kadroda 4 tane oyun kurucu var ama hepsini toplasan bir Tutku Açık etmiyor işin doğrusu.Üstelik gelecek sene oyun kurucu transfer etmek için gerekli "salary cap" boşluğuda yok.Ancak draft'dan bulabilirlerse bulabilirler yoksa Gasol'un,Bynum'un,Kobe'nin,Artest'in,Blake'in,McRoberts'ın bu şişkin kontratlarıyla sezıon sonunda hiçbir hamle yapamazlar...

Çok fazla skor opsyonu olmadığının farkındayım ama bir şekilde kendi bünyelerinde çözebilirlerdi bence yada ufak takaslarla değişik opsyonlar yaratılabilirdi hadi en en olmadı FA adamlar var alternatif üretilebilirdi. Hani ihtiyaç halinde camı kırın olayı vardır ya Lakers otomata bağlamış birisi çıkıp heyy dese camı kırıp Kobe'ye sarılıyor.

Kobe bu baskıyı kaldırıyor ya helal olsun büyük oyuncu ancak takımına uzun solukta zararı dokunuyor, bakın ne zaman Lakers sadece Kobe'nin üstüne kalsa en en kötü play-off larda lastiği hep patladı. Kaldı ki ozamanlar 27-28 yaşında bir Kobe vardı sahada.

Lakers benim sempati duyduğum bir takım olmadığı halde objektif bir basketbolsever olarak söylüyorum bunları,yol yakınkan ayılkmak lazım Lakers adına.

Aynen Doğan tespitin çok iyi.Play off larda patlıcakmış gibi geliyor bana.Ancak yinede bir şekilde Batı finali bekliyorum.Umut işte sevdiğin takımdan umutlu olmak zorundasın :) Thunder favori olsada tecrübe denen şey gerçekten varsa Batı şampiyonu Lakers olur.Kobe'ye gelince 2 yönden bakıyorum.Kobe hayranı olarak 1-Oluşturduğu o müthiş basketbolcu her yönüyle lider imajını kaybediyor gibi çok top kullanarak. 2-Ama bakıyorum başka çaresi yok.Dün 2.çeyrek başladı Kobe oyunda yokken 4 dakika sayı atamadı Lakers.Gasol eski Gasol değil Bynum hiçbir zaman çok güvenilcek adam olmadı.Artest nerden gelse atıyor bir sokabilse.Kobe dışardayken benim şutuna en güvendiğim adam Blake oluyorsa zaten ortada çok büyük bir sorun var demek.Bakalım Batı'da normal sezon 2.liği ama herşeye rağmen tecrübe denen şey eğer gerçekten varsa Batı şampiyonluğu bekliyorum.Finalde Heat'e karşı şansımız yok.Bulls olursa belki.Başka bir takım ki sürpriz beklediğim takımlar Magic ve Hawks özellikle Hawks.Eğer onlar gelirse %50-%50.Bu sene bu kadar güvensizliğe rağmen Batı'nın Doğu'ya nazaran zayıflığı bir şans.

Hea bu arada Kobe 48'den sonra dünde 40 atmış.Böyle devam ederse MVP olma şansı az değil.

48-40-42 ve bir 42 daha.Bynum'dan başkası destek olmayınca kaybedilen bir maç daha.Kobe sakatlık vs olmadığı sürece MVP olacak ama Lakers'ın durumu kötü.

Lakers'ın acil olarak Kobe'ye skor desteği sağlayacak bir adama ihtiyacı var. Sezon başı yapılmak istenen takas Gasol'u bitirdi. Bence zorlarlarsa Howard-Hedo ve Gasol+ ? gibi bir takas yapabilirler.

Howard + Hedo yu biz alsak bizde şampiyonluğa oynarız
Kobe'nin farkı ne oluyor bu durumda?
bizden kastım Sixers...
takım kötü Shaq gelsin takım kötü Gasol gelsin takım kötü Howard gelsin
ondan sonra vay babam süper düper yıldız Kobe...
Lebron'un suçu ne?
adama edilmedik laf kalmadı wade ile beraber oynayacak diye...

sezon başı o takas yapılmak istenmeseydi bu duruma düşmezdi lakers. lamar gitti ve pau düştü. kobe lebron'un aksine pes etmeyen bir adamdır. lebron ise zora düştümü eline top almaktan ve şut atmaktan bile çekinir.

Howard ile Hidayet'i alan takımlar zaten şampiyonluğa oynar demekte doğru değil. O zaman Orlando'nun da şampiyonluğa oynması lazım elinde bu adamlar varken. Konferans finali oynamaları bile çok zor şu anda. Eğer LeBron Cleveland'da kalsaydı ve yanına parçalar isteseydi şu anki Kobe durumu ile kıyaslanabilirdi. Ancak kendisi şampiyonluk için takımı bırakı başka takıma gitti, aradaki fark bu bence.

Lakers'ın ana sorunu PG. Derek Fisher gibi bitik bir oyun kurucu ile oynamak çok zorluyor takımı. Diğer takımların 2. pg'ları kadar asist ortalaması olan bir adam. Sadece dış şut tehtidi vardı ki artık o da azaldı. Chris Paul veya Deron Williams demiyorum ama Dj Augustin bile olsa şu takımda kafadan 2 basamak yukarı fırlar.

3.çeyrekte 7 sayı atan takım son çeyrekte 27 sayı atıp maçı almış.73 70 Dallas'a karşı kazanmışız.

Kobe 14 sayı 7 asist 3 ribaund 3 top çalma.

Michael Jordan, hakkında yeni bir kitap yazacak olan Roland Lazenby'e "Benimle kıyaslanmayı hakeden tek oyuncu var o da Kobe Bryant"demiş.Bunu da hazır bu başlıktayken belirtelim.

Bu sene için pek ümidim yok da sene sonu FA olarak Howard'ı kapıp Gasol - Bynum'u takasta kullanmalıyız bence. 2 ve 5 numaralar bu durumda ligin en iyileri oluyor. 1-3-4'e de iyi oyuncular gelirse yine efsane bir kadro kurulabilir belki.

Howard + Hedo yu biz alsak bizde şampiyonluğa oynarız
Kobe'nin farkı ne oluyor bu durumda?
bizden kastım Sixers...
takım kötü Shaq gelsin takım kötü Gasol gelsin takım kötü Howard gelsin
ondan sonra vay babam süper düper yıldız Kobe...
Lebron'un suçu ne?
adama edilmedik laf kalmadı wade ile beraber oynayacak diye...

imza imza kaşe..

Cok dogru. Lebron iyi kadro diye Miami'ye gitti laf.. Kobe yanına adam isteyince süper star..
Sixers'tan sonra Knicks de evlat etti Lakers..
Rüzgarlar bu sene cok sert esiyor..

imza imza kaşe..

Cok dogru. Lebron iyi kadro diye Miami'ye gitti laf.. Kobe yanına adam isteyince süper star..
Sixers'tan sonra Knicks de evlat etti Lakers..
Rüzgarlar bu sene cok sert esiyor..

Arada fark var ama.Şu an ki durumda böyle gözükmese de James,Wade'in arkasında kalmak pahasına gitti Miami'ye.Miami,Wade'indir bunu hepimiz biliyoruz.Kobe ise Howard ile konuşup buraya gelirsen bekleriz 2de şampiyonluk kazanırız ben bırakana kadar ama 3.adam olursun ben ve Gasol'den sonra diyor.Biri arkada kalmayı tercih ederken(şu an pek öyle gözükmüyor burayı da belirtiyim),diğeri her ne kadar yaşlansada 1.adam olmaktan vazgeçmiyor.Howard gelirse 3.adam olur kazanırız gelmezse ben yine savaşırım diyor.Bence fark bu.Kobe'nin yanına adam farketmiyor hatta istese bile güzel.Keşke James'te Cavs'a isteseydi.FA olabilecek takas olabilecek süperstarlarla temasa geçseydi.Tamam Cavs yönetimi diceksiniz ama keşke bunun için çok az daha savaşıp Cavs'ta devam etseydi.Orada kazanacağı 1 şampiyonluk Miami'de kazancağı 2-3 şampiyonluktan daha değerli olurdu gözümde.

tamam abi. sizin dediginiz gibi olsun. kobenin bu kadar savunulmaya ihtiyacı varsa zaten söylenecek bir sey yok. Yeter ki o tartışmalar yeniden alevlenmesin.

tek sorum var sana Alpaslan. Madem bir oyuncunun sampiyon olmak hayaliyle 2.planda kalmak pahasına takım degistirmesi böyle bir sey. Sana dört isim yazıyorum. Bir Kevin Garnett.. Tamam o süperstar olmasın.Zaten Bostona gitti diyelim. Ray Allen zaten o kadar buyuk degil , önemsiz..

Siz Gary Payton'ı aldınız ama o önemli degil zaten. Shawn Kemp'i izleyemediğine göre Payton büyüklügünü de görmemisndir.. Diyelim bunların ücü de adam degil. Karl Malone da mı adam degil. O da mı süperstar degil, o da mı figuran.Adam 18 sene Jazz'da oynayıp, şampiyon olmak için Lakersa geldi. Sen 2.planda kaldı Lebron diyorsun, 2.planda olmayı kabul etti diyorsun. Malone 5.planda kaldı. O yaştan o kariyerden sonra bunu göze aldı. Kariyeri daha Malone'un yarısı olmayan Lebron gidince mi olmuyor..

Nba ın renginden tavrına, takaslarda yaptıgı yolsuzluklardan hakem tutmalarına kadar tartısmasız Fenerbahcesi olan Lakers, koskoca Karl Malone'u alıp 5. plana atınca güzel, daha dün kurulmuş Heat, Lebronu alıp 2. plana koyunca Lebron adam degil ..

Cok güzel mantık.