Los Angeles Lakers

Hazırlık maçında Los Angeles Clippers'dan 20 sayı fark yemişler.Sezona gümbür gümbür giriyorlar :)

Luke Walton'da emekli olmamış bu arada kontratı 2013'e kadar devam ediyor.

Hazırlık maçında Los Angeles Clippers'dan 20 sayı fark yemişler.Sezona gümbür gümbür giriyorlar :)

Luke Walton'da emekli olmamış bu arada kontratı 2013'e kadar devam ediyor.

Daha çok erken,Clippers'da bi açlık var ama Lakers da Lakers yani unutmamak lazım :) Daha alacağı oyuncular vardır.Hem Kobe ve Pao en az 2 gömlek daha iyi oynarlar sezon içinde.

Sezona kötü başladık.Kaybetceğimizi düşünüyordum ama son 4-5 dakikaya 10 sayı önde giripte kaybetmek üzdü cidden.Tabi geri dönüşün en son noktasında hakemin Kobe'ye çaldığı foul var.Deng'e dokunmadı,Deng kendi düştü ama gelen foul düdüğü bir anda maçı Bulls'a getirdi.Rose'un son sayısına diyecek bir şey yok zaten enfesti.Gasol eski Gasol değil.Kobe o dominantlığını yaş itibariyle kaybetmeye başlamış gibi.Aynı maç içinde hem Kobe bitmiş,hemde vaay be hala 1 numara diye defalarca düşünebiliyorum :) Önceden sadece 2.kısımdı :) Takımda insiyatif alcak 1 adam daha olsa belki durum farklı olabilirdi ama Kobe artık hiç ama hiç boş şut bulamıyor.Maç içinde kullandığı bütün topları birebir oynayarak kullanıyor.Lakers için işler daha zor artık.Ama Batı'nın içinde bulunduğu durumdan dolayı bir umut diyorum.Bakalım daha sezon başı :)

Lakersta aslında büyük bir sorun yok. Bakmayın iki maç kaybedildiğine. İki maçı da seyrettim. Kobe bugünler için direksiyona geçmiş çok efor sarfediyor ama takımın uzun rotasyonu sıkıntılı. Bynum döndüğünde durum çok daha farklı olacaktır. Bu arada Lakers'İn avrupa basketboluna yakın oyunlara geçişler yaptığını da gördüm bu iki maçta. Şu an için sorun gerçekten oyun kurucularının olmaması ve bu yüzden top yarı sahayı geçtiği an Kobe'nin hem bunu yapması hem skor yükünü çekeceğim gayretine girmesi. Bynum bu anlamda epey akışkanlık sağlayacak onlara. Gasol'unda avrupa basketbolunu biliyor olması ve hareketli oyunlara izin vermesi iyi oluyor. World Peace de sezona beklenenin çok üstünde katkılarla başladı ve aynen devam ediyor. Dediğim gibi bence en önemli sorun Oyun kurucu ve bunu bir şekilde halledecekler

Sühan abi iyi hoş diyorsun da dün Cousins voleybol oynadı potaaltında. Ne koç olarak ne kadro olarak geçen seneden iyiler. Elalemin Boston'u , Miami'si , hatta kıytırık Clippers'ı bile veteran toplarken Lakers Gerald Green'le filan uğraşıyor.

Deniz zaten sen söylemişsin işte sorunu. Millet Lakers pota altında voleybol oynuyor. Bynum geldiğinde bu olmayacaktır tabii ki. Ama genede eldeki uzunlar yetersiz bir 4 veya 5 numara almalılar (L.Walton'u 4 de kullanmaz herhalde ahahaha)

Sonuçta iki maç kaybettiler Sacramento maçında son periyota 14 sayı geride girdiler fark 4'e indi ama ordan bir vuruş daha yapamadılar. Oyunun sonlarını iyi oynayamıyorlar. Ki Bulls'un son 45 saniyede 8 sayıdan gelmesini düşününce, kenar yönetimin bunun üzerine de yoğunlaşması lazım. Avrupa tarzı oyun oynamalarına şaşırmıyorum sonuçta Avrupa basketbolunun en büyük ismi teknik kadronun içinde. Bence Avrupa basketbolunu bilen bir guard almaları halinde Lakers bu sene çok şaşırtacaktır. ki beklentim bu yönde. (herkes uzuna yoğunlaşmışken)

Bosverin guardi Kenyon Martin + Wilson Chandler sampiyonluk iddiasi demek Bynum gelince ilk 5 abartildigi gibi kotu degil. McRoberts ve Kenyon gelirler Murphy de kisa sure alsa idare ederler orayi. Artest + Chandler da 3de fena degil hani. Kenyon bosta su an, chandlerinki Martta bitiyo oncelik denverdaysa haberim yok o kadarindan, arastirmadan yaziyorum:)

Aynen. Lakers 5'i şu an hala NBA'in en önemli en iyi 5'i sonuçta ilk beş hala 2 sezon öncesinin şampiyon olan 5'i Kobe'de sanılanın aksine dakikalarını düşürerek oynuyor. Dün maçta 38 dk oynadı zamanla bu dakikalar 35 dk civarına çekilecektir ortalamada. Normal sezonu dinlenerek geçireceklerdir ama Play off performansları tabii ki farklı olacaktır. D.Fisher-Kobe-W.Peace-Gasol-Bynum beşi ile oynamaya başladıkları zaman asıl eksiklikleri daha net göreceklerdir bence. Kobe'ye ek destek verecek, Gasolla ikili P&R oynayabilecek, skorer bir guard onları rahatlatacaktır. Kİ şu an hipotez kıvamında olsa da Lakers'in avrupa basketboluna yakın bir basketbol oynayacağına da inancım büyük. Bu yüzden Lakers maçları artık 100 sayıların bulunduğu maçlar olmayacaktır. Bu yüzden öyle ismi büyük bir guard beklemiyorum beklediğim büyük isim 4 numaraya alınacak oyuncuda olacaktır. (Tabi hedef Howardsa bunu yapmazlar:()

Denize düşen yılana sarılır diyorum ve free agent olan Arenas takıma katılabilir diyorum.En azından Fisher ve Blake ikilisinden daha verimli olacağı kesindir.Uzun rotasyonu Bynum döndüğünde düzene oturur.Gasol 4'e kayar daha verimli oynamaya başlar.Artest burada kilit nokta.Kenardan gelip vereceği katkı çok büyük önem taşıyor.Sühan abinin de dediği gibi çok iyi bir guard beklemek doğru değil ancak ortalama bir guard bile Lakers'ı çok yukarıya taşır.Bu kadroyu küçümsemeyelim. :)

Arenas bence de denenmesi gereken bir hamle. Artık triangle offence dönemi bitti. Guardların yalpaladığı açık. Fisher'a alternatif olarak getirilen Blake daha fisher'dan üstün oynayamıyor. Wilson belki zor ama K-mart ve Arenas level atlatabilir takıma. Çünkü Chicago maçında da Chicago oyuncuları , Kobe'ni pas verebileceği bir tane bile adam olmadığını biliyordu. Buna ek olarak yazın yaptıkları en büyük yanlış Gasol'ü açık açık ortaya teklif etmeleriydi. Bu kadar açıkça bir Avrupalıyı teklif etmemek daha iyi olurdu bence . Çünkü bu adam senin çok önemli bir yapıtaşın sonuçta.

Arenas olur çünkü Kobe dışında şut tehditi yaratacak bir oyuncu daha lazım o anlamda Arenas uygun ama onunda yıldız değil takım oyuncusu olduğunu zaten Kobe'nin süreleri azaldıkça onunda paylaşımcı olması durumunda takım için önemli parça olacağını bilmesi gerekir. Arenas bunu yapar mı? İşte o soru işareti. Açıkcası NBA'de şutu en iyi olan adamdır bence Arenas ama 3 sezondur rotadan saptı. Bence Pargo gibi bir adam bile Lakers için farklı dinamizm yaratırdı.

Lakers'ın avrupa basketbolu gibi savunmayı iyicene srtleştirdiğini söyledim ama Lakers'ın tarihsel genleri bunu oynamasına izin verirmi bilmiyorum. Tepelerden baskı gelebilir anlamadıkları basketbolu oynatmamaları konusunda:)

Sonuç, Lakers kötü takım değil ama fixtürü çok zorlu. Bynum 1 hafta cezalı diye ligin yarısını bu hafta oynatıyorlar lakersa:( Haftaya çok daha iyi oalcaklardır dinlenince. Kobe'nin sakat olduğunu buna rağmen %50'ye yakın şut yüzdesi ve 28.5 ortalama ile oynadığını unutmayın. Maçları seyretmediyseniz bencil olduğunu da düşünebilirsiniz ama maç başı 6-7 asist yapıyor. ki değerlendirilemeyen pasları da bolca var. Kobe kendinin farkında ve bu sezon büyük performanslar görürüz ondan. Bynum gelince Gasol'un çok fazla sayı atmaya başlayacağını düşünüyorum Kobe'nin de (PG alınana kadar) Çok fazla Double Double yapacağını.

Son söz. Bulls Lakers'ı yenmedi Lakers yenildi. Bulls'u büyütmeyin. Ama potansiyelleri var organizasyonları yok.