Luksa Andric

Son Besiktas macinda yedigi teknik faul bayagi azaltmisti bendeki kredisini ama yabanci tercihlerini o kadar kotu yapiyoruz ki, yerine kimi alacagimizi cok merak ediyorum.
 
Andric ayaklarının hızlı olması, bu anlamda hem savunmada hem hücumda özel bir oyuncuydu ancak ben ayrılmasını garip karşılamıyorum. Onun ayrılışı ile daha farklı tipte bir uzun alma imkanımız doğabilir. Andric adına bizim adımıza da hayırlısı olsun..
 
-Mayıs'ın ilk günleri:Çocuklara Tutku-Luksa isimleri verilecek,bu -efsane olacak- sezon ölümsüzleştirilecek.
-Mayıs'ın ortası:''Tamam-devam'' maçı.Tutku oyuna girmedi,can çekişen sezon Luksa'nın olduğu kareyle sona erdi.
-Mayıs'ın sonu:Luksa serbest bırakıldı.
Dönüşüm şart.Takımı hayatının merkezine yerleştirenlerin bu dönüşümü kanıksayabilmesi içinse koca bir yaz şart.Umarım fazlasına gerek olmaz.
 
Yazılacak çok şey var ama maalesef sonucu değiştirmiyor. Mantıklı bir hamle değil benim düşünceme göre.

Sonuçta takım iskeleti bozulmadan yol alıyordu. Luksa kararı bize gösterdi ki değişim geniş çaplarda olacak. Yararı olmasını diliyorum ama kötü bir sezon geçirmediğimizi herkes çok iyi biliyor. O yüzden bu denli bir değişime gerek yoktu..
 
Andric iyi hoşta bi maçtada pivot rakamları göremedik . 20 sayı 10 ribaund 3 blok falan. Örnek veriyorum tabiki ama böyle pivot lazım bence bize
 
luksa andriçi yönetim gönderiyorsa bu demektir ki bu değişim geniş çaplı olacak ve yerlerine yönetim iyi bir bütçeyle transferler yapacak andriç gidiyorsa bu takımda shipp dışında yabancı kalmayabilir bence j.gordon gereken zamanlarda önemli anlarda sorumluluk almıyor bence gönderilmeli savovic-dedovic aradığımız kalitede isimler değil ve yetersizler lakovicte bekleneni veremedi bence benim görüşüm shipp dışında tüm yabancılar gider bir ara mali genel kurulda basketbol bütçesi 30 milyon euro oluyor denmişti inşallah değişiklik olmaz eurocupta bile olsak o kupada direk favori olacak bir kadro kurarız bence küçük düşünmemeliyiz bjk geçen yıl bizim alamayız mümkün değil dediğimiz erceg vb tarzı oyuncuları alıyorsa bizde alırız...
 
Valla gerçekten güzel adamdı, formanın hakkını verdi, bizimle bütünleşti ancak denilende doğru hemen hiç bir maçta pivot rakamları, pivot sertliği veremedi ki bu bizim zayıf karnımız haline geldi.

Onun bize geçtiğinden çok daha fazla hakkı geçti GS'ın Andric'e zira buradaki bulunduğu sürede çok büyük gelişim gösterdi ve geleceğini şekillendirdi üstelik Euroleuge'de oynayarak ta büyük vitrine çıktı.

Daha iyi isimlere yönelineceğini biliyorum ve merak ediyorum ne olacak ne bitecek.

Yolun açık olsun Andric, emeklerin için teşekkürler ;)
 
Luksa sezonun genelinde özellikle hücum alanında iyi işler çıkardı, takımda sevilen oyunculardan biriydi ama gönderilmesini çok da kötü karşılamadım ben. Ayakları hızlı bir oyuncuydu, Pick and roll oyunları iyiydi falan diyoruz da bir takımda iyi düzeyde 2 pivot yer alabiliyor sadece. Furkan Aldemir'in kariyerine 5 numara olarak devam edeceğini ve pota altında sert bir uzuna ihtiyacımız olduğunu da hesaba katarsak Luksa bize lüks gelecekti. Takımda 3 pivot da olabilirdi belki ama 5 yabancı oyuncudan 2 tanesini Furkan'ın arkasında tutmak da pek mantıklı gelmiyordu. Bu yüzden acayip karşılamıyorum. Muhtemelen iyi bir pivot gelecektir.

Takımımıza bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür ediyorum kendisine. İnşallah kariyerine iyi bir takımda devam eder.
 
Maccabiye gitceği konuşuluyor. Blattin Andrici sezon içinde izlediği konuşulmuştu. Eğer böyle bir durum varsa Andric Maccabiye gitmek için izin istemişte olabilir. Avrupanın ayakları en hızlı pivotlarından biriydi. Bu hızıyla çok iş yapar. Gitmesine üzüldüm kalabilse keşke.
Maccabi, Cantu'dan Shermadini'yi almış. Andric üçüncü pivot olmaya gitmez sanırım.
 
En başlardaki çekinik oyunu , sonradan açılan ve yükselen oyununu hatırlıyorum . Ve CSKA maçında Kirilenko nun üstünden vurduğu smacı . Bizde çok gelişmişti çok severdim de . Yolun açık olsun Andric .
 
Yalan yok bazı özellikler bakımından yetersizdi. Kalın uzun ısrarımızdan bu kadar eleştirildi diye düşünüyorum. Daha iyisi gelecektir bence de ama bir garip oldum be. Güzel adamdı.
 
En iyi iki yabancımızdan biriydi.Gençti,hırslıydı,takım oyuncusuydu.Ama şaşırmadım gönderilmesine.Başımızda böyle bir teknik ekip varken Gordon'unda gönderilip dedoviç,savoviç ve lakoviç'in takımda tutulması en olası durum olur.Aksini yaparlarsa şaşırırım zaten.
 
Yerine daha kalın ve post oynamayı iyi bilen bir uzun alınır herhalde.Çünkü Andric kolay vazgeçilecek bir oyuncu değildi.Ancak elimizde Furkan varken de(her ne kadar ondan iyi katkı verse de kontenjan sorunu) Andric'in takımda tutulması çok mantıklı olmazdı.Çünkü Furkan da, Andric te post oyunu zayıf, pick and roll ile sayı bulabilen uzunlar.Bu takıma daha kalın ve post u iyi bilen bir uzun gerekliydi.Bakalım yerine kim getirilecek ? En az onun kadar sayı potansiyeli olan, kaliteli bir uzun takıma dahil edilmeli.Yoksa kendisini fazlasıyla ararız.

Yolun açık olsun Andric.Kattığın mutluluklar ve ettiğin mücadele için teşekkürler.
 
Luksa tempomuzu bulduğumuz zaman bize avrupa'da en çok uyucak birkaç uzundan biriydi belki de..ama şartlar onun ayrılmasını gerektirmiş olacak ki yollandı..yoksa herkesin istediği post-upları oynayabilecek bir yerli uzun olsaydı takımda tutulurdu.onun gidişinden sonra furkan'ın önümüzdeki sezonlarda ikili oyunlarda daha aktif olacağını düşünüyorum..yeni gelecek yabancının hem post-up'ı olan hem de size olarak sağlam ve tabi ki genel kalite olarak belli bir seviyenin üstünde olmasını bekleyeceğiz..

neyse..luksa'nın yolu açık olsun..umarım kariyerine iyi kulüplerde devam eder..biz onu geçen sene fb ülker'in pota altını darmadağan eden pick-roll'larıyla ve bu sezonki cska maçındaki efsane performansıyla hatırlayacağız..
 

Üst