Miami Heat

İşte belirttiğin savunma yumuşaklığı konusunda Anthony & Haslem ikilisinin çok etkili olabileceğini düşünüyorum abi. Bu sene pek fazla izleyemedik ama ben bu iki adamın potansiyeline inanıyorum. Bosh konusunda ise bu üçlüyü en az 2 yıl bozacaklarını düşünmüyorum abi, ama pivot konusunda gelişmeleri beklememiz normal elbette.

İçimde susmasını dilediğim bir ses bu maçta Bobcats'a yenileceğimizi söylüyor, dilerim asılsız çıkar kendileri. :)

Maç içerisinde zorlansak da 109-97 ile galibiyete gittik. Maçta en dikkat çeken yönümüz elbette kenardan gelen katkıydı. Eddie House 16, Mike Miller ise 13 sayı buldu. Kenardan 34 sayılık bir katkı aldık ki bu sene çok az şahit olduğumuz üzere Bobcats kenarına üstünlük sağladık. Ayrıca Wade 22 sayı - 12 ribaund - 10 asist ile triple double yaptı.

4 maçlık bir serimiz mevcut, 8'e kadar yolu var ardından Boston deplasmanına gidiyoruz. Bu sene iki maçtan da mağlubiyet ile ayrıldık, o maçta mutlaka intikamı almalıyız.

Bobcats maçında 6 oyuncumuz çift haneli sayı yapmış. Chalmers hariç ilk 5'imiz, ve Miller&House. Aslında elimizde fena parçalar yok ama bir türlü hepsini tam anlamıyla kullanamıyoruz. Miller'ı sakatlık sebebiyle sene başında kullanamadık, Haslem şimdilerde yok. House, Jones yine iyi parçalar. Joel, Arca'nın dediği gibi savunma anlamında katkı verebilecek bir adam ama işte boy onun için 5 numarada dezavantaj oluşturuyor. Ama ilerleyen senelerde yapılacak rötuşlarla takım ''nirvana''ya ulaşabilir.

Doğan Abi açıkçası Bosh konusunda pek katılmıyorum. Bosh'ın, LeBron&Wade'in önüne çıkması zaten beklenemez birşeydi. Bosh'ın yerine başka bir adam almaya kalksaydık, yani bu yetenek, bu ayarlarda LeBron&Wade'i bu kadar iyi tolore edemeye bilirdik, çünkü bunların üçü de çok yetenekli adamlar. Yani Bosh ego problemi yüksek biri olsaydı, sıkıntı çıkardı. LeBron&Wade'in arkasında Bosh'tan biraz daha farklı şeyler bekliyoruz, bu yüzden de Bosh bize antipatik geliyor. Ama Bosh bu ligin en yetenekli 4 numaralarından biridir. Ve bu adamdan kolay vazgeçilmez. Lakers maçında görmüştük, hangi seviyeye çıkabildiğini. Eğer Play-Off'larda o ayarı tutturabilirse, bizim için herşey çok daha kolay olur. Bizim beklentimiz LeBron&Wade'in açıklarını kapatacak bir Bosh değil, LeBron&Wade&Bosh'ın açıklarını kapatacak 1 ve 5 numaralar olmalıdır, diye düşünüyorum.

Bugün gördüm Perkins için kontrat teklif edeceğimizi yazmışlar, cap durumundan dolayı nasıl olur, belli değil. Ama sakatlığından sıyrılmış bir Perkins, tam bzilik bir adamdır. Pota altında Bosh'ın normal maçlarda görece yumuşaklığını tolore edebilecek, savunma konusunda bizi ileri taşıyabilecek bir hamle olur. Ama cap, Boston vs. faktörler var. Hele bir bu sene geçsin de.

Perkins çok iyi olur be Uğur, etrafa baktım ama bir şey göremedim ciddiyeti nedir acaba bu konunun. Takımın savunma kalitesi 2 gömlek yukarı çıkar.

Bizim kontrat vermek için beklediğimizi söylemişler sanırım. Ama Boston'ın bırakması zor geliyor. Ayrıca cap durumlarından Perkins'e öyle sağlam bir kontrat vermemiz de zor. Belki şampiyonluk için kısa bir kontrat yapabiliriz ama Perkins, uzun kontrat arayacaktır. Ayrıca Boston da öyle kolay bırakmaz.

Ama Pat Reis bu işlerin içinde iken benim kafam rahat. Adam Biggest Three'yi toplamış, Haslem'i, Miller'ı o kontratlara ikna etmiş adam. Perkins olmasa da elbet oraya birilerini bulur. LeBron, Cavs'teki gibi seneler boyu hamle bekleyip durmaz :)

Clippers'ı 97-79 yenerek, 37-14 yaptık. Wade 28 sayı 8 ribaund 8 asist, House 15 sayı, Bosh 16 sayı ile oynadı. LeBron'ın 12 sayı 6 ribaund 4 asist ile oynadığı bir günde takım olrak kazandık.

Clippers'da Blake griffin, 21 sayı 16 ribaund ile oynadı.

Artest kategori dışı :D

Artest aslında mülayim bir adam, çok iyi bir psikolog olur aslında, gelen hastalar anında tedavi olur :D

''Ben de uykusuzluk çekiyorum, sıkıntılıyım, depresyondayım diye üzülüyodum, baksana neler var, yazık :D''

Bugün Detroit'i yenersek, doğu birinciliğini ele geçiriyoruz. Ardından da bu birinciliği perçinleme maçı var Boston ile. Seri devam etsin, herkes Playoff öncesi gücümüzü görsün. İlk yılımızda doğu'yu birinci bitirmek muazzam olur.

Miami, Paul Pierce'ın 0/10 şutla oynadığı maçı kaybediyorsa şapkasını önüne koyup düşünmelidir...

Ayrıca mola esnasında Rondonun Miami takımının arasına burnunu sokarken Lebronun verdiği tepki çok hafifti. Normalde şamarı kafasına patlatıp Rondoyu kendi bencine göndermesi gerekirdi...

Şuan sahada inanılmaz şeyler oluyor, bu maçı izleyemeyen o kadar çok şey kaçırır ki. Miami Heat, son dönemin en formda takımı İndiana'yı eziyor. Yalnız Wade neler neler yapıyor, kelimeler bulamıyorum.