Miami Heat

Re: Miami Heat ve Three Big . . .

Abileri, Durant ve diğer gençlere bir hazırlık dersi vermiş sanırım...

LeBron 23 sayı 13 asist, Wade 32 sayı, Bosh 20 sayı 7 ribaund...

Chalmers'ın ilk beşe geçmesine gerçekten sevindim. Şut olarak kıstas aldığımızda Arroyo'dan daha iyi olduğu kesin, tercihler bakımından da bir adım önde bana kalırsa. Benim diğer düşüncem ise hücum gücü kısıtlı olsa bile J.Anthony'in ilk beş çıkmasıdır. Savunmada gerçekten önemli bir güç ve ribaund gücü Big Z'den daha iyi. Big Z son maçlarda önemli katkı veriyor ama şut ile sahada kalıyor. Kenardan gelerek daha iyi katkı verebilir diye düşünüyorum. Yan parçalardan Jones - House - Miller üçlüsü çizgilerini yükseltiyor bu da çok iyi bir haber.

34-14 şuan ki performans, daha iyiye gidecektir takım, güveniyorum.

Dampier iyiden iyiye Fatih Solak muamelesi görüyor takımda.Kendisini sevmesemde Ilgauskas'dan daha fazla süre almayı hakettiğini düşünüyorum.Yani Joel Anthony'nin yedeği Dampier olmalı bence.

Chris Bosh hakkında ABD basınında dönen geyikler varmış.

Bulls maçında, Ömer Aşık'ın mücadele sırasında Bosh'un ayağına vurması sonucu hafif sakatlık geçiren Bosh maç sonu herkes bu işten evine ekmek götürüyor. Oyuncular daha dikkatli olmalı demiş.

Geçen günkü Oklahoma maçından sonra ise Kevin Durant Chris Bosh'un sert bir görüntü çizmesine rağmen yumuşacık bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Sertliğinin sadece kelimelerde kaldığını sahada bundan eser olmadığından bahsetmiş.

ABD Basını ise Ömer'in darbesinden sonra ufak çaplı yaygara kopartan Bosh'a bebek bezi ile oynamak ister misin, artık maçlara kask ile çıkmalı gibi alay edici cümleler ile göndermede bulundu...

Selamlar Tugay abi,

Açıkçası cidden o pozisyon sonra Bosh'un söyledikleri saçma, bir Miamili olarak bunu söylüyorum. Sonuçta sporun içinde böyle şeyler oluyor ve gayet doğal karşılaşması gerekir. Ancak çok uzatıldı bu laflar gerekli sertliği Playoff'ta gösterir zaten. Pozisyonun içinde Ömer'in de olması biraz daha duygusal bakmamızı sağladı sanırım.

Arca Yıldırım' Alıntı:
Selamlar Tugay abi,

Açıkçası cidden o pozisyon sonra Bosh'un söyledikleri saçma, bir Miamili olarak bunu söylüyorum. Sonuçta sporun içinde böyle şeyler oluyor ve gayet doğal karşılaşması gerekir. Ancak çok uzatıldı bu laflar gerekli sertliği Playoff'ta gösterir zaten. Pozisyonun içinde Ömer'in de olması biraz daha duygusal bakmamızı sağladı sanırım.

Aleykümselam kardeşim,

ABD Basını böyle şeyleri sever, iyi malzeme çıkıyor onlar için. Keşke Bosh da vermeseydi bu fırsatı onlara. Ayrıca olay aslında Durant'ın açıklamalarından sonra daha fazla gündeme geldi.

Şunu da belirteyim, Bosh gerçekten beğendiğim bir oyuncudur. Play-Off'larda ne yapacağını kendisi belirlemeyecek zaten takım istediği sürece savunma yapmak zorunda olacak. Bunu Gasol'den iyi biliyorum, kendisine ne lakaplar takıldı ama Play-Off'larda yeri geldi canavara dönüştü. Gasol'ün yumuşak yüzünü normal sezonda görüyoruz, vücudunu koyup geçiyor çoğu pivot. Dediğimiz gibi Bosh'un sertlik yapacağı yer normal sezondan çok Play-Off'lardır.

Şuna da değinmeden geçemeyeceğim. Bu Durant sanki biraz erken konuşmaya başladı. NBA'de tırnaklarınla kazıyarak yükselirsin ama düşüşün fazla yavaş olmaz Durant, dikkat et derim açıklamalarına yol yakınken çakılırsın yere mazallah... :)

Abi aslında Durant ile aralarındaki pozisyonda fazla bir şey yoktu ama maç sonu açıklamalar gelmiş Durant tarafından, bu kadar büyümesini beklemiyordum açıkçası olayların. Ben şu güne kadar hiç böyle sert açıklamasını hatırlamıyorum Durant'ın ama sanırım yapma gereksinimi duymuş. Açıkçası bende aynı fikirdeyim abi, yükselişi birden hızlı oldu ve Playoff sertliğinde yeniden evine erken döneceğini düşünüyorum. Keza bu sene oynadıklarını tanımlamakta zorlanıyorum gerçekten.

Tamam Bosh'a giydirsinler de, bu Durant ne iş onu anlamadım. Daha düne kadar etrafta emzikle geziyordu, bir olimpiyat, bir sayı krallığı ile mi adam olmuş. Aklını alırlar, Kevin Efendi. Saygılı ol, uslu çocuk olmaya devam et, yoksa tepetaklak gidersin.

Poziyon LeBron ile aynı, LeBron'un kankalarından birine gider yapmak pek akıl karı değil, yeni gelmiş, bebe falan dinlenmez, ezer geçer, dikkat ''please''...

Uğur Yılmaz' Alıntı:
Tamam Bosh'a giydirsinler de, bu Durant ne iş onu anlamadım. Daha düne kadar etrafta emzikle geziyordu, bir olimpiyat, bir sayı krallığı ile mi adam olmuş. Aklını alırlar, Kevin Efendi. Saygılı ol, uslu çocuk olmaya devam et, yoksa tepetaklak gidersin.

Poziyon LeBron ile aynı, LeBron'un kankalarından birine gider yapmak pek akıl karı değil, yeni gelmiş, bebe falan dinlenmez, ezer geçer, dikkat ''please''...
Bakın beyler yahoo'daki adamıma sallıyorsunuz lütfen yani ayıp oluyor :p Bu arada şu Miller bi ısınamadı takıma. Haslem da bitikken Miller da oynamazsa işler çok zora girer bence Miami için. ne yapıp edip bir takas yapmalılar. Şöyle temiz 10 sayı atan bi istikrarlı adam almaları lazım. Bizim Udrih bile iş yapar aslında sizde. Chalmers efendi bir türlü adam olamıyor çünkü.

Bakın beyler yahoo'daki adamıma sallıyorsunuz lütfen yani ayıp oluyor :p Bu arada şu Miller bi ısınamadı takıma. Haslem da bitikken Miller da oynamazsa işler çok zora girer bence Miami için. ne yapıp edip bir takas yapmalılar. Şöyle temiz 10 sayı atan bi istikrarlı adam almaları lazım. Bizim Udrih bile iş yapar aslında sizde. Chalmers efendi bir türlü adam olamıyor çünkü.

Yemeyiz Deniz Udrih sizde kalsın:p

Bugün önemli bir maça çıkıyoruz ve mesaj niteliği de taşıyor karşılaşma. Hidayet'i seviyorum ancak söz konusu Miami olunca işler değişir elbette. Son maçlarda iyi performans veren Big Z - House ikilisi var. Bu akşam özellikle yan parçaların iyi katkı vermesi gerekir. Ayrıca Miller'ın performansını da bir tek ben beğeniyorum sanırım. Sakatlıktan sonra ilk maçlar felaket bir görüntüsü vardı ama sonradan toparladı. İstikrarı sağlayamadı ancak kenardan gelip takımın mücadele gücünü arttırdığı bir gerçek.

Takıma bugün başarılar, böylesine güzel bir karşılaşma yerine Bucks - Warriors maçını seçen Nba Tv'ye ise selamlar.

Bugün önemli bir maça çıkıyoruz ve mesaj niteliği de taşıyor karşılaşma. Hidayet'i seviyorum ancak söz konusu Miami olunca işler değişir elbette. Son maçlarda iyi performans veren Big Z - House ikilisi var. Bu akşam özellikle yan parçaların iyi katkı vermesi gerekir. Ayrıca Miller'ın performansını da bir tek ben beğeniyorum sanırım. Sakatlıktan sonra ilk maçlar felaket bir görüntüsü vardı ama sonradan toparladı. İstikrarı sağlayamadı ancak kenardan gelip takımın mücadele gücünü arttırdığı bir gerçek.

Takıma bugün başarılar, böylesine güzel bir karşılaşma yerine Bucks - Warriors maçını seçen Nba Tv'ye ise selamlar.

Miller'ı bende beğeniyorum açıkçası,
Onu canlı izleyince daha iyi anlaşılıyor aslında takıma ne kattığı,
Ancak dediğin gibi istikrarı yok şimdilik ama ara ara yok edici patlamaları yapıyor yapabiliyor.

İlk yarıyı 55-45 önde kapattık. Bir ara Howard odaklı iyi seriler yaptılar ancak bugün nirvana seviyesine çıkan Lebron yeniden dengeyi bize çevirdi. 29 sayı ile tamamladı ilk yarıyı ki bu seneki en yüksek sayı - bütün oyuncuları baz aldığımızda - ilk yarıda gelen. Hidayet ara sıra 4 oynuyor iyi yararlanmak gerek. Howard dışında fazla engelleyici bir unsur yok gibi galibiyet yolunda, aynen devam.

Dün farkı 20 civarlarından 4'e kadar indirmesi Magic'in iyi olmadı açıkçası. Günün iki tane altı çizilmesi gereken yeri var, Lebron ve takım oyunu. Lebron'un insanüstü oyun başlangıcı ister istemez oyunu Lebron odaklı oynamamıza sebep oldu. Nitekim maçı 51 sayı ( sezonun rekoru ) 11 ribaund - 8 asist ile tamamladı. Bu performansına diyebilecek söz yok. Ancak takımın geri kalanın bu oyundan etkilendiğini söylemek açık. Bosh - Wade ikilisi 27 sayıda kadılar. Bunda Wade'in maç içinde yaşadığı sakatlığının da payı var ( üçüncü periyotun sonunda çok kötü düştü ). Takımın geri kalanı ise 26 sayıda kaldı.

Galibiyet güzel, hem de derbi niteliğindeki maçtan. Lebron'a saygım sonsuz ancak bu maçı sezonun içerisinde olabilecek nirvana performanslarından birine bağlamak istiyorum. Yoksa bu oyun yapısıyla yüzüğe ulaşma şansımız çok zayıf.

Dün farkı 20 civarlarından 4'e kadar indirmesi Magic'in iyi olmadı açıkçası. Günün iki tane altı çizilmesi gereken yeri var, Lebron ve takım oyunu. Lebron'un insanüstü oyun başlangıcı ister istemez oyunu Lebron odaklı oynamamıza sebep oldu. Nitekim maçı 51 sayı ( sezonun rekoru ) 11 ribaund - 8 asist ile tamamladı. Bu performansına diyebilecek söz yok. Ancak takımın geri kalanın bu oyundan etkilendiğini söylemek açık. Bosh - Wade ikilisi 27 sayıda kadılar. Bunda Wade'in maç içinde yaşadığı sakatlığının da payı var ( üçüncü periyotun sonunda çok kötü düştü ). Takımın geri kalanı ise 26 sayıda kaldı.

Galibiyet güzel, hem de derbi niteliğindeki maçtan. Lebron'a saygım sonsuz ancak bu maçı sezonun içerisinde olabilecek nirvana performanslarından birine bağlamak istiyorum. Yoksa bu oyun yapısıyla yüzüğe ulaşma şansımız çok zayıf.

Bizim takımın en büyük eksiklerinden biri zaten farkı korumak,
Bu anlamda GS gibi bir davranış içindeler farkı açtıktan sonra üstüne yatıyorlaruz,ozamanda fark kapanıyor.

Yanılmıyorsam Houston maçıydı Miller'ın coştuğu bir maçtı yine fark 25-30 sayı seviyesine çıkmışken gelen rehavetle bir ara 8-9 sayıya kadar indi fark.

Bu anlamda takımda ya disiplin sorunu var yada konsantrasyon her iki durumdada iş koçta bitiyor.

Arca bu performansı biraz daha ''LeBron azması'' olarak tanımlayabiliriz. Henüz tam anlamıyla bazı şeylerin oturmadığı ortada ama zaman zaman doğru işler de yapıyoruz ve bu umut veriyor. LeBron'un bu insan üstü performansı biraz da maça başlayış şekli ile alakalı, LeBron maça ''Orlando'yu gömmeye geldik'' ile başlayınca, takımda LeBron odaklı bir eksene oturdu direk. Bu Wade gibi, Bosh gibi opsiyonlara sahip bir takım için olmaması gereken bir durum. Zira ''Three Kings''i 3. viteste kullanabilsen bile, kimsenin öne çıkmasına, takımın tek oyuncuya odaklı olmasına gerek kalmaz. Sezon içinde bunun olduğu maçlar da izledik. Wade'in ön plana çıktığı, Bosh üzerinden oynandığı maçlar veya Bosh'un anahtar olduğu bir Lakers maçı da izledik. Ama bunları Play-Off'ta sürekli hale getirmek lazım. Daha kat edecek çok yol, ama potansiyel kullanıldığında, önünde engel bırakmayacak bir takımımız var.

Bu arada LeBron birader, az yavaş ol be abicim :)

Doğan abi maç içi konsantrasyon kaybı gerçekten çok rast gelmeye başladık. Bu da fazla can sıkıcı oluyor artık. Sezonun yarısını geride bıraktık ve maça yumruğumuzu koyduğumuzda rakibin bir daha geri dönemeyeceğinden emin olmak istiyoruz elbette. Bu duyguyu yaratmak zor evet ama bu potansiyel fazlasıyla var, umuyorum ki bu farklarda yaşadığımız sorun bir an evvel ortadan kalkar.

Uğur bende aynı noktadan bahsediyorum. Maça gerçekten tanımlanamayacak bir giriş yaptı ve bunu şutu ile yaptı en önemlisi. Eh maça sıcak halde girmiş bir Lebron'u da takım daha fazla kullandı doğal olarak. Ancak dediğin gibi, üçlüyü vasat seviyelerinde bile kullansa takım rahatça galibiyete yürür. Açıkçası böylesine müthiş üç güç varken aynı etkiyi hepsinden bekliyorum ama tabii daha erken.

Birde aklıma geçen yıl Boston serisinde sadece Wade ile çabaladığımız anlar geliyor.. Alınacak çok intikam var.

Arca ,
Bizim o hameyi yapamamamızın yegane sebebi pota altımız kardeşim.Oynadığımız hemen her rakip biliyorki bizim defansif zaafiyetlerimiz var.Özellikle pota altından.O yüzden dikkat edersen bize karşı rakipler farkı azaltırken hep pota altına yoğunlaşıyorlar.Lakers maçında Kobe'yi durdurmakta sıkıntı çekmezken asıl farkı yaratan Gasol'un iğrenç oyunuydu mesela.

Pota altımız sağlam,tehtit eder bir seviyede olsa bu kadar sıkıntı yaşamazdık.Bu anlamda Heislem'i arıyoruz bence.

Miller ortalamanın altında bir savunmacı olmasına rağmen ribaund etkinliği,hücumda şut opsyonu ile iyi bir parça bizim için.Wade,Lebron ikilisi hem savunmada hem hücumda zaten muhteşem adamlar.Bu anlamda hücumda süper bir opsyon olmasına rağmen savunmada çok yumuşak bir adam Bosh.Ya onun yanına onun açıklarını kapayacak bir uzun alınacak yada ileri sezonların birinde takasa gideceğiz içine Bosh'u katarak.