All-Star arasına 2 galibiyet ile girdik, durum 41-15. Boston'un yarım maç arkasında bulunuyoruz, bu yıl kendilerine 3 kez yenildik maalesef. Sezonun başlangıç ve orta kısmında kötü gittiğimiz dönemler var ancak genel tabloda kesinlikle beklentilerimin aşağısında değil takım. İlk yılında daha bu takım, her şeyden önemlisi de bu. Sezon başında anlaşmazlıklar vs. gündemdeydi ancak günümüze geldiğimizde adını koymakta zorlandığım 3lünün ne kadar iyi verim verdiğini görüyoruz. Bu noktada eleştirilerin fazlasıyla yöneldiği Bosh'un da o kadar kötü bir yıl geçirdiğini düşünmüyorum, değeri daha sonra ki maçlarda da ortaya çıkacaktır.
Önümüzdeki 26 maça bakarsak, zorluk derecesinin en üst seviyede olduğu 9 maçımız var. Bu serideki en önemli avantajımız bu 9 maçın 7'sini evimizde oynamamız. Sırasıyla maçlar, Chicago deplasmanı, Orlando ile içeride, Spurs deplasmanı, Chicago ile içeride, Portland ile içeride, Lakers ile içeride, Spurs ile içeride, Thunder ile içeride, Boston ile içeride. Seri özeline indiğimizde önümüzde 6 maçlık bir seri var ki, orada Playoff öncesindeki durumumuza net bakabileceğiz. (NYK - ORL - SAS - CHI - POR - LAL)
Takım oyunu oynadığımızı iddia etmek çok zor. 3lüden kim öne çıktı dersek, gösterdiği skor potansiyeline rağmen takımın kontrolü Lebron'un elinde kesinlikle. İstediğini yapıyor sahada bildiğimiz gibi, özellikle Wade ile uyumları muazzam seviyede, bunun en net örneğini İndiana maçında da gördük. Bosh'a yukarıda da bahsettim ben kendisinin gösterdiği performansı beğeniyorum yalnızca savunmada daha iyi olmalı diyeceğim ancak gelebildiği savunma seviyesini biliyoruz. Yan parçalara geldiğimizde, son dönemde yükselişe geçen House - Miller ikilsi var. Dampier'da savunmada önemli katkı sağlıyor. Ancak Jones- Chalmers - Big Z - Joel A. dörtlüsünden kesinlikle daha iyi katkı almalıyız. Arroyo ismi zaten silindi ondan bahsetmeye bile gerek yok.
Takıma güveniyorum potansiyelimizi daha iyi göstereceğimizi biliyorum. Şimdilik şampiyonluk lafını söylemek istemiyorum, maç maç gitmek lazım ancak şu bir gerçek, elimizde ligin en iyi 5 oyuncusundan 2'si var ve oyuna ısındıkları dakikalarda sahaya etki bakımından en üst seviyeye çıkıyor takım lig bazında. Bunu 41 sayı attığımız Pacers'ın ilk periyotundan hatırlayabiliriz.
Şimdi ara veriyoruz malum All Star, üçlüğü Jones, maçı doğu, MVP'de Wade olsun.