Miami Heat

Wade-LeBron Alley-oop'u 1000 kere denilse bir kere bile olamıyacak bir şey.Dwayne Wade sahanın 28 metre olduğunu düşünürsek yaklaşık 27 metrelik bir pas attı LeBron'a.LeBron'da havada yakalayıp bitirdi.Hayvansın Dwayne Wade!

Wade çok iyi giriş yaptı ama Indiana'nın geri dönüşü de muazzamdı..
İkinci yarı başladı ve az önce Indiana üçlük buldu , daha sonra topu kaptılar bir üçlük daha attılar.
Şu anda maç berabere ve Miami mola aldı hemen.Sonuç ne olur bilmem ama çok fena mücadele var iki tarafta da...

All-Star arasına 2 galibiyet ile girdik, durum 41-15. Boston'un yarım maç arkasında bulunuyoruz, bu yıl kendilerine 3 kez yenildik maalesef. Sezonun başlangıç ve orta kısmında kötü gittiğimiz dönemler var ancak genel tabloda kesinlikle beklentilerimin aşağısında değil takım. İlk yılında daha bu takım, her şeyden önemlisi de bu. Sezon başında anlaşmazlıklar vs. gündemdeydi ancak günümüze geldiğimizde adını koymakta zorlandığım 3lünün ne kadar iyi verim verdiğini görüyoruz. Bu noktada eleştirilerin fazlasıyla yöneldiği Bosh'un da o kadar kötü bir yıl geçirdiğini düşünmüyorum, değeri daha sonra ki maçlarda da ortaya çıkacaktır.

Önümüzdeki 26 maça bakarsak, zorluk derecesinin en üst seviyede olduğu 9 maçımız var. Bu serideki en önemli avantajımız bu 9 maçın 7'sini evimizde oynamamız. Sırasıyla maçlar, Chicago deplasmanı, Orlando ile içeride, Spurs deplasmanı, Chicago ile içeride, Portland ile içeride, Lakers ile içeride, Spurs ile içeride, Thunder ile içeride, Boston ile içeride. Seri özeline indiğimizde önümüzde 6 maçlık bir seri var ki, orada Playoff öncesindeki durumumuza net bakabileceğiz. (NYK - ORL - SAS - CHI - POR - LAL)

Takım oyunu oynadığımızı iddia etmek çok zor. 3lüden kim öne çıktı dersek, gösterdiği skor potansiyeline rağmen takımın kontrolü Lebron'un elinde kesinlikle. İstediğini yapıyor sahada bildiğimiz gibi, özellikle Wade ile uyumları muazzam seviyede, bunun en net örneğini İndiana maçında da gördük. Bosh'a yukarıda da bahsettim ben kendisinin gösterdiği performansı beğeniyorum yalnızca savunmada daha iyi olmalı diyeceğim ancak gelebildiği savunma seviyesini biliyoruz. Yan parçalara geldiğimizde, son dönemde yükselişe geçen House - Miller ikilsi var. Dampier'da savunmada önemli katkı sağlıyor. Ancak Jones- Chalmers - Big Z - Joel A. dörtlüsünden kesinlikle daha iyi katkı almalıyız. Arroyo ismi zaten silindi ondan bahsetmeye bile gerek yok.

Takıma güveniyorum potansiyelimizi daha iyi göstereceğimizi biliyorum. Şimdilik şampiyonluk lafını söylemek istemiyorum, maç maç gitmek lazım ancak şu bir gerçek, elimizde ligin en iyi 5 oyuncusundan 2'si var ve oyuna ısındıkları dakikalarda sahaya etki bakımından en üst seviyeye çıkıyor takım lig bazında. Bunu 41 sayı attığımız Pacers'ın ilk periyotundan hatırlayabiliriz.

Şimdi ara veriyoruz malum All Star, üçlüğü Jones, maçı doğu, MVP'de Wade olsun. :)

Belli oldu ki Mario Chalmers'la Erick Dampier maçın son periyodunda ilk 5'de olacak isimler.Mario Chalmers zaten hakediyordu oyun kurucu olarak ilk 5 başlamayı.

Bugün tarihi bir gün olmalı.Sacremento maçına ilk 5 pivot olarak Dampier çıktı sonra da yerine Joel girdi.İlk yarı bittiği halde Ilgauskas'a 1 dk vermediler.Bugün Doğan'ın günü :p.

Bugün tarihi bir gün olmalı.Sacremento maçına ilk 5 pivot olarak Dampier çıktı sonra da yerine Joel girdi.İlk yarı bittiği halde Ilgauskas'a 1 dk vermediler.Bugün Doğan'ın günü :p.

Usta Ilga'nın o somurtuk yüzünü gördükçe basketten soğuyorum.Ulan be adam bari sayı atınca tebessüm et,ama adam bildiğim kavak yontulmazda bu saatten sonra.
Çok güzel olmuş takaslar artmışken birine kakalasakta karşılığın bişiler alsak ya 10 numara olurdu:D

Troy Murphy'nin Golden State'e gitme ihtimali var.Oraya giderse kontratını satın alıp serbest bırakacaklar Murphy'i.Miami'ye gitme ihtimali olabilir Murphy takas edilirse.

Troy bu sene Jersey'de çok iyi işler yapmıyor ama yapabilecekleri düşünüldüğünde fena bir oyuncu değil bana kalırsa.

Birde Heislem'in iyileşmeye niyeti var mı yahu?

Doğan Abi Murphy bence NBA de çok yönlü uzunlardan biri.. Jerseyde iş yapmamasının tek sebebi koç.. Oynatılmıyor ki yahooda beni yakan adamlardan uzun süre kadromda kaldı oynatılmadı..

Doğru söylüyorsun Veysel,
Murphy normal şartlarda her sistemde değişik açılardan katkı verecek bir oyuncu.Bu sene neden böyle olduğunu anlamamıştım açıkçası onuda sen aydınlatmış oldun.
Ne diyim hayırlısı artık bizim takım için hamle kabiliyeti oldukça kısıtlı.Onun için ya bu sene şansımızı deneyip bu 3lü ile şampiyonluk kovalayacağız yada olası bir bozgunun ardından rebuilding'e girişip Bosh'u elden çıkarıp.2 ortalamanın biraz üstü uzun kovalayacağız.

Dipnot: Sevmiyorum seni Bosh:D

Chris Bosh gibisini zor bulursunuz ama.Yani skorer[her mesafeden şut üçlük dahil] dribbling yapabilen,saha görüşü hiç fena olmayan, hem fiziği hem de atletizmi yerinde bir uzun forvetten bahsediyoruz.Dirk Nowitzki dışında bu kalıba uyan pek uzun forvet hatta uzun yok nba piyasasında.2010'da boş kaldı ve Miami şenliğindeki yerini aldı Bosh.Yani bunlar ha deyince olacak işler değil.Unutmayın ki play-off'da işleri Bosh değiştirecek.

Bu arada 3 dk sonra nba tv'de Washington-Miami maçı var.

Chris Bosh gibisini zor bulursunuz ama.Yani skorer[her mesafeden şut üçlük dahil] dribbling yapabilen,saha görüşü hiç fena olmayan, hem fiziği hem de atletizmi yerinde bir uzun forvetten bahsediyoruz.Dirk Nowitzki dışında bu kalıba uyan pek uzun forvet hatta uzun yok nba piyasasında.2010'da boş kaldı ve Miami şenliğindeki yerini aldı Bosh.Yani bunlar ha deyince olacak işler değil.Unutmayın ki play-off'da işleri Bosh değiştirecek.

Bu arada 3 dk sonra nba tv'de Washington-Miami maçı var.

Erdal play -off'larda Bosh'un zaman zaman fark yaratacağı konusunda hem fikiriz ama ben tarz olarak sevmiyorum arkadaşı.Benim uzun oyuncudan beklentilerim bunlar değil.Neyse netice olarak Pat Reis'in işine karışacak değilizde arkadaşı parkelerde görmek istiyoruz.

Ben de Erdal gibi düşünüyorum. Bosh kendi klasmanında şuan NBA'in en iyilerinden biri, hatta şut atabilen uzun tanımıyla Nowitzki'nin arkasından en iyisi. Elbet yan parça buluruz ama Bosh gibisini bulamayız.

Ben de Erdal gibi düşünüyorum. Bosh kendi klasmanında şuan NBA'in en iyilerinden biri, hatta şut atabilen uzun tanımıyla Nowitzki'nin arkasından en iyisi. Elbet yan parça buluruz ama Bosh gibisini bulamayız.

Uğur bizim o yan parçaları bir an önce bulmamız gerek kardeşim,
Zira hadi bu yıl başarısız olursak 'alışma' denilir ama ikinci sezonun başarızlığında bu takımda three big falan kalmaz hepsi kavgaya tutuşur.Bir köşelere savrulurlar.