Siz ÅŸimdi "Ender-Tutku-Gordon-Lakovic-Shipp-Djedovic-Caner-Göksenin-Savovic(50 bin dolar)-Songaila(500 bin dolar)-Furkan-Andric-Cevher" ekibinin ciddi ciddi 10 milyon aldığına inanıyorsunuz.. Ataman'ın ilk senesinde bile bütçe 12 milyon dolardı ki o kadroda David Hawkins 2 milyon falan alıyordu.
Hiçbir şekilde iktidara biat etmediği için, açık yüreklilikle şikeciye şikeci dediği için tüm projeleri engellenen, hükümet tarafından düşman ilan edilen, sırf Galatasaray'ı durdurmak için futbolda yabancı sınırı getirenlere rağmen tek bir branşta dahi küçülme sözü etmeyen başkan için "Aysal batırdı" diyenlere rahmetli Özhan Canaydın, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz gibiler müstahak. Alın turşusunu kurun!
Olaya bir de bu açıdan bakabilseler biraz daha görebilecekler büyük resmi..
Son kısma katılmam mümkün değil. Ben başkanları yalnızca sportif başarı ile değerlendirmem ve Özhan Canaydın ile diğer iki arkadaşı aynı cümlede bile anmam. Özhan Canaydın bir sürü idari hata yapmış olmasına, sportif açıdan başarısız olmasına rağmen bu kulüp için her şeyini veren, bu kulüp için sağlığını kaybetmiş bir insandır. Özhan Canaydın zor adamdı, dediğim dedik bir insandı ama insanların gözünün içine bakarak yalan söylediğini hatırlamıyorum.
Furkan Aldemir'e ki o zaman herkesin peşinde olduğu adamken en iyi teklifi verecek kadar iyiydi işte kardeşim bütçe. Bonservisinden tut, oyuncuya verilen maaş ve İlkan'ın Ksk'ya yollanıp maaliyetinin karşılanmasına kadar. Lakovic yine iyi para alıyordu. Gordon'u falan. Ender'in zaten iyi para aldığı bilinen şey, Tutku vs. ki o dönem Türk basketbolcuların fahiş fiyatlar isteyip, aldığı(yabancı kuralı sebebiyle) bilinen şeylerdi. Ender, Tutku ve özellikle Furkan kalbur üstü yerlilerdi ve iyi paralar alıyorlardı. 5 milyon falan olması bütçenin imkansız bir şey, 5 milyon yani o zamanki kurla 7-8 milyon lira, sen buna inanıyor musun peki? Ergin Atamanla gelen şampiyonlukta bütçe daha fazlaydı, ona bir itirazım yok zaten.
Konu çok dallanıp budaklandı benim demek istediğim; takımın 3 milyon bütçesi var, hoca buna tamam diyor ben idare ederim diyor ama 800 bini kendime alayım bi. Şimdi bu normal mi? Ayrıca adamın alacağı parayı da önünden alacak değiliz, imza atıldıktan sonra hakkıdır kimsenin gücü yetmez ama bende diyorum ki hoca hakkı olarak profesyonel bakıyor olaya, e biz de hocayı şu melaike sınıfından bi indirelim de normal bakalım olaya, iki eleştiri izin verilsen de söyleyelim diyorum.
Olaya bir de bu açıdan bakabilseler biraz daha görebilecekler büyük resmi..
Son kısma katılmam mümkün değil. Ben başkanları yalnızca sportif başarı ile değerlendirmem ve Özhan Canaydın ile diğer iki arkadaşı aynı cümlede bile anmam. Özhan Canaydın bir sürü idari hata yapmış olmasına, sportif açıdan başarısız olmasına rağmen bu kulüp için her şeyini veren, bu kulüp için sağlığını kaybetmiş bir insandır. Özhan Canaydın zor adamdı, dediğim dedik bir insandı ama insanların gözünün içine bakarak yalan söylediğini hatırlamıyorum.
Stat maketi Faruk Süren'in işi. Bir Kanada firmasına 10 milyon dolar ödedik. Özhan Canaydın''ın asıl bombası sahip som.
Bu arkadaşlar daha Ocak ayında belli etmişlerdi niyetlerini. Can Topsakal'dan beter duruma düşecekler görürsünüz.
Şahsen her iki seçimde de Mustafa Cengiz'i desteklemiş biriyim. Dursun Özbek'e ülkede sadece kendi yönetim kurulu listesi, lise arkadaşları ve otelindeki beyaz yaka personel güveniyordur. İşte böyle bir durumda geldi Mustafa Cengiz. Ocak-Haziran arası ondan tek beklenen Dursun gibi saçmalamamasıydı, görevini iyi yaptı; futbol şubesi dışında hiçbir artısı olmasa da en azından Dursun gibi mevcut kaynakları da yemiyor, bulunduğu yere de azmetmiş gelmiş dedik ve bir daha seçildi. Herhalde kendisi zannediyor ki Galatasaray başkanı olarak sürekli oturup bilanço düzenleyip Dursun gibi saçmalamamak başkanlık için yeterli.
Mustafa Cengiz Ocak ayında hazırlıksız olarak geldi, basketbolda koça verilen tek ödeme onun dönemi midir o bile mechul. Oyunculara ödeme yapıldı dediler ama sonra oyuncular yine antrenman boykotu yaptı. Mayıs ayında kendi de itiraf etti basketbolu ikinci planda bıraktıkları için mahcup olduğunu. Genel kurulda yeniden seçilirsek bu defa hazırlıklı olacağız şöyle böyle dedi, Temmuz ayındayız ve her iki şube de tam takır kuru bakır.
E be güzel kardeşim, madem indirim isteyecektin(olayın bu olmadığını biliyoruz, buymuş gibi farzedelim) Temmuz ayının ortasını niye bekledin? Madem Ünal Aysal borç yaptı, neden Ünal Abi isterse gelir yardım eder diyorsun? Proje üretemiyor ve ek kaynak bulamıyorsan orada ne yapıyorsun? Madem Dursun yaptı borcu, neden ibra ediyorsun?
Mahmuti'nin kontratının 800 bin olmasının sebebi kimsenin almayacağı takımı alıp kümede tutmasındandır. Adam psikolojik olarak çok kötü durumda, uzun süredir maaş almayan eksik bir kadro aldı, yeni gelen yönetim kendine verilen sözleri tutmadığı halde gıkını çıkarmadan takımı kümede tuttu. Sonra Temmuz ayı gelmiş bu defa uzun değil bütük takım eksik ve transfer yasağı devam ediyor. Şubede üç tane yönetici var ve hepsi ayrı telden çalıyor. Biri yerlilerle oynar takım ruhunu canlandırırız fantezileri kuracak kadar basketboldan kopuk durumda. Son kertede gördük ki başkan da aynı kafada. Mahmuti neden kalsın şimdi burada?
Cengiz'in kime ne verdiği beni ilgilendirmez. Donk'a verdiği para filan da mantıksız değil, zaten bonservis ödeyemiyorsun. Konu o değil zaten. Burada Cengiz'in elli tane defosu ve yalanını sayarım, Mahmuti'nin koçluğuna da onlarca eleştiri getiririm ama Mahmuti'nin karakterine tek laf edilmez. Daha önce Aysal'da ayıp etmişti, şimdi Cengiz aynısını yapıyor.
Ayrıca bu olayın Ergin Hoca'yla ne alakası var anlamadım. Kendisi hamasetten iyi anlar, bedavaya çalışırım desin veya demesin orada Can Topsakal'a gereken dersi vermiştir, ki ben bunu gitmesi gerektiğini düşünen biri olarak söylüyorum. Zaten Ergin Hoca gitsin diyenlerin hemen hepsi ne Topsakal'ı ne de Özbek'i tutmuştur.
Her Cümlene katiliyorum ama Oktay Mahmutinin sözlesmesi kümede tutmasindan felan 800bin dolar degildi.
Eger secim süreci olmasaydi Erman Kunter devam ederdi buna emin olabilirsin
Oktay Mahmutiy, Dursun Özbek ve Can Topsakal secim kozu olarak kullandi arti birde Fatih Terimi tabiki.
Ayrica Can Topsakal gelecek sezon Mahmutiye bütcemiz 6-7 Milyon Dolar civarinda diye bir söz vermis.
Mustafa Cengiz Ocakta geldiklerinde Basketbol subesinde Borc 34 Milyon TLydi dedi, su anda ise 22 Milyon TL dedi.
Yani 12 Milyon TL bir azalma var bu 12 Milyon TL az bir rakam degil.
Bu 12 Milyon Tlinin anladigim kadariyla cogu futboldan, basketbola aktarilmis ve aktarilmayada devam edecek.
Eger iyi bir sponsor bulabilsek cok iyi olur.