Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Ünal Aysal'ı ben Enver Paşa'ya benzetiyorum. Fikirleri, hayalleri, vizyonu güzel ama icraatleri son derece kötü. 2014'te resmen kulübe çomak sokmuştur. Devre arasında Ontivero, Koray, Veysel, Tarık falan bir de şampiyon olamayınca o sezon ciddi şekilde batmıştık. Adam akıllı sponsor da gelmedi Huawei ve Türk Telekom'un çerez paraları dışında. Yani adamın vizyonu evet Avrupai seviyesindeydi ama bunu kullanmayı öğrenmek bunu icraate geçirmek önemliydi Aysal bunu konjonktürde başaramadı ve başaramayacağını anlayınca çekti gitti. İstese bu zamana kadar birçok kez destek olabilirdi ama gittiğinden beri göremiyoruz adamı hiçbir yerde.

Hiçbir şekilde iktidara biat etmediği için, açık yüreklilikle şikeciye şikeci dediği için tüm projeleri engellenen, hükümet tarafından düşman ilan edilen, sırf Galatasaray'ı durdurmak için futbolda yabancı sınırı getirenlere rağmen tek bir branşta dahi küçülme sözü etmeyen başkan için "Aysal batırdı" diyenlere rahmetli Özhan Canaydın, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz gibiler müstahak. Alın turşusunu kurun!

Mustafa Cengiz'i çoğunluk gibi bende tekrardan başkan olsun diye destekledim. İlk dönemi geçiş dönemi dedik ses etmedik ancak ikinci döneminde şu ana kadar yapılanlar ya da yapılmayanlar tamamen fiyasko. Oktay Mahmuti'nin , Galatasaraylı olmadığını yeni mi öğrendiniz ? Ezelden beri bilinen bir konu bu. Mahmut Recevik - Ömer Cansever'de Galatasaraylı ee ne değişti? Kendilerinin Galatasaray'a , Galatasaraylı olmayan Oktay Mahmuti kadar faydası dokunmuş mudur? Dokunmamıştır. Mustafa Cengiz'e bu açıklamayı yakıştıramadım. Belki çoğunluk bu hedef göstermeden sonra Mahmuti'ye tepki gösterir ama biz göstermeyiz. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ünal Aysal hakkında şubeye sponsor olacak şeklinde haber servis ettirilip başkanı defalarca kamuoyunun önüne atanlar Mustafa Cengiz'in bugünkü açıklamalarından sonra gereken mesajı almıştır diye umuyorum. Mustafa başkan Basketbol A.Ş. kuracağım sözünü tutmalı. Torba yasasının gelmesi basketbolun amatör branş olmadığı gerçeğini değiştirmez.Basketbol A.Ş kurulursa anladığım kadarıyla Aysal'da destek olacağının sözünü vermiş. En hayırlı yol şirketleşme ve işi bilen birine bırakmak. Üzülerek söylüyorum ki basketboldan gram anlamayan Cansever - Recevik - Özmandıracı üçlüsüyle bu iş olmaz. Obradovic bile yanına kendisi kadar kaliteli bir menajer alırken biz basketbolla gram alakası olmayan kişilere şubeyi emanet ediyoruz. Şu dakikadan sonra ne olacağını kestirmek zor. Durum iç açıcı gözükmese de umarım bu kısır döngünün içinden bir an önce çıkarız.

Siz ÅŸimdi "Ender-Tutku-Gordon-Lakovic-Shipp-Djedovic-Caner-Göksenin-Savovic(50 bin dolar)-Songaila(500 bin dolar)-Furkan-Andric-Cevher" ekibinin ciddi ciddi 10 milyon aldığına inanıyorsunuz.. Ataman'ın ilk senesinde bile bütçe 12 milyon dolardı ki o kadroda David Hawkins 2 milyon falan alıyordu.

Furkan Aldemir'e ki o zaman herkesin peşinde olduğu adamken en iyi teklifi verecek kadar iyiydi işte kardeşim bütçe. Bonservisinden tut, oyuncuya verilen maaş ve İlkan'ın Ksk'ya yollanıp maaliyetinin karşılanmasına kadar. Lakovic yine iyi para alıyordu. Gordon'u falan. Ender'in zaten iyi para aldığı bilinen şey, Tutku vs. ki o dönem Türk basketbolcuların fahiş fiyatlar isteyip, aldığı(yabancı kuralı sebebiyle) bilinen şeylerdi. Ender, Tutku ve özellikle Furkan kalbur üstü yerlilerdi ve iyi paralar alıyorlardı. 5 milyon falan olması bütçenin imkansız bir şey, 5 milyon yani o zamanki kurla 7-8 milyon lira, sen buna inanıyor musun peki? Ergin Atamanla gelen şampiyonlukta bütçe daha fazlaydı, ona bir itirazım yok zaten.

Konu çok dallanıp budaklandı benim demek istediğim; takımın 3 milyon bütçesi var, hoca buna tamam diyor ben idare ederim diyor ama 800 bini kendime alayım bi. Şimdi bu normal mi? Ayrıca adamın alacağı parayı da önünden alacak değiliz, imza atıldıktan sonra hakkıdır kimsenin gücü yetmez ama bende diyorum ki hoca hakkı olarak profesyonel bakıyor olaya, e biz de hocayı şu melaike sınıfından bi indirelim de normal bakalım olaya, iki eleştiri izin verilsen de söyleyelim diyorum.

Son düzenleme:
Hiçbir şekilde iktidara biat etmediği için, açık yüreklilikle şikeciye şikeci dediği için tüm projeleri engellenen, hükümet tarafından düşman ilan edilen, sırf Galatasaray'ı durdurmak için futbolda yabancı sınırı getirenlere rağmen tek bir branşta dahi küçülme sözü etmeyen başkan için "Aysal batırdı" diyenlere rahmetli Özhan Canaydın, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz gibiler müstahak. Alın turşusunu kurun!

Olaya bir de bu açıdan bakabilseler biraz daha görebilecekler büyük resmi..

Son kısma katılmam mümkün değil. Ben başkanları yalnızca sportif başarı ile değerlendirmem ve Özhan Canaydın ile diğer iki arkadaşı aynı cümlede bile anmam. Özhan Canaydın bir sürü idari hata yapmış olmasına, sportif açıdan başarısız olmasına rağmen bu kulüp için her şeyini veren, bu kulüp için sağlığını kaybetmiş bir insandır. Özhan Canaydın zor adamdı, dediğim dedik bir insandı ama insanların gözünün içine bakarak yalan söylediğini hatırlamıyorum.

Fazla konuşma Mustafa Cengiz, Oktay Mahmuti taraftar bazında Galatasaraylı olmasa da; karakteriyle, duruşuyla Galatasaray'a senden bin kat daha fazla yakışır!

Son kısma katılmam mümkün değil. Ben başkanları yalnızca sportif başarı ile değerlendirmem ve Özhan Canaydın ile diğer iki arkadaşı aynı cümlede bile anmam. Özhan Canaydın bir sürü idari hata yapmış olmasına, sportif açıdan başarısız olmasına rağmen bu kulüp için her şeyini veren, bu kulüp için sağlığını kaybetmiş bir insandır. Özhan Canaydın zor adamdı, dediğim dedik bir insandı ama insanların gözünün içine bakarak yalan söylediğini hatırlamıyorum.

Özhan Canaydın'ın karakterine bir şey diyemem lâkin çok kötü yönetti bu da bir gerçek. Yalan konusunda tabii ki 1.Özbek, 2.Cengiz. Kimse bunların eline su dökemez.

Furkan Aldemir'e ki o zaman herkesin peşinde olduğu adamken en iyi teklifi verecek kadar iyiydi işte kardeşim bütçe. Bonservisinden tut, oyuncuya verilen maaş ve İlkan'ın Ksk'ya yollanıp maaliyetinin karşılanmasına kadar. Lakovic yine iyi para alıyordu. Gordon'u falan. Ender'in zaten iyi para aldığı bilinen şey, Tutku vs. ki o dönem Türk basketbolcuların fahiş fiyatlar isteyip, aldığı(yabancı kuralı sebebiyle) bilinen şeylerdi. Ender, Tutku ve özellikle Furkan kalbur üstü yerlilerdi ve iyi paralar alıyorlardı. 5 milyon falan olması bütçenin imkansız bir şey, 5 milyon yani o zamanki kurla 7-8 milyon lira, sen buna inanıyor musun peki? Ergin Atamanla gelen şampiyonlukta bütçe daha fazlaydı, ona bir itirazım yok zaten.

Konu çok dallanıp budaklandı benim demek istediğim; takımın 3 milyon bütçesi var, hoca buna tamam diyor ben idare ederim diyor ama 800 bini kendime alayım bi. Şimdi bu normal mi? Ayrıca adamın alacağı parayı da önünden alacak değiliz, imza atıldıktan sonra hakkıdır kimsenin gücü yetmez ama bende diyorum ki hoca hakkı olarak profesyonel bakıyor olaya, e biz de hocayı şu melaike sınıfından bi indirelim de normal bakalım olaya, iki eleştiri izin verilsen de söyleyelim diyorum.

Kimse hocayı bahsettiğiniz melaike sınıfına koymuyor ki. Hoca indirim yapmazsa o parayı ödemek zorundasın, hoca başarısız olursa sene sonu da gerekçesini koyarsın "fiyat performans anlamında beklediğimizi alamadık yolları ayırıyoruz" diye. arkasından bu kadar çirkinleşmeye gerek var mı? 400 bin dolar ödeseler transfer yasağı kalkacak aylardır isteyerek ödemiyorlar ki hoca istifa etsin.

Buyrun bütün sezon takip edin, hatasında yerden yere vurun, eleştirin. Ama bizim şuan mücadele ettiğimiz şey, hoca mobbing yapan insanlar. Aradaki farkı anlamıyorsunuz sadece.

Özhan Canaydın, Dursun Özbek'le beraber tarihin en kötü başkanıydı. İyi insandır ona bir sözümüz yok ama bu kulübe hiçbir şey vermemiştir. Şampiyon Lucescu'yu bizim istediğimiz gibi futbol oynatmıyor diye gönderip Fatih hocayı getirip ezeli rakibinden 6 yedirtmiş, yaptırdığı skandal transferlerle kulübün batmasının startını vermiş birisidir. Erkek basketbol takımına play-out oynattırmış, kadın basketbol takımını küme düşürtmüştür. Stat maketlerine milyon dolarlar vermiştir. Avrupa Fatihi Galatasaray'ı Tromso diye bir takıma elendirtmiştir. Oyuncular ve hocalar bu dönemde parasını alamamıştır. En önemlisi katıldığı programlarda dilenci gibi para istemiş Galatasaray'ı aciz duruma sokmuştur. Bu hatalar Galatasaray'ın prestijini azaltmakla kalmamış ekonomik buhranın da fitilini ateşlemiştir. Centilmen insan olsa ne yazar. Allah rahmet eylesin ama kendisini hiç iyi hatırlamıyoruz.

Stat maketi Faruk Süren'in işi. Bir Kanada firmasına 10 milyon dolar ödedik. Özhan Canaydın''ın asıl bombası sahip som.

Stat maketi Faruk Süren'in işi. Bir Kanada firmasına 10 milyon dolar ödedik. Özhan Canaydın''ın asıl bombası sahip som.

Doğrudur o stat maketi işini pek bilmiyorum ama baya olay olmuştu o dönemler ordan aklımda kalmış. Ayrıca en büyük hatasını unutmuşum. Sami Yen'i bırakıp dağın başındaki Seyrantepe'yi seçmesi başlı başına hataydı.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2006/12/28/canaydin_galatasaray_i_ne_kadar_seviyor

Bu arkadaşlar daha Ocak ayında belli etmişlerdi niyetlerini. Can Topsakal'dan beter duruma düşecekler görürsünüz.

Şahsen her iki seçimde de Mustafa Cengiz'i desteklemiş biriyim. Dursun Özbek'e ülkede sadece kendi yönetim kurulu listesi, lise arkadaşları ve otelindeki beyaz yaka personel güveniyordur. İşte böyle bir durumda geldi Mustafa Cengiz. Ocak-Haziran arası ondan tek beklenen Dursun gibi saçmalamamasıydı, görevini iyi yaptı; futbol şubesi dışında hiçbir artısı olmasa da en azından Dursun gibi mevcut kaynakları da yemiyor, bulunduğu yere de azmetmiş gelmiş dedik ve bir daha seçildi. Herhalde kendisi zannediyor ki Galatasaray başkanı olarak sürekli oturup bilanço düzenleyip Dursun gibi saçmalamamak başkanlık için yeterli.

Mustafa Cengiz Ocak ayında hazırlıksız olarak geldi, basketbolda koça verilen tek ödeme onun dönemi midir o bile mechul. Oyunculara ödeme yapıldı dediler ama sonra oyuncular yine antrenman boykotu yaptı. Mayıs ayında kendi de itiraf etti basketbolu ikinci planda bıraktıkları için mahcup olduğunu. Genel kurulda yeniden seçilirsek bu defa hazırlıklı olacağız şöyle böyle dedi, Temmuz ayındayız ve her iki şube de tam takır kuru bakır.

E be güzel kardeşim, madem indirim isteyecektin(olayın bu olmadığını biliyoruz, buymuş gibi farzedelim) Temmuz ayının ortasını niye bekledin? Madem Ünal Aysal borç yaptı, neden Ünal Abi isterse gelir yardım eder diyorsun? Proje üretemiyor ve ek kaynak bulamıyorsan orada ne yapıyorsun? Madem Dursun yaptı borcu, neden ibra ediyorsun?

Mahmuti'nin kontratının 800 bin olmasının sebebi kimsenin almayacağı takımı alıp kümede tutmasındandır. Adam psikolojik olarak çok kötü durumda, uzun süredir maaş almayan eksik bir kadro aldı, yeni gelen yönetim kendine verilen sözleri tutmadığı halde gıkını çıkarmadan takımı kümede tuttu. Sonra Temmuz ayı gelmiş bu defa uzun değil bütük takım eksik ve transfer yasağı devam ediyor. Şubede üç tane yönetici var ve hepsi ayrı telden çalıyor. Biri yerlilerle oynar takım ruhunu canlandırırız fantezileri kuracak kadar basketboldan kopuk durumda. Son kertede gördük ki başkan da aynı kafada. Mahmuti neden kalsın şimdi burada?

Cengiz'in kime ne verdiği beni ilgilendirmez. Donk'a verdiği para filan da mantıksız değil, zaten bonservis ödeyemiyorsun. Konu o değil zaten. Burada Cengiz'in elli tane defosu ve yalanını sayarım, Mahmuti'nin koçluğuna da onlarca eleştiri getiririm ama Mahmuti'nin karakterine tek laf edilmez. Daha önce Aysal'da ayıp etmişti, şimdi Cengiz aynısını yapıyor.

Ayrıca bu olayın Ergin Hoca'yla ne alakası var anlamadım. Kendisi hamasetten iyi anlar, bedavaya çalışırım desin veya demesin orada Can Topsakal'a gereken dersi vermiştir, ki ben bunu gitmesi gerektiğini düşünen biri olarak söylüyorum. Zaten Ergin Hoca gitsin diyenlerin hemen hepsi ne Topsakal'ı ne de Özbek'i tutmuştur.

Şahsen her iki seçimde de Mustafa Cengiz'i desteklemiş biriyim. Dursun Özbek'e ülkede sadece kendi yönetim kurulu listesi, lise arkadaşları ve otelindeki beyaz yaka personel güveniyordur. İşte böyle bir durumda geldi Mustafa Cengiz. Ocak-Haziran arası ondan tek beklenen Dursun gibi saçmalamamasıydı, görevini iyi yaptı; futbol şubesi dışında hiçbir artısı olmasa da en azından Dursun gibi mevcut kaynakları da yemiyor, bulunduğu yere de azmetmiş gelmiş dedik ve bir daha seçildi. Herhalde kendisi zannediyor ki Galatasaray başkanı olarak sürekli oturup bilanço düzenleyip Dursun gibi saçmalamamak başkanlık için yeterli.

Mustafa Cengiz Ocak ayında hazırlıksız olarak geldi, basketbolda koça verilen tek ödeme onun dönemi midir o bile mechul. Oyunculara ödeme yapıldı dediler ama sonra oyuncular yine antrenman boykotu yaptı. Mayıs ayında kendi de itiraf etti basketbolu ikinci planda bıraktıkları için mahcup olduğunu. Genel kurulda yeniden seçilirsek bu defa hazırlıklı olacağız şöyle böyle dedi, Temmuz ayındayız ve her iki şube de tam takır kuru bakır.

E be güzel kardeşim, madem indirim isteyecektin(olayın bu olmadığını biliyoruz, buymuş gibi farzedelim) Temmuz ayının ortasını niye bekledin? Madem Ünal Aysal borç yaptı, neden Ünal Abi isterse gelir yardım eder diyorsun? Proje üretemiyor ve ek kaynak bulamıyorsan orada ne yapıyorsun? Madem Dursun yaptı borcu, neden ibra ediyorsun?

Mahmuti'nin kontratının 800 bin olmasının sebebi kimsenin almayacağı takımı alıp kümede tutmasındandır. Adam psikolojik olarak çok kötü durumda, uzun süredir maaş almayan eksik bir kadro aldı, yeni gelen yönetim kendine verilen sözleri tutmadığı halde gıkını çıkarmadan takımı kümede tuttu. Sonra Temmuz ayı gelmiş bu defa uzun değil bütük takım eksik ve transfer yasağı devam ediyor. Şubede üç tane yönetici var ve hepsi ayrı telden çalıyor. Biri yerlilerle oynar takım ruhunu canlandırırız fantezileri kuracak kadar basketboldan kopuk durumda. Son kertede gördük ki başkan da aynı kafada. Mahmuti neden kalsın şimdi burada?

Cengiz'in kime ne verdiği beni ilgilendirmez. Donk'a verdiği para filan da mantıksız değil, zaten bonservis ödeyemiyorsun. Konu o değil zaten. Burada Cengiz'in elli tane defosu ve yalanını sayarım, Mahmuti'nin koçluğuna da onlarca eleştiri getiririm ama Mahmuti'nin karakterine tek laf edilmez. Daha önce Aysal'da ayıp etmişti, şimdi Cengiz aynısını yapıyor.

Ayrıca bu olayın Ergin Hoca'yla ne alakası var anlamadım. Kendisi hamasetten iyi anlar, bedavaya çalışırım desin veya demesin orada Can Topsakal'a gereken dersi vermiştir, ki ben bunu gitmesi gerektiğini düşünen biri olarak söylüyorum. Zaten Ergin Hoca gitsin diyenlerin hemen hepsi ne Topsakal'ı ne de Özbek'i tutmuştur.

Her Cümlene katiliyorum ama Oktay Mahmutinin sözlesmesi kümede tutmasindan felan 800bin dolar degildi.
Eger secim süreci olmasaydi Erman Kunter devam ederdi buna emin olabilirsin
Oktay Mahmutiy, Dursun Özbek ve Can Topsakal secim kozu olarak kullandi arti birde Fatih Terimi tabiki.
Ayrica Can Topsakal gelecek sezon Mahmutiye bütcemiz 6-7 Milyon Dolar civarinda diye bir söz vermis.

Her Cümlene katiliyorum ama Oktay Mahmutinin sözlesmesi kümede tutmasindan felan 800bin dolar degildi.
Oktay Mahmutiy, Dursun Özbek ve Can Topsakal secim kozu olarak kullandi arti birde Fatih Terimi tabiki.
Ayrica Can Topsakal gelecek sezon Mahmutiye bütcemiz 6-7 Milyon Dolar civarinda diye bir söz vermis.

Mustafa Cengiz Ocakta geldiklerinde Basketbol subesinde Borc 34 Milyon TLydi dedi, su anda ise 22 Milyon TL dedi.
Yani 12 Milyon TL bir azalma var bu 12 Milyon TL az bir rakam degil.
Bu 12 Milyon Tlinin anladigim kadariyla cogu futboldan, basketbola aktarilmis ve aktarilmayada devam edecek.
Eger iyi bir sponsor bulabilsek cok iyi olur.

Mustafa Cengiz Ocakta geldiklerinde Basketbol subesinde Borc 34 Milyon TLydi dedi, su anda ise 22 Milyon TL dedi.
Yani 12 Milyon TL bir azalma var bu 12 Milyon TL az bir rakam degil.
Bu 12 Milyon Tlinin anladigim kadariyla cogu futboldan, basketbola aktarilmis ve aktarilmayada devam edecek.
Eger iyi bir sponsor bulabilsek cok iyi olur.

Herkes cengiz başkanı sevebilir. insan olarak da çok iyi insan gibi dinledigim kadariyla; ama başkan olarak yetersiz. Bugünkü basın toplantısını dinliyorum. Oktay hoca gitmiş hala maaşından konuşuyor. Oktay hocanın maaşını yeni öğrenmedin ki. Amatör branşlar açık veriyor diyor, takımın transfer yasakları var diyor; tamam da bunları bizde biliyoruz. Sen bunları bilerek 2 sefer başkan adayı oldun. Sen başkan olarak çözüm üreteceksin. Yapamıyorsan diyeceksin ben yapamıyorum yapabilecek kişiler bu branşları yönetsin ben de kendilerine destek olurum. içinden eminim bu branşların geliri çok az kumu düşmemeye veya ikinci ligde oynayalım diyor ama toplantıda söyleyecek cesareti olmadı. Aslında yapılması gereken çok zor değil bence. ilk önce gelir getirici salon yapılacak. Diyeceksin 15 yıl isim hakkı. 3 5 yıl stadyumun bir tarafının isim hakkı da sizin olacak. Oyuncularla bir kaç reklam yapılacak ücretsiz dense atıyorum aklıma bunlar geldi. Sizde salonun maliyetine katlanın. Salondan her sene 6-7 milyon euro gelse, alt yapıya önem verilip bir kaç oyuncu çıkarılsa, 3 sene içeresinde kemik oyuncular oluşturulsa bu takım her sene başarılı olabilir.

Oktay Hoca daha tam gitmemis. Ikitane teklif yaptik dedi baskan ya indirime git. Indirime gitmiyosan maasini ödeme seklini yapilandiralim. Oktay Mahmuti acik kapi birakmis. Umarim Oktay Hoca biz taraftarlar icin kabul eder

Salon projeside cok enteresan. Turkcelle Salon icin anlasilmis ama sonra https://www.sporx.com/galatasaraya-turkcellden-6-milyon-tl-avans-SXHBQ681217SXQ
Bu 6milyon Tlik avans ve ios/andorid uygulamasi icin vazgecilmis.

Benim Pencerem su: Biz bu basketbol subesindeki borcali ödemimiz sart ve en önemlisi yeni borc yapmadan ödedemiz lazim bunlari. Zaten bu borc Miktari olmasa cok rahat sekilde iyi bir takim kurabiliriz

Geçtiğimiz yıl bütçeyi düşürdük ve geçiş yılı olacağı söylendi. Sonra baktık ki borç daha da artmış.

Bu sezon 3 milyon bütçe açıklandı taslak olarak. Biz nasıl artabilir diye düşünürken koçu da kaybettik. Görünen o ki yine geçiş ve toparlanma yılı ilan edecekler. Ben inanıyorum ki seneye de aynı durum söz konusu olacak. Zaten ekonomi de pek iyiye gidecek gibi durmuyor ülkede ne yazık ki! Sonraki sezon yine böyle olur. Ben oldukça karamsarım. Evet bu yönetim Dursun ve şürekasına göre mali konularda çok daha güvenilir ama basketbol şubesine koyabileceği hayatında basket topu görmüş adam olmayınca böyle oluyor. Bu işler sadece hesap kitapla yönetilse tüm takımların başına yatırım şirketleri geçerdi. İnşallah bir akıl vere çıkar da şu açmazdan çıkarız.