Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

İşte o sezonlardan dolayı kadroda 3 kişi var şu an. O sezonlar olmasaydı bu halde olmazdık. Ünal Aysal Galatasaray'ın parasının bol olduğu dönemde sefasını sürmüştür, kendisi milyarder olmasına rağmen 1 kuruş vermemiştir bu kulübe. Hatta almış olabilir.

Ayrıca Ergin Hocayı sevmem özellikle taraftar konusunda haksızdır ama adamın 1 sezon bedava çalışacağını söylemesini her yerden duyduk yahu twitter'da bile açıkladı kendisi.

Galatasaray'da hiçbir zaman paranın bol olduğu dönem olmadı. Aysal devraldığı ve bırakırken devrettiği borcu defalarca açıkladı genel kurulda izleyebilirsiniz.

Ataman'ın bu tweetini delil olarak göstermeniz de komik olmuş.

Herkes başkanın niye para ödemediğini söylüyor da Dursun Özbek denen şahsın Oktay Mahmuti ile 1,25 m €'a anlaştığını konuşmuyor. Oktay Mahmuti'nin göstermiş olduğu tavır bence daha skandal. Ne demek ya ben Galatasaraylı değilim paramda indirime gitmem. Biz de seni Adam bilmiştik. Ergin hoca bedavaya çalıştırırım derken Erman Kunter ve Oktay Mahmuti fiyaskolarını yaşadık eski yönetim sayesinde.

Sevgili Yasin, anlaşma toplamı (faizler dahil değil) 1.2 milyon "dolar" yani "euro" değil. İkinci olarak sen bu forumda uzun zamandır yazıyorsun ve Ergin Ataman'ın bedavaya çalışırım dediğine nasıl inanıyorsun güzel kardeşim? Ergin Ataman bedavaya GS'da çalışsın ben Sinan Erdem'in ortasında eşşek gibi anırırım. Bakın yanlış anlamasın kimse ben ne Ergin Ataman'a karşıyım ne ona ne buna. Tek bir ricam var Allah aşkına mantıklı şeyler yazalım. Mustafa Başkan'ı ben de seviyorum ve destekliyordum fakat Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir kardeşim bellidir... Fatih hoca Abdürrahim bey olmasa bu ekiple çalışmazdı kolay kolay...

Son düzenleme:
Mustafa Cengiz'in doğru söylediğine inanmıyorum hiç kusura bakmasın. Yaptığı basın toplantısı da çelişkilerle ve acziyetle dolu bir basın toplantısı olmuş. Ben kimseye bir şey vaadetmedim demiş ses kaydınız var dendiğinde saçmalamış. Sponsorlar kulübün ayağına gelmeli demiş dalga geçer gibi. Nereden bakarsak bakalım çok acizce bir basın toplantısı olmuş. Bunların seçilmesini isteyen ve sağlayan arkadaşlar eserinizle gurur duyabilirsiniz.

Oktay Mahmuti ile ilgili söyledikleri ise tam manasıyla skandal ve amatörce.. ben okurken Mustafa Cengiz adına utandım. Ünal Aysal sponsorluk sözü verdi demişti ve dedirtilmişti defalarca.. Onun öyle olmadığını da anlatarak kendi kendisini çürütmüş. Oktay Mahmuti'nin söylediğini iddia ettiği cümle ise tam manasıyla futbol taraftarının gazını almaya yönelik olmuş.

Akıl var mantık var. Oktay Mahmuti elbette ki indirim yapmak istememiş olabilir ama indirim yapmak istemediğini bu şekilde dile getirerek size koz verir mi..? Bu tam manasıyla popülist bir tavır olmuş, Mahmuti'yi taraftarın önüne atmak için ''Galatasaraylı değilim'' dedi diyelim. Taraftara da ordan yürüyelim demişler ama amatörce ve komik olmuş. Mahmuti böyle düşünse bile bunu bu şekilde dile getireceğini iddia etmek, buna inanmak gerçekten komik olmuş. Kaldı ki Mahmuti hiçbir zaman Galatasaraylıyım diyerek de popülistlik yapmadı.

Ünal Aysal'ın bize güvenmesi gerekir demiş bir de şaka gibi..:) Sen kendine güveniyor musun ki Aysal sana güvensin.

Yazık ya bunun gibi adamları bu kulübe başkan yapanlara yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Başkanın Oktay Hoca ile aralarındaki özel konuşmaları açıklaması da etik dışıdır, büyük hatadır ve Galatasaray değerlerine asla yakışmaz. Bundan sonra onunla konuşacak herkes bilirki Mustafa Cengiz'le konuşulmaz. Ayrıca bu bir ahlak sorunudur, ahlakı olmayının değeri de olmaz.

Abi ne Ünal Aysalmış ya .. Gören de şurda 30-40 M borçtan bahsediyoruz sanacak. Arkadaşlar bunların ağlayıp sızladığı, Galatasaray basketbol şubesini 1 yıl boyunca cümle aleme karşı küçük duruma düşürdüğü borçların tutarı sadece 4M dolar ! Hani diyorsunuz ya koskoca Galatasaray başkanı bu, koskocaysa çıkarıp verecek 4M. Ha çıkarıp veremiyorsa da gidecek, gidemiyor mu, o zaman çıkıp futbola bilmem kaç milyon borç kapattık diye gerinmeyecek! Sen o zaman basketbolu da, basketbol seyircisini de bi yerine takmıyorsun, yok sayıyorsun, benim bu işten anladığım budur!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Parasız çalışırım lafına somut değil diye inanmadıysanız, 800bin olan sözleşmesini 500bine indirip imza atmıştı Ergin Ataman. Unutuldu herhalde.

Unutulmadı efendim fakat sezon içerisinde İsmail Şenol vasıtasıyla getirdiği Russ Smith, Dentmon, Deon Thompson ve daha sonrasında Fitipaldo ve niceleri... Oradan 300.000 indirim beri taraftan 3 milyon dolar zarar...

Bakın tekrar söylüyorum Ergin Ataman bizim en başarılı antrenörümüzdür ve geçmişi de tartışmak yersiz şu an ama biraz daha objektif yaklaşım bekliyoruz...

Unutulmadı efendim fakat sezon içerisinde İsmail Şenol vasıtasıyla getirdiği Russ Smith, Dentmon, Deon Thompson ve daha sonrasında Fitipaldo ve niceleri... Oradan 300.000 indirim beri taraftan 3 milyon dolar zarar...

Bakın tekrar söylüyorum Ergin Ataman bizim en başarılı antrenörümüzdür ve geçmişi de tartışmak yersiz şu an ama biraz daha objektif yaklaşım bekliyoruz...

Ne yapalım, kadro hataları vs. herkes için oluyor. Benim söylediğim armut senin dediğin elma. Derdim de Ataman değil zaten ne yapmışsa yapmış. Oktay Mahmuti'ye Metin Oktay kutsallığı vermiş olmanız benim derdim. Mahmuti de ilk geldiği dönem ikinci senesinde 10 milyonun üzerinde bütçeyle kurulan takımı ligde beklenen(şampiyonluk) hedefin kat kat altında kalarak parayı boşa harcatmıştır. Bu adam çok büyük bi bir dokunulmazlığa sahip herhalde ki 30 yılda gördüğümüz tek şampiyonluğu getirmiş adam yerden yere vurulurken, kendisine tek kelime laf söyletilmiyor. Sanki lütfedip de geçen sene gelmiş gibi takımın başna bir de enkaz aldı vs. deniyor, adam mis gibi parasını alıyor işte :)

Ne yapalım, kadro hataları vs. herkes için oluyor. Benim söylediğim armut senin dediğin elma. Derdim de Ataman değil zaten ne yapmışsa yapmış. Oktay Mahmuti'ye Metin Oktay kutsallığı vermiş olmanız benim derdim. Mahmuti de ilk geldiği dönem ikinci senesinde 10 milyonun üzerinde bütçeyle kurulan takımı ligde beklenen(şampiyonluk) hedefin kat kat altında kalarak parayı boşa harcatmıştır. Bu adam çok büyük bi bir dokunulmazlığa sahip herhalde ki 30 yılda gördüğümüz tek şampiyonluğu getirmiş adam yerden yere vurulurken, kendisine tek kelime laf söyletilmiyor. Sanki lütfedip de geçen sene gelmiş gibi takımın başna bir de enkaz aldı vs. deniyor, adam mis gibi parasını alıyor işte :)

Mahmuti'nin ikinci sene bütçesi 5-6 milyon dolar civarındaydı. Biraz isabetli atarsak..

Bu konuda Mustafa Cengiz de Oktay Mahmuti de haklıdır. Oktay Hoca'ya kızgınlık değil de dargınlık var. Yani indirime gitmemenin sebebi Galatasaraylı değilim ben olmamalı. Burada çoğunluk zaten hocanın Galatasaraylı olmadığını biliyordu. Ama buna rağmen gerek ilk dönemde gerekse şimdi güzel bir ortam yakalamışken biraz fedakarlık yapmasını beklerdim. Bu kulüpte yeri gelmiş Fatih Hoca da maaşını alamamıştır hatta oyuncuların parasını verdiği dönemler de olmuştur. Onları efsane yapan da budur zaten.

Gündüz Baba der ki; "Galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak insanların takımıdır." Yeri geldiğinde feragat ve fedakarlık etmeyi bileceksin. Aksi taktirde kulübün ilkelerine uymuyorsun demektir böyle hocaların da isterse adı Phil Jackson olsun bu kulüpte yeri yoktur. Her şey profesyonellik mi? Lütfen sporun doğasına uygun davranın endüstriyel sporun değil...

Mahmuti'nin ikinci sene bütçesi 5-6 milyon dolar civarındaydı. Biraz isabetli atarsak..
Ben de ilk yıl 4 milyon euro ikinci yıl 5.5 milyon euro gibi bir rakam hatırlıyorum. Yani öyle 10 milyon dolar gibi rakamlar filan yoktu. O rakamlar Ataman'ın gelmesiyle oldu.

Ayrıca şu bedava çalışırım hikayesi de bence artık kabak tadı vermeye başladı. Ataman zeki bir adam Can Topsakal'ın kendisinden çok daha önce vazgeçtiğini bildiği için ve onu köşeye sıkıştırmak adına gerekirse bir sezon bedavaya çalışırım gibi bir laf etti bence. Çünkü Topsakal'ın meseleyi kafasında bitirdiğini zaten biliyordu ve böyle yaparak Topsakal'ı taraftarın önüne attı. Topsakal'dan haz etmem ama yorumum budur.

Şunu da not düşeyim. Ataman hayatının herhangi bir döneminde bir sezon Galatasaray'ı bedava çalıştırsın ama ertesi sezon da ücretini normalin iki katına çıkartmasın ya da olası bir başarısızlıkta başarısız olduk ama bedava çalıştık zaten kardeşim gibi sözler söylemesin. Kendisi düşündüğümden daha koyu Galatasaraylıymış helal olsun be kardeşim derim.

Galatasaray'da basketbolun ekonomik krizi, 2014-2015 senesinde Liv Hospital'in son sponsorluk ücretinin önceden kırdırılıp futbola harcanmasıyla başladı. Ataman'la görüşmelerinde Ataman, Aysal'dan sözlü güvence aldı ve gelir olmadan büyük maliyetli (o zamana göre) bir kadro kuruldu hatta Arroyo 2 milyona yakın bir sözleşmeye imza attı.

Neticede Aysal görevi bıraktı ve yeni yönetim ödeyemeyeceği bir rakamla karşı karşıya kaldı. Lütfen, rica ediyorum artık bu konuda Aysal desteklenmesin yani.

Kimsenin bir şey atıp tuttuğu yok, sen 2011'de foruma kaydolduğun zaman biz burada takımın bütçesi ne, ne kadar diye konuşuyorduk. O zamanlar forumda konuştuğumuz, bahsedilen rakamlar Euroleague katılım sebebiyle bütçenin artıp 10 milyonlara dayandığı şekildeydi, kullandığımız kelimelere de dikkat edelim cevap verirken.

Alttaki alıntı da bizzat dönemin başkanı Ünal Aysal'dan, 2013 yılında ki bütçeyi ön gördüğü olağan genel kurulda söyledikleri;

Galatasaray'ın basketbol ve voleybol şubelerinin maliyetlerine dikkati çeken Başkan Ünal Aysal, gideri azaltacak ancak başarı hedefinde geri adım arttırmayacak bir formül için çalıştıklarını dile getirdi. Her iki şubeye bu sezon için 43,4 milyon lira bütçe ayrıldığını aktaran Aysal, "Son 5 yılda bu iki branşa ayrılan kaynaklar, toplam borcumuzun yüzde 27,8'ini oluşturmaktadır. Her yıl ortalama 21 milyon lira harcamışız. İki branşında son 5 yılda 106,4 milyon lira gelir gider farkı vardır" diye konuştu.

Başkan kendi söylüyor ayrılan bütçenin düşeceğini ve düşürülmüş halinin 43.4 milyon lira olduğunu. O zamanki kurla(2013'te dolar 1.7 civarı) 25 milyon dolar yapıyor bu. 25 milyon doların voleybol, ve kadın/erkek basketbola dağılımı sonuçta da tabi ki erkek basketbol aslan payını alan olacağından yine 10 milyon civarında olduğunu görüyoruz ve bu ayrılan bütçenin önceki yıllara göre daha düşük olduğunu da Ünal Aysal kendi söylemiş.

Ünal Aysal'a bok atanlar bugünkü duruma sakın ağlamasın.
Bu konuda defalarca dile getirdiğim gibi tam manasıyla böyle düşünüyorum.

Küçük olsun bizim olsuncu dedeler Aysal'ı bıktırıp kaçırdılar. Aysal gidince de iş bilmez yönetimler işin altından kalkamadı. Aysal hala görevde olsaydı sponsor da bulunurdu, Transfer yasakları kaldırılıp sıcak para girişi de sağlanırdı.

Aysal'ın hataları yok muydu elbette vardı ama Aysal Galatasaray başkanına yakışanı yaptı küçülmeye yanaşmadı. Hatta başarı uğruna risk alarak belki bazen olmayan paraları da harcadı ve ondan sonra gelen yönetimler o büyümeyi devam ettirip, gelirleri kalıcı olarak artıramadı. Galatasaray Aysal döneminde belki biraz hormonlu hızlı büyümüş de olabilir ama o büyüme devam ettirilmeli ve kalıcı hale getirilmeliydi. Aysal'dan sonra gelen yönetimler bunun altından kalkamadılar.

Aysal'ı sevmeyenlere tek sorum şu anda başkan olsaydı basketbol sponsoruz kalır mıydı yoksa iyi bir sponsor bulur muydu? Ben cevabı biliyorum ama sizde bir düşünün.

Kimsenin bir şey atıp tuttuğu yok, sen 2011'de foruma kaydolduğun zaman biz burada takımın bütçesi ne, ne kadar diye konuşuyorduk. O zamanlar forumda konuştuğumuz, bahsedilen rakamlar Euroleague katılım sebebiyle bütçenin artıp 10 milyonlara dayandığı şekildeydi, kullandığımız kelimelere de dikkat edelim cevap verirken.

Alttaki alıntı da bizzat dönemin başkanı Ünal Aysal'dan, 2013 yılında ki bütçeyi ön gördüğü olağan genel kurulda söyledikleri;

Galatasaray'ın basketbol ve voleybol şubelerinin maliyetlerine dikkati çeken Başkan Ünal Aysal, gideri azaltacak ancak başarı hedefinde geri adım arttırmayacak bir formül için çalıştıklarını dile getirdi. Her iki şubeye bu sezon için 43,4 milyon lira bütçe ayrıldığını aktaran Aysal, "Son 5 yılda bu iki branşa ayrılan kaynaklar, toplam borcumuzun yüzde 27,8'ini oluşturmaktadır. Her yıl ortalama 21 milyon lira harcamışız. İki branşında son 5 yılda 106,4 milyon lira gelir gider farkı vardır" diye konuştu.

Başkan kendi söylüyor ayrılan bütçenin düşeceğini ve düşürülmüş halinin 43.4 milyon lira olduğunu. O zamanki kurla(2013'te dolar 1.7 civarı) 25 milyon dolar yapıyor bu. 25 milyon doların voleybol, ve kadın/erkek basketbola dağılımı sonuçta da tabi ki erkek basketbol aslan payını alan olacağından yine 10 milyon civarında olduğunu görüyoruz ve bu ayrılan bütçenin önceki yıllara göre daha düşük olduğunu da Ünal Aysal kendi söylemiş.

Siz şimdi "Ender-Tutku-Gordon-Lakovic-Shipp-Djedovic-Caner-Göksenin-Savovic(50 bin dolar)-Songaila(500 bin dolar)-Furkan-Andric-Cevher" ekibinin ciddi ciddi 10 milyon aldığına inanıyorsunuz.. Ataman'ın ilk senesinde bile bütçe 12 milyon dolardı ki o kadroda David Hawkins 2 milyon falan alıyordu.