Mustafa Cengiz doneminde Basketboldan pek hayir beklememek en mantikli yol gibi duruyor, devlet yardim ederse basarili oluruz diyen birinden hicbirsey beklemek dogru degil.
Devlet yardim etmesin kardesim, sen necisin derler adama, Galatasaray klubunu sadece futboldan ibaret goruyor ne yazik ki! belki de hakli adam, bizim milletin cigerini iyi biliyordur kimbilir!
Abi adamı direkt eleştirmeden önce biraz alt metin okuma yapmak lazım. Adam kadro kurmaktan filan bahsetmiyor, 10 milyon dolara kadro kuruyorsun 1 sene başarılı olup 3 sene sonra Play-off yapamıyorsun. Adamın asıl dokundurması spor salonu konusundaydı. Geçen mali kurulda da dedi ki adam, devlet Türkiye genelinde 25 futbol stadı, 405 kapalı spor salonu açtı, bizden 300 milyon dolarlık TT Arena için 1 milyar dolarlık Riva arazisini aldı, hala da tapuyu savsaklıyor. Yani o gün bahsettiği de, bugün bahsettiği de şudur ki; devlet herkese salon yapıyor, el altından 15 milyon dolarlık hibeleri vergisiz hallediyor, o zaman bize de bir spor salonu armağan etsin. Bunun için de istekte bulunacağız diyor. İşin doğrusu da şudur ki günün Avrupa basketbolunda kendine ait bir salonun olmadıkça istikrarlı başarı da çok zor geliyor. Yatırımı yaptın, takımı topladın, olacak galiba diyorsun hop Sinan Erdem'e, oradan Wolkswogen Arena'ya, oradan da Abdi İpekçi'ye. İstiyorsan Dream Team'i buraya getir, kendi semtine ve taraftar kitlene yakın bir salon kurup taraftar getirmeyi başaramazsan istikrarlı başarı elde edemezsin.
Benim derdim daha önce de söylediğim gibi büyük kadro, muazzam salon filan değil. Bizim oralara gelene kadar önce doğru profesyonelleri getirmemiz lazım. Mustafa Cengiz'e en büyük saygım ve inancım daha önce kamuda sahip olduğu ileri makamdan geliyor. İnanıyorum ki günün kötü yetki sahiplerinden ziyade 70-80 Türkiye'sinin onurlu ve makul siyasilerinin izlediği bir yolu takip edecektir. Şimdiye kadar yaptığı açıklamalar da bunu doğruluyor zaten. Adam başkan olmadan dahi önceki Mali Genel Kurullarında diyor ki, sen ne yaparsan yap ama devletle kavga edemezsin. Türkiye'de bir şeylere malik olmak için adın yetmiyor, belirli kademede devletin de suyuna gitmen gerek. Mustafa Cengiz de ne yapsın, adamın elinde cebinde bu batığı kaldıracak para yok, kimsede yok, o yüzden de devletten faydalanak istiyor haklı olarak. Umarım bu eski yönetici kimliği kendisine doğru profesyonellerle çalışmanın, başarının 1. aşaması olduğunu iyi şekilde tecrübe ettirmiştir. Şu an ortada salon yok, kadro belli bir aşamada kalacak, başta antrenör var, yapılacak ilk ve öncel iş bu şubeleri doğru profesyonellere emanet etmek. Gerçekten basketboldan anlayan, Galatasaray'ı isminin önüne koyan ve bizim gibi Galatasaray için en iyisini isteyen, yetkin insanlar olmalı bu şubelerde. Fazla göz boyamasa da, işini layığıyla yapabilecek isimler. Aynı 5 ay arayla iki kez Galatasaray başkanlığına layık görülen Mustafa Cengiz gibi. Bunu yaparsanız şartlarınız ölçüde kısa vadede başarı gelecektir zaten, bir de orta vadede salon projesi başarabilirseniz o zaman kalıcı başarılar konuşulur. Şu an için 10 milyon dolarlık kadrolar, önemli isimler geçici başarı için fazla bir tatmin amacı değil. Ve işin gerçeği şudur ki hiçbir sponsor da sadece yerel bazda kullanıp faydalanabileceğiniz 10-15 milyon doları önünüze kuş tüyü yastıkta sunmaz.