Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Uyumaya devam edin beyler! Sonra Topsakal gibi rakiplerimizle aramızdaki bütçe farkını Galatasaray ruhu ile kapatacağız diye zırvalarsınız!

Mustafa Cengiz doneminde Basketboldan pek hayir beklememek en mantikli yol gibi duruyor, devlet yardim ederse basarili oluruz diyen birinden hicbirsey beklemek dogru degil.

Devlet yardim etmesin kardesim, sen necisin derler adama, Galatasaray klubunu sadece futboldan ibaret goruyor ne yazik ki! belki de hakli adam, bizim milletin cigerini iyi biliyordur kimbilir!

Mustafa Cengiz doneminde Basketboldan pek hayir beklememek en mantikli yol gibi duruyor, devlet yardim ederse basarili oluruz diyen birinden hicbirsey beklemek dogru degil.

Devlet yardim etmesin kardesim, sen necisin derler adama, Galatasaray klubunu sadece futboldan ibaret goruyor ne yazik ki! belki de hakli adam, bizim milletin cigerini iyi biliyordur kimbilir!

Abi adamı direkt eleştirmeden önce biraz alt metin okuma yapmak lazım. Adam kadro kurmaktan filan bahsetmiyor, 10 milyon dolara kadro kuruyorsun 1 sene başarılı olup 3 sene sonra Play-off yapamıyorsun. Adamın asıl dokundurması spor salonu konusundaydı. Geçen mali kurulda da dedi ki adam, devlet Türkiye genelinde 25 futbol stadı, 405 kapalı spor salonu açtı, bizden 300 milyon dolarlık TT Arena için 1 milyar dolarlık Riva arazisini aldı, hala da tapuyu savsaklıyor. Yani o gün bahsettiği de, bugün bahsettiği de şudur ki; devlet herkese salon yapıyor, el altından 15 milyon dolarlık hibeleri vergisiz hallediyor, o zaman bize de bir spor salonu armağan etsin. Bunun için de istekte bulunacağız diyor. İşin doğrusu da şudur ki günün Avrupa basketbolunda kendine ait bir salonun olmadıkça istikrarlı başarı da çok zor geliyor. Yatırımı yaptın, takımı topladın, olacak galiba diyorsun hop Sinan Erdem'e, oradan Wolkswogen Arena'ya, oradan da Abdi İpekçi'ye. İstiyorsan Dream Team'i buraya getir, kendi semtine ve taraftar kitlene yakın bir salon kurup taraftar getirmeyi başaramazsan istikrarlı başarı elde edemezsin.

Benim derdim daha önce de söylediğim gibi büyük kadro, muazzam salon filan değil. Bizim oralara gelene kadar önce doğru profesyonelleri getirmemiz lazım. Mustafa Cengiz'e en büyük saygım ve inancım daha önce kamuda sahip olduğu ileri makamdan geliyor. İnanıyorum ki günün kötü yetki sahiplerinden ziyade 70-80 Türkiye'sinin onurlu ve makul siyasilerinin izlediği bir yolu takip edecektir. Şimdiye kadar yaptığı açıklamalar da bunu doğruluyor zaten. Adam başkan olmadan dahi önceki Mali Genel Kurullarında diyor ki, sen ne yaparsan yap ama devletle kavga edemezsin. Türkiye'de bir şeylere malik olmak için adın yetmiyor, belirli kademede devletin de suyuna gitmen gerek. Mustafa Cengiz de ne yapsın, adamın elinde cebinde bu batığı kaldıracak para yok, kimsede yok, o yüzden de devletten faydalanak istiyor haklı olarak. Umarım bu eski yönetici kimliği kendisine doğru profesyonellerle çalışmanın, başarının 1. aşaması olduğunu iyi şekilde tecrübe ettirmiştir. Şu an ortada salon yok, kadro belli bir aşamada kalacak, başta antrenör var, yapılacak ilk ve öncel iş bu şubeleri doğru profesyonellere emanet etmek. Gerçekten basketboldan anlayan, Galatasaray'ı isminin önüne koyan ve bizim gibi Galatasaray için en iyisini isteyen, yetkin insanlar olmalı bu şubelerde. Fazla göz boyamasa da, işini layığıyla yapabilecek isimler. Aynı 5 ay arayla iki kez Galatasaray başkanlığına layık görülen Mustafa Cengiz gibi. Bunu yaparsanız şartlarınız ölçüde kısa vadede başarı gelecektir zaten, bir de orta vadede salon projesi başarabilirseniz o zaman kalıcı başarılar konuşulur. Şu an için 10 milyon dolarlık kadrolar, önemli isimler geçici başarı için fazla bir tatmin amacı değil. Ve işin gerçeği şudur ki hiçbir sponsor da sadece yerel bazda kullanıp faydalanabileceğiniz 10-15 milyon doları önünüze kuş tüyü yastıkta sunmaz.

Beklentim basketbol ile iç içe ve gerçekten basketbolu bilen vizyoner bir yönetici atanmasıydı ama ne yazık ki bu insanlar ile devam edeceğiz. Yaptıkları en iyi şey bir sürü borç var bunları nasıl ödeyeceğiz diye ağlamak. Beklentileri en aza indirin arkadaşlar.

Ben Mustafa Cengizin yerinde olsam seçimi kaybeden Ozan Korkutun listesinden Naci Cansun'a teklif yapar yönetime alır şubeyi de ona teslim ederdim.

Yapsa yapsa bu adam Galatasaray basketbol şubesini adam ederdi.

Basketbol şubesine 3 yönetici fazla,sen 3 milyon dolar bütçe koyamadığın şubenin başına 3 yönetici koyuyorsun,bu isimlerden birini seçsinler şubeden sorumlu o olsun.Böyle 3 yönetici olunca illa anlaşmazlıklar olacak,herkes farklı demeçler verecek.

Naci Cansun konusuna katılıyorum ama bence Mustafa Cengiz yönetimi komple çekilip yönetimi Ozan Korkut'un listesine devretsin,bu daha iyi.

Basketbol şubesine 3 yönetici fazla,sen 3 milyon dolar bütçe koyamadığın şubenin başına 3 yönetici koyuyorsun,bu isimlerden birini seçsinler şubeden sorumlu o olsun.Böyle 3 yönetici olunca illa anlaşmazlıklar olacak,herkes farklı demeçler verecek.

Naci Cansun konusuna katılıyorum ama bence Mustafa Cengiz yönetimi komple çekilip yönetimi Ozan Korkut'un listesine devretsin,bu daha iyi.

Basketbolda 20 milyon dolar gelir garantisi demiş. Bunun Türkçe'ye çevrilmiş hali basketbol branşına kilit vurabilirim falan olabilir. Adam dalga geçmiş yahu CSKA bile 20 milyon gelir yazamıyor.

Ben yönetici olsam, 3 kişi birlikte görev almayı kendime hakaret kabul ederdim. Bir kişinin sorumlu olabileceği bir işe üç kişi bakıyorsa (gizli işsizlik) bunun anlamı hiçbir zaman daha iyi bir işleyiş olmaz aksine anlaşmazlık, kapris, iletişimsizlik vb. sonuçlara yol açar. Sonucunda da başarısızlık oluşur. Zaten Doruk Beyin verdiği bilgilerde de bunların emareleri var.

Son düzenleme:
Ben biraz elestiri dozunu abartili buluyorum. Tamam, onumuzdeki sezona dair cok buyuk umut beslememiz gerkeen herhangi bir harekette bulunmuyorlar ama, gomulmeyi gerektirecek bir kabahatleri de olmadi su an kadar. Bir baslasinlar, bir gorelim...

Ömer Cansever bana 1 ay verin demişti fakat yaptığımız temaslar bize şunu gösteriyor ki şu ana kadar neredeyse kamp harcamaları dahi sorun olmuş vaziyette. Erol beyi E-Spor ağırlıklı çalıştığı için tenzih ederek Ömer Cansever başta ve Mahmut Recevik ikilisine karşı sabırla yapıcı eleştirilerde bulunmaya devam ediyoruz. Bugün ki eski antrenör Maljkovic'ın açıklamaları da gösteriyor ki bilinçli şekilde yapılan fakat tabir-i caizse enkaz edebiyatı ile göz boyama yaklaşımı bizi son derece rahatsız etmiş durumda. Ocak ayından beri Ünal Aysal sponsorluğu bekleniyor fakat 20 gündür kendisine ulaşılamıyormuş. 3 sene boyunca yönetime talip olmuş bir yönetici ekibin bu kadar hazırlıksız ve plansız yaklaşımlar göstermesi daha ilk aylardan endişe veriyor.

Son olarak kısa ve öz şunu söylemek lazım. Temmuz ayına şurada bir şey kalmadı. Bu şekilde gidildiği takdirde şahsi görüşüm Oktay Mahmuti'nin kulüpte devam edebileceğini zannetmiyorum. Bir an evvel Başkan kaynaklı maddi sorunlar giderilip planlı ve doğru hamleler gelmezse biz de yapıcı eleştiriyi bırakıp bu sisteme yönelik net eleştirilere başlayacağız. Tehlike çanları net şekilde çalıyor!!!

Doruk Bey, objektifliğinizi koruyarak bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Kanımca, şube sorumlusu yöneticilerin, Oktay Hoca'nın gitmesi üzerine kurdukları bir senaryo ile karşı karşıyayız. Bunun altında Ünal Aysal'ın geçmişte Oktay Hoca ile yaşadığı sorun mu var acaba? Adam belkide o gitsin, öyle sponsor olurum diyordur.

Doruk Bey, objektifliğinizi koruyarak bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Kanımca, şube sorumlusu yöneticilerin, Oktay Hoca'nın gitmesi üzerine kurdukları bir senaryo ile karşı karşıyayız. Bunun altında Ünal Aysal'ın geçmişte Oktay Hoca ile yaşadığı sorun mu var acaba? Adam belkide o gitsin, öyle sponsor olurum diyordur.

Başkan'ımızın tabiriyle inan edin biz de bir şey anlamış değiliz. Buralarda yazamayacağımız bir sürü ayrıntıda mevcut. Hakikaten endişeli şekilde bekliyoruz. Oktay Mahmuti olmasaydı şu ana kadar çoktan kazan kalkmıştı bence.

Maalesef her şey aleyhimize... Ömer Yalçınkaya, Ergin Ataman döneminden tutun da şu an Efe koç için kulis çalışmalarına kadar başrolde. Şöyle düşünün; şubeyi mümkün mertebe küçültme hedefinde olan bir yönetici profili var ve anında bu profile uygun hale gelen bir genel menajer Ömer Yalçınkaya. Tv'ye çıkıp konuştuğunda ise bizlere sürekli hayal satan bir insan. Hedefi ve vizyonu nedir bu insanın belirsiz... Bu insanı gönderme yoluna gitmeyen de Ömer Cansever.

2 yöneticimizin kendileri bir şeyleri yapamıyorlarsa Başkan kaynaklı destek alınması gerektiğini söyledim. Aysal, Mahmuti gitse de bence destek vermeyecektir. Yeni sponsor için de çalışan Dorukhan Acar ve Erol Özmandıracı. Biraz daha bekleyip duruma göre vaziyet almamız lazım. Geçen seneden ders almamış şekilde hareket ediliyor, buna biz elimizden geldiğince önlem almalıyız.

Başkan'ımızın tabiriyle inan edin biz de bir şey anlamış değiliz. Buralarda yazamayacağımız bir sürü ayrıntıda mevcut. Hakikaten endişeli şekilde bekliyoruz. Oktay Mahmuti olmasaydı şu ana kadar çoktan kazan kalkmıştı bence.

Maalesef her şey aleyhimize... Ömer Yalçınkaya, Ergin Ataman döneminden tutun da şu an Efe koç için kulis çalışmalarına kadar başrolde. Şöyle düşünün; şubeyi mümkün mertebe küçültme hedefinde olan bir yönetici profili var ve anında bu profile uygun hale gelen bir genel menajer Ömer Yalçınkaya. Tv'ye çıkıp konuştuğunda ise bizlere sürekli hayal satan bir insan. Hedefi ve vizyonu nedir bu insanın belirsiz... Bu insanı gönderme yoluna gitmeyen de Ömer Cansever.

2 yöneticimizin kendileri bir şeyleri yapamıyorlarsa Başkan kaynaklı destek alınması gerektiğini söyledim. Aysal, Mahmuti gitse de bence destek vermeyecektir. Yeni sponsor için de çalışan Dorukhan Acar ve Erol Özmandıracı. Biraz daha bekleyip duruma göre vaziyet almamız lazım. Geçen seneden ders almamış şekilde hareket ediliyor, buna biz elimizden geldiğince önlem almalıyız.

Tamamen katılıyorum size. Eğer bu şekilde devam edeceklerse gorev süreleri uzun olmaz ve sorumsuz yöneticiler değiştirilir yakında. Görünen köy kılavuz istemez. Galatasaray'da kötülerin ömrü kısa olur, iyiler ise ömür boyu hatırlanır.

Galatasaray'ın BÜYÜK BİR SPOR KULÜBÜ olduğunu "İnan edin" beye hatırlatacağız !
Herkesi #YönetimUyumaBasketbolaSahipÇık
tagına bekliyoruz.
Gün Galatasaray Basketboluna sahip çıkma günüdür !

Oktay Mahmuti'yi de çakma bizans entrikaralarıyla yolladınız. Bundan sonra size huzur yok. Kafanız biraz çalışıyorsa istifa edersiniz. Sizi seçene de, görevde tutana da saygı duyamam. Yazık.

Dün Mahmut Recevik aradı konuştuk. Kendisine şubeden çekilmesini söylemiştim ve bugün böyle bir olay yaşandı. Bu saatten sonra ne Mahmut Recevik ne de Ömer Cansever bu şubede kalamaz, kalmamalı. Ha yarın ha berikisi gün bu ekip Gİ-DE-CEK !