Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Bilmiyorum beni cok sevdigim basketboldan acayip soguttular. Benim icin basketbol futboldan onceydi. Acayip sinirliyim su an. Belki 15 yasimdan beri hayran oldugum, idolum olan adamin gitmesine sebep oldular ondan mi. Ama yok hayir. Oktay hoca gider baskasi gelir ona da aynisini yaparlar. Kume dusebiliriz bu sene. Taraftardan yellow friday isterken iyiydi. Sonra git ben basketbola dair kimseye soz vermedim de. Yaziklar olsun.

Hepsini göndersek veya istifa etseler ne olacak ki? Önce zihniyet değişmeli. Yoksa bugün Ömer gider yarın Ali gelir Veli gelir. Zihniyet aynı oldukça isimler önemsiz.

Nedir amacınız?

Sponsor? Yok. Bütçe? Yok. Transfer? Yok. Coach? Bezdirildiler, yok.

Bin tane bürokrat ve belediye başkanı ziyareti yaptınız, sponsorluğu düşünmeye fırsat mı bulamadınız?

Problem nedir? Basketbol şubemizi mi boğazlamak istiyorsunuz?

Mustafa Cengiz de yönetimi de, basketbol şubesinin demir leblebi olduğunu er ya da geç anlayacak.

Umarım en kısa sürede olağan üstü seçimli Genel Kurul'a gideriz.

Basketbol için seçim yapılmaz. Bizim kulüp hatta bütün kulüpler futbola bakar. Öyle olsaydı takımı Euroleague şampiyonu yapan, voleybolda dünya şampiyonu yapan Aziz Yıldırım kalırdı Ali Koç gelmezdi. Futbolda başarısızlar diye gitti.

Bürokrat ve belediye ziyaretlerini küçümsememek lazım. Devletle arasının iyi olması lazım bir kulübün. Ayrıca Teknokent projesi, vergi borçlarının silinmesi, Florya ve Riva'daki arazilerden daha fazla para kazanmak gibi işlemler için yapıldı o ziyaretler.

Bu sene kemer sıkacağız her branşta. Bunu yapmak zorundayız. 1-2 sene feda demek zorundayız. Çünkü amatör branşlar kulübün başına ciddi yük oluşturuyor, gelir sağlamıyor. Hala bu kulüp 2014/2015 döneminden kalma borçları ödüyor, bilmem kaç oyuncuyla davalık halindeyiz, transfer yasakları var bilmem farkında mısınız? Kimse istemez kemer sıkmayı ama mali disiplin sağlamak için ve UEFA nezdinde kulübün elinin sağlamlaşması açısından zaruri durumdayız. Şampiyonlar Ligi'nde alacağın bir galibiyet Euroleague'yi kazanmaktan daha önemli maddi gelir olarak. Evet prestij olarak o kadar önemli değil belki ama Euroleague'yi kazanmak da çok prestijli değil. Bir İngiliz'e bir İspanyol'a ŞL'de son 16'ya çıkmak mı yoksa EL şampiyonluğu mu deseler hemen hemen hepsi ilkini tercih eder. Türkiye'dekiler için de aynı şey geçerli. Türkiye'de bir avuç kişi dışında futbol basketboldan daha öncelikli bunu kabul etmemiz lazım.

Millet bir yöneticiyle iki şube yönetebiliyor. Bunlar hem başarısız menajeri kovamıyor hem de üç kişi bir şubeyi yönetemiyor. Oturup açıklama yapmaktan aciz adamları çok aradılar herhalde.

Her iki şubede de gereğinden fazla menajer ve yönetici varken koç yok, oyuncu yok, bütçe de yok!

Sanıyorum şubede mobbing geleneği oluştu. Ergin Hoca'ya mobbing yapan Can Topsakal; Russ Smith, Dentmon ve bir çoğuna mobbing uygulayan Ergin Hoca ve en son Oktay Hoca'nın bezdirilmesi...

Şu yönetime çok kredi verdim kendi adıma ama geleli ciddi süre oldu, daha hiçbir şey yok.

“Başkanımız, basketbol şubesi için Adnan Polat ile de dirsek temasında. Adnan Polat, şirket hissedarlarına sormak ve düşünmek için Ağustos’a kadar süre istedi. Ağustos’un başında sponsorluk anlaşmasının yapılması ihtimal dahilinde”
Oktay Mahmuti'nin istifası bütçeyle alakalı değil. Duyduğum kadarıyla Ünal Aysal, yapılanmayı kendisinin yapması şartıyla sponsor olmayı kabul etti. Oktay Mahmuti'nin Aysal'a arası açık. Takımın başına Ergin Ataman gelecek gibi duruyor.
Ergin Ataman daha önce yönetime haber yollayıp "Oktay hoca devam etmezse, para almadan çalışırım" demişti. Ergin Hoca'yı bilen bilir, kimse sponsor olmasa dahi kulüp bugün çağırsın Efes'e istifasını basar takımın başına geçer. Fakat "Aysal sponsor olacak" haberleri doğru gibi.

(via@GSKulis_1905)

Böyle bir sayfa var.
Muhtemelen yalan ama görünce paylaşayım dedim.
Bunları paylaştığım için çok tepki almam umarım...

“Başkanımız, basketbol şubesi için Adnan Polat ile de dirsek temasında. Adnan Polat, şirket hissedarlarına sormak ve düşünmek için Ağustos’a kadar süre istedi. Ağustos’un başında sponsorluk anlaşmasının yapılması ihtimal dahilinde”
Oktay Mahmuti'nin istifası bütçeyle alakalı değil. Duyduğum kadarıyla Ünal Aysal, yapılanmayı kendisinin yapması şartıyla sponsor olmayı kabul etti. Oktay Mahmuti'nin Aysal'a arası açık. Takımın başına Ergin Ataman gelecek gibi duruyor.
Ergin Ataman daha önce yönetime haber yollayıp "Oktay hoca devam etmezse, para almadan çalışırım" demişti. Ergin Hoca'yı bilen bilir, kimse sponsor olmasa dahi kulüp bugün çağırsın Efes'e istifasını basar takımın başına geçer. Fakat "Aysal sponsor olacak" haberleri doğru gibi.

(via@GSKulis_1905)

Böyle bir sayfa var.
Sana niye tepki göstersinler :)
v
e twitterdaki bu arkadaş sağlam senaryo yazmış. Bunlar sponsor filan bulamaz da hadi buldular diyelim. ergin ataman'ın efesi bırakıp geleceğine inanan arkadaşları görmek istiyorum:)

(via@GSKulis_1905)

Böyle bir sayfa var.

Tamamen kolpa yapıyor seçim zamanındaki tweetlerini de biliyorum bu hesabın. Ayrıca Ergin hoca şu aşamada imkansız duruyor. Sözleşmesi varken şak diye tek taraflı istifa edemezsin böyle bir kural yok. Zaten kendi istediği transferleri yaptırmaya başladı Efes'e. Hani 2 hafta önce falan olsaydı belki bir ihtimal derdim ama şu saatten sonra gelemez.

Sana niye tepki göstersinler :)
v
e twitterdaki bu arkadaş sağlam senaryo yazmış. Bunlar sponsor filan bulamaz da hadi buldular diyelim. ergin ataman'ın efesi bırakıp geleceğine inanan arkadaşları görmek istiyorum:)

Forum da bazı yorumlara öyle ilginç tepkiler oluyor ki Can Bey :)
Bende nasibimi alabilirim dedim.

Ergin Ataman zor tabi.
Önce Adnan Polat diyor sonra Ünal Aysal diyor.
Güzel senaryo ama tutmaz :)

Basketbol için seçim yapılır mı bilmiyorum da Aziz Yıldırım futbolda şampiyon olup amatör branşlarda bizim şu yaşadığımız durumu yaşatsa kulüpte kalacağını sanmıyorum. Ayrıca onun gidiş sebebi futbolda başarısız olması değil, kulübü kendi çiftliğine çevirmesi ve taraftarla düşman olmasıydı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Basketbol için seçim yapılmaz. Bizim kulüp hatta bütün kulüpler futbola bakar. Öyle olsaydı takımı Euroleague şampiyonu yapan, voleybolda dünya şampiyonu yapan Aziz Yıldırım kalırdı Ali Koç gelmezdi. Futbolda başarısızlar diye gitti.

Bürokrat ve belediye ziyaretlerini küçümsememek lazım. Devletle arasının iyi olması lazım bir kulübün. Ayrıca Teknokent projesi, vergi borçlarının silinmesi, Florya ve Riva'daki arazilerden daha fazla para kazanmak gibi işlemler için yapıldı o ziyaretler.

Bu sene kemer sıkacağız her branşta. Bunu yapmak zorundayız. 1-2 sene feda demek zorundayız. Çünkü amatör branşlar kulübün başına ciddi yük oluşturuyor, gelir sağlamıyor. Hala bu kulüp 2014/2015 döneminden kalma borçları ödüyor, bilmem kaç oyuncuyla davalık halindeyiz, transfer yasakları var bilmem farkında mısınız? Kimse istemez kemer sıkmayı ama mali disiplin sağlamak için ve UEFA nezdinde kulübün elinin sağlamlaşması açısından zaruri durumdayız. Şampiyonlar Ligi'nde alacağın bir galibiyet Euroleague'yi kazanmaktan daha önemli maddi gelir olarak. Evet prestij olarak o kadar önemli değil belki ama Euroleague'yi kazanmak da çok prestijli değil. Bir İngiliz'e bir İspanyol'a ŞL'de son 16'ya çıkmak mı yoksa EL şampiyonluğu mu deseler hemen hemen hepsi ilkini tercih eder. Türkiye'dekiler için de aynı şey geçerli. Türkiye'de bir avuç kişi dışında futbol basketboldan daha öncelikli bunu kabul etmemiz lazım.

İçinde bulunduğunuz sitenin GSBasket.Org olduğunu hatırlatmak isterim. Biz durum tespiti yapmaktan çok çözüm üretecek yönetici istiyoruz. Bundan 2 sene önce 10 dakikada Eurocup finali biletleri biterken o bahsedilen prestij daha yüksekti sanırım? Donk'a 1,8 verirsen ceza alırsın tabi.

İçinde bulunduğunuz sitenin GSBasket.Org olduğunu hatırlatmak isterim. Biz durum tespiti yapmaktan çok çözüm üretecek yönetici istiyoruz. Bundan 2 sene önce 10 dakikada Eurocup finali biletleri biterken o bahsedilen prestij daha yüksekti sanırım? Donk'a 1,8 verirsen ceza alırsın tabi.

GSBasket forumundayız diye doğruları yazmamak mı lazım duygusal mı bakmalıyız olaya? Futbolun hali bu iken, basketbolda ligde 2. olmak için 15 milyon mu harcayalım? Biz de isteriz bütün branşların şampiyon olmasını en yukarılarda olmasını ama işin realite boyutuna da bakmak gerekiyor. Donk'a verilen parayı ben de yüksek buldum daha önce futbolda çok hatalar yapıldı. Aynı şey basketbolda da yapıldı. Ama futbolda en azında gelir sağlayabiliyorsun. Kombine, ürün satışları, başarı primleri, ŞL katılım ödülleri, yayın gelirleri vs. Basketbolda sürekli zarar halindesin. 3 kupayı alsan bile en fazla 2 € veriliyor galiba. Bu da Şampiyonlar Ligi'nde aldığın bir galibiyet kadar anca.

Bizim şu aşamada amatör branşlardaki sportif başarılardan çok, mali disiplini sağlamamız daha büyük önem taşıyor. Hala UEFA dosyamızı kapatmadı. Hala men yeme tehlikemiz var anlaşmaya uymazsak. Yani burada "aman futbolu yemişim basketbol daha önemli diyenler" için yönetim pireye kızıp yorgan mı yakmalı? Ben kulübün menfaatini düşünüyorum. O da kemer sıkmaktan geçiyor. Ünal Aysal zamanlarındaki gibi her sezon 10 milyon dolar harcayalım bu sefer başarılı olunacak futbol da kalmaz benden söylemesi.

Göreve geldikleri bölümden başlayalım; YellowFriday, bilmem ne saturday, ondan sonra bilmem ne monday böyle yöneticilik mi olur allah aşkına. Mahalleye açılan AVM'yi protesto eden bakkal mısınız siz milletin cebindeki 3-5 kuruştan başka bi şey bilmiyorlar.

Anlamadığınız bilmediğiniz şeyi 155.kez tekrar edeyim. Oktay Hoca'nın 3 milyon bütçeden yana bir sıkıntısı yoktu. Sıkıntı hocanın yıllık ücretini fazla bulan yönetimin hocaya mobbing yapması. Transfer yasakları bilerek kaldırılmıyor. Sonunda bu noktaya geldi ki hoca istifa etsin. E şimdi Hoca dönmezse 2 senelik parasını alacak. Üstüne yeni koç getirip ona da para ödeyecekler. Sizin ekonomi anlayışınız bu mu ço merak ediyorum?

Mali disiplini basketbolda kestiğin 5 milyonla önleyemezsin. Mali disiplini Donk'a, Tolga'ya, Tarık'a 2'şer milyon dağıtmazsan önlersin. O taraftarın cebinden aldığın paralar oraya gidiyor çünkü.

YellowFriday gibi kampanyalar maddi gelir için değil kulüp-taraftar bütünleşmesi için yapıldı. Elde edilen para bahane oldu amaç değildi. Ayrıca taraftarın çıkardığı kampanyalardı bunlar yönetim sadece destek verdi. Ve GS Store tarihinde ilk kez kâr yaptı. Ürünler depolarda çürümektense iyi kötü gelir kazanıldı.

Önceki konuda da yazdığım gibi ben Oktay hoca ile para mevzusunda anlaşılmadığını düşünmüyorum. Öyle olsaydı niye gönderdikleri birisine hiç yoktan 800 k € versinler? Kulüp kemer sıkacağını bildirdi çok bir şey bekleme dedi Oktay Hoca da ayrıldı. Eyüp Yıldız'ın son tweetleri benim görüşümü destekler nitelikte.

Donk konusunda hata yapıldı bence de zam verilmemeliydi. Ama Fatih hoca istediyse bir bildiği vardır. O tip oyuncular zaten aynı paralara oynuyorlar. Dışardan bir oyuncuyu alsaydık sattığın kadar al maddesinde zarara girecektik. İçimizden çözmüş olduk.

Ayrıca Tolga, Tarık, Selçuk, Eren bunlar Mustafa Cengiz'in suçu değil geçmiş yönetimlerin suçu. Eğer buna benzer bir hatayı şimdiki yönetim yaparsa aynı tepkiyi ona gösteririz. Başkasının suçunu o yapmış gibi yazmayalım iftiraya girer. Umarım da yapmaz.

Yahu kemer sıkacak diye ayrılan adam bundan 2 sene önce 50 bin dolara Taylor Brown'u oynattı. Eyüp Yıldız'a ne bakıyorsunuz siz. Daha akşam üstü Recep Şen geldi demiş ondan 2 saat sonra Oktay Hoca'yla tekrar görüşecek demiş. Eyüp abiyi eskiden severdim ama son 2 yıldır savunduğu şeyler hoş değil. Algı yapmaya bile başladıysa durum vahim demekki.

Sponsor bulmalari sart. Evet bizimkiler gidecek. Oyle bekle ayagima gelsin olmaz. Aglamayan cocuga meme yok. Bir suru zengin var Galatasarayli is adami. Bunlardan birini ikna etme kabiliyetiniz illa ki var.

Daha öncede yazdığım gibi Gs,Fb,Bjk gibi kulüplerin yönetimleri ceplerinden kulübe para vermek zorundadırlar.Çünkü bu kulüplerde başkan ve yönetici oluyorsan bedavadan reklamın oluyor,normalde adını kimseler bilmezken milyonlarca kişi seni tanıyor,böyle bir reklamın karşılığı milyon dolarlardır.Sonuç olarak madem sponsor bulamıyorsun ( bulamamak ayrı bir skandal ) bu şubeyi rezil etmemek için cebinden para koyacaksın,koyamıyorsan,küçülmeye gidiyorsan tez zamanda kongre gelir ve gidersin

Tahminimce yönetim UEFA'nın yeniden görüşme kararıyla çok zora girdi. Olur da men filan çıkarsa amatör branşlarda altyapıyı oynatsalar şaşırmam. Muhtemelen yine bekliyor yönetim ama basketbolda tren kaçıverir. En azından ucuza alınabilecek iki tane filan yabancı aldırsalar hocaya ve yanında olduklarını hissettirseler bu tatsızlıklar yaşanmazdı diye tahmin ediyorum.

Yaşadığımız durumu iki başlıkta toplamak lazım. 1. Oktay Hoca'nın gitmesi için uygulanan mobbing. Geçmişte Ünal Aysal tarafından önce Fatih Terim'e sonra da Mancini'ye aynısı yapıldı. Bunu yapanlar merak etmesinler kendileri kaybederler aynen Ünal Aysal gibi.
2. Yönetimin beceri yoksunluğu. Yöneticilerin hatta başkanın GS'ı yönetebilecek çapta olmadığı çoktan anlasılmıştır. İyi anılmak istiyorlarsa ve kulübü sahiden düşünüyorlarsa gereğini yapmaları yani istifa etmeleri şarttır.

Son düzenleme: