NBA 2008-2009 Sezonu

Lakers'ta Farmar şoku !
Doktorlar, başarılı geçen operasyonun ardından, 22 yaşındaki oyuncunun 2 ay basketbol oynayamayacağını açıkladı.
Farmar, bu sezon Lakers forması ile yüzde 40.5 isabet oranıyla 7.9 sayı ortalaması yakalamıştı. Farmar'ın yokluğunda, deneyimli oyuncu Derek Fisher'ın yükü artacak.
 
Suns-spurs maçının son anları görülmeye değerdi.Maçın bitimine 24 saniye varken skor 88-88 di.Suns öne geçti ancak parker masonu buldu ve spurs son saniye üçlüğüyle maçı kazandı.
Ve lakers-celtics başlıyor.
 
25 ve 26 Aralık Sonuçları ;

New Orleans @ Orlando 68 - 88

San Antonio @ Phoenix 91 - 90

Boston @ Lakers 83 - 92

Washington @ Cleveland 89 - 93

Dallas @ Portland 102 - 94
 
maçı izleyemedik ama lakers'ın boston'u yenmesi, boston 'un lakers'ı yenmesinden daha önemli bir mesaj.. boston zaten geçen sene lakers'ı geçmişti ve bu sene de lakers'a nazaran daha iyi gidiyordu..lakers, boston'u vurarak mesajı vermiş bence.. ntvsporda bir anket vardı.. bu sene fark yaratan ne olacak diye.. bence bynum ın dönüşü olacak.. bynum sağlam kalırsa lakers'ın şansı geçen seneye göre artar.. bir de şahsi görüşüm, trade zamanı bitmeden odom'u katkı verebilecek bir forvetle değiştirebilirlerse lakers daha korkutucu bir hal alır.. odom bence artık olmuyor.. hazır bir takas değeri varken gm bir hamle yapmalı.. şimdi bir şey anlaşılmıyor ama play-off larda kabak gibi belli oluyor zaaflar.. aslında odom'un bu sene kontrat senesi, cap de boşluk yaratmak isteyen bir çok taliplisi olacaktır..
 
Lakers saha ve seyirci avantajını çok iyi kullandı diyebiliriz.En azından kazanmak için çıktıkları yüzlerinden okunuyordu.Boston ise biraz normal maç havasında oynadı bana göre.İlk yarıda özellikle Vujacicin yaptığı katkılar maçın gidişatını daha ilk yarı bitmeden etkiledi.3 sayı yüzdeleri de yenilgide etkili oldu.Sonuç olarak Lakersı kutlarım aldıkları galibiyetten ötürü.Bu arada Bynum ile Rondo da her iki taraf için her geçen yıl gelişme göstermekteler,sezon finalinde Boston-Lakers eşleşmesi olursa geçen yıla oranla çok daha çekişmeli şampiyonluk maçlarının bizi bekleyeceği kesin.
 
Kobe & L.A Lakers Company , Celtics'ten rövanşı aldı ...
Bryant maçı 27 sayı 9 ribaunt 5 asistle tamamladı. İspanyol forvet Pau Gasol, 7'si son 3 dakikada olmak üzere Boston potasına 20 sayı bırakırken, 3 ribaunt 5 de asist yaptı.
Celtics'in 19 maçlık serisi son bulurken , Kevin Garnett 22 sayı 9 ribaunt, Paul Pierce 20 sayı 10 ribaunt 3 asist, Ray Allen da 14 sayı 3 asistle oynadılar.

39019.jpg


Tequila Levent nerelerdesin ?
 
Magic , Hornets'i ezdi geçti !
Hidayet Türkoğlu 20 sayı ? 6 ribaunt ? 5 asist ? 1 blokluk performansıyla sahanın en skorer oyuncusu oldu.Rashard Lewis 18 sayı ? 6 ribaunt ? 4 asistle galibiyette önemli rol oynarken, All-Star pivot Dwight Howard da 15 ribaunt ? 12 sayı ? 3 blok ? 1 asistle double-double yaptı.
David West 13 sayı ? 7 ribauntla karşılaşmayı noktalarken, Chris Paul 12 sayı ? 4 ribaunt ? 4 asistle maçı tamamladılar.
 
Shaquille O'Neal, bugüne kadar oynadığı maçlarda toplam 5 bin serbest atış kaçırarak lig tarihine geçti.


Phoenix Suns takımında oynayan O'Neal, bu sabaha karşı yapılan San Antanio Spurs maçında 16 kez kullandığı serbest atışlarda 9 isabet buldu. O'Neal kaçırdığı 7 serbest atış sonunda lig tarihinde 5 bin 805 tane serbest atış kaçıran Wild Chamberlian'dan sonra, NBA tarihinin en çok serbest atış kaçıran ikinci oyuncusu olarak tarihe geçti. Tecrübeli pivot, Spurs karşılaşmasında 23 sayı ve 12 ribauntla oynayarak ''double-double'' yapmıştı
 
sonuç güzel de oyun pek tatmin etmedi Göker bizleri yada en azından beni..o yüzden havalanmaya gerek yok..kulup rekorlarıyla gelen takımın havasını almak her açıdan güzel oldu tabi o ayrı..hele bide ezeli rakibinse, ama ortaya konan oyun ve gidişat pek parlak değil..

gecenin bi diğer maçında Sas maçını izledim..hayranım bu takımın kazanmaya programlanmasına..4.3 saniye kala bile maçı alacakları belli ve alıyorlar valla takdire değer..
 
Kobe-Gasol ikilisi özellikle kritik bölümlerde maça ağırlığını koydu Lakers cephesinde. Bir de mücadelesi ile takdiri hak eden Ariza vardı, tam bir görev adamı olarak. Boston'da saman alevi gibi parlamalar oldu ama genele yayamadılar bunu, Ray Allen çok etkisiz göründü. Son bölümlere kadar ortada geçen maç Lakers'ın hakkıydı yani..

Hido'nun Hornets karşısındaki performansında etkileyici, böyle devam eder umarım..
 
Bu rüya bir maçta bitecekti. Bu da olması en doğal maçlardan birinde oldu. Lakers için bu galibiyet daha anlamlıydı. Play-off lara kadar bu derenin altından daha nice sular akar ama Boston bu sene de bırakmaz şampiyonluğu...
 
Washington belalısına yine kaybetti. Washington son yıllarda şansının bir türlü tutmadığı Cavs'e 93-89 yenildi. Cavs bu sefer maçın en skorer ismi 24 sayı 6 asist ile Mo Williams oldu. King ise maçı 18 sayı 5 ribaund, 6 asist ile noktaladı. West de 18 sayı 7 asist ile galibiyette pay sahibi olan isimlerden biriydi.
Wizards'da ise Antawn Jamison'ın 28 sayı 6 ribaund ve James'in 26 sayılık performansı yenilgiye engel olamadı...
 
Hornets'in kötü gidişatının nedeni nedir acaba ?
Ayrıca Sas'ın son durumu nedir derslerden dolayı bu sıralar uzak kaldım oldukça.Orlando'da Nelson'un çıkışı gerçekten mükemmel.
Lakers maçını tek başına almıştı.
 
Burak Barut' Alıntı:
Hornets'in kötü gidişatının nedeni nedir acaba ?
Ayrıca Sas'ın son durumu nedir derslerden dolayı bu sıralar uzak kaldım oldukça.Orlando'da Nelson'un çıkışı gerçekten mükemmel.
Lakers maçını tek başına almıştı.

Hornetste dikkatinizi çektiyse Chris Paul'un asist sayısının az olduğu maçların çoğunu kaybettiler...Bu asistlerin artması genelde NOH ' a 3 sayı kazandırıyor çünkü Peja faktörü devreye giriyor...David Westinde gerçekten iyi bi orta mesafe şutu olması bu asistleri arttıyor...Son maçlarda bunlar azaldı Chris 12-13 sayı, West ise 14 sayı fln atıyo...Gidişhat bu yüzden gerçekten kötü...SAS tüm maçlarını son ana kadar zora sokuyo ama tecrübe!!! ile bu maçları alıyo...Konferans finalinde bu kötü başlangıçlarına rağmen yer alıcaklarını düşünüyorum...Saygılar
 
Bilgiler için teşekkürler.
Sas'ın herhangi bir transfer yapacak gücü olmadığını biliyorum.
Tim Duncan David Robinson'un yanına nasıl gelsiyse şimdi de Tim Duncan'ın yanına konulacak birisini bekliyorum ondan sonra gene eski günlere dönebiliriz bu takım gelceği Parker ve Ginobili Hidayet'te gelirse oh ne güzel olur :)
 

Üst