NBA 2008-2009 Sezonu

28 ve 29 Aralık Sonuçları ;

Denver @ New York 117 - 110

Dallas @ Clippers 98 - 76

Miami @ Cleveland 86 - 93

New Orleans @ Indiana 105 - 103

Boston @ Sacramento 108 - 63

Golden State @ Lakers 113 - 130
 
Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Igy Celtics'in 'Trash-Talk'larından Yakındı

Philadelphia 76ers forveti Andre Iguodala, Boston Celtics oyuncularının sahada 'trash-talk'a çok başvurmalarının yanlış olduğunu söyledi.
Celtics oyuncularının saha içindeki hareketleri hakkında konuşan Iguodala, "Ne kadar iyi bir takım olurlarsa olsunlar bu hareketleri onları iyi takım görüntüsünden uzaklaştırıyor. Onlara duyulan saygı azalıyor, diğer takımlar onlara çok saygı göstermiyor." derken;

"İyi bir takıma sahip olabilirler ancak Detroit'in sahada gösterdiği sağlamlığı onlarda göremiyorum." açıklamasında bulundu.

bir philly taraftarı olarak, iggy nin saçmaladığını söyleyebilirim.. trash talk nbade hep olmuştur ve olacaktır da.. özellikle sixers forması, bu konularda sabıkalıdır.. kendisi, kasketle idmana çıkanların, idman arasında sigara içenlerin giydiği formayı giyiyor.. bunları trash talk u savunmak için yazmıyorum ama 4-5 senedir NBA de oynayan adam bugün trash talktan yakınıyorsa, ortada savunma mekanizmalarından "bahane bulma" vardır demektir..
 
Melo 3 maç aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor ...
Anthony, 35 dakika süre aldığı karşılaşmayı 13/19 saha içi, 1/1 üç sayı ve 5/7 serbest atış istatistikleriyle 32 sayı-9 ribaunt-4 asist-1 top çalma ile maçın adamı oldu.
Üst üste 6. kez sahadan yenik ayrılan New York Knicks'de ise Nate Robinson'ın 20 sayı-4 asist, David Lee'nin 19 sayı-12 ribauntu mağlubiyeti önleyemedi.

39107.jpg
 
Celtics üst üste aldığı 2 mağlubiyetin acısını Kings'ten çıkardı !
Boston'da Kevin Garnett 21 sayı 11 ribaund ve Ray Allen da 19 sayı üretti.
Sacremento'da ise Salmons 11 sayı çift haneli sayıya ulaşan tek oyuncu oldu ...
 
kaldı ki trash talk 'ı az gösteren takımlardan biri Boston..bu konunun öncülerinden biridir Reggie Miller fakat Jordan'dan tokadı yiyince bi sonraki maç elinde patlamıştır..Payton da çok yapardı..

şu an ise hemen hemen her takımda var..saçma olmuş bok atmak Boston'a..bazı oyuncular vardır bakışıyla bitirir..for exp. Kobe , Jordan :)
 
Boston fena ezmiş . Yarın da Portland gibi sürprizlere açık bir takıma karşı nasıl bir sonuç alacaklar merakla bekliyorum .

Bu arada trash talk konusunda Chuck Person diyorum susuyorum.. :)
 
2 gece önce Celtics'i süpriz bir şekilde yenen Golden State , L.A Lakers'tan 130 sayı yedi :oops:
L.A'de Kobe 31 sayı ile hem takımının hem de maçın en skoreri oldu.
Warriors'ta ise Crawford 22 sayı , 5 asist ile oynadı.

lakers.jpg


Kobe , Kobe , Kobe ...
 
Düelloyu da maçı da ''KİNG'' kazandı...
2003 draftının iki süperstarı Wade ve LeBron'un karşı karşıya geldiği maçta Cavs, Miami'yi 93-86 mağlup etti. LeBron maçı 33 sayı 9 asist 6 ribaund ile tamamlarken, Wade maçı 29 sayı 8 asist 4 ribaund ile maçı bitirdi.
Cavs'te galibiyete yardımcı isimler 20 sayı ile oynayan Mo Williams, 12 sayı 10 ribaund ile oynayan Varejao, 11 sayı ile oynayan West ve 2 sayı(!) 14 ribaund ile oynayan Ben Wallace oldu...
Miami'de ise Haslem 15, Cook 12 ve Beasley 9 sayı ile oynadı...
Bu iki takım yarın gece tekrar karşı karşıya gelecek...
NOT:30 Aralık LeBron'un doğum günü. :) Ayrıca Cavs evinde 16-0 yaptı...

lebrontop_608.jpg
 
Bu gece The Palace'da Detroit @ Orlando maçı var ve bu maç Pistons için doğu ilk üçüne (Celtics , Cavs , Magic) mesaj gönderme niteliğinde.
Forumda Detroit pek sevilmese de küçük bir dipnotu paylaşmak isterim.

1 - Şuanda Boston (32) , Cavs (30) , ve Magic (30) maç oynadılar ve Detroit 28 maç oynamış bu gece ki maçlar öncesinde.
2 - Şuanda Pistons'ın doğu birincisi Celtics'in 9 , Cavs'in 8 ve Magic'in 6 galibiyet gerisinde.
3 - Eğer Joe Dumars ve teknik ekip oyunculara Pistons ruhunu hatırlatır ve şuana kadar alınmış ''basit'' mağlubiyetlerin bundan sonra telafisi olmayacağını anlatabilirlerse bu maç sevgili Detroit Pistons için ''dönüş maçı'' olacaktır.
 
30 Aralık Sonuçları ;

Denver @ Atlanta 91 - 109

Orlando @ Detroit 82 - 88

Chicago @ New Jersey 100 - 87

Memphis @ Minnesota 98 - 108 UZT

Phoenix @ Oklahoma 110 - 102

Washington @ Houston 89 - 87

Philadelphia @ Utah 95 - 112

Toronto @ Golden State 111 - 117
 
Darko Miliçiç 1 ay yok !
14 sayıyla bu sezonki en yüksek rakamına ulaştığı Indiana Pacers karşılaşmasında sağ el yüzük parmağını kıran Miliçiç'in elinin alçıya alındığı ve tedavisinin dört ila altı hafta arasında sürebileceği açıklandı.
2003 Draftı'nda ikinci sıradan seçildikten sonra Detroit , Orlando ve Memphis formalarını giyen 23 yaşındaki Miliçiç, kariyeri boyunca oynadığı 305 karşılaşmada 5.6 sayı, 4.1 ribaund ve 1.3 blok ortalamaları tutturdu.

4858.jpg
 
Clippers'tan Davis'e 5 maç ceza !
NBA'den yapılan açıklamaya göre, ligin anti-doping programına uymayan Davis'e, 5 maç oynamama cezası verildi.
Sezon başında Miami Heat'ten transfer edilen Davis, bu sezon çıktığı 13 maçta 4,3 sayı ortalaması yapabildi.

4858.jpg
 
Haftanın oyuncuları Kobe ve LeBron ;

NBA'de haftanın oyuncuları Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant, Doğu Konferansı'nda Cleveland Cavaliers'tan LeBron James oldu.

Cleveland Cavaliers'ın 3 galibiyetle noktaladığı haftada LeBron, yüzde 53 saha içi isabetiyle 26 sayı ? 6.7 ribaunt ? 6.7 asist ortalaması yakalayarak takımının iç sahadaki galibiyet serisini 16'ya çıkartmasında kilit rol oynadı.

Los Angeles Lakers'ın yıldızı Bryant, takımının 4 galibiyetle bitirdiği haftada yüzde 54 saha içi isabetiyle 30 sayı ? 5.5 ribaunt ? 4 asist ortalaması yakaladı. Lakers'ın son şampiyon Boston Celtics'i 92-83 mağlup ettiği maçta sahne alan tecrübeli isim, 27 sayı ? 9 ribaunt ? 5 asistle oynadı.

Haftanın oyuncusu seçilmeye aday gösterilen isimler ise şöyleydi:

Dwyane Wade, Rashard Lewis, Mo Williams, Gerald Wallace, Joe Johnson, Rodney Stuckey, Yao Ming, Kevin Durant, Tony Parker ve Jermaine O'Neal.

39162.jpg
 
Göker AKEL' Alıntı:
Bu gece The Palace'da Detroit @ Orlando maçı var ve bu maç Pistons için doğu ilk üçüne (Celtics , Cavs , Magic) mesaj gönderme niteliğinde.
Forumda Detroit pek sevilmese de küçük bir dipnotu paylaşmak isterim.

1 - Şuanda Boston (32) , Cavs (30) , ve Magic (30) maç oynadılar ve Detroit 28 maç oynamış bu gece ki maçlar öncesinde.
2 - Şuanda Pistons'ın doğu birincisi Celtics'in 9 , Cavs'in 8 ve Magic'in 6 galibiyet gerisinde.
3 - Eğer Joe Dumars ve teknik ekip oyunculara Pistons ruhunu hatırlatır ve şuana kadar alınmış ''basit'' mağlubiyetlerin bundan sonra telafisi olmayacağını anlatabilirlerse bu maç sevgili Detroit Pistons için ''dönüş maçı'' olacaktır.

Demek ki Pistons doğu konferansı için kendini listeye sokmayanlara mesajını gönderdi ;)
Hamilton'suz , Pistons'da Rodney Stuckey 19 sayı , 5 ribaunt , 4 asist , T-Prince , Wallace 16 şar sayı ve The Answer (A.I) 15 sayı , 6 ribaunt ve 4 aisit ile oynadılar.
Magic cephesinde Rashard Lewis 23 sayı, 6 asist ve 3 ribauntla maçın en skorer ismi olurken , Hidayet'in 14 sayı, 8 asist ve 5 ribauntluk performansı mağlubiyeti önleyemedi.

magic2-einstein.jpg
 
Çok ciddi bir Pistonslı olarak diyorum ki,her sene aynı terane Göker Abi...

Big-Ben gitti gideli kimse bizi sıralamaya sokmaz,hep doğu finali oynarız... Ha ben de sürekli şampiyonluk derim,o da olmaz o ayrı.. :)
 

Üst