NBA 2008-2009 Sezonu

Kobe ilahlaştırmanın sonu bence de hüsran olur. Kobe büyük oyuncu ama ancak söylenildiği gibi ilah seviyesinde bir oyuncu veya LeBron'dan kat kat üstün bir oyuncu değil. LeBron, rekorları kırarak büyüklüğünü gösteriyor. Zamanla gerçekler ortaya çıkar...

Burak Barut' Alıntı:
Tugay sana diyeceğim bir tek söz var : )
Kobe yanındaki elemanlar olmadan özellikle Gasol olmadan neydi ?
Lebron James yanındaki 4 odunla finale çıktı haberin var mı ?

Lebron James ve Kobe bu ligin en iyi oyuncularıdır eyvallah ama unutulmaması gereken birşey var ki Lakers'da ki maddi güç kimsede yok.
Bence gerekli olan şeyler burda söylenmiş. Bu liste daha da uzatılabilir...
 
Herkes LeBron ile Kobe çekişmesi bekliyordu ama tam aksine Lamar Odom ile Gasol'un pota altı şovuna döndü olay.Mo Williams,Ilgauskas ne kadar çabalasada Odom gerçekten iyi konsantre olmuştu.Ve Lakers hakketiği galibiyeti aldı.

LeBron yanıda 4 tane odun var deniyor ama bence o odunlar o kadar fazla deil.Önceden Lary Hughes vardışimdi ise Mo Williams var bence.Her maç iyi oynamayabilir ama ona odun demekde haksızlık olur bence.Tabi Sczerbiak'ıda unutmamak lazım bence.
 
Ben Lebron'un yanındakileri odunlaştırdığına inanıyorum,Wizards'da coşan Hughes bir anda kayboldu,sebep? Ilgauskas kalbur üstü bir oyuncudur zaten en az üç star vardı o zaman da takımda.
Tabii o eski olgunlaşmayan Lebron için geçerli,dediğim gibi şu an daha farklı bir Lebron var ve aynı şeyleri söyleyemem kendisiyle ilgili...
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Kobe ilahlaştırmanın sonu bence de hüsran olur. Kobe büyük oyuncu ama ancak söylenildiği gibi ilah seviyesinde bir oyuncu veya LeBron'dan kat kat üstün bir oyuncu değil. LeBron, rekorları kırarak büyüklüğünü gösteriyor. Zamanla gerçekler ortaya çıkar...


bi çıkamadı o gerçekler ortaya 25 yaşına geldi hala bi gerçek yok..

Kobe 25 yaşında 3 yüzükle geziyordu ortalarda..

dünde görüldüğü gibi sadece fiziğe dayalı oyunuyla , içeriyi azıcık iyi kapatıldı mı balondan öteye geçemiyor kendisi neyse..

ufak bi hatırlatmaydı.. saygılar devam edebilirsiniz :)
 
Levent ÖKTENER' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":20bnontd]Kobe ilahlaştırmanın sonu bence de hüsran olur. Kobe büyük oyuncu ama ancak söylenildiği gibi ilah seviyesinde bir oyuncu veya LeBron'dan kat kat üstün bir oyuncu değil. LeBron, rekorları kırarak büyüklüğünü gösteriyor. Zamanla gerçekler ortaya çıkar...


bi çıkamadı o gerçekler ortaya 25 yaşına geldi hala bi gerçek yok..

Kobe 25 yaşında 3 yüzükle geziyordu ortalarda..

ufak bi hatırlatma.. saygılar :)[/quote:20bnontd]
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa o yüzükleri NBA tarihinin en iyi uzunları arasında olan Shaq ile birlikte almadı mı? Kobe madem bu kadar büyüktü. Gösterseydi büyüklüğünü Shaq'tan sonra. Gasol olmasa şu an Lakers'ın Shaq'tan sonraki Lakers'tan zerre farkı olmazdı.
Benim zamandan kastım; LeBron ve Kobe'nin çağları geçtiğinde, basketbolu bıraktıklarında tarih gerçekleri ortaya çıkarır. LeBron'un şu ana kadar yaptıkları ortada. Büyük(!) Kobe'nin yapamadığı işleri de yapıyor. Kobe, her ne kadar sevmesem de Lakers gibi NBA tarihinin en başarılı takımlarından birine gelmiş ve şampiyonluk kazanmıştır. LeBron ise kendisi gelene kadar yokları oynayan Cavs'i NBA'in güçlü takımları arasına sokmuştur. Bir oyuncu bir takımın kaderini bundan fazla etkileyebileceğini düşünmüyorum...
 
yanlış hatırladığın şey cleveland'ın çok vasat bi konferans olan doğuda, lakers'ınsa batı konferansında olduğu. bu sene lebron haricinde de (cleveland'ın bu seneki kadrosu lakers'ınkiyle hemen hemen eşit düzeydedir, bynum'sız lakers'dan da iyidir) gayet komple bi takım olana kadar cleveland batıda olmadığı için iki takımın sezon içi ve finale kadar olan performanslarını karşılaştırmak mümkün değildir. yine de elimizde finale çıktığı tek sene olan 2007de batıda playoff yapan takımlara karşı 8-8lik bir galibiyet-mağlubiyet oranı ve finalde süpürüldüğü san antonio serisi gibi çok vasat galibiyet yüzdeleri var. tarihin en iyisi olan jordan bile pippen'a ihtiyaç duyarken kobe ve lebron gibi oyuncular da şampiyonluk için birilerine mutlaka iytiyaç duyacaklardır. nasıl ki pau olmasa lakers finale gidemezse, mo williams ve diğer parçalar olmazsa da cleveland şu anki doğuda finale çıkamaz. 2007'deki doğudan çıktığında da süpürülür. lebron'un geldiği zamanki cleveland'ın durumuyla kobe'nin geldiği zamanki lakers'ın durumunun benzememesi şartların gereğidir, kobe'nin suçu değildir.
o şartlar varolamayacağı için de karşılaştırma yapmak mümkün değildir. rekordan bahsedeceksen de tek rekor kıranın lebron olmadığını yanlış hatırlamaman gerekir. ikisi basketbolu bıraktığında bu konuyu tekrar konuşuruz zaten.
 
Sonuç olarak Shaq ve Gasol'süz Kobe'nin bir numarasını görmedik.
Lebron'un 4 odunlu takımını yükselttiği kadar yükseltemedi.
Lebron'un bu yaşına kadar biir numarasını göremedik demek çok yanlış iş olmuş zira madem kıyas yapılıyor benim için Shaq'ın olmadığı seneler kıyastır.Sonuçta Kobe'ninde bir yüzüğü yok bu dönemde.


Bununla beraber bir oyuncunun yaptıkları yüzüklemi ölçülüyor?Kevin Garnet geçen seneye kadar bir numara yapamamışmıydı?
 
Abi tabi ki haklısın. Basketbol bir takım oyunudur ve kim olursanız olun yanınızda bir yardımcıya ihtiyaç vardır. Lakers zamanında Kobe-Shaq ikilisi ve yanındaki diğer parçalar ile(Fisher, George, Horry, Rush vs.) iyi bir uyum yakaladı. Ancak Shaq'ın gidişi ile bu sistem sekteye uğradı. Kobe'nin Shaq'sız Lakers'ta yaptıkları ve yapamadıkları ortada. LeBron'un da draft olduktan sonra üzerine kurulan bir takım ile sıfırdan neler yaptıkları ortada. 2007 yılında final yaparken ki kadroda skor opsiyonlarına bakarsak LeBron, eğer günlerinde olursa Ilgauskas ve Hughes. Bence bu durumda yapılan final, Doğu'dan da gelinse, Spurs'e süpürülse de bir başarıdır. Sonuçta yine de Doğu'da Detroit gibi bir ekip vardı.
Şuan ki duruma gelirsek kuşkusuz şu an ki kadromuz o zamankinden daha iyi durumda. Belli başlı bir düzek kuruldu. Fakat eksikler hala yok değil. Pota altında önemli bir eksiğimiz var. Umarım bu konuda hamle yapılır. Detroit'teki performansı mumla aranan Ben Wallace'ın da içinde bulunduğu bir takas iyi olur. Bunu zamanla göreceğiz. Lakers'ın da kadrosu oldukça iyi. Kobe-Pau ikilisi yakalanmış durumda. Bynum pota altı sertliğini sağlıyor ve iyi bir yapı var. Umarım Kobe-Pau ikilisine benzer bir yapıyı bizde bir uzun alarak sağlayabiliriz.
Sonuçta şu var ki LeBron'un da Kobe'nin de büyüklükleri tartışılmaz. Onların basketbol yetenekleri yüzüklerle de ölçülemez. Ne var ki LeBron'un önünde sakatlık ve bela olmazsa en az bir 10 sene var. LeBron'un Kobe'den fiziksel olarak ve oyunun her alanına düzenli katkı yönünde üstün olduğu Kobe'ninde istikrarlı keskin bir şut konusunda üstün olduğu gibi birçok özellik sayabiliriz. Ancak abi dediğin gibi basketbolu bıraktıktan sonra arkalarında kalanlarla yapacağımız değerlendirme daha sağlıklı olacaktır. Umarım bu sene play-off finalinde karşı karşıya gelirler...
Bu arada son olarak LeBron bencil mi? Yapmayın Allah aşkına. LeBron ilk MVP olduğu All-Star hariç bencil oynadığı maç sayısı azdır. LeBron gerçekten kapasitesi çok sınırlı bir takımla NBA Finali yapmış ve o dönem takımın guardı gibi oynamıştır.
 
Seattle Taraftarları Thunder Maçına Gidecek

Bazı sinirli Seattle taraftarları haftaya oynanacak olan Portland maçına gidip 2 takımı da yuhalamayı planlıyor. Maç Portland'ın sahasında oynanacak.
The Save Our Seattle grubunun düzenlediği organizasyonda grup üyelerine biletler indirimli olarak verildi.

Bu grubun lideri 13 Nisan'daki diğer maç için daha büyük bir gezi planladığını da açıkladı.
 
Geride bıraktığımız 5 günden sonra Boston,Pierce,Cavs,Lebron'dan bahsetmek Lakers'a yapılmış büyük bir haksızlık olur.
Doğu'yu dağıtıp batıya dönen Lakers tüm övgüleri haketmiştir.

Bu sezonu kimselere bırakmayız...
 
10 Şubat Sonuçları ;

L.A Clippers @ Charlotte 73 - 94

Phoenix @ Philadelphia 91 - 108

New Orleans @ Memphis 80 - 85

Houston @ Milwaukee 112 - 124
 
Jefferson'dan kötü haber
Minnesota Timberwolves'un yıldız forvet/pivotu Al Jefferson'ın sezonu kapattığı açıklandı. Geçtiğimiz hafta oynanan New Orleans Hornets maçında sağ dizinden sakatlanan yıldız oyuncunun ön diz bağlarının koptuğu ifade edildi.
Kevin Garnett takasıyla geçtiğimiz sezon başı Timberwolves'a gelen 24 yaşındaki oyuncu, ligin en önemli uzunları arasında gösteriliyordu. Jefferson'ın adı, takımının kötü performansına rağmen All-Star adayları arasında da geçmekteydi.

Jefferson bu sezon 50 maçta 36.4 dakika, 23.1 sayı, 11.0 ribaunt, 1.6 asist ve 1.7 blok ortalamalarıyla oynuyordu.
 
Yao + T-Mc = 10 olunca...
NBA'de normal sezon heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Gecenin sürprizle sonuçlanan maçında Milwaukee Bucks sahasında Houston Rockets'ı 124-112 mağlup etti.

Bradley Center'da oynanan karşılaşmada Milwaukee'den Ramon Sessions kaydettiği 26 sayı 4 ribaunt ve 7 asistlik performansıyla takımının en skorer ismi oldu.

Ev sahibi takımda ayrıca C. Villanueva ve R. Jefferson maçı 25'er sayıyla tamamladı.

Houston Rockets'da benchten gelen Aaron Brook ürettiği 23 sayıyla takımının sayı yükünü çeken isim olurken, Tracy McGrady 3 sayı 3 ribaunt 5 asist ile geceyi noktaladı. Yao Ming de 7 sayıda kalarak hayal kırıklığı yaratan diğer bir yıldız oldu.

Milwaukee Bucks, Houston ile oynadığı son 8 maçında galibiyet yüzü göremezken, bu şanssızlığını Bradley Center'da kırmış oldu.
 
Ozan Kemal Şen' Alıntı:
Jefferson'dan kötü haber
Minnesota Timberwolves'un yıldız forvet/pivotu Al Jefferson'ın sezonu kapattığı açıklandı. Geçtiğimiz hafta oynanan New Orleans Hornets maçında sağ dizinden sakatlanan yıldız oyuncunun ön diz bağlarının koptuğu ifade edildi.
Kevin Garnett takasıyla geçtiğimiz sezon başı Timberwolves'a gelen 24 yaşındaki oyuncu, ligin en önemli uzunları arasında gösteriliyordu. Jefferson'ın adı, takımının kötü performansına rağmen All-Star adayları arasında da geçmekteydi.

Jefferson bu sezon 50 maçta 36.4 dakika, 23.1 sayı, 11.0 ribaunt, 1.6 asist ve 1.7 blok ortalamalarıyla oynuyordu.

minnesotta için olabilecek en kötü şey.. takımın yarısı gitti.. bundan sonra lottery den iyi bir yer kapma çabası verirler.. ligin en dominant 2-3 uzunundan birisi... yazık oldu..
 
Brand Ameliyat Oldu

17 Aralık'da oynanan Milwaukee Bucks maçında omuzundan sakatlanan, Sixers'ın büyük umutlarla transfer ettiği Elton Brand, ameliyat oldu.
Yaklaşık bir saat süren ameliyat, Dr. Craig Morgan tarafından gerçekleştirildi. Daha önce açıklandığı gibi Brand bu sezonu kaçıracak.
 
Cavs'e Pavlovic Şoku
Lakers'a kaybederek evindeki 23 maçlık galibiyet serisi biten Cleveland Cavaliers'a guard Sasha Pavlovic'ten kötü haber geldi.
West'in sakatlanmasıyla rotasyonda kendine yer bulan Pavlovic'in ayak bileğinin burkulduğu ve durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Pavlovic, 6 hafta parkelerden uzak kalacak.
 

Üst