NBA PlayOff 2014

Valla washington un kadrosu cok cesitli ve uyumlu.Indiana uyanana kadar seriyi bitirler diye dusunuyorum cunku indiana son 3 aydir boyle.Clippers gerek bench gerek hoca faktoru ile cok daha iyi bir takim thunderdan.
 
Dediğim gibi ; Hibbert'ın 0 sayı 0 ribaundlarını hatta maç içi 2 şut kullanmalarını reklamda utanmadan blokladığı 1 metrelik çocuğa bağlıyorum. Ömrü boyunca o reklamı izleyecek garip.
 
An itibariyle bir Portland büyüğü der ki :

https://vine.co/v/MvrxDQDvZKh

İlk yarı 26 sayı fark oldu. Portland' ın bize ekmek arası geleceğini söylemiştik.

Houston gelseydi ordan 4-3 ya Houston ya biz alırdık. Ama bu serinin fazla uzayacağını sanmıyorum.

Öteki tarafta Clippers bize daha rahat gelen bir takım. Okc de Houston gibi bize ters gelir.

Yalnız Splitter ne oynuyor be ! Splitter-Diaw , Aldrigde'i ezdiler. Püre yaptılar.

Bu arada Manu , Splitter , Green daha sayı atmadılar. :)

Belinelli topa girdi. Parker'ı ise tutacak adam yok Portland'da.
 
Nihayet be SAS ! Maçlar ilerledikçe Parker ağırlığını koyuyor ve o oynarsa onu ve oyun zekâsını hiçbir takımda tutacak adam yok. Belinelli nihayet katkı vermeye başladı, Leonard da güzel gidiyor, Mills atıyor, Ginobili de istikrarlı katkı vermeye devam ederse SAS 4-1 veya 4-0 alır.
 
Hem Portland hem de Brooklyn ilk maçlar itibariyle rakiplerinin isimlerine kaybetmiştir. Maçlar oynandıkça bu değişebilir elbet ama seriler de biter değişene kadar. Umarım en azından 3. maçlar sonunda Portland ve Brooklyn en azından bir tepki verirler. İkinci maçlar için de umut vermediler. Buraları iyi oynayan takımlara karşı 2-0 geriye düşüp seriyi çevirmek imkansıza yakın.
 
Spurs ve Clippers rahat kazandılar ilk maçları ve 1-0 öne geçtiler.Durant MVP seçildi ama bu seriyi geçmeleri çok zor.Clippers 2-0 ile dönerse evine kimse şaşırmasın bence.Popovich ayarı vermiş takıma ilk çeyrekten aldı götürdü Spurs 4-1 gibi bir skor bekliyorum seride.Miami ve Washington doğu finali oynarlar öbür tarafta.
 
Indiana maçı son periyoda yetişebildim.

Hibbert 28 sayı 8 ribaund 2 blok. :confused: Belli ki D.West televizyona bizimle beraber savaşmak zorunda derken kamera arkası görünmeyen yerlerini morartmış tek açıklaması bu.

Wizards maç geneli berbat şut atmış. Benim izlediğim bölümde Wall resmen olumsuz anlamda dağıttı. İzlemediğim bölümde Gortat'ın bir smacı var ki izlemelisiniz.

Bu arada bir basketbol forumu olarak play-off'a ilgi az gibi. Tamam paralı kanalda olması, iş güç durumları felan ama en azından istatistiklere bakarak bile burda fikir ortaya atılabilir.
 
Oklahoma'nın verdiği reaksiyon hoşuma gitti ve gelecek maçlar için ümit verdi. Ben hala bu seriyi Oklahoma'nın galip bitireceğini düşünenlerdenim. Durant ve Westbrook'un yanında diğer parçaların maç içinde olduğu bir seri daha zevkli hale geliyor.

Pacers için aynı şeyleri söylemek zor. Hala birşeyler eksik ve konsantrasyon yarım yamalak. Wizards çizgisini korursa seriyi galip bitirir.
 
Herkes düşüncelerini Twitter'da yazınca haliyle buraya ilgi pek olmuyor.

Ben Spurs'ün Blazers karşısındaki rahat galibiyetine şaşırdım açıkçası. Hem daha yaşlı bir kadro, hem daha geç bitirdiler seriyi hem de karşılarında moralli bir seriden gelmiş bir takım var. Takdir etmek gerek.

Ben pek anlamam aslında NBA'den ama Heat'in neden bu kadar az ilgi odağı olduğunu da anlayamadım. Herkes onların şampiyon olmaması için mi böyle yazıyor yoksa hakikaten kötüler mi anlamadım. Bana rahat bir şampiyonluk daha kazanırlar gibi geliyor.
 
Okc maçı içinse 3. periyod açtım. Seyirci resmen takımı uçurdu. Üst üste 2-3 top çalıp smaçlar , 3 sayılarla bitirdikleri bir bölüm oldu ki seyirci sanırsın sıyırdı.

Ben yine de günlük performans olarak görüyorum. Westbrook'un t-double yapması Durant'ın 1 asistle kaçırması konsantrasyonu gösteriyor. Maçtan önce ayin felan yaptılar herhalde. :)
 
Westbrook 31 sayı-10 Asist-10 Ribaund
Durant 32 Sayı-12 Ribaund-9 Asist

Müthiş performanslara Clippers dayanamamış.

Hibbert çok iyi oynadı 0-0 lardan sonra eskiye dönüş vakti.

Miami için bence LeBron'dan dolayı birçok kişiye antipatik gelen bir takım daha doğrusu Miami'ye geçişinde yaptıklarından dolayı şahsen bende Wade'i çok beğenmeme ve sevmeme rağmen Miami bana da antipatik geliyor.Birazda bizde en güçlünün başarısız olmasını isteyen bir algı var sanırım.
 
OKC'nin 112 sayısının 99 unu ilk 5 ten. İndiana artık tat vermiyor sezon içindeki gibi. Bir maç Hibbert 0 çekiyor, diğer maç George zar zor çift hanelilere geliyor. Takım takım değilken zevk vermiyor. Wall kötü oynarsa Washington'ın işi zorlaşıyor ve Wall'ı ilk kez uzun zaman sonra böyle gördüm ama seriyi Wizards alır gibi yine de. Bu arada Gortat'ın o mesafeden potaya uçması ve hele hele Hibbert'ın üzerinden smaç vurması fizik kurallarına aykırı.. Miami olayına gelirsek Miami son 2 yılın şampiyonu ama bu sezon o ümidi vermiyorlar pek. 3.kez olacaklarını kimse düşünmüyor çünkü pota altı iyi olan takım onların canını çok yakar ve dışardan da istikrarlı katkıyı alamıyorlar. LeBron'ın bile bocaladığı çok zaman gördük. Yani oyun stratejisi vsvsvs bi yana Miami'ye bu sezon şampiyon gözüyle bakılmıyor yani o ışık yok gibi.
 
Gortat'ın smaçları muazzamdı. Hem Hibbert hem Mahinmi üzerinden olan.. Orlando döneminden biliniyordu oldukça atlet bir uzun olduğu fakat orada Howard yüzünden neredeyse çürüyecekti.
 
Seriler 2-0 oldu.
Portland'ın gücü San Antonio'ya yetmiyor. Kötü olduklarından değil Sas o kadar iyi ki..

Miami ise 3. vites de devam ediyor. Maçın son çeyreğinde ilk kez savunma yaptılar ve Nets neye uğradığını şaşırdı.
 
Nets-Heat serisinde aslında beklenen oluyor normal sezon istisnaydı.

Miami gibi bu ligin en iyi kısa savunması yapan takımına karşı kısa bir 5'le uzun süreler oynamasıyla Kidd şaşırtıyor.

Nets'in bu taktikle şansı yok tahminde 4-1 Miami demiştim umarım süpürülmez Nets.
 
İstatistik kağıdına bakınca R. Lopez'i denizi dökmüş Splitter ve Duncan.

SAS gerçek anlamda bir makina. Gidin ligin beklentileri vermeyen 10 oyuncusunu bu takıma verin Popovich o takımdan bile en kötü her sene play off oynayan bir takım çıkarır. Sistemin önemini gösterdiği için çok seviyorum hem takımı ve hem de koçu. Acaba danışman olarak bize yardım eder mi Popovich.
 
İlk tur tahminlerinde resmen çuvalladım da Spurs'un Portland'ı daha rahat geçeceğini düşünüyordum Dallas'a göre.

Heat beklenenden daha rahat devam ediyor. Nets içerde 2 maçı da alamazsa seri en fazla 5.maçta biter.

Thunder, Clippers hakkında gönlüm Durant'ten yana ama Batı şampiyonu olurlarsa Heat'e rakip olabileceklerini düşünmüyorum. O yüzden Clippers kazanırsa üzülmem.
 
Washington evinde Pacers'a 63-85 kaybetti. Bilmiyorum ama play-off tarihinin en düşük skorunu üretmiş olabilir Wizards ki kendi tarihinin en düşük skoruymuş. Maça baktığımızda zaten 23/57 gibi rezalet bir sahaiçi isabet görüyoruz Washington Wizards takımında. Indiana'da Luis Scola 11 sayılık bir katkı verdi ki belirleyici etkenlerdendi. Wizards benchten katkı alamadı, kocaman bir sıfır yani. Paul George 23 sayı üretse de bunun 9 sayısı serbest atışlardan geldi. Play-off'larda Indiana için soru işaretleti halen çok fazla. Seri 2-2 olur sonrası için net birşeyler söylemek güçleşti özellikle serinin 3. maçından sonra.

Diğer tarafta beni yanıltmayan Oklahoma var. Hocası üzerinden ne kadar eleştirilse -ki doğrudur- daha fazlası beklense de Thunder'in hakkı yeniyor. Durant-Westbrook odaklı bir takım olduğu gerçek fakat serinin 3. maçında 9/9 sahaiçi isabet ile oynayan ki 0/1 üç sayı ve 2/2 serbest atış ile % 100'ü kılpayı kaçırmış Sergi Ibaka var. Keza Jackson ve Butler 14'er sayı ile katkı verdiler. Clippers'ta Griffin'in 34 sayısı, Chris Paul'un 16 asisti yetmedi.
 
OKC'de Reggie Jackson'ın verdiği katkıyı İndiana'da George veremedi, veremiyor. Böyle de ilginç bir playoff sezonu yaşıyoruz. İndiana çok fena parçalanacak bir maçta ama bakalım ne zaman.
 

Üst