Oktay Mahmuti

Oktay hocaya o kadar sitemli ve kızgınımki anlatamam!..Şuan tek kolum alçıda ve tek elle yazıyorum..çok kızgınım..4.çeyrekte bizim ilk moladan sonra Lako'nun bir şutu geldi ve Airball oldu.. Oktay çok kızdı kenara aldı onu ve kenarda unuttu..O ana kadar Ender kaç tane şut kaçırdı? 5 mi 7 mi 10 mu! Kesinlikle Enderi kenara alması gerekirken saçma sapan iş yaptı..Bu kadar olmaz ya!

Bence orada yaptığı doğruydu. O kadar kafa yorup molada hücum çiz, gitsin biri 5. saniyede şut çeksin. Bu tamamen antrenöre saygısızlık.
 
Bence orada yaptığı doğruydu. O kadar kafa yorup molada hücum çiz, gitsin biri 5. saniyede şut çeksin. Bu tamamen antrenöre saygısızlık.

Hocam yapma yahu..Ne ilgisi var..Pozisyon denk gelmiş..şut atmış..olur böyle bazen..Sanki her moladan sonra takım koçun çizdiği oyunu mu oynuyor..Bu düpedüz saçmalık..Lakovic'i değil takımı cezalandırdı hoca...
 
Biz liselerarası turnuvalarda oynarken bile yapılamayacak bir hatayı yaptığı için Lakoviçi kenara almıştır.Maç boyunca eline top değmeyen Lakoviç de kendi üzerinden bir oyun çizilmediği için böyle bir atışa yönelmiştir.Oktay hoca karakterli bir adamdır amma velakin o top girseydi,Lakoviç devam ederdi oyuna...
 
Kendisini severim ama Gordon hariç bu seneki yabancı transferlerimiz hiçte verimli olmadı.Daha düşük bütçesiyle Beşiktaş bile daha düzgün yabancılar almış.Kim Ercegi Songaila'ya tercih etmez?Kim Bonsuyu Andrice tercih etmez?Bu senenin Gordondan sonra en iyi yabancısı Shipp yerine Hawkinsi bir saniye düşünmeden tercih ederim. Ki bahsettiğimiz takım çok üst düzey bir takım değil.Bu takım bile bizden iyi yabancılar bulabildiyse(üstelik Bonsu transferi çok kısa sürede yapıldı) bizde bulmalıydık.Bizim yerli iskeletini Beşiktaşa versek rahat şampiyon olurlar. Hoca artık radikal bir yabancı değişimi yapmalı bu net.Vasat yabancılarla doldurduk takımı(Gordonu hariç tutuyorum)

Bonsu-Andric hariç dediklerine katılıyorum Onur[ayrıca Andric vasat yabancıda değil].Ama bizim yerli iskeletini Beşiktaş'a verirsek şampiyon olurlar lafına kesinlikle katılmıyorum.Cevher'le Ender'le maç içinde kopup giden Furkan'la her an su kaynatmaya müsait olan Tutku'yla uzun forvet olmamasına rağmen ısrarla uzun forvet oynayan Shumpert'la kesinlikle şampiyon olamazsın.Vasat ötesi yerli kadromuzu çok büyütüyorsun bence...
 
Tutku Açık'ın olduğu ortamda Enderin 27 dakika alması, Jaka nın da böyle rezalet bir gününde Tutku'dan 3 dakika fazla süre almasının mantıklı bir açıklamasını dinlemek isterim.

Lakovic'in bu kadar kötü oynamasının sebebinin de salt kendi performansı olduğunu düşünmüyorum onun gibi şutu çok iyi olan defansta da elinden geleni yapsa da kapasitesi gereği yeterli olamayan bir adama hücumda pozisyon yaratamıyorsak bu bizim takımımızın hatası defansta eksi olan adam asıl yeri hücumda da doğru top kullanamıyorsa zaten dört kişi oynuyoruz demektir.

Furkan Aldemir'in 2 faulu erken alsa da farketmez 18 dakika oynaması karşımızda güçlü uzunlar varken akıl alır gibi değil.

Son olarak da Darius Songaila kötü bir oyuncu değil o da belli özellikleri öne çıkan, attıkça da oynayan bir adam onun da özel oyunlara ihtiyacı var. Hem Jaka hem de Songaila faktörlerini doğru düzgün kullanamadığımız açık.

Şu maçta Furkan 25, Tutku 23 dakika civarında oynasaydı belki işler farklı olabilirdi. Tutku her zaman ne yaptığını bilen ve takımını sahiplenen bir oyuncu biz onu bu sezon geçen seneki rolünden aniden indirdik dakikası çok düştü ve bu onun özgüvenini olumsuz etkiledi gördüğüm kadarıyla.

Bu sezon en çok hoşuma giden ve gurur duyduğum yönümüzden fire verdik bu maç (BJK)

1) Bizden güçsüz takımları daima yenip bizden güçlü ve denk takımlarla da son topa kadar mücadele etmemiz.
2) Skor ne olursa olsun oyun düzeninden çıkmamamız.

Kabus gibi bir maçın ardından mutlaka eleştiri getirilecekti ve biraz genel biraz da maç özelinde eleştirilerimi yaptım. Çok sevdiğim ve daima desteklediğim Oktay Hoca umarım bu formsuz dönemini çabuk atlatır ve basketbolun doğrularını parkeye daha çok yansıtır.
 
Bazı oyunculardan kesinlikle verim alamıyoruz ve korkarım ki bu oyuncularda boşuna ısrar ediyoruz. Songalia'nın en kısa sürede gönderilmesi lazım. Ben hatta Shipp,Lakovic ve Lucas'tan birinin de gönderilip skorer bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum. Lucas ve Shipp hücum anlamında neredeyse sıfırlar. Mutlaka iyi bir 5 numara lazım. Hem lig hem Avrupa için.

Bugün ilk defa takım beni bu kadar hayal kırıklığına uğrattı ama bunun ışıklarını daha önce vermişti zaten. Umarım gereken dersler çıkarılır.
 
Siena'ya, Kazan'a içeride dışarıda kaybettik, Barcelona'ya içeride kaybettik; muhtemelen dışarıda da kaybedeceğiz, ligde Efes'e kaybettik, Beşiktaş'a kaybettik. Hedeflerin daha da yükseldiği, birkaç basamak daha atlamayı umduğumuz bu sezonda bu kadar çok büyük maçı kaybetmemiz fazlasıyla can sıkıcı bir durum.

Hocanın manasız ısrarlarından bir an önce vazgeçip takım içinde gerekli değişiklikleri yapması gerekiyor. Mesela bir sonraki maçta Songaila'yı sahada görme tahammülü bende yok, kalmadı!
 
Songaila ısrarı nedir hocam ya...bu takımın transfere ihtiyacı var diye bas bas bağırıyoruz...Kahraman oldun koç zaten..bırak 2. bir kahramanlığı...
 
Arkadaşlar...
Ligde de mi tecrübe kazandık şimdi ?
Haftalardır biz Oktay Hoca formsuz dedikçe, bize demediğinizi bırakmadınız...
BJK dengeli vasat ama bizden daha dengeli bir kadro, biz ise geniş ama dengesiz bir kadroyuz...
Hücum edemezsek de sonuç bu olur...
Çok sinirliyim daha fazla yazmıycam....
 
Geçen sene okyanusu geçip derede boğulan bir takımdık , bu yıl işin rengi terse döndü. Gerek Euroleague'in yıpratıcılığı gerek bazı yabancılardan gerekli verimin alınamamasından dolayı işler iyi gitmiyor.En az 2 transfere ihtiyacımız var. Songaila yollanıp pota altına bir oyuncu ve gerektiğinde düzen dışına çıkabilecek iyi bir skorere ihtiyacımız var.
 
Eleştiri tabiki olacak,olmalı da ancak yapıcı eleştiriler yapalım.Rytas'ı Litvanya'da yenip Euroleague vizesi alırken ilah yapılan Oktay hoca bu akşam yerin dibine sokulmamalı.Tabiki her insan gibi onunda hataları vardır,formsuz olduğu dönemler vardır ve olacaktır ama Oktay Mahmuti kolay harcanacak bir adam değildir.
 
hoca'nın transfer yapmayacağız açıklaması sadece takımda huzursuzluk yaratmamak için yapılmış bir açıklama. hoca son bir kaç haftadır formsuz ama takımda çok yoruldu. bu düşüşler bana göre normal. asıl önemli olan buralardan en az zararla çıkmak. bu taraftarla o da mümkün değil.
 
Gecen sene ki takım skor üretmekte zorlanıyor diye hocanın bu sezon savunmada vasat bile olmayan hücum oyuncularına yönelmesi sisteme cok büyük zarar verdi. Ayrıca sırtı dönük oynayan bir oyuncumuz olmadığı için hücumda ikili oyunları işletemiyoruz. Bundan dolayı da dısarıdan verimli sut atamıyoruz.

Malesef gecen sezon ki hücum sorununa çözüm üretemediğimiz gibi savunmada da iyice yumusadık. Bundan dolayı oyun olarak gecen sezondan ileri gidemedik ve gidecek gibi de gözükmüyoruz.
 
Beşiktaş maçını bizim benchin arkasında izledim. Birçok Beşiktaşlı münferit olarak sürekli Oktay Hoca'ya laf attılar, sataştılar. Onların hedefinin Oktay Hoca olması bile değerini gösteriyor. Son sekizde yeri garanti ve üst üste F4'ün kapısından ucu cuna dönen bir takım haline gelince değiştirilmesi gündeme gelebilir ve bence gelmelidir. O zamana kadar en iyisi budur!

Oktay hocayı da gönderen yoktur herhalde? O kadarda uzun boylu değil.
 
Oktay Hocam, güç farkı bariz olan rakibimizden böylesine bir mağlubiyet almanın kabullenilir tarafı yok! Dolayısıyla sizi hep iyi hatırlamak isteriz. Lütfen gereğini yapın!..
 
Eleştiri tabiki olacak,olmalı da ancak yapıcı eleştiriler yapalım.Rytas'ı Litvanya'da yenip Euroleague vizesi alırken ilah yapılan Oktay hoca bu akşam yerin dibine sokulmamalı.Tabiki her insan gibi onunda hataları vardır,formsuz olduğu dönemler vardır ve olacaktır ama Oktay Mahmuti kolay harcanacak bir adam değildir.
Yerin dibine sokulduğu yada istifa çığlıkları atıldığı bir durum yok.Sadece bu takımın transfere ihtiyacı olduğunu ve Songaila´da ısrar etmesinin yersiz olduğunu söylemek yerin dibine sokmak değildir bence. Ayrıca songaila verilen süre ve güven cevhere verilse yüreğiyle birlikte daha basarılı olur...
 
Biliyorum ki bu yorumumdan sonra birçok arkadaşımız beni aşağılayacak ya da küçük düşürmeye yönelik cevaplar verecektir. 1,5 aydır zaten böyle oynuyoruz. Kimse kendisini kandırmasın. Tek bir hücum silahımız var ve içeri gömülen her takım bizim hücumu tıkıyor. Tek alternatifimiz Shumpert a yaratılan pozisyonlar başka hiçbir hücum planımız yok. Geçen seneki Jerry Johnson gibi hatta Lynn Greer gibi bir oyuncumuz bile yok bu açık ve net. Bugün maçı kaybettik üzülmedim hani derler ya bir müsibet bin nasihatten daha iyidir diye. Umarım Oktay Mahmudi de bazı şeyleri görüyordur. Çünkü yabancı transferimiz gordon dışında fiyasko. Gordon çok iyi oyuncu ama Gordon u da verimsiz kullanıyoruz aslında yanına bir tane delici penetre üzerinden oynayan bir oyuncu olsa Gordon'un da neler yapabildiğini daha iyi göreceğiz. Takım çok kötü hatta geçen senenin altında mücadele olarakta hırs olarakta hücum organizasyonu olarakta. Bu takıma en son kim transfer edildi Lakovic değil mi? Peki Lakovic gelmeden önce herkes ne diyordu bu takıma bir tane 3 ve 5 numara lazım 1 tane oyuncu alınacaksa sağlam bir 3 numara lazım. Ne alındı oyun kurucu. Lakovic Prokom ve dağılmış Olimpija maçları dışında ne oynadı, hiçbirşey. Demekki koçu da eleştirmek gerekiyor. Kimseyi eleştirmeyeceğiz diye birşey yok. Bugün bu oyunla yarıfinalden öte köy yok bize bu belli TOP16 da da averaj takımı olmaktan başka köy yok. He diyeceksiniz ki çok biliyosan sen geç. Kardeşim her eleştiri yapana bunu diyecekseniz o zaman kimse yorum yapmasın bazı arkadaşlar hemen hemen her yorumumun altına bunu yazıyorlar. Takım çok kötü, kötü olmasının yanınd ageçen seneden kalan oyuncularımız geçen seneyle kıyaslanmayacak derece kötü durumdalarsa ilk koç eleştirilir. Bu seneki kadro yapısı beklenen hedefe göre fiyasko gibi birşeydir bana göre
 

Üst