Oktay Mahmuti

Bu takımın seninle başarılı olamayacağını taa aralık ayında söylemiştik.Ne yazıkki haksız çıkmadık;çıkmış olmayı ne kadarda çok isterdik oysaki.

22 yıllık özlemi bitirmeye en yakın olduğumuz sene bir çuval inciri berbat ettin.İçimiz acıyor.Ne hikmetse senin ne kadar yetersiz bir koç olduğunu kimse göremiyor.Bari sen bu kulübe bir iyilik yap.

Lütfen istifa et Oktay Mahmuti.

İstifada bir hizmettir.
 
Alper, Mahmuti ayağını yorganına göre uzatan, eldeki imkanlara göre hareket eden bir hoca; Ataman ise bir yola girip bütçeyi vs. bir kenara bırakıp istediği oyuncuları alan, aldıran ileride herhangi bir sorun yaşarsa çekip gidebilecek bir hoca. Ataman gittiğinde de oturup silbaştan takım kurar yerine gelen hoca. Uzun lafın kısası; her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır...

Ataman Beşiktaş´ta görev yapar, başarılı da olur ama orası Beşiktaş, burası Galatasaray. Burada o geniş hareket alanını vermezler, gelir gider tablosunu, bütçeyi anında koyarlar önüne.
 
Abi yanlışım varsa düzelt ama ben bu sene beşiktaş basket takımında maddi kriz olduğunu duymadım. Bence Oktay hoca'nın yabancı seçimleri hatalı şu Bonsu bizde olsaydı şampiyonluk şarkıları söylüyorduk şu an.
 
Alper duymazsın tabii ki, geçenlerde bir röportajında ifade etti Ergin Ataman. Bütçeyi 3 Milyon $ aşmışlar, Erdoğan Demirören cebinden vermiş, 6 Milyon $ Milangaz sponsorluk ücreti haricinde.
 
oktay hoca candır ama son 2 ayda inanılmaz kötü formsuz bir dönem gecirdi euroligden elendiğimizden beri takımda inanılmaz bir düşüş yaşandı ve hoca hiç bir önlem alamadı ligde averaj takımlarını bile zar zor yenebilidik son maçlarda bu formsuzlukla beşiktaşa eleneceğimiz aşikardı beşiktaşı geçsek bile efese takılırdık çünkü takım bitik durumda. hoca seneye artık büyük düşünmeli orta sınıf ya da işi bitmiş avrupalı oyuncularla olmuyor. oktay hoca transfer konusunda ciddi soru işareti konumunda bu takımın yeniden yapılanması gerek bu kadro ile olmayacağı net yani artık transferden anlayan bir menajer mi getirilir bilmem ama nokta atışlar yapmamız gerek
 
Abi yanlışım varsa düzelt ama ben bu sene beşiktaş basket takımında maddi kriz olduğunu duymadım. Bence Oktay hoca'nın yabancı seçimleri hatalı şu Bonsu bizde olsaydı şampiyonluk şarkıları söylüyorduk şu an.

Onur abi bu sene Oktay hocanın ve takımın başarılı olduğunu düşünüyomusun ? Sadece görüşünü merak ettiğimden soruyorum.
 
Ergin Ataman'la Oktay Mahmuti'yi karşılaştırmak bile bence çok garip.Bütçe olarak,taraftar olarak,basında ve kamuoyunda popülerlik ve destek olarak ve en önemlisi kadro olarak Mahmuti'nin durumu Ataman'dan çok daha iyiyken gelinen noktaya bakmak gerek.

Bizim başımızda Ergin Ataman olsaydı geçenseneyle beraber 2 lig şampiyonluğumuz ve en azından 1 Türkiye Kupamız olurdu.

Şu an elimizde olansa koca bir hiç.
 
Oktay Mahmuti ile sampyion olup ve Euroleague kazandigimizda ayni soruyu soracagim ve ekliyecegim Ergin Ataman'in basarasi ne, alacagim yanit " eurochallenge ".

Ama o zamana kadar Ergin Ataman'in, Besiktas'in basinda olacagi supheli, Oktay Mahmuti ise Galatasaray ile anilacaktir.
 
Onur abi bu sene Oktay hocanın ve takımın başarılı olduğunu düşünüyomusun ? Sadece görüşünü merak ettiğimden soruyorum.

Alper, göreceli bir durum bana kalırsa. Ben Euroleauge´de elde edilen sonuçları dikkate alıp başarılıyız derim, bir başkası TBL´de yıllar sonra gelen şampiyonluk şansını teptiğimiz için başarısız der ki iki cephenin de haklı yönleri vardır.
 
Butun sampiyonluklar Oktay Mahmuti'den onemli, kimse Galatasaray isminin onune gecemez.
Sonuna kadar arkasindayim, yaptigi her sey icin tesekkur ederim. Orasi ayri.

Sistem ve karakter her zaman daha değerlidir. Erkek basketbolu unutmuş bir kulübe yeniden basketbolu hatırlattı bu yapı. Sadece şampiyonluğu değerli görenlerin nelere karıştığı neler yaptığı ortada. Futbol'dan basketbol'a her alanda şike yapmışlar.
 
Oktay Hoca'ya sevgim ve saygım sonsuz ama birşey sormak istiyorum kendisine?Dünkü maçta Tutku ve Caner'i hiç oyuna almadan bu maçı kazanacağına gerçekten inanıyormuydu?Neden bu oyuncuları hiç oyuna almadı.Biz Hawkins'i Caner'den başkası tutamaz diye bağırırken hoca onu oyuna bile almadı.Hawkins yine ençok sayıyı attı.Tutku'nun penetrelerine hiçmi ihtiyacı olmadı.Göksenin'in maç sonuna kadar bütün üçlükleri sokacağınımı düşündü? Hocam fazla inat kendine ve takıma zarar veriyor, ben bunu görüyorum hissediyorum.Herkes hata yapabilir oyuncu kaybetmek kolay önemli olan onu motive edip kazanmak, takıma faydasını sağlamak.İvkoviç'e bakıyorum oyuncularına bir baba bir abi gibi şevkatle yaklaşıyor ve bunun karşılığını alıyor.Mehmet Yağmur denen çocuk bizim maçlarda inanılmaz oynadı inanılmaz fayda sağladı takıma, vasat bir oyuncu bu sene ne olduda bukadar fayda sağladı takıma.
Hocam birincisi maç esnasında ettiğiniz küfürlerden vazgeçmenizi (ben kaçkere şahit oldum),2.Takımda olan bütün oyunculardan çok azda olsa faydalanmanızı (oyuncuların ümitleri kırılmaması açısından) 3.Egolarınız varsa onlardan vazgeçmenizi ümit ediyorum.
Ayrıca bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu ilkönce yönetim, sonra siz.Zaza gittikten sonra bu takıma doğru dürüst pivot alınmadı.Eminim vardı iyi oyuncular ama maddi olarak size imkan sunulmadı.
Belki siz bizden daha üzgünsünüz ama inanın birçok Galatasaraylı basketbolsever benim gibi bugece sabaha kadar uyumamıştır.
 
Oktay hoca en iyi yerli hocalardan biri,ama bu onun hem playoflarda,hemde kupada başarısız olduğunu söylememimizi engellemez,ayrıca sonradan getrilen oyuncularda ve sezon başındaki bazı transferlerde hata yaptı,Ayrıca Ergin Ataman'ın karakterini beğenmeyenler olabilir,ama Ergin hoca gittiği her takımda başarılı oldu,bana göre hoca olarak en iyisi şuan Ergin hoca,Oktay hocayı seviyorum,ondan artık yaptığı açıklamalarda idalı olmasını istiyorum,artık şampiyon olacaz yada bu maçı kazanacağız desin,artık elimizden geleni yapacağız demek yerine,kazanacağız desin lütfen:)
 
Burda oktay hocayı elestirenlere yazıklar olsun 3 senede 25m doları yakıpda koca bir hic yasatan size murat özyer lazım, bu topic baska birsey yazmak istemiyorum günlük basarıya göre yazan arkadaslar yüzünden.El de kimleri yendik farkında degilsiniz cemal gordon`a hepınız burun kıfırdınız ,shıpp`e hepınız burun kıfırdınız üç gün sora takımın en iyileri ilan ettiniz.Bugunse kadorumuz daha iyidi diyip hoca elestiryorsunuz yazıklar olsun bu zihniyete. Size dedigim gibi murat özyer gerek
 
Takım formsuz,hoca da formsuz olabilir.Canları sağolsun.Her yeni sene ,yeni umutlarla bakmalıyız.Biliyorum ki Oktay hoca da ,oyuncularda bizim kadar üzgün.Eminim ki gelecek sene bu takımın daha iyi olması için uğraşacaklardır.Bu sene her şey için teşekkür ederim.
 
halen bu oktay mahmuti hakkında eleştrinleri anlamıyorum.. evet takımla beraber o da formsuz onu herkes kabul ediyor ama ergin hocanda kötü hoca demek biraz ayıp oluyor bence..
 
bir yanlış bütün doğruları götürmüş yine siz ne söylerseniz söyleyin başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum güzel geçen bir sezona böyle bir son yakışmasada genel olarak iyi bir sezondu
Galatasaray basketbolunun üzerindeki ölü toprağının atılmasında büyük pay sahibidir Oktay hoca Galatasaraylıyım diyorsan saygı duyacaksın.
 
Oktay Hoca kritik anlarda hep tökezledi. Takımın kontrolünü tamamen kaybetti. Dün 4. çeyrekte 2 lik atış attık mı hatılamıyorum. Hakikaten kariyerine ve karakterine yakışmayan bir seri geçirdi. Ama önemli olan hatalardan ders çıkarabilmek. Seneye bu takıma mutlaka zor anlarda kontrolü elinde tutacak bir guard gerekli. 1, 2 yada 3 numara olabilir. Ama 4. periyodu oynayacak Gordon dışında oyuncumuz yok. Birazda Shipp yapıyordu bunu ama oda sakatlanınca iyice eksik kaldık.
 

Üst