Oktay Mahmuti

Mesele Oktay Mahmudi değildir. Arkadaşlar hala anlamıyor Galatasaray tuhaf bir şekilde planlamasını bozuyor. Bülent Tulun şube'ye sardığından beri tuhaf işler dönüyor. Evet hoca nedense sağlam bir pivotla oynamayı hep reddetmiş bir koç. Tarzı böyle. Lakin hep sözler verilip tutulmaması kötü birşey. 2+2 yaptık diye açıklama yapıp ardından bir türlü imza gelmemesi büyük hata. Kulüp Ünal Özüak'ların Bülent Tulun'ların görüşleriyle mi basketbolu yönetecek? Bende isterim sağlam bir pivot ama Oktay Hoca böyle düşünmüyor. Herkes Bonsu diyor sorarım size risk değil miydi Bonsu? Tutmasa ne olacaktı Bjk'de? Tamam sağlam dönmüş ama seneye kalacak mı? Basketbol şubesi zaten mali olarak içerdeyken bu riskler alınmalı mıydı?
 
Yahu ne kadar cok skor taraftari varmis. Biz bu sene sampiyon olabilirmiydik ? evet. Turkiye kupasini alabilirmiydik ? evet. Ikisi icin de yaristik, ikisini de kucuk detaylar sonucu belirledi. Turkiye kupasi tamamen bizim lakayit olmamiz nedeniyle ve Besiktas'in mucizevi oyunu ile elenmemize neden oldu. Lig ise, durum 2-1 iken, 2-2 olur ise Abdi Ipekci'de Galatasaray turu gecer diye, hakemler devreye girdi, eger girmeseler cok net galibiyet alirdik. Hakemlere ragmen, vurup gecmemiz gerekir idi, yapamayinca hakemler cok net alehimize kararlar ile bizim elenmemize neden oldu.

Gecen sene final oynadik, bu sene cumhurbaskanligi kupasini aldik, Turkiye kupasini almamiz gerekir idi. Euroleague'de ilk yil katilmamiza ragmen grubu gectik. Euroleague tarihinde kac takim bizim gibi bu basaryi saglamis. Grubu gecmek yetmezmis gibi son sekizi zorladik, Efes 1 tane galibiyet cikarabilse Olympiakos'a
karsi, yahut Olympiakos'u deplasmanda yensek, Euroleague sampiyonunu elemis oluyorduk. Olsalar ile olmuyor ama Euroleague sampiyonunu ve finalistini devirdik. Ustelik o finalist, bizim maca kadar nag maglup gelmisken. Bunlari hatirlayin ve ileri de daha buyuk butce ile neler yapabilecegimizi dusunun. Sil bastan, sil bastan ile olmuyor. Istikrar sart Oktay Mahmuti bize butun kupalari kazandirmak icin var. Onune tas konulmaz ise, butce artisina gidilip istedigi oyuncular alinir ise, istenilen basarilar yakalanacaktir.

Yonetim Oktay Mahmuti ile kontrat yenileyip, Gordon'u tumali. Ustune yabanci-yerli hamleler ile iddiali bir kadro kurulmali. Sonrasini Oktay Mahmuti ile oyunculara birakin eger o zaman yuksek budge ile basarisiz olunur ise elestiriler gelebilir, ama elestiri yapmak icin henuz erken. Ben bizim Besiktas gibi sampiyon olacagimiza, Galatasaray gibi kaybetmeye raziyim. Ileri de ne demek istedigim daha anlasilir hale gelecektir. Sadece Oktay Mahmuti ile kontrat yenileyip, Gordon'u tumali. Ustune yabanci-yerli hamleler ile iddiali bir kadro kurulmali.
 
Mahmuti'nin neden bu kadar çok sevildiğini hiç anlamıyorum anlayamayacağımda.Camianın yetiştirdiği biri değil.Yarın fenerbahçe 10.000 dolar fazla verse arkasına bile bakmadan gideceğine eminim.

Seversiniz, sevmezsiniz, beğenirsiniz, beğenmezsiniz orası ayrı ama bir gerçek vardır; bazı isimler için para ikinci plandadır. Onlar parayı değil; kafalarındaki sistemi uygulayacağı, rahat çalışma ortamını sağlayacağı yeri tercih ederler.

Mahmuti oyuncu seçerken tercih hataları yapmış olabilir -ki bana göre de yapmıştır- ama bu onun Galatasaray Erkek Basketbol Takımı´nda yaptığı devrimi bir anda yerle bir etmez, edemez. İstikrar sözcüğü bazı kişiler için anlam ifade etmiyor olabilir ama Erkek Basketbol Takımımızın en çok ihtiyaç duyduğu kavramdır şu anda. Düşünülmesi gereken Mahmuti ile devam etmeli mi sorusu değil, Mahmuti´ye sunulacak bütçeyi nasıl artırabiliriz sorusudur.
 
Bülent Tulun her haltın altından çıkıyor mübarek.Birde burada Oktay Hocaya sallayanlar var bize Halil Üner ve playout oynadığımız dönem paklar.
 
Hoca umarım gider. 2 günde bu tip adamlar türediyse, bizim taraftara (futbol endeksli) basketbol maçına gitme sempatisi kazandıran bir takım ve karakter yaratan adamı mesnetsiz ve aşağılayacak şekilde eleştirebiliyorsa, gitsin be kardeşim...

Bu takıma Ceyhun, Zafer,Halil Üner ve türevi adamlar lazım...
Bu adamla sözleşme yapılmasın bu takımın 1 tane lisanslı ürününü alırsam futbol dahil maçını izlersem şerefsizim...
İyi giden yere çomak sokan 1 m dolar muhabbeti için bizleri adliyeye sürükleyen bir adamı, klüpte tuttukları yetmedi. Birde en doğru yol alan şubenin başına getirdiler ya...

Bizden bir nane olmaz...
Az birşey yükseldik ya...
Gel Tulun gel... İçine edilecek yer var...
 
Şuanda hocamız yıllık 650bin dolar ve maç başı alıyormuş . Bizden istediği 4 yıllık kontrat ve 800bin euro garanti para ! hocam çok olmuş bence fiyat ?
 
Vay be şu son iki sayfadaki yazılanları okuyunca şoke oldum, bir bireyimiz Vujacic'li, Savanoviç'li, Kerem Tunçeri'li, Baraç'lı, Batista'lı, Güler'li Efes'i ve son şampiyon Ülker'i görmezden gelerek Galatasaray Medical Park'ı ligin favorisi yapmış, diğer bir bireyimiz Oktay hoca'nın Kızılyıldız taraftarlığından girmiş bilmem nereden çıkmış, başka bir bireyimizde Oktay Mahmudi için 10 bin dolar için Galatasaray'ı bırakacağını ifade etmiş.

Bu söylediklerini neye dayanarak söylüyorsunuz açıklayabilir misiniz?

-Nasıl bu sezonun mutlak favorisiyiz mesela? 20 Milyon'luk kadrosu ile F4 yapması beklenen Efes ve Son şampiyon Ülker varken hele hele.
-Oktay Mahmudi'nin Kızılyıldız taraftarı olması ile başarısızlıklar arasında (Aslında bana göre bir başarısızlık yok) ne gibi bir ilişki kuruldu.
-Oktay Mahmudi'ye 10 bin dolarlık fark fiyatı nasıl biçildi.
 
bence o ücret işi yalan başkan sözleşme imzalayacağız dedi eğer ücrette sorun olsa böyle demezdi. birileri istemiyor hocayı ve bunun için yalan haber peydahlıyor basına o isim inşallah çıkar ortaya eğer böyle bir saçmalık yapılırsa basket kombinesini geçtim yenilediğim futbol kombinesini bile iptal ettirmeyi düşünürüm.Azcık kendilerini değil armayı düşünsünler.Son sözümde bu işin altında liseliler çıkarsa gerçekten yeter artık.Erman Kunter ismi ortaya boşa çıkmaz..
 
Bence Halil Üner geri dönsün. Hem Kızılyıldızlı da değil. (!)

Basketbol hakikattten üvey evlatmış. Başkandan bu rezilliğin hesabı sorulmalı.

edit: Mesela #UnalAysalSasirmaSabrimiziTasirma 'yı twitterda trend yapabilir miyiz? Yapamayız. Çünkü futbolda şampiyon olduk herkeste bir rehavet var, Kadıköy'de kaldırdık kupayı ya yönetim şu anda "dokunulmaz" çoğu kişi için. Millet "nası koyduk ama eki eki" havasında hala. Basketbolu takan kim? Kadıköy'de kupa kaldırdık olum biz!

Ya sabır. Ya sabır.
 
Hiç şaşırmadım yazılanlara. Oktay Hoca'nın tabiki saha içinde hataları oldu, çok eleştirdik ama Oktay Hoca'yı overrated gösteren yazıları göreceğimizi de az çok tahmin ediyorduk. Yarattığımız sinerjinin farkında olmayanlara, harcadığımız para ve kadro kalitesinin ligin favorisi haline gelmesinin sahadaki takım ve koçun ve de taraftarın eseri olduğunu anlamayanlara cevap bile vermemek gerek aslında ama neyse. Biz burada Murat Hocaları da savunduk, Ceyhun Hocaları da savunduk, Oktay Hocaları da Cem Hocaları da savunduk. Biz istikrar ve yarattığımız sinerji için Oktay Hoca'nın her zaman arkasında olacağız ve hocayı taraftarın önüne atmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Hocanın yaklaşık 1,5 milyon istediğini yazıp bunun üzerinden hala hocaya vurmaya çalışanlara ise acıyorum. Yazık.

Bu takım geçen sezon final oynarken, bu sezon ligin en büyük favorisi olurken, EL'de gerçekten iz bırakırken bu takımın başında Oktay Hoca vardı, başkası değil. Bu takımı da hazır almadı, kendisi oluşturdu. Aldığı oyunculara karşıyım, transferlerini beğenmiyorum ama asla skor taraftarı olacak şekilde hocaya vurmuyorum.
 
Ceyhun Yildizoglu'na saglanan imkanlar kesinlike Oktay hocaya da tanilmali. Taurasi'li, Fowles'li, Tina'li, Alba'li kadro ile basarili olamayan, bu oyunculara takim oyunu oynatabilme, takim olabilme ruhunu asiliyamayan Ceyhun Yildizoglu elestirildi ve elestirilir hakli idi. Demek istedigim basit Oktay Mahmuti'ye de ayni imkanlar tanilmali.

Batiste, Langford gibi yildizlar ile calismasina imkan verilmeli. Oktay Mahmuti'den maliyeti ucuz oyuncular ile sihir yapilmasi beklenmemeli. Ki bu sene gayet dusuk bir butceli bir takim ile neler yapabildigini gosterdi Oktay Mahmuti'li Galatasaray. Oktay Mahmuti'nin takimi sistem oynadi, sistem oynayan takimlar her zaman var olacaktir. Bakiniz Siena bir sistem takimi. Besiktas gibi takimlar ise " donumluk " basarilar ile kalirlar. Ergin Ataman asla Oktay Mahmuti gibi sihir yapamaz, ona imkanlar saglanmaz ise basarili olamaz. Besiktas'in yabancilari az, buz isimler degil.

Oktay Mahmuti ise, Goksenin'i kazandirdi, Shipp'i gibi skorer bir oyuncuya savunma yapmasini ogretti. Shipp gibi komple oyuncu kazandirdi, alt yapidan oyuncu kazandirdi, Euroleague top 16, cumhurbaskanligi kupasi, yari final Turkiye ligi, lig lider, gecen sene lig finalisti. Butce artsin bir de siz dusunun Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'i neler yapacak. Ben dusunuyorum ve Euroleague'de basari, a lisansa giden yol ve Avrupa sampiyonu bir Galatasaray gorebiliyorum. En azindan her sene Euroleague'e katilabilecek bir Galatasaray yaratilacaktir.
 
Bu tip karşılaştırmalara girmek hata olur diye düşünüyorum.Ergin ataman oyuncuya Oktay Mahmudi ise koçluğa inanan sisteme değer veren bir antrenörler.

Sonuçta Ergin Ataman da her takımda başarılı olmuş Oktay Hocada Gittiği kulüplerde başarılı olmuş.bu koç daha iyi gibi yargılara gerek yok.İkiside çok iyi antrenörler ve farklı antrenörler denecekse de eğer Ergin Ataman bu sene Başarılı olmuştur sevilsede sevilmesede.

yoksa Oktay Mahmudi göksenini çıkarttı diyoruz da ergin atamanında çıkarttığı 16 yaşında Kartal var.ve o kartal kerem gönlümün üzerinden turnike bırakıyor bir sonraki pozisyonda şut kullanmadı diye Koçundan fırça yiyor.Arroyo mensah gibi sorunlu adamları bu kadar iyi idare etmek te kolay değil. Oktay Mahmudi içinde pivotsuz ve neredeyse skorer şutörsüz bu kadar ileriye gitmesi kolay değildi.

Ergin Ataman Galatasarayın Oktay Mahmudi Beşiktaş milangazın başında olsun bu kadrolarla , başarılı olmaları imkansızdı. ne andriç ergin atamanın pivotu nede arroyo Oktay Mahmudinin pivotu. iki koç lütfen karşılaştırılmasın artık
 
Yazılanları okuyunca şaşırdım gerçekten.Arkadaşlar takımın nereden nereye geldiğini gerçekten göremiyor musunuz?
-Tarihinde ile kez Euroleague'e katılma başarısı,Top 16 oynama başarısı
-Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğu(kaç yıldır herhangi bir kupa alamadık)
-Geçen sene final oynama başarısı(Önceki sezonun başını hatırlayın ilk 6nın kendimiz için gerçekçi hedef olacaını konuşuyorduk)
-40 küsür yıl sonra gelen normal sezon liderliği

Hepsini geçtim,Oktay hoca yıllar sonra şubeyi ayağa kaldıran isim olmuştur.Hatırlayın o sezon içindeki Euroleague maçlarını,tam anlamıyla rüya gibi bir sezon yaşamadık mı hepimiz?O hiçbir şekilde maçtan kopmayan, "Son topa kadar" sözünü yazdıracak takımı o oluşturdu.
 
İstediği para sonuna kadar helal olsun değil 800 bin Euro'yu kat be kat daha fazlasını hak ediyor. Carta curta para saçanlar da sana o kadarcık parayı fazla görüyorlar. Şu Türkiye sporunda 1 gram zevk aldığım 1-2 branş var, onların da içine etmeyi biliyorlar.
 
Oktay Hoca giderse buna sebep olan kişileri kulüpten kovdurtmayanda Galatasaray taraftarı demesin kendine! Oktay Mahmuti'nin gitmesi demek Galatasaray Basketbolunun öksüz kalması demek.Birisi bana öyle bir şey olmayacak Oktay Hoca gitmeyecek desin.Aksi takdirde yıkılırım !
 
Oktay Mahmuti ,Galatasaray'ımızdan ayrılırsa bir an önce mevcut beceriksiz yönetimin yönetimden düşülmesi için imza toplanmalı.Gelecek seçime daha 1 yıl var ve biz 1 seneyi boşa geçirirsek bundan sonra Oktay Mahmuti ayarında bir koç bile bizi ayağa kaldıramaz.

İnanılmaz üzgünüm şu anda...
 

Üst