Oktay Mahmuti

Riera bir sezonda 2,9 milyon euro aldı. 4 yıl 3,6 milyon euro bence normal.

elma ile armut u karıştırmamak gerek. futbol bütçesi ile basketbol bütçesi ayrıdır.
milyon dolar alıp kulübeden çıkmayan adamlarda var.
bende çok seviyorum oktay hocayı
31 yaşındayım ilk defa son iki senedir basketboldan zevk ve heyecan duydum
ama ortada bir gerçek var
650 bin dolarla 1.5 milyon dolar arasında çok fark var
benim aklıma acaba real madrid yada başka bir avrupa takımı ile anlaştı mı da bu fiyatı istiyor diye bir soru geliyor? ? ?
ne olursa olsun bir an önce şu belirsizlik bitmeli ve gelecek sezon için hamlelere başlanmalı
 
Murat Tümer ve Ali Türsan acilen İSTİFA ETMELİDİR. Türkiyenin en büyük kulübü Galatasaray'ın Başkanı Ünal Aysal açıklama yapıyor; Oktay hocayla 2+2 yıllık el sıkıştık diye resmi siteden şimdi ise Oktay hocaya sırt çeviriyorlar. Galatasaray Başkanına bu hareket yakışır mı? Basketbol şube yöneticilerimiz takımlarımızı FACİA'ya sürüklemişler ve şube durma noktasına gelmiş elde avuçta herhangi bir sezon planı bulunmamakta oyuncular teker teker kulüp aramaktadır. Büyük Galatasaray camiasına Murat Tümer ve Ali Türsan değil YÜCE GALATASARAY TARAFTARI sahip çıkar. Murat Tümer ve Ali Türsan bu saatten sonra ceketlerini alıp kulübe uğramasınlar.

Soruyorum size aranızda benden 10 yaş 15 yaş büyük insanlar var bu kulübün hakettiği Ahmet Dedeoğlu gibi basında kadın basketbol takımı menajeriyle ismi çıkmış hizmet verdiği süreçte protokolde oturup ayak ayak üstüne atmaktan başka hiçbir icraatı olmayan bir insana mı teslim edecekler bu saatten sonra kulübü ? YAZIKLAR OLSUN Ünal Aysal ve ekibine. Bu olayda Başkan büyük darbe almıştır. Bu sene GALATASARAY taraftarının takıma verdiği desteğin değeri anlaşılamamış düzgün dönen tekere bile isteye çomak sokulmuştur. Hem kadın hem erkek basketbol takımı perişan halde sahipsiz halde bırakılmıştır. Futboldaki şampiyonluk yöneticileri kandırmış olsa gerek benim için Oktay Mahmuti'yi tabir-i caizse satan Ünal Aysal ve yönetimine desteğim sona ermiştir tekrardan yazıklar olsun...
 
elma ile armut u karıştırmamak gerek. futbol bütçesi ile basketbol bütçesi ayrıdır.
milyon dolar alıp kulübeden çıkmayan adamlarda var.
bende çok seviyorum oktay hocayı
31 yaşındayım ilk defa son iki senedir basketboldan zevk ve heyecan duydum
ama ortada bir gerçek var
650 bin dolarla 1.5 milyon dolar arasında çok fark var
benim aklıma acaba real madrid yada başka bir avrupa takımı ile anlaştı mı da bu fiyatı istiyor diye bir soru geliyor? ? ?
ne olursa olsun bir an önce şu belirsizlik bitmeli ve gelecek sezon için hamlelere başlanmalı

Yalnız o haberdeki rakamlar gerçeği yansıtmıyor.Yansıtsa bile bir kere hocayla el sıkışılıyor bir fiyat üzerinden(ne kadar bilemıyoruz)1 hafta sonra bazı yöneticilerimiz fiyatta indirime gitmesini istiyor.
 
Öncelikle Galatasaray, büyük haksızlığa uğradığımız Nalga olayında normal sezonu galibiyet sıralamasında 3. bitirdi diye hatırlıyorum. Enkaz devraldı denmesi bana göre hatalı. Ama Oktay hoca iki şeyi iyi yaptı. Normal sezonda istikrar ve eurolig. Sorun şu ki bu sene play off'ta başarı gelmeliydi. Ülkerin çöktüğü, efesin istikrar sağlayamadığı bir ortamda şampiyonluk kazanılmalıydı. Eurolig'e katılamamız(daha kesin değil ama çok zor) büyük bir felaket. Bunun getirdiği yıpranma büyük olacaktır. Galatasaray'ın basketbolda bütçesinin arttığı yıl sonuç alma zorunluluğu var,yoksa sonuç alamazsa seneye aynı bütçelerle gidemiyor. Sağlam bir sponsor için eurolig'e girilmesi gerekiyor veya Galatasaraylı zenginlerin şubeyi devralması gerekiyor(bu da olmadı hiçbir zaman).

Oktay hoca'nın başarısız gözükme nedeni Ergin Ataman. Bunu kabul etmeli. Beşiktaş'a karşı 7 maçta 5 yenilgi olmaz, olmamalıydı. Kendinden daha büyük bütçeli bir takıma karşı elenince mazeret uydurabilirsinde burada bir şey diyemiyorsun. Bu sezon şampiyon olma arzumuz bjk'den daha fazla olmalıydı. En fazla bunu hakeden, en fazla ihtiyacı olan, buna en fazla aç olan bizdik. Buna cevap verilmeliydi. Eurolig sonuçları ilk kez katılmamıza rağmen iyi de kritik beşiktaş maçlarında başarısızlık var. Jerry Sloan tarzı bir sistem yapılanması bizde olmaz, çok zor. Sonuç elde etmeye dayalı bir yapıyız.

Sonuç; Oktay hoca ile devam edilmeli ama bu başka adımlar atılmazsa ne kadar sağlıklı olur bu vakitten sonra ayrı konu. Seneye Allah korusun eurolig bileti alınmazsa baskette iflas ederiz yani hoca gider, basketçiler gider. Kişisel görüşüm, en sağlıklı yapılanma ise basketbol şubesini Lütfi Arıboğan'na teslim edip (Arıboğan'ı kazanma yolunda eksik olan noktalarımızı dolduracak parça olarak görüyorum) Oktay hoca ile devam etmemiz yönünde.
 
Bu klüp resmi sitesinden Oktay Mahmuti ile 2+2 yıllık anlaşma yeniledik diye açıklama yaptıktan sonra bu iş olmaz ise ortaya çıkacak durumu tasvir etmek için fiyasko,skandal,rezalet ve benzeri kelimelerin hepsi kıfayetsiz kalır.Ayrıca para pul meselesi olduğunu sanmıyorum klübün içinde bu işin olması istemeyen birileri varsa onlardan kaynaklı dezinformasyon faliyetleridir bunlar.Mahmuti'nin ne kadar çok sevildiğini herkes biliyor anlaşma olmazsa hele anlaştık dendikten sonra anlaşma olmazsa büyük tepki olacağını da herkes biliyor.Olası tepkilerin önünü almak için birileri çalışmaya başlamış anlaşılan.Oktay Mahmuti bir profesyonel bir önceki sene aldığı ücretin üç katını da beş katınını da istemiş olabilir ama anlaşma yapıltıktan sonra fiyat artıracak kadar ilkesiz bir insan olmadığını bir zahmet hepimiz biliyoruz.Ez cümle şu an ortadaki sorun her ne ise o sorun Mahmutinin istediği ücret olamaz.Ancak klüp önce kabul ettiği ücret konusunda yan çizmiş olabilir belki ama bu durumda sorunun adı Mahmuti'nin geçen seneden ne kadar fazla istediği olmaz klübün birkaç hafta önce yaptığı anlaşmadan dönmesi olur.
 
Umarım bu yazılanlar dedikodudan ibarettir ve Oktay Hoca ile anlaşma artık duyurulur. Gerçi daha öncede resmi siteden duyuruldu ama görüyoruz ki o doğru değilmiş. Resmi siteyide Zaytung tadına çevirmeye çalışıyoruz herhalde.

Eğer ki basında çıkan bazı haberler doğruysa ve bu iş olmazsa, o zaman yapılacak şey yönetimin derhal istifa etmesidir. Bundan sonra da artık bu taraftardan kimse bir şey beklemesin. Maçlarda artık lisenin salonunda oynansın.
 
Ya surda 2 yil once Erkek basketbol takimi icin uvey evlat - maca seyirci gelmesi icin bin dereden taklalar - icerdeki seyirciyi bagirtmak icin bir suru dala vere - play off a girebilme umitleri yerine eurolige girme - final four a girebilirmiyiz diye konusma - sampiyon olma - abdi ipekciyi %100 doluluk ta kacinci kez izliyoruz diye konusmaya gectik ve bunlar sadece 1 yil icinde oluyorken kendi evinde tum rakiplerini ezip geciyorken hala bu basarilari kucumsuyorsunuz ya hakikaten sasiiriyorum veya yakin gecmisi nasil unuttugunuzu anlayamiyorum.

Besiktas macini Oktay hoca sadece kaybetmedi icerde ki taraftar futbol sampiyonlugundan sonra gazi alinmis kola gibiydik sanki icerde cok yogun baski yapabildik en az takim kadar bizim yonetimin herkesin elenmemizde suc var once kendimize de bakicaz. Bu takim buralara geldiyse bunun bas mimari Oktay hoca dir
 
Oktay Hoca'nın koçluğunu onunla bununla karşılaştırmaya gerek yok. Başarısını ya da başarısızlıklarını da anlatmaya gerek yok.
Burada temel mesele kulüp resmi internet sitesinden açıklama yaptıktan sonra bu tür spekülasyonların ortaya çıkması.
Eğer ücret ile ilgili sıkıntı varsa; sözleşme yenilendikten sonra fiyat artıracak kişiliğe sahip olmadığını biliyoruz Hoca'nın. Yani sorun ücret ise yan çizme özelliği olan yöneticiler vardır, bir zahmet gitsinler.
Eğer sorun ücret değilse, bu yaşanan rezaletin sorumluları da hesap vermelidir.
Bu olayda temel sorun kulubün "açıklama yaptıktan sonra yaptığı anlaşmadan geri dönme" görüntüsüdür. Bu duruma düşme basiretsizliğidir. İmzalar atılıp Mahmuti meselesi çözülse bile, bu basiretsizlik giderilmezse çeşitli branşlarda ve çeşitli durumlarda canımızı yakacaktır.
Zaten son 10-12 yılda bu basiretsizliklerden dolayı içine düştüğümüz durumları düşününce, hala devam ediyor olması maalesef çok üzücü.
 
1 ay önce şampiyonluğa oynayan, müthiş bir sinerjisi olan şube gitti. Şu an halimiz içler acısı. Hocamıza yapılan muamele gerçekten büyük terbiyesizlik. Eğer elimizden kaçarsa Oktay Hoca gerçekten bu taraftardan daha bir şey beklemesin yönetim. Ben o salona Oktay Hoca'mızın yarattığı sinerjiyi görmeye gidiyorum. Ben sırf o sinerji için Sinan Erdem'de 80-78 kaybettiğimiz maça truva yaptım ve 15bin fenerli arasında izledim. Bağıramadım. Ama onlar için değerdi. Ben harçlığım olmadığı bir dönemde CSKA'yı yendiğimiz maç sonrası arkadaştan borç para aldım Yenilmez Armada t-shirt ü için. Gittim son topa kadar tişörtünden aldım. Şimdi o sinerji bozulmak üzere ki eğer bozulursa gerçekten bu yönetim gidene kadar ben bu kulübe zerre harcama yapmam. Ha futbol takımızın için gider yılda 1 tane forma alırım. Ama basketbol şubesini destekleyin, salona gelin cart curt demesin bu yönetim. Giderim efesFan sitesinden Efes t-shirtü, forması alırım. Sırf Oktay Hoca'nın takımına destek için.
 
yönetime sesini duyurabilecek insanlar var burada bu sitenin adminleri var başlatın bir organizasyon gerek fax yoluyla gerek e-mail gerekse sosyal medya üzerinden oktay mahmuti bizim koçumuzdur arkadaş biz onu istiyoruz diye haykırın alın arkanıza da binlerin desteğini , biliyorum ki işinden gücünden zaman ayırıp armanın peşinden koşan insanlar var koyun elinizi taşın altına destek vermeyenler utansın.
 
Gerçekten de yönetimdeki hareketsizlik ve suskunluk anlaşılır gibi değil. Yönetim nasıl olur da “anlaştık” dedikten sonra imzadan kaçarak adeta kendini taraftarın önüne atar?! Bazı eleştirilere rağmen yönetim Mahmuti için “başarısız oldu” diyemeyeceğine göre, eğer O.Mahmuti’nin taleplerinde kulübün menfaatleri gereği kabul edilemez koşullar varsa, ya da “anlaşılabilir” başka bir neden varsa bunları açıklamalılar. Aksi halde sıkıntıların Bülent Tulun, Murat Tümer ve Ali Türsan isimli yöneticilerin kalitesizliğinden kaynaklandığı iddiaları daha da güçlenecektir.

Diğer taraftan; şubenin başına Lütfi ARIBOĞAN’ın getirilmesi fikrinin de çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.
 
Yaşanan bu tür belirsizliklerde taraftarın gerektiğinde düşüncelerini söylemesi bence alınan kararları etkiliyor. Sosyal medya bizi asosyalleştirse de bu tür konularda gerçekten yararlı oluyor. İnanan olur veya olmaz ama taraftarın çeşitli platformlardaki tepkileri alınan kararlarda kesinlikle etkili oluyor.

Oktay Hoca kalmalı, kalacak da ama biz de gerektiği durumlarda onu eleştirmeye yine devam edeceğiz. Saha içindeki performansımızda çok şikayetçi değilim, her hocanın hataları olabilir ama oyuncu seçimleri konusunda eleştirilerimizi de yazacağız. Oktay Hoca bizim için ilah değildir, eleştirilebilir ama bizim için şu anda en gerekli dokudur. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz her zaman. İnşallah imza haberi kesin olarak gelir ve önümüzdeki sezona bomba gibi gireriz. Başka bir şey söylemeye gerek yok.
 
Hocanın yanına yani şubeye mutlaka bir takviye yapılmalı. Bize bazı yolları açacak birisi gerekiyor. o da Lütfi Arıboğan olabilir bana göre. Oktay hocayı orada tek bırakırlarsa olmaz. Mutlaka federasyon ve hakem dinamiklerini bilen, etkili kişiler katılmalı. Lütfi Arıboğan içinde taraftar yönetime yol göstermeli. Basketbol basketbol denilip geçmesin, taraftar sayısını ve sempatizan sayısını artıran en önemli etkenlerden birisidir basketbol.
 
Yine anlaşma çıkmadığı haftaya kaldığı haberi geçildi az önce twitter'dan. Haftaya Cuma otursunlar masaya ne kadar gecikirse o kadar iyi hatta final serisi falan bitsin Efes'de devreye girsin falan öyle daha heyecanlı olur bence. Başkan Ünal Aysal ve yönetimi maalesef başarıyı yakalama yolunda her geçen sene doğru adımlar atan bir temele çomağı soktu ve hem hocanın hem taraftarın güvenini mahvetti. Hayırlı olsun, YAZIKLAR OLSUN.
 
Nevzat Dindar ‏@nevzatdindar
SON HABER/ Mahmuti'de pürüz çıktı..İmza haftaya kaldı..

-----------------------

Gülüyorum artık. Ama acı acı..
 

Üst